Close
Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 221
    i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Arpos Lexo Postimin
    Shpesh here i kam pritur ne banesën time, jan njerez t'ineteresant. Nuk prekin fare për toke,
    Citim Postuar më parë nga Arpos Lexo Postimin
    Po ore si jo, kam biseduar shum me ta. Sepse shpërndajshin propaganda. Kur kuptuan qe jam musliman, filluan ti kritikonin katolikët, kinse ata nuk percellin mësimet e krishtit por te Satanit, e vet ishin ne rruge te drejt sepse nuk besonin ne ferr, por vetem ne parajs. E pse egziston satani ate here ? Pse ? pse ? sepse... !
    Tani sa kerkova vetem nje ndime diku (ne kete forum) per dicka qe une vete e kisha harruar edhe me then se qenka shume parapa edhe me treguan nje rruge qe me duhet ta ndiqa nfa fillimi,.
    Por ty qe te duhet vertet nga fillimi si mune te ta shpjegoje te gjitha edhe aq me teper nepermiet netit?

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Hahahahahaahaha me ke ber vertet per te qeshur,
    Une do te bej vetem nje pyetje qe ta logjikosh vete edhe te nxieresh vete perfundimin,

Per te te njohur ty se cfare personi je? Sa dashuri ke? Cfare zemere te sinqert ke ?
    ESHTE ME MIRE TE TE PYES TY VETE PERSONALISH EDHE TE GJEJE PAK KOH PER TE BISEDUR ME TY APO TE VETE TEK AI PERSON QE TY TE URREN PER ARSYE SE TI I TREGON HAPU SE ESHTE NJE MASHTRUS???!!!
    Loshikoje edhe po te erdhi zor te kthesh pergjigje ketu ma dergo edhe ne MP.
    driniluka,
    Te sugjeroja te jesh me i matur ne komente. Mos e lejo veten te biesh nen ndikimin e emocioneve. Emocionet jane te luhateshme dhe te largojn nga tema.

Pyetja jote eshte pyetje e verber dhe nuk permban ne vete arsyen.
    Ti pretendon se per te njohur dike u dashka me e takuar ate sepse nga larg nuk e njeh dot!
    driniluka, a e ke takuar Jehovain ti?
    driniluka, a e ke takuar dhe a ke biseduar me Ismail Qemalin?

driniluka, nese ti i beson bibles dhe doktrines se "Mashtruesve"(Deshmitareve te Jehovait), e ke gabim, sepse bibla dhe ajo doktrin eshte shkruar nga dikush tjeter apo jo!
    Shpresoj te ta kesh kuptuar mesazhin qe te dhash.

Je i mireseardhur per te biseduar rreth krishterimit, por me nje kousht, me "parashut" te hapur. Ndryshe, nuk do kemi mundesi sepse do te krijohet distanc e madhe ne mes.

Gregu
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Nje pyetje qe pak me laret nuk i jam pergjigjur ende eshte Kolosianve 2:9 edhe arsyeja isjhte se nuk e dija mire edhe bera disa kerkime, edhe me rezultoje se ne greqish eshte "se ne Jezusin jane trupesisht te perendis idiotites "perketheje ti kete fjale per personat e tjere se mua nuk do me kuptojne edhe po ta theme.
    Po ta sjell une vargun nga origjinali greqish, te shkrojtur simbas shqiptimit shqip, pasi me mungon tasjera me germa cirilke greke.

" dhioti en afto katiki pan to pliroma tis THEOTITOS SOMATIKOS..."

Tani po ta sjell dhe ne shqip kete varg, te perkthyer nga i famshmi kristoforidhi, i cili e ka perkthuyer testamentin e ri, dirket nga gjuha origjinale, Elenishtja.

" Sepse tek ai( Krishti) rri gjithe te mbushurit e Hijerise ( THEOTITAS) TRUPERISHT."

Driniluka perpiqu te mos abuzosh me shkrimin e Perendise, biblen, sepse mashtrimi vjen nga djalli dhe bijte e tij.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Gregu Lexo Postimin
    driniluka,
    Te sugjeroja te jesh me i matur ne komente. Mos e lejo veten te biesh nen ndikimin e emocioneve. Emocionet jane te luhateshme dhe te largojn nga tema.

Pyetja jote eshte pyetje e verber dhe nuk permban ne vete arsyen.
    Ti pretendon se per te njohur dike u dashka me e takuar ate sepse nga larg nuk e njeh dot!
    driniluka, a e ke takuar Jehovain ti?
    driniluka, a e ke takuar dhe a ke biseduar me Ismail Qemalin?

driniluka, nese ti i beson bibles dhe doktrines se "Mashtruesve"(Deshmitareve te Jehovait), e ke gabim, sepse bibla dhe ajo doktrin eshte shkruar nga dikush tjeter apo jo!
    Shpresoj te ta kesh kuptuar mesazhin qe te dhash.

Je i mireseardhur per te biseduar rreth krishterimit, por me nje kousht, me "parashut" te hapur. Ndryshe, nuk do kemi mundesi sepse do te krijohet distanc e madhe ne mes.

Gregu
    Nuk kame perse ti beje me komente postimeve te tua nese ti nuk kupton nje logjik te thjesht si do kuptosh ato me te thell???!
    Ti ja aq i zgjuar sa i dallon njerzit kilometra larg ose me saket vetem duke i nuhatur BRAVO BRAVO!

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Po ta sjell une vargun nga origjinali greqish, te shkrojtur simbas shqiptimit shqip, pasi me mungon tasjera me germa cirilke greke.

" dhioti en afto katiki pan to pliroma tis THEOTITOS SOMATIKOS..."

Tani po ta sjell dhe ne shqip kete varg, te perkthyer nga i famshmi kristoforidhi, i cili e ka perkthuyer testamentin e ri, dirket nga gjuha origjinale, Elenishtja.

" Sepse tek ai( Krishti) rri gjithe te mbushurit e Hijerise ( THEOTITAS) TRUPERISHT."

Driniluka perpiqu te mos abuzosh me shkrimin e Perendise, biblen, sepse mashtrimi vjen nga djalli dhe bijte e tij.
    A ka mundesi ta sqarosh me saket se cfare beson edhe ti ne lidhje me Krishtin?
    Pasi te me jap nje sqarim te sake edhe une do te jape shume vargje nga cili do perkethim shqiptare, greqisht apo e dhe anglisht qe te hedhin poshte kete perkethim te gabuar edhe per me teper nga vete letrat qe ka shkrua apostulli Pal.

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Nuk kame perse ti beje me komente postimeve te tua nese ti nuk kupton nje logjik te thjesht si do kuptosh ato me te thell???!
    Ti ja aq i zgjuar sa i dallon njerzit kilometra larg ose me saket vetem duke i nuhatur BRAVO BRAVO!
    Kur je i afte ta perdoresh logjiken dhe arsyen, atehere je ne rregull.

driniluka, me ia mbyll vetes rruget dhe mendjen. Lere mendjen te lire, ajo do e gjej vet rrugen per ne parkun me lule.
    E di qe kemi dalur nga tema, por vetem dua qe ta dish se njerezit nuk njihen vetem kur i prek apo u degjon aromen e parfumit apo djerses se tyre!

Gregu
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Gregu Lexo Postimin
    Kur je i afte ta perdoresh logjiken dhe arsyen, atehere je ne rregull.

driniluka, me ia mbyll vetes rruget dhe mendjen. Lere mendjen te lire, ajo do e gjej vet rrugen per ne parkun me lule.
    E di qe kemi dalur nga tema, por vetem dua qe ta dish se njerezit nuk njihen vetem kur i prek apo u degjon aromen e parfumit apo djerses se tyre!

Gregu
    Kjo ishte mendimi jot ne lidhjje se si i nje njeraezit,
    kurse une di nje fjal qe perdoret shpesh ne shqiperi ne lidhje per te njohur tjeterin, edhe nuk thot se pyet te njerezit perreth se si eshte njeri por thone.
    QE TA NJOHESH NJE NJERI DUHET TE KESH NGREN NJE THES ME KRIPE
    edhe besoje se e kap kuptimin kesaj radhe.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    A ka mundesi ta sqarosh me saket se cfare beson edhe ti ne lidhje me Krishtin?
    Pasi te me jap nje sqarim te sake edhe une do te jape shume vargje nga cili do perkethim shqiptare, greqisht apo e dhe anglisht qe te hedhin poshte kete perkethim te gabuar edhe per me teper nga vete letrat qe ka shkrua apostulli Pal.
    Se cfar dhe si besoj une, vetem ti dhe sekti juaj fetar nuk mund ta kutpojne, pasi cdo kush tjeter e di.
    Te flasesh ne kete menyre driniluka, eshte krejt amatore dhe papergjegjshmeri. Vargun qe te kam sjelle nga kolosianet, eshte krejt simbas bibles "Keni dhiathiki", te shkrojtur ne gjuhen origjinale "arqia elenika".
    Testamentin e ri, ne gjuhen origjinale Arqea elenika, e kam mare nga kisha orthodhokse greke ne Greqi. Pra beju serioz dhe mos luaj kuka fshehtas. Une te ftoj qe ta sjellesh ti kete varg, duke me treguar dhe biblen nga e ke mare, (perjashto librat e gruptimit tuaj fetar) dhe ateher do te kuptosh se je krejt nje i mashtruar.
    Po te pres te ma sjellesh vargun nga origjinali, ne menyre qe ti ballafaqojme, dhe konkretisht behet fjale per fjalen: " Theo-tita, ashtu sic eshte ne origjinal, dhe jo sic thua ti,"idhio-tities,simbas versionit te gruptimit tuaj mashtrues.
    Pres dhe letrat e Palit te mi sjellesh ne origjinal, por ate Grek dhe jo nga kulla a rojes se barit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 09-12-2008 më 00:56

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Se cfar dhe si besoj une, vetem ti dhe sekti juaj fetar nuk mund ta kutpojne, pasi cdo kush tjeter e di.
    Te flasesh ne kete menyre driniluka, eshte krejt amatore dhe papergjegjshmeri. Vargun qe te kam sjelle nga kolosianet, eshte krejt simbas bibles "Keni dhiathiki", te shkrojtur ne gjuhen origjinale "arqia elenika".
    Testamentin e ri, ne gjuhen origjinale Arqea elenika, e kam mare nga kisha orthodhokse greke ne Greqi. Pra beju serioz dhe mos luaj kuka fshehtas. Une te ftoj qe ta sjellesh ti kete varg, duke me treguar dhe biblen nga e ke mare, (perjashto librat e gruptimit tuaj fetar) dhe ateher do te kuptosh se je krejt nje i mashtruar.
    Po te pres te ma sjellesh vargun nga origjinali, ne menyre qe ti ballafaqojme, dhe konkretisht behet fjale per fjalen: " Theo-tita, ashtu sic eshte ne origjinal, dhe jo sic thua ti,"idhio-tities,simbas versionit te gruptimit tuaj mashtrues.
    Pres dhe letrat e Palit te mi sjellesh ne origjinal, por ate Grek dhe jo nga kulla a rojes se barit.
    Nje pyetje, A e di ti se sa kohe keni qe besoni ne nje mashtrim?

Se ketu po jebe roloin e lolos une, une bej pyetje kursu ju thoni bjeri teneqes se i bie mire (i thone nga zona ime)
    Por sic shkrua edhe me lart nese ti vete nuk e di se cfare beson si mund te bisedoje une,
    Eshte njelloje sikur te vesh tek doktori edhe ti thush vetem jam semure, edhe ai te pyes se cfare te dhembe? Kurse ti thoje: Je doktor ti? Futi nje sy gjume edhe shiko ender se cfare me dhemb mua.
    Zoteri doktor eshte tjeteri nuk eshte perendi, por nuk i the se cafre te dhemb nuk mund te jap ilace per t'u sheruar.
    Edhe puna juaj nje her me shkruan se besoni ne Trinitet edhe une bi vargje qe e hedhin posht ne menyre te dretjt perdrejt trinin pastaj e ktheni pllaken thoni se besoni ne Jezusin Peredni, bise serisht vargje qe thone se Jezusi ndonse eshte perendi por nuk eshte Perndia. Thoni se ti genjen! Une pyes se perse genjen ju thoni je mashtrus! Une pyse me jepni fakte. Por fakte bindese nuk ka!

Kjo me kujton pikersih ata femijet e vegje se kur duan te fshehin nje genjeshter por mos te dal ne shesh thon vetem se Ai genjen, ai genjen! Edhe i jati i vete pasi i vien keq per femijen mban anen e tija megjithse ai po genjen.
    Keshtu eshte e me njerezit pasi e kan te veshtire per te zbatuar normat e Perendise edhe kjo jo se jane te renda, por i pelqen me shume ky sistem pasi i ka ditete ne numeruara, thone se keni ju te drejte.

Nuk e di c'te them me meqaf paci veten por mos mashtroni shpirerat e pafajshem.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2008
    Postime
    7
    diniluka kam dëshir qe ti thua se kam fakte që e hedh poshtë Trinitetin the une kam disa vargje që ti ti studjosh dhe atëher tregona tëgjithve se si ka mundësi se nuk (ekziston triniteti) të lutem studjoj këto vargje

Nëse nuk ka Trinitet
    1. Mateu 28, 18-19 Çfar mendon ti se pagëzimi buhet të bëhet në eme të Atit e të Birit ë Frymës së Shejtë pse nuk tha Jezusi vetem të pagëzohen në emer të Jehovës

2. Pse thot Bibla kështut tek e 1 Gjonit 5, 7-8 në vargun 7 thotë se Tre jan Një lexoje dhe medito në këtë vargj ok

3. Tek Isaia 9, 5. Përse Bibla e qun Jezusin Perendi i fuqishem dhe Atë i Përjetshëm nëse ai vërten nuk është si mbas dëshmitarve jehovës Perendi aherë të lutem lexoj këto the pyte Perendi se a është kështu jo Pastorin dhe lexon në Biblen Diodati i ri jo në Biblen Bota e re bonu rreal dhe tregona se si ka mundësi mos me ekyistu Triniteti ok

Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A janë Dëshmitarët e Jehovait një sekt ose kult?
    Nga coptic në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 547
    Postimi i Fundit: 02-03-2010, 22:22
  2. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •