Close
Faqja 9 prej 23 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 221
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Une nuk po postoje ne kete forum per te prapgande por per te kuptur at qe arsyetoin qe mos te merren me theashetheme por nese takojne nje Deshmitare edhe dike qe e mbane veten per te krishtere ti ballafaqoje edhe ta shikoje se kush e perdoe me shume Biblen edhe cili mundohet ti zbatoje ato.
    Me vjen keq Driniluka, se une te kam bere konkretisht pyetje nga bibla, si dhe ti kam sqaruar po nga bibla, dhe ti thua se, dua te di se kush e perdor me shume biblen. Pyetjet dhe disktuimi im nuk kane te bejne me fjale dhe opinjone te miat, por jane pyetje te drejtperdrejta nga doktrina juaj, dhe perballja e saj me te verteten e bibles. Nese deshiron qe te flasim sipas bibles, eja te disktuojme dhe te shohim drejt se cili eshte besimi dhe doktrina e grupit tuaj fetar.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Me vjen keq Driniluka, se une te kam bere konkretisht pyetje nga bibla, si dhe ti kam sqaruar po nga bibla, dhe ti thua se, dua te di se kush e perdor me shume biblen. Pyetjet dhe disktuimi im nuk kane te bejne me fjale dhe opinjone te miat, por jane pyetje te drejtperdrejta nga doktrina juaj, dhe perballja e saj me te verteten e bibles. Nese deshiron qe te flasim sipas bibles, eja te disktuojme dhe te shohim drejt se cili eshte besimi dhe doktrina e grupit tuaj fetar.
    Ti thoje qe i bej pyetjet nga Bibela edhe pergjigjesh perseri nga Biblea edhe e vlersoj kete.
    Une kam disa pyetje qe jan logjike edhe te arsyeshme edhe do te doja po te jete e mundur qe te me japesh pergjigjen nga vete Bila.
    Te gjithe e dime qe Bilela eshte e harmonishme edhe nuk ka pjese qe te bien ne kundershtime me njera tjetren.
    ateher une desha te di pergjigjen e ketyre pyetjeve(ka shume por vetem disa do permend)
    1.)Cfare eshte TRINITETI edhe ku bazohet ne Bibel por qe te mos jete ne kundershtime me pjeset e tjera???!
    2.) Nese Perendia eshte dashuri ne baze te 1Gjonit 4:8 perse duhet te egzistoje Ferri i zjarret ku njerezit do te vuajne ne perjetesi???!
    3.) Ne lidhje me shpirtin, Car eshte ai? Nese eshte dicka tjeter edhe nuk jami ne vete perse nevojitet? Mekatin kush e beri njeri apo shpirti? (e ka shume pyetje ne lidhje me kete edhe me duhet qe te bej chit-chat per keto tema.
    edhe nuk dua te shkruaj edhe shume se me sa kam pare me jan ber shume moderime se une shkruaj edhe nr i postimeve te mia ne ven qe te rritet zvogelohet.)
    edhe te gjitha keto pytje kane edhe nen pyetje ne lidhje me pergjigjen qe do te jepeni. Por kujdes se mos bine vete me kembet e tuaja brenda duke shtremberuar ato qe thote Bibla Zbulesa 22:18,19.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    driniluka.

Kjo temë është hapur pikërisht për të trajtuar besimin e të ashtuquajturve Dëshmitarë të Jehovait. Kështu pra je i lirë të pyesësh dhe diskutosh. Shkrimet e tua që kanë qenë jashtë teme në postime të ndryshme janë fshirë, po ashtu edhe të anëtarëve të tjerë. Nuk ka dallime në këtë çështje.

Tani sa për pyetjet e tua, personalisht duke u mbështetur në pohimin tënd që ka cituar edhe dëshmuesi nuk e quaj të nevojshme të të jap përgjigje pasi ti pretendon të jesh njohës i mirë i Biblës dhe madje zbatues i saj. Kështu pra përgjigjet e pyetjeve i ke brenda në Bibël. Tani nëse ti lexon pjesë të caktuara në Bibël (pastaj varet se çfarë Bible ke se ju i keni bërë lëmsh) dhe pjesën tjetër e injoron është e natyrshme të mos dish për ato që pyet. Nëse do ndihmë për vargjet (por më parë na thuaj çfarë bible ke) jemi të gatshëm të të ndihmojmë.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Ne radh te pare Bibla eshte nje edhe me vien keq qe per ty eshte shume.
    Por une p[erdor cdo botim qe eshte i shkruar drejte edhe e ka emerin Bibel
    Kurse ajo qe perdorin me shume Deshmitaret e Jehovait ka edhe emerin e vete Jehovait edhe kjo eshte e vertetuar nga shkrimiet me te vjetera.
    Edhe kush eshte ai qe e mohon qe emeri i Perendis eshte JEHOVA?????!!!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Ti thoje qe i bej pyetjet nga Bibela edhe pergjigjesh perseri nga Biblea edhe e vlersoj kete.
    Une kam disa pyetje qe jan logjike edhe te arsyeshme edhe do te doja po te jete e mundur qe te me japesh pergjigjen nga vete Bila.
    Te gjithe e dime qe Bilela eshte e harmonishme edhe nuk ka pjese qe te bien ne kundershtime me njera tjetren.
    ateher une desha te di pergjigjen e ketyre pyetjeve(ka shume por vetem disa do permend)
    1.)Cfare eshte TRINITETI edhe ku bazohet ne Bibel por qe te mos jete ne kundershtime me pjeset e tjera???!
    2.) Nese Perendia eshte dashuri ne baze te 1Gjonit 4:8 perse duhet te egzistoje Ferri i zjarret ku njerezit do te vuajne ne perjetesi???!
    3.) Ne lidhje me shpirtin, Car eshte ai? Nese eshte dicka tjeter edhe nuk jami ne vete perse nevojitet? Mekatin kush e beri njeri apo shpirti? (e ka shume pyetje ne lidhje me kete edhe me duhet qe te bej chit-chat per keto tema.
    edhe nuk dua te shkruaj edhe shume se me sa kam pare me jan ber shume moderime se une shkruaj edhe nr i postimeve te mia ne ven qe te rritet zvogelohet.)
    edhe te gjitha keto pytje kane edhe nen pyetje ne lidhje me pergjigjen qe do te jepeni. Por kujdes se mos bine vete me kembet e tuaja brenda duke shtremberuar ato qe thote Bibla Zbulesa 22:18,19.

Se pari ju pershendes Driniluka.
    Nuk dua te merem me ate se kush eshte "grupimi" juaj fetar dhe cfar ai eshte. Kjo sepse dihet qarte qe grupimi juaj nuk ka aszgje te perbashket me Krishtin, per faktin se e mohon Jezusin Zot e Perendi. Ne shkrimin tim te meparshem te kam sjelle argument te mbeshtetur plotesisht ne bibel, e cila ka te beje personalisht me Jezus Krishtin. Pra tregon te verteten qe bibla shpall rreth Personit Jezus Krisht, dhe menyra se si "grupimi" juaj fetar e pranon Jezusin. Me duhet tju them se, ne plot gjera thelbesore, qe kane te bejne me njohjen dhe besimin ne Perendine e Vertete Jahve, ju jeni ne te njejten linje me besimin islamik. Ju e pranoni Jezusin plotesisht ashtu si myslimanet e pranojne. Psh. Myslimanet e pranjne Jezusin thjesht nje profet, qe do te thote krijese. Po keshtu edhe per ju Jezusi eshte i krijuar. Por une te kam bere nje pyetje shume te qarte ku te pyes: Nese Jezusi eshte i krijuar, perse i lejoi dishepujt e tij qe ta adhuronin?
    Ne ligjin e Mojsiut, ndalohet adhurimi i cdo krijese, pra apostujt ishin judenj dhe jetonin nen ligj, keshtu ata nuk mund te shkelnin ligjin e Perendise dhe te adhuronin njeriun Jezus.
    Nje nga arsyet se perse judenjte e cuan Jezusin ne kryq ishte, sepse Ai e barazonte veten e tij me Perendine. Pra lejonte ta adhuronin ashtu sic adhuronin Perendine JAHVE.
    Me vjen keq i nderuar driniluka se ju per shkrimin tim te mesiperm, nuk jeni prononcuar fare.
    Pres diskutimin tend, nese deshiron, duke filluar qe nga shkrimi im i meparshem.

Ceshte Triniteti.
    Triniteti nuk eshte nje doktrine me vete, te cilen e mbeshtetin te krishteret. Triniteti ne bibel eshte prezent ne te gjithe thelbin e testamentit te ri. E kam vene re se, "grupimi" juaj fetar edhe ai islamik, kerkon vargje ku te flitet per trinitetin, si nje doktrine me vete. Ne ungjillin pas Mateut Jezusi para se te ngrihej ne qiej tha:

" Shkoni pra e mesoni gjithe kombet, dhe i pagezoni ne emer te Atit, Birit e Frymes se Shenjte.."

Pyetja eshte: A mjafton vetem ky varg, qe ne te pranojne se Perendia eshte Trini i Shenjte?
    Natyrisht qe po, sepse keto jane fjale qi i deshmon dhe i deklaron vete Zoti Jezus. Mysliamanet e quajen nje te pavertete, duke thene se keto fjale i kane shtuar njerzit. Une nuk cuditem me mysliamnet, pasi ata nuk kane azgje te perbashket me besimin ne Perendine Jahve dhe Zotin Krisht. Ndersa "grupimi" juaj, i cili pretendon se beson ne Perendine Jahve, i kundershton keto fjale te Krishtit, duke u bashkuar me mendimin e myslimaneve. Por lete shohim me tej ne ungjillin e Krishtit.
    TRiniteti nuk eshte nje shpikje apo nje trillim i te krishtereve. Ai eshte nje fakt real qe zbulohet nga vete Zoti Jezus. Jezusi eshte Ai, i cili ju zbuloi judenjve ATIN, BIRIN dhe FRYMEN e SHENTJERUAR. Asnjehere me pare ne izrael, nuk ishte predikuar nje mesim i tille.
    Ja si thote apostulli Pal tek Hebrenjte:

" Perendia pasi ju foli qemoti eterve tane me ane te profetve , shume here e me shume menyra, ne keto dite te mevonshme na foli me ane te Birit, ......."

Pali ju deshmon judenjve se, Perendia sot na flet me ane te Birit. Pyetja eshte: Cfar ju foli Perendia judenjve me ane te Jezusit?
    Judenjte ishin nje komb qe e njihnin Perendine, kur asnje komb tjeter ne bote nuk e kishte njohur kurre. Fakti qe Pali ju deshmon judejnve se, Perendia po na flet sot me ane te Birit, tregon qarte se judenjte, nuk kishin ende njohurine e plote ndaj Perendise qe ata besonin. Pra sot, thote Pali, Perendia na zbulohet plotesisht me ane te Birit.

Si e priten judenjte fjalen dhe deshmine e Krishtit?
    Fakteqesisht ata nuk e pranuan dhe besuan Jezusin. Kjo solli qe ata ta shpien Jezusin drejt kryqit dhe ta kryqezojne. Por pyetja tjeter eshte: Perse e cuan Judenjte Jezusin ne kryq?
    Tri jane arsyet:
    1- Jezusi deshmoi se eshte Biri i Perendise.
    2- Jezusi e shpalli veten NJE me Perendine JEHAOVA.
    3- Jezusi lejoi qe te adhurohej si Perendia Jehovah.

Le te ndalemi pak tek ungjilli pas Gjon:8:37-59.
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 26-10-2008 më 14:48

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Po e filloj nga vargjet e fundit qe ti ke shkruar.
    ne lidhje me Gjonin 8:37-59 car do te thuash me kete se une aty nuk shikoj edhe as nuk le te kuptoj me ndonje vend qe Jezui ishte Perendia. Edhe po e lexoje nga perkethimi qe eshte ne internet se po te perdore perkethimin Bota e Re do thuash se kemi shtremberuar fjalet.
    Ku e pranon Jezui qe ta adhuroni si Perendi edhe aq me shume si Perendia i Plotfuqishem?
    Cdo te thote ti pagegezonin njerezit ne
    Emer te Atit
    Emer te birit
    Emer te frymes se shenjte????!
    Edhe ne cilin shekull u fute idea e Trinitetit ne Krishterim???!
    Ti pak me laret the qe Jezui eshte Perendia ose Perndi edhe po pak me poshet the per Palin se tek letera derguar Hebrenjeve tha : " Perendia pasi ju foli qemoti eterve tane me ane te profetve , shume here e me shume menyra, ne keto dite te mevonshme na foli me ane te Birit, ......." a e kupton rolin e nje biri ne nje familje???!
    ndonse biri mund te jete me i mathe se te gjithe "sklleverit" qe ka nje zote shtepie por kjo nuk do te thote qe eshte njesoj me babain! sa per 3 pikat qe ke thene ne fund vetem per te paren ke te drejte se per dy te tjerat gabone rende.
    Se as nuk e shpalli veten si Jehovai edhe as nuk e lejoje qe te adhurohesh si Perendi.( MOS E NGATERRO ME RESPEKTIN LOL)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Po e filloj nga vargjet e fundit qe ti ke shkruar.
    ne lidhje me Gjonin 8:37-59 car do te thuash me kete se une aty nuk shikoj edhe as nuk le te kuptoj me ndonje vend qe Jezui ishte Perendia. Edhe po e lexoje nga perkethimi qe eshte ne internet se po te perdore perkethimin Bota e Re do thuash se kemi shtremberuar fjalet.
    Ku e pranon Jezui qe ta adhuroni si Perendi edhe aq me shume si Perendia i Plotfuqishem?
    Cdo te thote ti pagegezonin njerezit ne
    Emer te Atit
    Emer te birit
    Emer te frymes se shenjte????!
    Edhe ne cilin shekull u fute idea e Trinitetit ne Krishterim???!
    Ti pak me laret the qe Jezui eshte Perendia ose Perndi edhe po pak me poshet the per Palin se tek letera derguar Hebrenjeve tha : " Perendia pasi ju foli qemoti eterve tane me ane te profetve , shume here e me shume menyra, ne keto dite te mevonshme na foli me ane te Birit, ......." a e kupton rolin e nje biri ne nje familje???!
    ndonse biri mund te jete me i mathe se te gjithe "sklleverit" qe ka nje zote shtepie por kjo nuk do te thote qe eshte njesoj me babain! sa per 3 pikat qe ke thene ne fund vetem per te paren ke te drejte se per dy te tjerat gabone rende.
    Se as nuk e shpalli veten si Jehovai edhe as nuk e lejoje qe te adhurohesh si Perendi.( MOS E NGATERRO ME RESPEKTIN LOL)
    Perpara se ta nisesh nga fundi, mendoj se ke plot gjera qe te nisesh nga fillimi. Edhe njehere te ftoj qe ti pergjigjesh shkrimit te meparshem, ku te kam sjelle fakt rreth krijeses dhe Krijuesit. Te pakten ji me i sinqerte dhe me i ndershem kur ne flasim ne kete ceshtje.

Pika e pare:

Ne fund te ungjillit pas Mateut, eshte pikerisht Jezusi ai i cili tha: shkoni dhe pagezoni ne emer te Atit, Birit dhe Frymes se Shenjteruar.
    Ju kerkuat prej meje, qe tju sjell vargje nga bibla, ku te thuhet per Trinitetin, dhe une ti solla pikerisht keto fjale nga vete goja e Krishtit. Tani, i besoni apo jo, ti dhe "grupimi" juaj fetar kete deshmi te Krishtit then per Trinine, ky eshte problemi juaj dhe ka te beje vetem me ju.

Pika e dyte:

Po ta sjell per te treten here ne kujtese thelbesisht , shkrimin tim te pare, per te cilin ti dhe "grupimi" jeni krejt te pafte qe te diskutoni. Kur vjen puna per te deshmuar se cfar eshte Jezus Krishti per ju, ju jeni sa konfuz aq dhe kontradiktore. Kjo deshmon se ju nuk e njihni aspak se kush eshte Jezus Krishti, dhe kjo ju shpall nje "grupim"" fetar i reme.
    Le te hyj ne thelb te ceshtjes. Perendia ne gjeneze na njeh me krijimin e njeriut dhe renien e tij nen mekat. Pali tek romaket thote: Asnje njeri nuk kerkon Perendine, te gjithe kane dale nga udha e tij, dhe nuk ka ASNJE te drejte mbi dhe. Atehere ngre pyetjen: A ishte Jezusi per ju, nje NJERI me te njejtin trup te mishte njerzor, si ty e si mua? Cfar eshte JEzusi per ju: Njeri, apo Zot e Perendi?
    Ja si deshmon doktrina"juaj fetare e reme: Per ju Jezusi eshte i krijuar.
    Pikershit ky perkufizim sa i gabuar aq edhe blasfemues, ju vendos ju tek "gruptimet" e reme fetare, ashtu si islamin & co.

Le te shohim se ku eshte perballja juaj me te Verteten e fjales biblike:

Perendia ne bibel na deshmon qysh nga gjeneza dhe deri ne fund te bibles se, krijesa "NJERI" eshte e rene nen MEKAT dhe denim te MEAKTIT, ku paga e te cilit eshte VDEKJA. Ky eshte perfundimi fondamental qe na deshmon Perendia.

Si perballeni ju me kete fakt?
    "Grupimi" i juaj fetar, deshmon dhe thote se, per ne Jezusi eshte i krijuar. Pra ju e paraqesni Jezusin nje krijese. Atehere ne baze te ketij perfundimi qe ju nxirni, duke e ballafaquar ate me deshmine e vertete te Perendise ne bibel, del se, Jezusi ( krijese simbas jush) duhet te jete mekatar, per faktin se e gjithe krijesa ra nen denim te mekatit. Po a eshte e vertete kjo?
    Apsolutisht jo. Ne te gjithe ungjillin e Krishtit, qe nga Ati Perendi dhe deri tek apsotujt deshmohet se, NJERIU Jeuzsi ishte i pamektashem. Ky FAKt i gjalle e zbulon mashtrimin tuaj, me te cilin manipuloni te humburit.
    Kur e pyeta njehere nje te madhin tuaj ne shqiperi, italjanin Salvadore, ne lidhje me kete fakt me tha: Jezusi eshte nje krijese por jo e mekatshme si ne njerzit. A e kutponi se ne bibel asqe ekzistojne mesime te tilla? Tani te fto ty Driniluka qe te me sjellesh simbas bibles kete fakt. Te peys: Cfar eshte Jezusi per ju, Zot e Perendi, apo krijese?
    Pergjigji kesj, dhe em pas disktujome rreth Gjonit:8:

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Se care besojme ne per Jezuin lexoje me mire ne kete link Dduke shtypur ketu edhe me saket Letera e drejtuar Filipinve 2:5,6
    Gjthashtu edhe vargjet 8-10 edhe mos e ngarerro respektin, nderimin edhe adhurimin, nese nuk i di s'ka gje edhe une nuk kam lindur i ditur i kam mesuar edhe po ti theme une do ti keq kuptoje ndaje te keshilloje nje fjalore Shpip- Shqip .

Ati, Biri dhe Shpirti Maska e simonpjetri
    Anëtarësuar
    28-10-2008
    Postime
    85
    Se care besojme ne per Jezuin lexoje me mire ne kete link Dduke shtypur ketu edhe me saket Letera e drejtuar Filipinve 2:5,6
    Gjthashtu edhe vargjet 8-10 edhe mos e ngarerro respektin, nderimin edhe adhurimin, nese nuk i di s'ka gje edhe une nuk kam lindur i ditur i kam mesuar edhe po ti theme une do ti keq kuptoje ndaje te keshilloje nje fjalore Shpip- Shqip .

Me vjen keq por me duhet ta them. Ju dshmitarët e Jehovait nuk jeni të qartë me vetveten. As vet nuk e dini se kush eshte Jezusi per ju! Jeni mohues te Bibles. Shkarravitni ne Bibel ditë e natë për ta takuar ni gjysem rreshti që u pelqen juve. Nuk kuptoni Shpirtin e Shenjtë edhe ma keq e mohoni atë. Mohoni Krishtin Zot. Mohono Kryqin e Krishtit neper të cilit ka ardhur shpetimi i njeriut, etj etj. Jeni të humbur dhe jeni për të pasë dhimbje per ju.

Ati, Biri dhe Shpirti Maska e simonpjetri
    Anëtarësuar
    28-10-2008
    Postime
    85

Me vjen keq por me duhet ta them. Ju dshmitarët e Jehovait nuk jeni të qartë me vetveten. As vet nuk e dini se kush eshte Jezusi per ju! Jeni mohues te Bibles. Shkarravitni ne Bibel ditë e natë për ta takuar ni gjysem rreshti që u pelqen juve. Nuk kuptoni Shpirtin e Shenjtë edhe ma keq e mohoni atë. Mohoni Krishtin Zot. Mohono Kryqin e Krishtit neper të cilit ka ardhur shpetimi i njeriut, etj etj. Jeni të humbur dhe jeni për të pasë dhimbje per ju.

dhe duke u gjetur nga pamja e jashtme posi njeri, e përuli vetveten duke u bërë i bindur deri në vdekje, deri në vdekje të kryqit.
    Pikrisht jeni ju qe e mohoni sepse sipas jush Jezusi nuk u kryqëzua.

Faqja 9 prej 23 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A janë Dëshmitarët e Jehovait një sekt ose kult?
    Nga coptic në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 547
    Postimi i Fundit: 02-03-2010, 22:22
  2. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •