Close
Faqja 8 prej 23 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 221
    i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Po a?! Trinia ne fete pagane?! Ma ofro nje fakt ose argument sa me shpejt. Kush ka marre nga paganizmi?

http://www.theyuinon.com/articles/images/ra.jpg

http://reformationnation.files.wordp...-ra-symbol.jpg

http://kjvonly.net/images/early_watch_tower_cover.jpg

Shikoni se e gjeni veten ktu dikun... masoneria...

http://heedtheword.net/images/masonmap.jpg

E kujt i pershtatet kjo me se miri... at revisten qe e keni 'Zgjohuni', se pari vlen ajo fjale vlen per kultin Kulla e Rojes.

http://www.truthnet.org/Christianity...ess6/later.gif

Kalo mire
    Po shikoj qe paske ber nje kerkim ne te shkuaren edhe ke ber shume mir se gjerat qe na thon duhet te ken edhe baze te fort per tu besuar apo jo?
    Por mos harro nje gje se ti vet personalisht ke pasur me leximin e par njohuri 100% apo pasi e ke studiuar nje tem,lend ose dicka tjeter per shume koh? Lexoje edhe Biblen shume here medito rreth asoa se edhe ty do te vij njohuria, edhe ka dicka qe Deshmitaret e Jehovait nuk e mohojne ato qe kan then ose ti fshejne, si bejne shume fe te tjera qe nuk po te them shume gjera por vetem nje qe e kan hequr pa pik turpi emerin e Perendis nga vete Bibla edhe e kan futur njerezimin aq thelle ne erresir frymore sa edhe njeriu me me logjik i duket e pa besushme e verteta. Por lexo GJONI 8:32 medito rreth asaje edhe rreth Danielit 12:8 bej edhe nje lutje Perendis duke perdorur Emerin e tij se edhe vet Pavli tek romaket kete tha : Por vetem ai qe THERRET EMERIN I PERENDIS (JEHOVAIT NE ORGJINAL) DO TE SHPETOJ edhe te jesh i sigurt qe do te vij edhe ty ndima per te mar njohurin e saket.

i pavdekshem Maska e mystery-guy
    Anëtarësuar
    16-08-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    63
    Te them te drejten, nuk i lexova te gjithamesazhet se pertoja, por dua te them dy fjale...!

Une e kam studjuar si fe, kete te deshmitareve te Jehovait dhe ne pergjithesi disa rregulla i kane te mire llogjikuara! Psh: puna e mos lutjes ne fogure e monumente, nderkohe qe bibla katolike e thote vete dhe llogjikisht eshte ideja se nuk ke pse ti lutesh nje statuje guri, kur nderkohe mund ti flasesh personalisht (kuptohet, nepermjet krishtit) zotit. Lutja eshte dicka intime qe mvaret vetem nga sasia e besimit.

Tashi e vetmja gje qe nuk kuptoj eshte se pse vullnetaret deshmitare shkojne shtepi per shtepi qe te kthejne sa me shume te "humbur" ne rruge te mbare nderkohe qe do pranohen vetem 144 000 ? Perse eshte dhene ky numer nderkohe (qe sipas mendimit tim) anetaresia ne kete fe eshte me e madhe se ky numer!

Ku eshte epiphania ketu?
    Ndryshuar për herë të fundit nga mystery-guy : 09-08-2008 më 07:05
    Lux Aeterna....!

Hibernated
    Anëtarësuar
    14-07-2008
    Postime
    97
    Citim Postuar më parë nga mystery-guy Lexo Postimin
    Te them te drejten, nuk i lexova te gjithamesazhet se pertoja, por dua te them dy fjale...!

Une e kam studjuar si fe, kete te deshmitareve te Jehovait dhe ne pergjithesi disa rregulla i kane te mire llogjikuara! Psh: puna e mos lutjes ne fogure e monumente, nderkohe qe bibla katolike e thote vete dhe llogjikisht eshte ideja se nuk ke pse ti lutesh nje statuje guri, kur nderkohe mund ti flasesh personalisht (kuptohet, nepermjet krishtit) zotit. Lutja eshte dicka intime qe mvaret vetem nga sasia e besimit.
    Krishti nuk eshte ndermjetes ne lutjen kur ti i drejtohesh Zotit tend.
    Ashtu sic shkruhet ne Bibel, ne momentin qe Jezus Krishti vdiq ne kryq, veli i tabernakullit qe te ndan nga vendi i te shenjtit te te shenjteve u nda ne dy pjese.
    Pikerisht Jezusi e cliron besimtarin nga sakrifikimi i qingjit si ritual taksativ per te perfituar ndermjetesimin me Zotin sic behej ne kohet e vjetra, ai eshte "Qingji i Zotit", Pashka e Zotit, nje here e pergjithmone.
    Ne kete kontekst, prania ne kohet e sotme e figures se ndermjetesit, pare kjo me shume tek figura e Papes (madje duke filluar qe nga ai prifti te cilit i rrefehen mekatet), ose edhe tek e Kryepriftit ne kishat Orthodhokse, tregon regres ne kete religjion, pare kjo ne raport me misionin e Jezus Krishtit.
    Nderkohe qe Jezusi ndan velin per te komunikuar drejteperdrejte me Zotin, ndermjetesit ne menyren me te pacipe, me abuzuese, ne kundershtim, ne mosrespektim te misionit te tij, u imponojne besimtareve ndemjetesine.
    Ndermjetesia eshte shpikur nga paria e religjionit, per ta mistifikuar ate, per ta bere te papaksesueshem lutjen e drejteperdrejte per masen e gjere, dhe sigurisht edhe per te perfituar materialisht ne kurriz te besimtareve te thjeshte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kanan : 10-08-2008 më 16:20

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    kam nje ide per deshmitaret e jehovait pse nuk shperndajne dhe posten keto kur u bien e dyrve nje rruge e dy pune se fundja ekonomi tregu eshte

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Vargun qe ke permendur ti do te ta shpjegoj

Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Une qe po te themn qe triniteti nuk e ka zanafillen ne Skrimet e Senjta (Bibel) nuk e them se keshtu mu shkrep ose kete me kan mesuar por kam ber kerkime edhe fillimet e trinitetit jan rreth 2000 vete edhe me shume para Jezu Krishtit kurse ne Krishterim ideja qe Jezui ishte Perendija eshte futur diku aty nga mezi i shekullit te 3-te por jo e Trinitetit kurse trini eshte futur me von edhe kete si ta thash e thon te gjithe ata qe meren me studime te tjera edhe per keto ka fakte
    Por ti me jep nje shkrim qe ta vertetoj kete ashtu si te jap une shume shkrime qe shkruhet: Une jam Jehovai(Perendia) edhe jam nje i vetem edhe adhurimin tim nuk jua jap idhujve. Ose : Ne ditet e fundit do ta marin vesh te gjith se une jam Jehovai edhe te gjitha kombet do te mesojne per emrin tim.Ose vet jezui tha qe do te shkoj tek Ati se Ai eshte me i math se mua edhe une bej car me thot Ai. Kurse per Frymen e shenjet nuk yhuhet ne asnje vend ne Bibel ku te thoj se eshte nje forem perendije.
    Por per me shume kontaktni me nje Deshmitare te Jehovait edhe beni nje bised me ata.
    Perendia i thote Izraelit dhe te gjitha kombeve degjoni ketu une jam nje Perendi i vetem.
    Fjala nje i vetem ne hebraisht eshte achade qe do te thote nje njesi kolektive e vetme. Keshtu pra Perendia eshte nje njesi e vetme kolektive ku te tre personat kane te njejten natyre: Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjte.
    Te tre keta jane nje prandaj Perendia thote qe une jam nje.
    Edhe njehere po ta sqaroj se fjala nje i vetem do te thote nje njesi kolektive e vetme-achade.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile edhe nje varg tjeter

Tek zanafilla Perendia thote le ta krijojme njeriun sipas shembelltyres tone dhe jo sipas shembelltyres time (njejes).Dhe me poshte sqaron se njeriu u krijua sipas shembelltyres se Perendise dhe jo te engjejve keshtu qe njeriu u krijua sipas shembelltyres se Perendise por mqns thote Perendia sipas shembelltyres tone Ai fut edhe pjesetare te tjere qe sigurisht jane Biri dhe Shpirti kjo sqarohet tek vargu 1 i zanafilles 1.

Tek letra e Apostullit Gjon letra e pare kapitulli 5 vargu 7 thuhet se tre jane ata qe deshmojne ne qiell Ati, Fjala, dhe Fryma e Shenjte dhe keta te tre jane nje.

Lexo psalmin 45 dhe hebrenjte kapitulli1 vargu 7-8 dhe aty thuhet qarte se cthot Ati per birin.Ati per Birin thote: Ti je Perendi i fuqishem perjete dhe nuk ka dy Perendi por nje i vetem Ama jane tre persona me te njejten natyre dhe pushtet dhe keta te tre jane nje Perendi.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar Maska e Solomoni
    Anëtarësuar
    18-10-2008
    Postime
    134
    Deshmitaret e Jehovait jane sekt, te cilet nuk njihen nga shteti, ndryshe nga Katoliket, Orthodokset dhe Myslimanet. Kur disa gjera behen te fshehta, shtepi me shtepi i ngjet atyre lypsave qe kerkojne lemoshe. Por perkundrazi jemi ne ata qe kemi nevoje per Zotin ndaj shkojme dhe ne Kishe e Xhami. Sekti sekt mbetet ne fund te fundit!

Zoti eshte me ne Maska e xemanuel
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Vendndodhja
    kosove
    Postime
    137
    Deri sa te futesh ne sekt jan si mjalti me qumeshtin por me pastaj vjen edhe vetvrasja edhe shum gjera te tjera , jan mashtrues te medhenj , paramendo ata kishin profwtizuar se Jezusi do te vinte shume kohe me perpara por ja qe nuk erdhi pastaj parashikuan shkaterimin e botes por ja qe nuk ndodhi . Jane mashtrues

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759
    "deshmitaret e jahovait" jone ni dege (prej mijra degsh) te SIONISMIT

kon si qellim kryesor krijimin e NJERIUT PA SHPIRT, ky njeri osht pa komb, pa fe, materialist, indiferent, pacifist, ,,,,,,,,,,,,,,,,ky osht rezerva e djallit

Kta pretendojne PARAJSEN MATERIALISTE TRUPORE me epiqender TOKEN (ashtu si Marksistet) , ku njerezit jetojne pafundesisht duke bere femije vazhdimisht ,,,,,,,,,,,,,,,,,absurditet

nazistet kto i futen neper kampe shfarosjeje bashke me hebrebhte dhe komunistat

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Une nuk po postoje ne kete forum per te prapgande por per te kuptur at qe arsyetoin qe mos te merren me theashetheme por nese takojne nje Deshmitare edhe dike qe e mbane veten per te krishtere ti ballafaqoje edhe ta shikoje se kush e perdoe me shume Biblen edhe cili mundohet ti zbatoje ato.

Faqja 8 prej 23 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A janë Dëshmitarët e Jehovait një sekt ose kult?
    Nga coptic në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 547
    Postimi i Fundit: 02-03-2010, 22:22
  2. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •