Close
Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 221
    Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Çarls Tejz Rusel

Lindi me 16 shkurt 1852 pran Pittsburg, ne Pennsylvani. Me 1870, ende ne adoleshencen e tij dhe pa arsimimin zyrtar teologjik, Rusel organizoi nje klas biblike. E vetmja lidhje me krishterimin ishte anetaresia me kishen kongregacionale. Ai e bindte klasen e tij se ai ishte "pastori" i saj. Ai mblodhi dyzina grupesh studimi pergjat kufirit Ohio dhe Penn-sylvanise.
    Ishte pikerisht ne keto vite, kur ai e bazoi eshatologjine e tij mbi mesimet e Nilson Bartonait, nje adventist dhe botues i " Lajmetari i Mengjesit" ne Rochester, New York. Barbuna e mesonte Ruselin se Jezu Krishti ishte i pranishem, por i papare qe me 1874. Me pas Ruseli e riinterpretoi daten dhe predikoi kthimin e padukshem te Krishtit me 1914.
    Me 1879 ai krijoi revisten "Kulla e Rojes Se Zionit" dhe "Lajmetari i Paraqitjes Se Krishtit", ne te cilat ai publikonte interpretimin e tij te vetem per biblen. Ai organizoi revisten "Kulla e Rojes" dhe Shoqeria e Traktatit" me 1884, nderkohe qe ndodhej ne Pittsburg. Shkrimet e tij paten nje perkrahje te gjere ne 1886, ku i pari prej gjashte librave te tij, titulluar Agimi i Mijevjecarit" pa driten e botimit (me von u titullua "Studime per Shkrime te Shenjta"). Nje volum i shtat polimizues i ishte shtuar "Studime per Shkrimet" ne 1917, nje vit pas vdekjes se Ruselit. Ai ishte prpiluar prej botuesve te "Kulles se Rojes" dhe permbante planin e tij per ditet e fundit prej Zekielit dhe Librit te Apokalipsit.
    Pak para vdekjes se vet, me 31 tetor 1916, pastori Rusel, sipas Kulles se Rojes" udhtoi me shume se nje milion kilometra e mbajti me shume se tridhjete mije predikime dhe shkroi libra qe arrinje gjithsej ne me shume se pesedhjetmijne faqe.
    (Te kualifikuar per tu bere profterinj, Anon, 1959, fq.310).
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Gregu Lexo Postimin
    Çarls Tejz Rusel

Lindi me 16 shkurt 1852 pran Pittsburg, ne Pennsylvani. Me 1870, ende ne adoleshencen e tij dhe pa arsimimin zyrtar teologjik, Rusel organizoi nje klas biblike. E vetmja lidhje me krishterimin ishte anetaresia me kishen kongregacionale. Ai e bindte klasen e tij se ai ishte "pastori" i saj. Ai mblodhi dyzina grupesh studimi pergjat kufirit Ohio dhe Penn-sylvanise.
    Ishte pikerisht ne keto vite, kur ai e bazoi eshatologjine e tij mbi mesimet e Nilson Bartonait, nje adventist dhe botues i " Lajmetari i Mengjesit" ne Rochester, New York. Barbuna e mesonte Ruselin se Jezu Krishti ishte i pranishem, por i papare qe me 1874. Me pas Ruseli e riinterpretoi daten dhe predikoi kthimin e padukshem te Krishtit me 1914.
    Me 1879 ai krijoi revisten "Kulla e Rojes Se Zionit" dhe "Lajmetari i Paraqitjes Se Krishtit", ne te cilat ai publikonte interpretimin e tij te vetem per biblen. Ai organizoi revisten "Kulla e Rojes" dhe Shoqeria e Traktatit" me 1884, nderkohe qe ndodhej ne Pittsburg. Shkrimet e tij paten nje perkrahje te gjere ne 1886, ku i pari prej gjashte librave te tij, titulluar Agimi i Mijevjecarit" pa driten e botimit (me von u titullua "Studime per Shkrime te Shenjta"). Nje volum i shtat polimizues i ishte shtuar "Studime per Shkrimet" ne 1917, nje vit pas vdekjes se Ruselit. Ai ishte prpiluar prej botuesve te "Kulles se Rojes" dhe permbante planin e tij per ditet e fundit prej Zekielit dhe Librit te Apokalipsit.
    Pak para vdekjes se vet, me 31 tetor 1916, pastori Rusel, sipas Kulles se Rojes" udhtoi me shume se nje milion kilometra e mbajti me shume se tridhjete mije predikime dhe shkroi libra qe arrinje gjithsej ne me shume se pesedhjetmijne faqe.
    (Te kualifikuar per tu bere profterinj, Anon, 1959, fq.310).

Nuk e kuptoj se perse e referon kete???!
    Une ndonse nuk jam edhe shume ne djeni per Çarls Tejz Rusel se une edhe Deshmitaret e Jehovait nuk i kemi shpresat te ai edhe sa i bejme ndonje adhurim atije si i bejne shume te tjere eperorve te tyre. Ai ishte nje njeri si gjithe te tjeret i cili i e kuptoj me shpejt nga te tjeret nga qendrimi i zemres se vete, edhe nuk me perket mua qe ta gjykoje se cfare gabimesh ka bere, gjykimi i perket vetem Jehovai.

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Gabimi me i madh ne krishterim eshte liria!

Kur Perendia e la te lire Adamin dhe Even, ata sollen te keqen ne njerezim.
    Eshte kjo liri qe Zoti u dha njerezve dhe keta po e keqperdorin. Liria ka kufi.
    Qe nga kisha e hetshme (ne kohen e apostujve), krishterimi dhe kisha e Krishtit ka kaluar neper sfida te ndryshme, ku shume njerez jane ngritur dhe kan ndryshuar doktrinen e Krishtit.
    Eshte kjo liri qe krishterimin e ka ndar ne thermija te imta (Zoti past meshir per ne).

Une nuk e di se si sillet nje Deshmitar i Jehovait, pasi qe nuk kam pasur rastin te takohem me nje nga ta, por e di qfare besojn.
    E di qe jeni te zellshem dhe pretendoni se e pranoni biblen si te vetmin autoritet. Megjithara, teologjia juaj e mohon cdo besim te rendesishem te krishterimit duke perfshire ketu Trinine, hyjnin e Krishtit, ringjalljen e tij trupore, shpetimin me ane te hirit nepermjet besimit dhe ndeshkimin e perjeteshem per mashtruesit.

S'ka problem, vetem vazhdoni e ecni rrugeve te errta.

Gregu
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Gabimi me i madh ne krishterim eshte liria!

Kur Perendia e la te lire Adamin dhe Even, ata sollen te keqen ne njerezim.
    Eshte kjo liri qe Zoti u dha njerezve dhe keta po e keqperdorin. Liria ka kufi.
    Qe nga kisha e hetshme (ne kohen e apostujve), krishterimi dhe kisha e Krishtit ka kaluar neper sfida te ndryshme, ku shume njerez jane ngritur dhe kan ndryshuar doktrinen e Krishtit.
    Eshte kjo liri qe krishterimin e ka ndar ne thermija te imta (Zoti past meshir per ne).

Une nuk e di se si sillet nje Deshmitar i Jehovait, pasi qe nuk kam pasur rastin te takohem me nje nga ta, por e di qfare besojn.
    E di qe jeni te zellshem dhe pretendoni se e pranoni biblen si te vetmin autoritet. Megjithara, teologjia juaj e mohon cdo besim te rendesishem te krishterimit duke perfshire ketu Trinine, hyjnin e Krishtit, ringjalljen e tij trupore, shpetimin me ane te hirit nepermjet besimit dhe ndeshkimin e perjeteshem per mashtruesit.

S'ka problem, vetem vazhdoni e ecni rrugeve te errta.

Gregu
    Pjesen me te kuqe e kishe mire, perse e prishe ne fund me idera edhe tradita njerezore?
    Edhe deshmitaret e Jehovait te krishteret e pare po imitojn me ne krye Jezu Krishtin, Zoterin tone.
    Edhe nese ti nuk ke biseduar me nje Deshmitare te Jehovait ateher si flete ashtu edhe kush ta ka shpjegura ty besimin ton?

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Pjesen me te kuqe e kishe mire, perse e prishe ne fund me idera edhe tradita njerezore?
    Edhe deshmitaret e Jehovait te krishteret e pare po imitojn me ne krye Jezu Krishtin, Zoterin tone.
    Edhe nese ti nuk ke biseduar me nje Deshmitare te Jehovait ateher si flete ashtu edhe kush ta ka shpjegura ty besimin ton?
    E di si ia ke ber tani i nderuar? Si prifterinjet qe po e gjykonin Jezusin!
    Ata e bene (dhe donin ta benin) njeri-zoteri si puna jote/juaj:
    Zoterin tone
    Mjafton te takoj plote te krishter, mysliman, ateist dhe me flasin per deshmitaret e Jehovait.
    Mjafton te dish te shtypesh butonat e tastieres se kompjuterit, mjafton te lexosh libra... thjesht mjaftojn keto gjera per te kuptuar se kush jeni.

Jeni aq te dashur sa nuk i jepni gjak vellaut, prindit, shokut... per ti shpetuar jeten dhe e lini te vdes! Kjo ndryshe do te ishte e barabart me marrjen e gjakut nga tjetri.

I nderuar, mendja ime eshte e hapur si parashuta! Parashuta funksionon me mire kur eshte e hapur apo jo!
    Une e shohe ter boten dhe kam zgjedhur te jetoj ne krahet e Shpetimtarit tim.

Une i studioj nje numer te madh fesh dhe e di se ku iu rrah cekani seciles.

Gregu

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    Postime
    597
    Shpesh here i kam pritur ne banesën time, jan njerez t'ineteresant. Nuk prekin fare për toke,

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga Arpos Lexo Postimin
    Shpesh here i kam pritur ne banesën time, jan njerez t'ineteresant. Nuk prekin fare për toke,

Por as ne "qiell" nuk jane!

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    E di si ia ke ber tani i nderuar? Si prifterinjet qe po e gjykonin Jezusin!
    Ata e bene (dhe donin ta benin) njeri-zoteri si puna jote/juaj:

Mjafton te takoj plote te krishter, mysliman, ateist dhe me flasin per deshmitaret e Jehovait.
    Mjafton te dish te shtypesh butonat e tastieres se kompjuterit, mjafton te lexosh libra... thjesht mjaftojn keto gjera per te kuptuar se kush jeni.

Jeni aq te dashur sa nuk i jepni gjak vellaut, prindit, shokut... per ti shpetuar jeten dhe e lini te vdes! Kjo ndryshe do te ishte e barabart me marrjen e gjakut nga tjetri.

I nderuar, mendja ime eshte e hapur si parashuta! Parashuta funksionon me mire kur eshte e hapur apo jo!
    Une e shohe ter boten dhe kam zgjedhur te jetoj ne krahet e Shpetimtarit tim.

Une i studioj nje numer te madh fesh dhe e di se ku iu rrah cekani seciles.

Gregu

Hahahahahaahaha me ke ber vertet per te qeshur,
    Une do te bej vetem nje pyetje qe ta logjikosh vete edhe te nxieresh vete perfundimin,

Per te te njohur ty se cfare personi je? Sa dashuri ke? Cfare zemere te sinqert ke ?
    ESHTE ME MIRE TE TE PYES TY VETE PERSONALISH EDHE TE GJEJE PAK KOH PER TE BISEDUR ME TY APO TE VETE TEK AI PERSON QE TY TE URREN PER ARSYE SE TI I TREGON HAPU SE ESHTE NJE MASHTRUS???!!!
    Loshikoje edhe po te erdhi zor te kthesh pergjigje ketu ma dergo edhe ne MP.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Arpos Lexo Postimin
    Nuk e kuptova mendimin tend, a ka mundesi te jesh pak me i qaret?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    Postime
    597
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Nuk e kuptova mendimin tend, a ka mundesi te jesh pak me i qaret?
    Po ore si jo, kam biseduar shum me ta. Sepse shpërndajshin propaganda. Kur kuptuan qe jam musliman, filluan ti kritikonin katolikët, kinse ata nuk percellin mësimet e krishtit por te Satanit, e vet ishin ne rruge te drejt sepse nuk besonin ne ferr, por vetem ne parajs. E pse egziston satani ate here ? Pse ? pse ? sepse... !

Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A janë Dëshmitarët e Jehovait një sekt ose kult?
    Nga coptic në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 547
    Postimi i Fundit: 02-03-2010, 22:22
  2. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •