Close
Faqja 16 prej 23 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 221
    ...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    1).Sa per pyetjen e pare a ka mundesi te jesh pak me i qaret se eshte nje pyetje shume delikate edhe me nje pergjigje ti ose nje tjter mund te kuptoje te tjera gjera.
    2).Ne vitin 1914 Jezusi ka mare poziten si mbrete edhe per kete eshnje nje profeci e cila e tregone edhe nuk ka dale nga mendja jone. Edhe sa per kete edhe kleriket e asaja kohe e prisnin dicka te thille (si Judenjet ne kohen e Jezusit por ashtu si ata ne ate kohe e odhen poshte edhe Kleri e ka hedhur poshte) Edhe per kete eshte edhe nje leter qe ndollet (me duket ne Vatikan, se s'me kujtohet per momentin) Ku shkruhet ne lidhje me mbreterin qe prisnin te vinte.
    3). Ka me 100ndra vargje qe e hedhin poshte doktrinen e Trinitetit por edhe historian edhe inciklopedi.
    4). Nje pyetje me nje pergjigje shume te thjeshet por me shume kuptime, perse?
    Nje shiko si eshte puna, une nuk e di se sa njohuri ke ti nga Shkrimet e Shenjta pasi qe ta kuptosh kete duhen nje bised edhe ballafaqime me Biblen qe ta kuptosh shume qaret, por gjithsesi do te pergjigjem. Se thone pastaja po i shmanget pyetjes.
    Ne udhehiqemi nga Perendia Jehova nepermiet Jezusit nen kujdesin e skllavit te besuar e te matur edhe drejtim nga Fryma e Shenjte.
    Edhe kete pergjigje e ka edhe me laret.

Edhe perderi sa ti ke shkuar kaq prapa nuk ke arritur akome aty ky e kam postuar pergjigjen e kesaj pyetje???!

Këto janë gafat më të mëdha që do të mund të dëgjonte një i krishterë. Dhe sidomos pjesa që kam nënvizuar.

Shiko hidhi një sy kësaj faqeje të mësosh diçka më tepër: http://www.lwbc.co.uk/albanian_jw3.htm
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 28-11-2008 më 14:42
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Exclamation

3). Ka me 100ndra vargje qe e hedhin poshte doktrinen e Trinitetit por edhe historian edhe inciklopedi.
    \
    Dhe Jezusi ju tha: Mat:28:19.

" Shkoni pra dhe beni dishepuj nga te gjithe popujt duke i PAGEZUAR ne emer te ATIT, te Birit dhe te Frymes se Shenjte..............."

Veprat:4:19.

" ..... Gjykoni ju nese eshte e DREJTE para Perendise tju bindemi me shume juve ("kulles se rojes") apo Perendise, ( dmth.direkt fjaleve qe Krishti citon pak me siper)???????????

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin
    Këto janë gafat më të mëdha që do të mund të dëgjonte një i krishterë. Dhe sidomos pjesa që kam nënvizuar.

Shiko hidhi një sy kësaj faqeje të mësosh diçka më tepër: http://www.lwbc.co.uk/albanian_jw3.htm
    Perse e dergove kete se nuk e kuptoje qellimin?
    Edhe per sa i perkete atyre qe kam shkruar me laret eshte tamem si nje persone qe ka 1 vaje pa puk edhe futet direket ne fasule edhe kuptohet se cfare mund te ndolli me vone.
    Por nejse,
    Une po beje nje chit-chat shume te kote ketu se tjeter njohuri ka n jeri edhe tjeter njohur ka nje tjeter edhe une nuk jam hyjni por njeri edhe nuk mund ti kuptoje te gjithe.
    Arsyeja se psere une e fazhdova kete teme ishte titulli edhe cafre genjeshtrash thueshin ne kete teme, edhe nuk dija shume gjera nga forumet, por me vone e pashe se ishte nje teme e hapur vite me pare. Nejse,.
    Tani qe ti sqarojme pak mire gjerat une i jame pergjigjur pyetjeve tuaja ne menyre te plote edhe ju te mijave shume pake per te mos thene aspak, edhe me thuaje se i pergjigjem pyetjeve me puetje.
    Nje pyetje qe pak me laret nuk i jam pergjigjur ende eshte Kolosianve 2:9 edhe arsyeja isjhte se nuk e dija mire edhe bera disa kerkime, edhe me rezultoje se ne greqish eshte "se ne Jezusin jane trupesisht te perendis idiotites "perketheje ti kete fjale per personat e tjere se mua nuk do me kuptojne edhe po ta theme.
    Edhe tani te beje nje pyetje qe ti vate te meditosh edhe ta kuptosh,
    NESE JEZUSI ESHTE PERENDIA ATEHERE SI KA MUNDESI QE TEK KOLOSIANVE 3:1 NA THUHET "Nëse, pra, u ngjallët bashkë me Krishtin, kërkoni çka është lart, ku gjendet Krishti ndenjur në fron në të djathtën e Hyjit! " Pra si ka mundesi qe vete Jezusi u ule ne te djathten e tija???!
    Te lutem pergjigju nese kerkon te vazhdosh kete bisede. Nese jo ateher a ka mundesi nga adminstratori qe ky forum te mbyllet ose per me shume edhe te fshihet nga kjo kategori se mbi te gjithash Deshmitaret e Jehovait nuk jane te varur nga Protestantet apo nga ndonje sekt a kult tjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga driniluka : 29-11-2008 më 11:11

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Niagara Lexo Postimin
    Personalisht jam duke lexuar nje liber te Xhosh Mekdauell qe titullohet "Prova qe kerkojne Vendim" dhe eshte nje liber qe sqaron shume gjera ne lidhje me autenticitetin e Bibles, Hyjnine e Krishtit dhe ceshtje te tjera thelbesore te besimit.
    Me vjen keq qe s'mund t'ju sjell informacion nga ky liber (se nuk kam kohe fizike per te ndenjur ne internet) por do sugjeroja qe ta kishit ne biblioteken tuaj.
    Ne fillimet e mia te besimit une kam qene nje Deshmitare e Jehovait, (por me pas e kuptova qe nuk ishte kjo e verteta, (Nuk kam asgje kunder Deshmitareve te Jehovait, por kunder doktrines qe ata perhapin).
    Zoti eshte i mire dhe une besoj qe nese nje njeri e kerkon me gjithe zemer per ta kuptuar Fjalen e Tij, Zoti do t'ia zbuloje.
    Pa Krishtin s'ka krishterim.
    Krishti eshte kryefjala jone.
    shume bekime te gjitheve.
    Perpara se te lexoshe Kolosianve 2:9 Medito rreth Kolosianve 2:8.
    Edhe me vjene vertet keqe per tu, se kam qene edhe veten nje personi si ti, por gjithsesi i jam shume mirnjohes Jehovait qe me pranoje serish ne drejtimin e Tij me ante te birit te vete Jezu edhe ne dashurine e Tija.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2008
    Postime
    7

Post Pytje per Besimi tek Jehova

1).Sa per pyetjen e pare a ka mundesi te jesh pak me i qaret se eshte nje pyetje shume delikate edhe me nje pergjigje ti ose nje tjter mund te kuptoje te tjera gjera.
    2).Ne vitin 1914 Jezusi ka mare poziten si mbrete edhe per kete eshnje nje profeci e cila e tregone edhe nuk ka dale nga mendja jone. Edhe sa per kete edhe kleriket e asaja kohe e prisnin dicka te thille (si Judenjet ne kohen e Jezusit por ashtu si ata ne ate kohe e odhen poshte edhe Kleri e ka hedhur poshte) Edhe per kete eshte edhe nje leter qe ndollet (me duket ne Vatikan, se s'me kujtohet per momentin) Ku shkruhet ne lidhje me mbreterin qe prisnin te vinte.
    4). Nje pyetje me nje pergjigje shume te thjeshet por me shume kuptime, perse?
    Nje shiko si eshte puna, une nuk e di se sa njohuri ke ti nga Shkrimet e Shenjta pasi qe ta kuptosh kete duhen nje bised edhe ballafaqime me Biblen qe ta kuptosh shume qaret, por gjithsesi do te pergjigjem. Se thone pastaja po i shmanget pyetjes.
    Ne udhehiqemi nga Perendia Jehova nepermiet Jezusit nen kujdesin e skllavit te besuar e te matur edhe drejtim nga Fryma e Shenjte.
    Edhe kete pergjigje e ka edhe me laret.

Edhe perderi sa ti ke shkuar kaq prapa nuk ke arritur akome aty ky e kam postuar pergjigjen e kesaj pyetje???!
    Më vjen mir se u përgjigje po kishe pas problem me pytjen e par se nuk e ki te qart tani ta spjgoj ma detalisht ok

1. kush ka qen personi i par qe i ka themeluar deshmitar e Jehoves dhe ne filom jan thirrur si studjuesit e Bibles dhe sa her e kan caktuar daten e ardhjes së Jezusit apo (jehoves)

2. Nëse mbreterija e Jezusit ka filluar në vitin 1914 atëherë pse Jezusi thot te Gjoni 14,1deri 3 1 Zemra juaj mos u trondittë; besoni në Perëndi dhe besoni edhe në mua!

2 Në shtëpinë e Atit tim ka shumë banesa; përndryshe do t`ju thoja. Unë po shkoj t`ju përgatis një vend.

3 Dhe kur të shkoj e t`ju përgatis vendin, do të kthehem dhe do t`ju marr pranë meje, që aty ku jam unë, të jeni edhe ju.

Veprat e Apostujve 1, 9-11

9 Mbasi i tha këto gjëra, ndërsa ata po e vështronin, u ngrit lart; dhe një re e përfshiu dhe ua hoqi prej syve të tyre.

10 Dhe, si ata po i mbanin sytë e ngulitur në qiell, ndërsa ai po largohej, ja dy burra në rroba të bardha iu paraqitën atyre,

11 dhe thanë: ``Burra Galileas, pse qëndroni e shikoni drejt qiellit? Ky Jezus, që u është marrë në qiell nga mesi juaj, do të kthehet në të njëjtën mënyrë, me të cilën e keni parë të shkojë në qiell``.

Zbulesa 1, 6-8

6 Atij që na deshi dhe na lau nga mëkatet tona në gjakun e tij, dhe na bëri mbretër dhe priftër për Perëndinë dhe Atin e tij, atij i qoftë lavdi dhe pushtet në shekuj të shekujve. Amen.

7 Ja, ai vjen me retë dhe çdo sy do ta shohë, edhe ata që e tejshpuan; dhe të gjitha fiset e dheut do të vajtojnë për të. Po, amen.

8 ``Unë jam Alfa dhe Omega, fillimi dhe mbarimi``, thotë Zoti ``që është dhe që ishte dhe që vjen, i Plotfuqishmi

Juda 14-15
    14 Dhe për këta profetizoi edhe Enoku, i shtati pas Adamit, duke thënë: ``Ja, Zoti erdhi me mijërat e tij të shenjtë,

15 për të bërë gjyqin kundër të gjithëve dhe për të bindur të gjithë të pabesët në mes tyre për të gjitha veprat e paudhësisë dhe për të gjitha fjalët fyese që mëkatarët e pabesë folën kundër tij

Jobi 19, 25-27

25 Por unë e di që Shpëtimtari im jeton dhe që në fund do të ngrihet mbi tokë.

26 Mbas shkatërrimit të lëkurës sime, në mishin tim do të shoh Perëndinë.

27 Do ta shoh unë vetë; sytë e mi do ta sodisin, dhe jo një tjetër. Po më shkrihet zemra.

Mateu 24, 30-31

30 Dhe atëherë do të duket në qiell shenja e Birit të njeriut; dhe të gjitha kombet e dheut do të mbajnë zi dhe do ta shohin Birin e njeriut duke ardhur mbi retë e qiellit me fuqi dhe lavdi të madhe.

31 Ai do t`i dërgojë engjëjt e vet me tinguj të fuqishëm borie; dhe ata do t`i mbledhin të zgjedhurit e tij nga të katër erërat, nga një skaj i qiellit te tjetri.

Të lutem studjo këto vargje sa i perket ardhjes së Jezusit dhe nëse don te dergoj akoma më teper ka mëse 1500 vargje per ardhje ok

3. Nuk e di se ku i ki gjet 100indra vargje që e hodhin posh Trini tetin ateher nese bon që të mi dergosh vargjet nga Bibla Dijaodati i Ri jo nga botimet e Kulles së rojes ok

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Perse e dergove kete se nuk e kuptoje qellimin?
    Edhe per sa i perkete atyre qe kam shkruar me laret eshte tamem si nje persone qe ka 1 vaje pa puk edhe futet direket ne fasule edhe kuptohet se cfare mund te ndolli me vone.
    Por nejse,
    Une po beje nje chit-chat shume te kote ketu se tjeter njohuri ka n jeri edhe tjeter njohur ka nje tjeter edhe une nuk jam hyjni por njeri edhe nuk mund ti kuptoje te gjithe.
    Arsyeja se psere une e fazhdova kete teme ishte titulli edhe cafre genjeshtrash thueshin ne kete teme, edhe nuk dija shume gjera nga forumet, por me vone e pashe se ishte nje teme e hapur vite me pare. Nejse,.
    Tani qe ti sqarojme pak mire gjerat une i jame pergjigjur pyetjeve tuaja ne menyre te plote edhe ju te mijave shume pake per te mos thene aspak, edhe me thuaje se i pergjigjem pyetjeve me puetje.
    Nje pyetje qe pak me laret nuk i jam pergjigjur ende eshte Kolosianve 2:9 edhe arsyeja isjhte se nuk e dija mire edhe bera disa kerkime, edhe me rezultoje se ne greqish eshte "se ne Jezusin jane trupesisht te perendis idiotites "perketheje ti kete fjale per personat e tjere se mua nuk do me kuptojne edhe po ta theme.
    Edhe tani te beje nje pyetje qe ti vate te meditosh edhe ta kuptosh,
    NESE JEZUSI ESHTE PERENDIA ATEHERE SI KA MUNDESI QE TEK KOLOSIANVE 3:1 NA THUHET "Nëse, pra, u ngjallët bashkë me Krishtin, kërkoni çka është lart, ku gjendet Krishti ndenjur në fron në të djathtën e Hyjit! " Pra si ka mundesi qe vete Jezusi u ule ne te djathten e tija???!
    Te lutem pergjigju nese kerkon te vazhdosh kete bisede. Nese jo ateher a ka mundesi nga adminstratori qe ky forum te mbyllet ose per me shume edhe te fshihet nga kjo kategori se mbi te gjithash Deshmitaret e Jehovait nuk jane te varur nga Protestantet apo nga ndonje sekt a kult tjeter.

E kuptoj që është e vështirë për ty tu përgjigjesh të gjithëve. Nuk e di të të mos të jem përgjigjur në ndonjë pyetje tënden. Nejse. Le të vazhdojmë me vargjet që ke sjellë. Nuk e di se ku e ke gjetur atë varg në greqisht sepse kërkova në të gjithë versionet që të kam sjellë më lart dhe nuk ishte ashtu. Po ti sjell më poshtë:

NOVUM TESTAMENTUM GRAECE: Kolosianëve 2:9

9. οτι εν αυτω κατοικει παν το πληρωμα της θεοτητος σωματικως

VAMVAS, i njëjti varg:

διότι εν αυτώ κατοικεί παν το πλήρωμα της θεότητος σωματικώς,

FILOS, përkthimi në gjuhën e sotme greke:

Επειδή, μέσα σ' αυτόν κατοικεί ολόκληρο το πλήρωμα της θεότητας σωματικά·

Të gjitha versionet thonë të njëjtën gjë. Sepse në të (brenda tij) banon e gjithë mbushja e Perëndisë Por edhe përkthimi i asaj që ke sjellë ti thotë të njëjtën gjë veçse me një ndryshim: Cilësi apo veti.
    Kjo tregon hyjninë e Krishtit dhe atë që Ai ishte, vetë Perëndia në mish.

Përsa i përket Kolosianëve 3:1, nuk ka asgjë për tu çuditur. Ti thua si ka mundësi që Krishti duke qenë Perëndia vetë ulet në të djathtë të Perëndisë. Unë them që ka mundësi dhe Bibla jep shpjegime për këtë dhe është shumë e thjeshtë nëse lexon Dhiatën e Re me kujdes. Jo pa qëllim të pyeta pak më lart.

Përgjigjia e parë vjen nga Ungjilli i Gjonit kapitulli 1 vargjet 1-4

1 εν αρχη ην ο λογος και ο λογος ην προς τον θεον και θεος ην ο λογος
    2 ουτος ην εν αρχη προς τον θεον
    3 παντα δι αυτου εγενετο και χωρις αυτου εγενετο ουδε εν ο γεγονεν
    4 εν αυτω ζωη ην και η ζωη ην το φως των ανθρωπων

1- Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte në drejtim të (përkundrejt) Perëndisë dhe Perëndi ishte Fjala
    2- Ky ishte në fillim në drejtim të (përkundrejt) Perëndisë
    3- gjithçka nëpërmjet Tij u bë dhe pa Të nuk u bë asgjë nga ato që janë bërë
    4- në Të ishte jeta dhe jeta ishte drita e njerëzve.

Shiko pak vargun 1. Na tregon se Fjala, Krishti ishte përballë Perëndisë.

Përgjigjia e dytë vjen nga Letra e 1 e Gjonit:

9- Djema të mi, ju shkruaj këto gjëra që të mos mëkatoni; dhe në qoftë se ndokush mëkatoi, kemi një avokat te Ati, Jezu Krishtin të drejtin.

Me pak fjalë kemi asyen pse Krishti është i ulur në të djathtë të Perëndisë. Dhe jo vetëm kaq. Ky është vetëm fillimi i çështjes që mohohet aq shumë dhe që sulmohet pa asnjë pikë mbështetjeje, Triniteti.

Shpresoj të jenë të mjaftueshme për ty.

Nën Hirin e Tij,

ns

P.S. Tema vërtet është hapur vitë më parë, por kjo nuk ka rëndësi. Jemi të lirë të diskutojmë çfarë të duam dhe brenda rregullores së këtij Forumi. Tema mbyllet dhe fshihet nga unë. Dhe nuk e quaj të arsyeshme të bëhet një veprim i tillë. Nuk jemi duke ofenduar dikë dhe as po thyejmë rregulloren.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 30-11-2008 më 18:24

I Shenjtë I Shenjtë...

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Une kto i kam inad shume.

Ne fillim te flasin me te mire dhe mundohen te te tregojne per fene e tyre.

Bane dhe i kundershtove apo ju the se je i nje fese tjeter dhe nuk me pelqen e jotja atehere toni i zanit te tyre ndryshon dhe fillojne te te flasin me nje agresion te frigshem.

Ato te cilet shkojne dere me dere jane me te vertete te pergaditure, gabove dhe i lejove ti lejosh te te flasin per 2 minuta ju siguroj qe do te mbajne aty te pakten nje gjysem ore ose me shume.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga ADVENTISTET Lexo Postimin
    Më vjen mir se u përgjigje po kishe pas problem me pytjen e par se nuk e ki te qart tani ta spjgoj ma detalisht ok

1. kush ka qen personi i par qe i ka themeluar deshmitar e Jehoves dhe ne filom jan thirrur si studjuesit e Bibles dhe sa her e kan caktuar daten e ardhjes së Jezusit apo (jehoves)

2. Nëse mbreterija e Jezusit ka filluar në vitin 1914 atëherë pse Jezusi thot te Gjoni 14,1deri 3 1 Zemra juaj mos u trondittë; besoni në Perëndi dhe besoni edhe në mua!

2 Në shtëpinë e Atit tim ka shumë banesa; përndryshe do t`ju thoja. Unë po shkoj t`ju përgatis një vend.

3 Dhe kur të shkoj e t`ju përgatis vendin, do të kthehem dhe do t`ju marr pranë meje, që aty ku jam unë, të jeni edhe ju.

Veprat e Apostujve 1, 9-11

9 Mbasi i tha këto gjëra, ndërsa ata po e vështronin, u ngrit lart; dhe një re e përfshiu dhe ua hoqi prej syve të tyre.

10 Dhe, si ata po i mbanin sytë e ngulitur në qiell, ndërsa ai po largohej, ja dy burra në rroba të bardha iu paraqitën atyre,

11 dhe thanë: ``Burra Galileas, pse qëndroni e shikoni drejt qiellit? Ky Jezus, që u është marrë në qiell nga mesi juaj, do të kthehet në të njëjtën mënyrë, me të cilën e keni parë të shkojë në qiell``.

Zbulesa 1, 6-8

6 Atij që na deshi dhe na lau nga mëkatet tona në gjakun e tij, dhe na bëri mbretër dhe priftër për Perëndinë dhe Atin e tij, atij i qoftë lavdi dhe pushtet në shekuj të shekujve. Amen.

7 Ja, ai vjen me retë dhe çdo sy do ta shohë, edhe ata që e tejshpuan; dhe të gjitha fiset e dheut do të vajtojnë për të. Po, amen.

8 ``Unë jam Alfa dhe Omega, fillimi dhe mbarimi``, thotë Zoti ``që është dhe që ishte dhe që vjen, i Plotfuqishmi

Juda 14-15
    14 Dhe për këta profetizoi edhe Enoku, i shtati pas Adamit, duke thënë: ``Ja, Zoti erdhi me mijërat e tij të shenjtë,

15 për të bërë gjyqin kundër të gjithëve dhe për të bindur të gjithë të pabesët në mes tyre për të gjitha veprat e paudhësisë dhe për të gjitha fjalët fyese që mëkatarët e pabesë folën kundër tij

Jobi 19, 25-27

25 Por unë e di që Shpëtimtari im jeton dhe që në fund do të ngrihet mbi tokë.

26 Mbas shkatërrimit të lëkurës sime, në mishin tim do të shoh Perëndinë.

27 Do ta shoh unë vetë; sytë e mi do ta sodisin, dhe jo një tjetër. Po më shkrihet zemra.

Mateu 24, 30-31

30 Dhe atëherë do të duket në qiell shenja e Birit të njeriut; dhe të gjitha kombet e dheut do të mbajnë zi dhe do ta shohin Birin e njeriut duke ardhur mbi retë e qiellit me fuqi dhe lavdi të madhe.

31 Ai do t`i dërgojë engjëjt e vet me tinguj të fuqishëm borie; dhe ata do t`i mbledhin të zgjedhurit e tij nga të katër erërat, nga një skaj i qiellit te tjetri.

Të lutem studjo këto vargje sa i perket ardhjes së Jezusit dhe nëse don te dergoj akoma më teper ka mëse 1500 vargje per ardhje ok

3. Nuk e di se ku i ki gjet 100indra vargje që e hodhin posh Trini tetin ateher nese bon që të mi dergosh vargjet nga Bibla Dijaodati i Ri jo nga botimet e Kulles së rojes ok
    Keshtu si shprehesh ti tregon qe Bibla eshte kontradiktore edhe bie ne kundershtim nje profet me tjeterin edhe nje shkrimtare me tjeterin edhe aq me keq akoma i njejti shkrimtar me veten e tij edhe per me teper ne te njejtin shkrim.
    Nje varge eshte meqense edhe po e diskutojme KOLOSIANVE 2:9 edhe 2:10 duke e harruar keshillen qe thuhet tek 2:8 qe thote :"Ruajuni të mos ju gënjejë kush me anë të “filozofisë” ‑ me stërhollime të kota, që bazohen në thashethemet njerëzore, në “elementet e botës” e jo në Krishtin. "

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin
    E kuptoj që është e vështirë për ty tu përgjigjesh të gjithëve. Nuk e di të të mos të jem përgjigjur në ndonjë pyetje tënden. Nejse. Le të vazhdojmë me vargjet që ke sjellë. Nuk e di se ku e ke gjetur atë varg në greqisht sepse kërkova në të gjithë versionet që të kam sjellë më lart dhe nuk ishte ashtu. Po ti sjell më poshtë:

NOVUM TESTAMENTUM GRAECE: Kolosianëve 2:9

9. οτι εν αυτω κατοικει παν το πληρωμα της θεοτητος σωματικως

VAMVAS, i njëjti varg:

διότι εν αυτώ κατοικεί παν το πλήρωμα της θεότητος σωματικώς,

FILOS, përkthimi në gjuhën e sotme greke:

Επειδή, μέσα σ' αυτόν κατοικεί ολόκληρο το πλήρωμα της θεότητας σωματικά·

Të gjitha versionet thonë të njëjtën gjë. Sepse në të (brenda tij) banon e gjithë mbushja e Perëndisë Por edhe përkthimi i asaj që ke sjellë ti thotë të njëjtën gjë veçse me një ndryshim: Cilësi apo veti.
    Kjo tregon hyjninë e Krishtit dhe atë që Ai ishte, vetë Perëndia në mish.

Përsa i përket Kolosianëve 3:1, nuk ka asgjë për tu çuditur. Ti thua si ka mundësi që Krishti duke qenë Perëndia vetë ulet në të djathtë të Perëndisë. Unë them që ka mundësi dhe Bibla jep shpjegime për këtë dhe është shumë e thjeshtë nëse lexon Dhiatën e Re me kujdes. Jo pa qëllim të pyeta pak më lart.

Përgjigjia e parë vjen nga Ungjilli i Gjonit kapitulli 1 vargjet 1-4

1 εν αρχη ην ο λογος και ο λογος ην προς τον θεον και θεος ην ο λογος
    2 ουτος ην εν αρχη προς τον θεον
    3 παντα δι αυτου εγενετο και χωρις αυτου εγενετο ουδε εν ο γεγονεν
    4 εν αυτω ζωη ην και η ζωη ην το φως των ανθρωπων

1- Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte në drejtim të (përkundrejt) Perëndisë dhe Perëndi ishte Fjala
    2- Ky ishte në fillim në drejtim të (përkundrejt) Perëndisë
    3- gjithçka nëpërmjet Tij u bë dhe pa Të nuk u bë asgjë nga ato që janë bërë
    4- në Të ishte jeta dhe jeta ishte drita e njerëzve.

Shiko pak vargun 1. Na tregon se Fjala, Krishti ishte përballë Perëndisë.

Përgjigjia e dytë vjen nga Letra e 1 e Gjonit:

9- Djema të mi, ju shkruaj këto gjëra që të mos mëkatoni; dhe në qoftë se ndokush mëkatoi, kemi një avokat te Ati, Jezu Krishtin të drejtin.

Me pak fjalë kemi asyen pse Krishti është i ulur në të djathtë të Perëndisë. Dhe jo vetëm kaq. Ky është vetëm fillimi i çështjes që mohohet aq shumë dhe që sulmohet pa asnjë pikë mbështetjeje, Triniteti.

Shpresoj të jenë të mjaftueshme për ty.

Nën Hirin e Tij,

ns

P.S. Tema vërtet është hapur vitë më parë, por kjo nuk ka rëndësi. Jemi të lirë të diskutojmë çfarë të duam dhe brenda rregullores së këtij Forumi. Tema mbyllet dhe fshihet nga unë. Dhe nuk e quaj të arsyeshme të bëhet një veprim i tillë. Nuk jemi duke ofenduar dikë dhe as po thyejmë rregulloren.

Une nje gje nuk kam kuptuar ketu se po me ngaterroni edhe po me beni corbe ju mua. Kune e dini as vete se cfare edhe se ku besoini doni te ngaterroni edhe te tjeret.
    Ti a nuk ke lene te kuptohet te shkrimet me laret se Jezusi eshte vete Perendia Jehova?
    Tani me thoje se qenka Trinitet???!
    A ka mundesi te sqarohesh saket se ku edhe cfare beson???!

Edhe dicka se ne nuk e mohojme se Jezusi eshte perendi! Ndaje shkruaj shmesh qe interesohuni edhe mesoni mire se cafre besojne Deshmitaret e Jehovait,
    Ne mohojme ate qe edhe Bibla e mohon per Jezusin te jete veter Perendia.

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Une nje gje nuk kam kuptuar ketu se po me ngaterroni edhe po me beni corbe ju mua. Kune e dini as vete se cfare edhe se ku besoini doni te ngaterroni edhe te tjeret.
    Ti a nuk ke lene te kuptohet te shkrimet me laret se Jezusi eshte vete Perendia Jehova?
    Tani me thoje se qenka Trinitet???!
    A ka mundesi te sqarohesh saket se ku edhe cfare beson???!

Edhe dicka se ne nuk e mohojme se Jezusi eshte perendi! Ndaje shkruaj shmesh qe interesohuni edhe mesoni mire se cafre besojne Deshmitaret e Jehovait,
    Ne mohojme ate qe edhe Bibla e mohon per Jezusin te jete veter Perendia.

Ne e dimë fare mirë se ku besojmë. Këtu ke postimin i cili sqaron fare mirë se ku besojmë ne. Dhe jo pa qëllim e kam vendosur në Komunitetin Protestant.

Unë e di fare mirë që ju e pranoni Krishtin si Perëndi por jo vetë Perëndia. Pikërisht kjo është edhe një nga temat e Kullës së Rojës e muajit Nëntor. Duke qenë të paditur dhe mungesa e njohurisë së gjuhës në të cilën është shkruajtur Dhiata e Re, i ka bërë hartuesit e artikullit të bëjnë një çorbë të vërtetë.

Çështjen e Trinitetit e kemi sqaruar shpesh herë në Forum dhe kemi thënë se Triniteti është Ati, Biri dhe Fryma e Shenjtë. 3=1 që do të thotë se kanë unitet të plotë dhe janë në harmoni të plotë me njëri tjetrin. 1=3 do të thotë Perëndia në tre personalitete, Ati, Biri dhe Fryma e Shenjtë. Kupton?

Nëse do të studionim me kujdes Kullën e Rojës të muajit Nëntor, do kuptoje se sa gafa janë bërë aty duke filluar që nga tema kryesore që trajton.

Nën Hirin e Tij,

ns

I Shenjtë I Shenjtë...

Faqja 16 prej 23 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A janë Dëshmitarët e Jehovait një sekt ose kult?
    Nga coptic në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 547
    Postimi i Fundit: 02-03-2010, 22:22
  2. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •