ku e nxorre kte kompetentin ti!apo ja fut kot kshu.
flitej shqip ne ato kohe thot ky!!!!!shqip ka mijera vjet qe flitet ketu or tunxh.
ku e nxorre kte kompetentin ti!apo ja fut kot kshu.
flitej shqip ne ato kohe thot ky!!!!!shqip ka mijera vjet qe flitet ketu or tunxh.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
eh e shikoj qe deri tani vetem llafe dhe gjera pa baze kane thene por asnje nuk ka harritur te sjelli fakte te shkruara![]()
Po me duket se asnjeri nuke jeni ne udhen e duheur, ose se paku deri diku;
Mos i ngatrroni emri Shqiperi(me te madhe) dhe Albani nga te huajt..
Tema me sa kuptova flet se qe kur ne si komb vehten kemi filluar ta quajm si Shqiptar ?
Kur nuke kemi prova, çka duhet te bejme ,
Duhet patjeter qe te marrim shembuj, te veshtrojmi se si ai komb apo tjetri kane marrur emrat e tyre qe mbajne sot dhe te nxjerrim edhe per ne nje perfundim te duhur.
Skipe, shqipe, e skipe, gati se tingellon njesoj apo e keni vrejtur ?
1; Skipe-tar, mos ndoshta eshte kthese e fjales germanike qe do thote; SPIKE ? ... ata qe kuptojnë apo ata qe marrin vesh ne kete gjuhë ?
2; Skifter, emer tjeter per shqiponjen. A dote ishte e drejte qe ne te quheshim Skiftari, s'iç pretendonin serbet ne do kohna ?
3; Shqipe-tar, si perfundim, emer qe na konvenon por sa eshte i saket qe vjene nga emri i shqiponjes ?
4; Shqiptim, ka një kuptim tjeter me teper bindes qe spjegon se ne bashkesine e ketij apo atije populli njerzit mirren vesh apo kuptohen te gjithe permes një gjuhe qe tinglon dhe kuptohet ane e sakaj atyre trojeve.
Si e shifni kjo pika 4; eshte me bindse se sa tjerat. po te shkojmi edhe me tutje; gjermanet si e qujan vehten ? Ata thojnë; "une shprehem" paar dikujt qe te kupton ! Pra deutche do thote citim, fjalë qe edhe te tjeret i kuptojnë. Edhe ata kane mundur ta quajne vehten gjerman, por jo, kur jane takuar me dike tjeter iu jane drejtuar; dojçe ? qe do thote "a me kuptoni" ?
Qe per shembull ne anen tjeter fqinjet e dikurshem te gjermanve, ketyre dojçve, sllavet i merrnin si njerz "memecë" qe nuke dijne te flasin... dhe iu kane dhene emrin; NJEMCI ! pra ata qe nuke flasin.
Si po shifet, me siguri edhe ne shqiptaret kemi marrur emrin e vetequajtur "SPIKE- tari" qe do thote vendi i atij populli qe flasin dhe kuptohen mes veti me një gjuhë te perbashket.
Tjeter definicion nuke ka dhe as qe ka vend per tjera diskutime.
shendet, kreksi dora vetë !
Apo shqipetari që shqiptojnë fjalët saktë.i po shifet, me siguri edhe ne shqiptaret kemi marrur emrin e vetequajtur "SPIKE- tari"
te dy ja fusni kot,ka dhe nje teori tjeter qe thote se derivon nga latinishtja,pra te flasesh qarte.
SHQIPERI=EPIRI kjo eshte prejardhja e sakte
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Kjo të flasësh qartë, është "shqip" dhe jo latinisht.te dy ja fusni kot,ka dhe nje teori tjeter qe thote se derivon nga latinishtja,pra te flasesh qarte.
Se dhe gjyshja kur nuk më kuptonte bërtiste "fol shqip se s'po t'marr vesh"
ju te gjithe keni dhene variante po si ka mundesi qe nuk eshte e shkruar ne asnje vend ?
si nuk ka nje dokument per kete gje ? te gjithe mundohen ta shpjegojne por thjesht me fjale dhe jo me dokumente
Ka pikur nga qielli plako. Po a e sheh që sikur të që nuk e ke parët ë shklruar as ne enuk e kemi parë, përse nuk shkon të kërkosh nëpër arkiva?ju te gjithe keni dhene variante po si ka mundesi qe nuk eshte e shkruar ne asnje vend ?
si nuk ka nje dokument per kete gje ? te gjithe mundohen ta shpjegojne por thjesht me fjale dhe jo me dokumente
Krijoni Kontakt