Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 34
    i/e regjistruar Maska e kalemi
    Anėtarėsuar
    23-06-2002
    Postime
    50

Valle, pse ikem nga Shqiperia?!

Diku me siper a me poshte eshte hapur nje teme me titullin: "Valle a do kthehemi ne Shqiperi" e cila ka ngjallur jo pak interes.

Me erdh keq qe behen pyetje te tilla para se te behen pyetje shkaqet dhe koha e largimit.

Shkruani ketu njehere perse valle u larguat e me pas mund te shkruani "valle a do te kthehemi".

E te mos me shkruaje njeri ofeza banale ndaj vlerave kombetare e rracave si shprehen disa 18 vjecare ne forum, por gjera me mend e me vend.

Nje sygjerim...

Zoteri Kalemi nese me lejoni ju lutem do ju kisha sygjeru diq ...

A ka mundesi qe te thuhet "Pse ikem nga Shqiperia Etnike "
    disi vetem nga Shqiperija po me duke nje segregacion.

Une mednoj ashtu e ndoshta e kam gabim ...

Mbes me shpres se sygjerimi im nuk do keqkuptohet...

Me rrespekt
    Mjellma

Shpirt i Lirė
    Anėtarėsuar
    15-04-2002
    Postime
    898
    Une kam ikur me studime e me pune!

Anėtarėsuar
    23-06-2002
    Postime
    50
    Kjo pyetje eshte bere per qellime politike e jo nacionaliste.
    Eshte bere per te ngritur e rrahur probleme te Shqiptareve te Shqiperise te cilet "moren" (ua dhane) rruget e mergimit per shkaqe shume me te erreta se ato qe mund te kene pasur Shqiptaret e viseve te tjera (Kosove, Maqedoni, Mal te zi etj...).

Me vjen shume keq

Nderimet e mia Zoteri Kalemi,

Une pata deshire te ndaj tregimin me juve te gjithve se si me larguan mua nga Kosova por ju ma mohuat ate te drejt...

Pres me padurim qe ju te ndani tregimin e juaj me neve zoteri i vlefshem...

Me rrespekt
    Mjellma
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mjellma : 12-07-2002 mė 01:28

Peja o qytet i bekuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2002
    Postime
    310

E nderuara Mjellma!

Kam nje mendim timin personal dhe ne nje form nuk kam deshire qe ne ta quajme Shqiperin se bashku me trojet tjera shqiptare- Shqiperia Etnike. Me mire eshte dhe ka nje tingellim me te fuqishem ne te gjitha aspektet (politike, historike, etj) neqofse ne themi Shqiperia e Bashkuar. Ne te ardhmen shpresoj dhe kam nje bindje qe do te krijohet Shqiperia e Bashkuar por neqofse krijohet Shqiperia Etnike atehere do te jemi Kazaret e keti shekulli ose milinumi, qe Shqiptaret si nje popull historik per nje moment do te humben nga Historia.

Komentin tim mbi temen do ta jap me vone.

p.s. i nderuari kalemi ju faliminderit per kete teme dhe mire e keni kuptuar se nuk duhet te merremi me pasoja por me arsyjet perkatesishte shkaqet e ikjes.

Ne vitin 1994 me kujtohet ne Festivalin e RTVSH Ilir Shaqiri e ka kenduar nje kenge te bukur qe akoma e kujtoj:

"Malit po te ngjitem
    eci dite e nate
    me pyesin zogjit e malit
    nuk me lejne rahat,
    me pyesin ata me pyesin
    sikur nuk e din
    ku shkojne kosovare
    pse ne Kosove nuk rrin

Sharrit po te ngjitem
    eci dite e nate
    me pyesin zogjit e Sharrit
    nuk me lejne rahat
    me pyesin ata me pyesin
    sikur nuk e din
    ku shkojne tetovaret
    pse ne Tetove nuk rrin

Nga qe do te shkoj
    njeri pa fat
    enderat per atdheun
    nuk me lejne rahat

(nuk me kujtohet)

zemera ime thote do te
    kthehem ne Prishtine
    do kthehem Prishtine
    do kthehem Prishtine
    no respect whatsoever for authority - Richard Feynman.

Anėtarėsuar
    23-06-2002
    Postime
    50
    Mjelme, me vjen keq qe keqkuptohesh kaq shpejt.
    Si mund te ta shpjegoj se ajo qe dua une te shkruhet nen kete teme eshte ndryshe ne natyre nga vuajtjet qe ka pesuar raca jone?

Po ta them edhe njehere:
    Nese Shqiptaret e Kosoves e kane ditur se cili ka qene armiku i cili i ka larguar me trena nga vendlindja, ata te Shqiperise kane pasur probleme te nje natyre krejt tjeter. Ata jane nisur me viza.
    O mjelme, une nuk ta kam hequr te drejten e debatimit, pasi ti mund te hapesh nje teme te re e te shkruash per vuajtjet e tua. Une ketu nuk dua histori se si eshte larguar secili ne menyre te detajuar.
    A ka mundesi te shihet ky fenomen nese eshte i vertete e te ndergjegjesohemi per te ?

Se kam pare 100 lloje ankesash ketu te tipit "po na iken inteligjenca" apo disa analiza politike te vobekta qe u jepen per ushqim bagetise. Ujkun e kemi para syve ndersa ne kerkojme gjurmet.
    Ti po e devijon ne nje menyre (padashje besoj) te tille temen time sa qe po e ben te pavlefshme per tu diskutuar e me vjen keq per kete.
    Mjelme! A ka mundesi te shkoni e te votoni te ai sondazhi i vogel qe kam postuar tek sondazhet (ai per Katovicen)?

p.s.
    Nese une te paskam hequr te drejten e diskutimit (konkluzion i gabuar per mua) ti ke devijuar temen Mjelme.
    Nuk e kupton qe s'ka te beje me ty?

Kerkoj falje

I nderuari Zoteri Kalemi
    Kerkoj falje pasi qe e kam keqkuptuar temen e juaj.Ne shkrimin e juaj te fundit disi mi keni hape syte qe ta shof kete teme ndryshe nga ajo qe e kam lexu ne fillim.
    Kerkoj falje nga thellsia e zemres per devijimin e temes se juaj besoj se do ma falni.

Shpresoj se kjo teme do vazhdon...

Ju pershndes
    Mjellma

i/e regjistruar Maska e forever
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    396

Po ti i pari...

kalemi,
    teme interesante, nuk e di sa origjinale megjithate, them kshu se ne shume kategori te ndryshme te ketij forumi e gjen nje teme te perafert... ja vlen te merresh me te
    Sinqerisht, nuk e di se ku do te dalesh me kete teme, nuk dua te te sulmoj por vetem kuriozitet, je thjesht kurioz te dish per te tjeret? Une jam per vete..Arsyet jane nga me te ndryshmet..mund te jene te njejtat me emigrantet shqiptare ne greqi, itali, europe, e amrike, mund te jene te njejtat me miliona emigrante te tjere qe kane ardhur nga cdo cep i botes ne amerike

Une ika se doja te ikja...ne cmenyre? per mu skish shume rendesi kur isha ne Shqiperi doja te ikja pike! Ishte mosha, shoqeria, varferia, merzitja, american dream promise, kurioziteti, e shume te tjera...pastaj doja te vazhdoja me tej studimet te behesha dikush qe kur te punoja ne Shqiperi prape, te me paguanin njesoj me amerikanet dhe te huajt e tjere aty qe i paguanin 10 fish me teper se kishin pasaporte te huaj, ah po edhe se nuk flisnin dot shqip por anglisht...

Sic thashe, kur isha atje e dija qe Duhej te ikja, per 1001 arsye te vogla e c ate medha. Tani qe jam ketu, shume e me shume kthehem mbrapa e mendohem pse jam ketu? Cfare me solli e cfare me mban akoma?
    Dersia ti kem gjerat e qarta ne mendje do vazhdoj te endem forume duke kerkuar pergjigje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga forever : 22-07-2002 mė 15:51
    Liebe! liebe, lass mich los!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    amerike
    Postime
    20
    klejdi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Klejdi : 16-08-2002 mė 18:21

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •