Heneu
Faktet ekzistojn gjithandej .
Kete fresk e ka punuar dore njeriu diku ne vitet 1300 cka mund te kete kjen edhe vetem restaurim por kryesorja eshte pse ne DUKAGJIN .
Kam ceke ne nje postim nje pjes te librit te Prof Skender Rizes letren e popit serb analizo dhe shef se kush ka ndertuar faltoret dhe kishat ne Kosove si dhe ne ortografi duhet kemi kujdes sepse sllavet kan ndryshuar shume emra por jo ne thelb sepse falcifikimi i emnave te vendeve eshte vetem pershtatje gjuhe pra ne duhet punuar shume per deshifrimin e falcifikimeve serbe .
Kemi shembull qytetin Butmirë dhe kulturen yllire po me kete emer para 4000 viteve ne Bosne.
Kultura e BUTMIRIT
Ky emer nuk perkthehet ne gjuhet sllave -serbe.
Pra emri Shqiptare eshte emer shqip dhe asesi greqisht apo serbisht sepse une mendoj se grekofilet mundohen medomos ta paraqesin si emer grek apo serbet si emer sllav siq kemi rastin me emrin KOSOVE.
Per kete une jame munduar qe te hedh nje analiz ne menyren time ne nje kohe kur elementi grek as qe ka ekzistuar pra jam bazuar ne figurat e epokes se sumerve dhe hyjneshes ne fron si dhe ne disa figura qe gjasojn nje nga Delmatia , edhe pse ne nje shkrim Venetian kam has ne formulim te emrit scipe as qe jame munduar te argumentoj per arsye te elementit grek sepse shkrimi eshte i shekullit te pest para eres se re .
Pra koha do ti vie dhe skjarohen gjanat me ja fut po ja futni ju parashutistat bile bile prej publikut po shytoni drejt per drejt ne port.
Krijoni Kontakt