Close
Faqja 13 prej 23 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 221
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Kemi mare kete emer se deshmoje ose tregojme te tjerve te verteten rrethe Perendis te vetem edhe te vertet qe ka nje emer Jehova edhe kete n8uk e kemi zgjedhur ne por vete Ai, Edhe per kete ka fakte shume te forta edhe as njeri qe ka njohuri rreth Bibles nuk mund ta mohoje qe emeri i Perendis eshte Jehova.
    Qofte ai katolik, ortodoks, protestant e ku di une se sa e sa te tjera sekte ka.
    flm per infot
    po e di ti se keta jane me te rezikshem se vete terroristet
    JO SEKS PARA MARTESE

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga goldian Lexo Postimin
    flm per infot
    po e di ti se keta jane me te rezikshem se vete terroristet
    A ka mundesi qe te thoshe edhe arsyes se perse mendone keshtu???!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Pra ne greqisht eshte I ARXI TIS KTISEOZ TON THEOU pra keto fjae ne shqipe perkethehen I PARI I KRIJIMIT TE PERENDIS pra e paska pasur nje fillim edhe eshte nje i krijuar, keto jane fjale te thena shume qaret edhe jo ti marim me imagjinate.
    Edhe I PARI deri sa thuhet i para cfare mund te kuptojme se eshte krijuar pas Adamit?!
    Drini luka a eshte ky shkrimi yt??????????????
    Lexoje dhe mos haro se cfar shkruan.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Kemi mare kete emer se deshmoje ose tregojme te tjerve te verteten rrethe Perendis te vetem edhe te vertet qe ka nje emer Jehova edhe kete n8uk e kemi zgjedhur ne por vete Ai, Edhe per kete ka fakte shume te forta edhe as njeri qe ka njohuri rreth Bibles nuk mund ta mohoje qe emeri i Perendis eshte Jehova.
    Qofte ai katolik, ortodoks, protestant e ku di une se sa e sa te tjera sekte ka.

E para e punës nuk keni kuptuar akoma që emri i Perëndisë në atë formë që ju e përdorni është thjesht në Hebraisht që në gjuhën shqipe përkthehet UNË JAM. Pra, nëse do të donim të përdornim emrin e Perëndisë në gjuhën shqipe thjesht do të thoshim që UNË JAM thotë.... ose ky është vullneti i UNË JAM. Kupton?

Nëse jo përpiqu ta kuptosh. Kjo ishte edhe arsyeja që hebrenjtë u skandalizuan kur Krishti tha: UNË JAM sepse Ai e barazoi veten me Perëndinë. Do ishit më mirë të informuar nëse do të lexonit Biblën pa Kullën e Rojës.

Dhe në fund të fundit e di si është puna driniluka. Nuk je i pari person që i përket atij sekti me të cilin diskutoj. Manovroni më mirë se sa një gjarpër dhe i pleksni kaq keq gjërat sa ska ku të vejë më. Gjërat janë kaq të thjeshta dhe të kuptueshme dhe ju bëni sikur të gjithë janë budallenj dhe ju jeni të vetmit të zgjuar. Hajdeni në vete o popull dhe vërini gishtin kokës se keni të bëni me Perëndinë dhe jo me një njeri të zakonshëm.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Ne raedhe te pare lexo ti me mire edhe mos harro se cfare shkruaje edhe une edhe per ta vertetuar e ke shkrimin time me laret me Blu edhe te tendin me te kuqe qe, qe tregone ate qe thashe edhe une pak me siper qe po kerkone te me kapesh ne gabime, edhe ne te shkruar.
    Por gjithsesi perse nuk ma the me pare qe je nje APOSTAT???!

JU E KENI MOHUAR ME PERENDI ME JEZU KRISHT EDHE ME FRYME TE SHENJTE EDHE JO ME SHERBETORIN BESNIK E TE MENCUR MATUR QE THA JEZU KRISHTI TEK UNGJILLI SIPAS MATEUT 24:45-47: "Vallë, cili është ai shërbëtor besnik e i mençur, që zotëria e vuri përmbi shërbëtorët e vet për t’u dhënë ushqimin në kohën e duhur? I lumi ai shërbëtor, që, kur të vijë zotëria, e gjen duke vepruar kështu! Për të vërtetë po ju them: do t’ia besojë mbarë pasurinë e vet!"???!
    Perpara se te fillosh te gjykosh, ben mire ti kushtosh pak me seriozitet personit tend. Me vjen keq per ju zoteri, pasi je themelosur ne rere. Ajo qe mund tju them eshte: ji i pergjegjshem kur fillon nje diskutim. Po keshut te them se je i renduar nga veshet. mos haro nje gje, qe eshte fondamentale ne besimin e krishtere, Jezusi tha: Kush mohon Birin nuk ka as Atin, dhe: Kush me mohon para njerzve do ta mohoj para Atit. Natyrisht ti mendon se nuk e mohon, por une te faktova se ti dhe grupimi juaj fetar, mohoni thelbin e Krishtit, ate qe Gjoni shpall ne ungjillin e shkrojtur pas tij: " Perendi ishte Fjala". Por ju ne vend qe ti pranoni dhe ta besoni kete fakt, ju beni loje fjalesh ne demin tuaj. Ju perpiqeni te mohoni Fjalen Perendi, duke na thene se Gjoni nuk thote: Fjala ishte Perendia, por thote: Fjala ishte Perendi. Kjo llogjike eshte sa djallzore aq dhe mashtruese. Pra ju na sillni nje ungjill tjeter te ndryshem nga ai i Krishtit. JA si deshmon Isaia"43:10.

Deshmitaret e mij jeni ju, thote Zoti, bashke me sherbetorin tim qe kam zgjedhur, me qellim qe ju te me NJIHNI dhe te kini BESIM tek une, si dhe te merni vesh se UNE JAM. Para meje asnje Perendsi nuk u FORMUA, dhe pas meje nuk do te kete asnje tjeter."

Mendoj se nuk ka varg me te qarte dhe me te plote, i cili e nxjer grupimin tuaj fetar, nje grupim mashtruesish dhe mohues te Krishtit. Shikoni ku eshte kundershtesa juaja. Ju ne njeren ane pranoni se Fjala ishte Perendi, dhe Gjoni thote se ky eshte Krishti, dhe nga ana tjeter thoni se, Kirshti eshte i krijuar. Tani kur lexojme kete deshmi te Perendise tek Isaia, shohim qarte mesimin tuaj mashtrues. Vete Perendia na thote dhe na meson se perpara tij nuk ka asnje Perendi te krijuar, si dhe pas tij nuk ka asnje Perendi te krijuar.
    Hiq dore nga "kulla e barit", dhe prano Jezusin si te vetmin shpetimtar, sepse neser do te jete vone.
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 21-11-2008 më 12:31

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    ...........................
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 21-11-2008 më 12:32

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938
    duket qe keni qene ca "peshq" ne fillim (hahaha...)
    pse Deshmitaret e Jehovait qe jane kunder luftes (biles bejne burg per te mos shkuar ushtare) luftojne kunder Jezusit ?
    pse Deshmitaret e Jehovait nuk pranojne transfuzimin e gjakut?
    pse Deshmitaret e Jehovait midis tyre quhen vellezer e motra?
    pse Deshmitaret e Jehovait nuk festojne me te tjeret normalisht?
    pse Deshmitaret e Jehovait duhet te nderhyjne ne veshje?
    pse Deshmitaret vitin 2000 e quanin fundi i botes?

personalisht ne shumicen e tyre kam njohur hipokrizine, qarkullim te madh parash, ate qe predikojne eshte ndryshe nga realiteti, jane shume te ngjitur(per interes), probleme psiqike, favorizime jashte rregullave etj.me fjale te tjera nje lloj "mafie" e organizuar

p.s. nuk duhet te sulmoni me fjale "mashtrim", "ben mire ti kushtosh pak me seriozitet personit tend" etj personave qe flasin me edukate dhe kulture. nuk shoh se driniluka po mashtron njeri. ne nje debat perdorni fakte e prova.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin
    E para e punës nuk keni kuptuar akoma që emri i Perëndisë në atë formë që ju e përdorni është thjesht në Hebraisht që në gjuhën shqipe përkthehet UNË JAM. Pra, nëse do të donim të përdornim emrin e Perëndisë në gjuhën shqipe thjesht do të thoshim që UNË JAM thotë.... ose ky është vullneti i UNË JAM. Kupton?

Nëse jo përpiqu ta kuptosh. Kjo ishte edhe arsyeja që hebrenjtë u skandalizuan kur Krishti tha: UNË JAM sepse Ai e barazoi veten me Perëndinë. Do ishit më mirë të informuar nëse do të lexonit Biblën pa Kullën e Rojës.

Dhe në fund të fundit e di si është puna driniluka. Nuk je i pari person që i përket atij sekti me të cilin diskutoj. Manovroni më mirë se sa një gjarpër dhe i pleksni kaq keq gjërat sa ska ku të vejë më. Gjërat janë kaq të thjeshta dhe të kuptueshme dhe ju bëni sikur të gjithë janë budallenj dhe ju jeni të vetmit të zgjuar. Hajdeni në vete o popull dhe vërini gishtin kokës se keni të bëni me Perëndinë dhe jo me një njeri të zakonshëm.

Nën Hirin e Tij,

ns
    Perpara se te vayhdojme biseden ne lidhje me keto ju kam ber disa pzetje edhe nuk e shte nevoja qe tja bej gjithsecilit ne menzre perosnale.
    Edhe nuk kam mare akoma nje pergjigje te llogjikshme edhe te kenaqeshme.
    Por sa per shqiptimin e emerit shiko leco edhe ndonje enciklopedi edhe disa mendime te tjera se cfare behet mos beso si i verber edhe sa per ndime nga mua po ngarkoje vetem dy foto qe te kuptoshe se emeri Jehova eshte shume i njohur nga shume kisha.

Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 22-11-2008 më 19:32

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin

Nën Hirin e Tij,

ns
    Citim Postuar më parë nga Elian70 Lexo Postimin
    duket qe keni qene ca "peshq" ne fillim (hahaha...)
    pse Deshmitaret e Jehovait qe jane kunder luftes (biles bejne burg per te mos shkuar ushtare) luftojne kunder Jezusit ?
    pse Deshmitaret e Jehovait nuk pranojne transfuzimin e gjakut?
    pse Deshmitaret e Jehovait midis tyre quhen vellezer e motra?
    pse Deshmitaret e Jehovait nuk festojne me te tjeret normalisht?
    pse Deshmitaret e Jehovait duhet te nderhyjne ne veshje?
    pse Deshmitaret vitin 2000 e quanin fundi i botes?

personalisht ne shumicen e tyre kam njohur hipokrizine, qarkullim te madh parash, ate qe predikojne eshte ndryshe nga realiteti, jane shume te ngjitur(per interes), probleme psiqike, favorizime jashte rregullave etj.me fjale te tjera nje lloj "mafie" e organizuar

p.s. nuk duhet te sulmoni me fjale "mashtrim", "ben mire ti kushtosh pak me seriozitet personit tend" etj personave qe flasin me edukate dhe kulture. nuk shoh se driniluka po mashtron njeri. ne nje debat perdorni fakte e prova.

1).Ti as nuk e ke idense se kushe eshte Jezusi edhe cfare roli luan Ai!(Per kete eshte me mire te bisedosha nga afre me nje Deshmitare te Jehovai se nuk mundem une qe te bije me qindra fakte ketu)
    2).Sepese te rrime large gjakut ka qene nje urdher qe eshte porositur cdo brese, duke filluar nga Noeja, Izrealitet me ligjin e Moisiut por edhe te Krishteret e pare.
    3). Me urdher te Jezusit ku thote (me varg nuk e mbaje mend por nese do ta gjeje) MOS QUANI ASNJE KETU NE TOK ATE SE ATI JUAJ ESHTE NJE I VETEM EDHE AS ZOTERI POR JU ME NJERI TJETERIN JENI NJELLOJE.
    4). A ka mundesi te me thuash se cfare festash? Nese e ke fjalen per te shtuquajturat Krishlindje, tani ne muajin dhjetor eshte nje artikull qe shkruan per kete gje.
    5). Nuk e kuptoje kete pyetje.
    6). Informou pake me mire per kete. Se ata e ka thene nje i shtuquajtur profet edhe me sa di ka qene franceze me duket nuk jam i sigurt se s'me pelqejne perrallat edhe shume. Edhe sa per fundin e botes e ke mese gabim se Deshmitaret e Jehovait nuk e kane then kurre nje gje te tille. Biles edhe tani qe shkencetaret thone se per shume shpejte bota do shkaterrohet ne ndezim nje drite jeshile me ante te vete Bibles ku eshte vete premtimi i Jehovait per qellimin e Tije qe ka per token edhe nhuk ka per tu shkaterruar kurre.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Drini luka a eshte ky shkrimi yt??????????????
    Lexoje dhe mos haro se cfar shkruan.
    Ta thashe deri ne fillime qe ti kerkone te kapesh gabimet edhe nuk i ve rendesi se cfare shkruaj por te kapesh ato pika edhe prejse qe mungojne.
    par edhe njeher pa te ofenduar beje disa kerkime por me mendje te kthjellet edhe pa paragjykime.
    Nese ti nuk ke fjalor shqip shqip po te dergoje dy foto per te ta shpjeguar se cfare eshte fillimi edhe paresija edhe pastaje shiko te kundershtoshe edhe te korigjoshe.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   

Faqja 13 prej 23 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A janë Dëshmitarët e Jehovait një sekt ose kult?
    Nga coptic në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 547
    Postimi i Fundit: 02-03-2010, 22:22
  2. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •