Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

Ideali Shqiptar...

Femije 6-17 vjecare pergatiten ne kampe te posacme ne Kaskad (Rusi) per t’u bere ushtare te bindur e fanatik te atdheut te tyre. “Atdheu, - thote nje 15-vjecar rus, per mua eshte nena e dyte. Jam akoma i vogel, kam endra... por mbi te gjitha jam rus.”

Mesa duket Putini ka kuptuar se per te rikthyer superfuqine e dikurshme ruse, duhet endra te ndertohet mbi nje ideal. C’fare ideali do te vendose vecse per te realizuar qellimet e tij? Cila eshte taktika qe do te perdore per te bashkuar edhe nje here te gjitha shtetet e vogla, qe duken se nuk do te mund tja dalin dot pa ndihmen e Nenes Rusi? Me se miri koha do te na e tregoje.

Duke degjuar e menduar per te gjitha keto sa rithame me siper, ne mendje me erdhi Atdheu, Shqiperia. A kane shqiptaret sot nje ideal te mbeshteten ? Perse duhet te jene krenare per veten e tyre ? Perse duhet te mendojne e te pergatiten per rikthimin e tyre ne Shqiperi? Cili eshte Ideali Shqiptar sot pra ?

duke pritur,
    huggos

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    A kane shqiptaret sot nje ideal pra... per te cilin dhe me ane te te cilit duhet te levizin mekanizmin e kohes, per ti thene kesaj bote se vlejne me teper sec (ajo, bota) mendon ?

Perpara se te pyesesh te tjeret, pergjigju i pari ti qe po e lexon per vetveten...

huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655

shqiptari ka ideal - bashkimin, pėrderisa ta realizoj e ta bėj - ideal real!

kjo ėshtė njė nga themat mė komplekse, tė ndjeshme dhe mė tė vėshtira me u realizua! Faktorėt: sociologjik, psikologjik, filozofik, historiografik... shqiptar, pėrbėjnė kėtė themė kuptimplote dhe aqė tė thjeshtė, pėr tu kuptuar edhe aqė e vėshtirė pėr tu nė letėr, ku nuk kemi pothuaj asnjė themė tė shkruar fuqishėm - IDEALI SHQIPTAR!...Kjo themė i takon mė shumė zhanrit filozofik!

(nė mungesė kohe, ngase shkrova diēka tek - gjuha shqipe, flasim tjetėrherė...)

post skript:
    Njė rishqyrtim pėr mbajtėsit e forumit: Gjuha Shqipe dhe Letėrsia Shqipe, tė ofrohen nė forum afėr njeratjetrės, si forume - ėshtė vet Shqipja!

Poashtu, tė korrigjohet fjala - post e postim (jo ...ktheheni tek posti - por ...ktheheni tek - postimi!

...deri tėvona

kerkuesi
    Anėtarėsuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    patriotizmi me i madh arrihet kur nje popull eshte ne lufte me nje tjeter dhe kjo duket ne cdo vend te botes.kete e pame me syte tane gjate luftes ne kosove ceshtja shqiptare i beri bashke te gjithe shqiptaret. ose nje shembull me i mire eshte ai amerikan sa here qe amerika eshte ne lufte presidentve ju rritet popullariteti.
    huggos ti me te drejte pyt nese kemi edhe ne nje ideal e une po te pergjigjem qe ideali qe ti kerkon eshte pak i ndelikuar pasi ti kerkon nje ideal ku shqiptari te japi jeten ne lufte.nga qe kemi pas kaq shume ideale gjithmone kemi bere lufte si rrjedhoje jemi bere njrez lufte pa te cilen sjetojme dot .
    e pra keto tipa idealesh nuk na duhen se kemi edhe shume biles(nga ky ideal qe thu ti). por une mendoj se na mungon ideali per ta paraqitur shqiperine si nje vend serioz dhe per ta integruar te vendet perendimore.per kete duhet punuar per te ndrequr figuren e shqiptarit ne greqi ne itali ne gjermani ,zvicer dhe kohet e fundit edhe ne angli.te jemi me kerkus ndaj vendeve evropiane dhe usa dhe jo te rrime tere kohen kokulur,duke pranuar te mbajme ere edhe pordhet e maqedonise e te greqise. epra huggos te gjithe ata qe jene jashte shtetit per te punuar skane pse rrine me jashte po te kthehen ne shtepite e tyre.ky eshte dinjiteti qe kerkoj une huggos dhe ndoshta edhe ti kete deshe te thoshe vetem se ke marre shembullin e keq.
    PAUCA SED MATURA

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Gur gur (duhet) te behet mur, maringlen..

Por une kembengul ne pyetjen time.. A kemi ideal? Cili eshte?

Atdheu, Partia, Shoqeria... ???

Nese nuk kemi ideal, atehere lind pyetja perse duhet te sillem mire une si shqiptar ne greqi apo itali psh.? Apo perse duhet te kthehem une ne Shqiperi kur ne te njejten kohe e di mire se Shqiperia nuk ka mundesi te me ofroje as minimumin e kushteve qe me ofron Greqia??

Atehere duhet dicka me e forte se deshira apo mundesia personale te me shtyjemua e te tjere, jo vetem te vijme ne Shqiperi.. por edhe te tregojme anen me te mire te shqiptarit kudo ku jemi... madje edhe ne forum.

Nese s'egzison ideali... nuk egziston arsyeja (shkaku)

Si mendoni?

krejt miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

Re: shqiptari ka ideal - bashkimin, pėrderisa ta realizoj e ta bėj - ideal real!

Postuar mė parė nga illiriani01
    IDEALI SHQIPTAR!...Kjo themė i takon mė shumė zhanrit filozofik!
    Kam mendimin se kjo teme e ka vendin ketu, panvarsisht se ndoshta mund te mos jemi mesuar te trajtojme tema te tilla ne kete forum..

Forumi Shqiptar > Shtypi dhe Politika >Problematika Shqiptare
    Nė kėtė forum vizitorėt tanė shprehin mendimin e tyre mbi problemet qė shqetėsojnė shoqėrine shqiptare, dhe zgjidhjet e mundshme qė mund t'u jepen kėtyre problemeve.

kret miqesisht,
    huggos

kerkuesi
    Anėtarėsuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    huggos me behet qejfi vella qe qenke me mire ne greqi se ne shqiperi dhe do ta shpresoja me gjithe qejf per tere shqiptaret por do te doja te te kundershtoja dhe te te them se une kam jetuar vete ne greqi dhe e di po nejse QOFSHI MIRE !
    PAUCA SED MATURA

kerkuesi
    Anėtarėsuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    sa per patriotizem per mendimin tim une them qe ajo ka egzistuar para komunizmit,por kjo ka qene vetem nje patriotizem kombetar per territoret shqiptare(pra lufte) pasi ne skemi pas mundesi me pas ideale per gjera te tjera ndersa kenmi qene tere kohen te zene me lufte.
    me pas ne komunizem ideali i vetem dhe me i madhi ka qene ai komunist.
    pas komunizmit ne i humbem fare idealet por une mendoj se pas 99 e ketej e kemi gjete ate isdeal qe na duhej TE QENIT SHQIPTARE mgjs kemi qene te pergojuar dhe te neperkembur ne te gjithe boten. me mua ka qene keshtu por po shof qe edhe shqiptaret e tjere kane filluar te thone pa ndrojtje qe jane SHQIPTAR,kane filluar te degjojne kenge shqiptare ndwerkohe qe nga 90-98 kemi degju vetem te huaja pasi tonat "nuk vlenin nje lek"(keshtu kemi mendu).
    por ajo do te rritet edhe me shume nqs shqiperia do te vazhdoje me kete klime politike qe eshet krijuar tani kohet e fundit ne shqiperi pasi kemi shume gjera per tu krenuar
    1jemi nje popull po aq te lashte sa dhe grekrit
    2 kemi qene kombi i pare qe kemi fitu beteja ndaj turqve 1432 kur atehere existonte ideja se ishin te pathyshem
    3kemi njeriun me shpirtin me te madh ne bote qe eshte shqiptare dhe ajo eshte NENE TEREZA.
    3dhe tani jemi i vetmi popull ne ballkan i cili nuk ka ushtri ne kufi pasi kufirin e kemi cilesu vetem si nje vije imagjinare (kjo do te thote qe jemi i vetmi popull ne ballkan qe dum paqe dhe bashkjetes me popujt fqinj edhe pse ata gjithemoine na kane shtyp dhe na kane urryer)
    keto jane ato qe me erdhen ne mendje tani po ka dhe shume te tjera .une pervete jam KRENAR qe jam SHQIPTARE.
    PAUCA SED MATURA

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Postuar mė parė nga mariglennora
    huggos me behet qejfi vella qe qenke me mire ne greqi se ne shqiperi dhe do ta shpresoja me gjithe qejf per tere shqiptaret por do te doja te te kundershtoja dhe te te them se une kam jetuar vete ne greqi dhe e di po nejse QOFSHI MIRE !
    Megjithese jam mire ne Greqi, une jam nje prej asaj shumice shqiptare qe pas Lojrave Olimpike do te kthehemi perfundimisht per te punuar e jetuar ne Shqiperi..

...ndoshta sepse e kemi gjetur idealin tone...

miqesisht,
    huggos

i regjistruar Maska e rezi_Mynihut
    Anėtarėsuar
    13-10-2002
    Vendndodhja
    Munich, Germany
    Postime
    367
    Sa per idealin,

Brezi im ne shkolle dhe koha qe kam jetuar une trumbetonte : " Krijimin e njeriut te ri me botekuptim materialist dialektik".
    Enveri sa erdhi ne fuqi i kushtoi nje vemendje teper te vecante krijimit te ketij njeriu te ri me te tilla ideale.
    Te gjithe e dime se ja arriti dhe nuk them se Enveri ka qene budalla.
    Asnje Budalla nuk ka arritur te qeverise popullin shqiptar deri tani.
    Pyetja a kane qene te mire apo te keqinj eshte tjeter.
    Problemin se si e kane motivuar ata popullin shqiptar duhet te na interesonte neve te rinjve.
    Asnje dyshim, pa formimin e nje ideali te ri te shqiptarit qe i vogel, zorr se do kete perparim.

rezi

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Ē'mendim keni pėr nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •