E kam studiuar biblen me deshmitaret por nuk jam, jo akoma. Por nuk jam myslimane, mamane e kam myslimane por babai eshte i krishter, preferoj te jem e krishtere ose kristiane.
Pse pyesni?? Ema
E kam studiuar biblen me deshmitaret por nuk jam, jo akoma. Por nuk jam myslimane, mamane e kam myslimane por babai eshte i krishter, preferoj te jem e krishtere ose kristiane.
Pse pyesni?? Ema
"ema sinani", po ta sjell nje pjese nga nje liber i krishtere qe flet pikerisht per temen qe ke hapur. Atje ne pyetjen "Cka vjen pas vdekjes?" pergjigjet:
"Njeriu ėshtė i drejtuar kah vdekja qė tė vdese, por jo qė tė zhduket si kafshėt. Ja pse tradita krishtere i ofrohet tė tė ndjerėve (vdekurve) me nderim dhe i pėrcjell me uratė. Vdekja ėshtė mister, do tė thotė diēka qė i ikėn kuptimit tė kufizuar njerėzor.
Pas vdekjes njeriu del para Hyjit i tillė siq ėshtė. Atij nuk i shmanget asgjė nga jeta e tėrė e tij: mendimet, ndjenjat, veprimet, qėllimet, lėshimet e tija (njeriut). E tėrė jeta e njeriut ėshtė nėn gjykimin e mėshirshėm tė Hyjit. Njeriu ndodhet nė unin e tij mė tė thellė, pa peshėn e trupit, para fytyrės sė Hyjit, tė cilit ia jep llogarinė pėr tėrė jetėn e vet.
Gjykimi i Hyjit, siq na bėn me dije Jezu Krishti nė ungjill, kthehet nė dashuri. Mistiku spanjoll, shėn Gjoni prej Kryqit shkruante: «Nė mbrėmėsoren e jetės sonė do tė gjykohemi nė lidhje me dashurinė». Pra, shqyrtimi (provimi) ėshtė masa jonė e dashurisė. Kjo do tė thotė se njeriu arrin nė jetė nė atė masė nė tė cilėn dashuron. As rrojtja e mirė, as suksesi, as pushteti por dashuria na jep sigurinė e gjykimit pozitiv nga ana e Hyjit. Qė t'i largohemi gjykimit negativ tė Hyjit pas vdekjes, duhet qė tė jetojmė nė dashuri, me dashuri dhe nėpėrmjet dashurisė. Vetėm dashuria na shpeton."
(A.U.)
IHS
ema ti flet qofte si deshmimtare e jehovait por edhe si myslymane(une isha myslyman dikur). gjeja e bukur qe Perendia beri ne mua eshte se e kam pranuar Zotin ne jeten time duke lexuar nje dhjate te re edhe duke filluar te lutesha. Zoti ngadale me hapi zemren edhe filloj te me hapte edhe mendjen. Tani nuk jam i krishtere sepse kam bere ndonje studim biblik me ndonje ungjillor por jam i krishtere sepse nje dhjate e re me ndryshoj jeten. sepse "Djata e Re" eshte Fjala e Perendise. une nuk dua te hape debate fetare qe nuk kane te sosur por dua te te ftoj qe te beshe keto tre gjera gjata kesaj perjudhe:
1-Fillo edhe lexoje Biblen ē'do dite
2-Fillo lutju Perendise ēdo dite(qe te tregoje te verteten, te te tregoje se ēdo te thote ajo qe ke lexuar gjate kesaj dite ne Bibel)
3-Shko e nje Baskesi te krishtere(Kishe te Krishtere) edhe formo trupin e Jezusit)
Nuk eshte nje fe apo nje ideollogji qe dua te te jap, nuk dua qe te te influencoje, por dua qe Zoti vet te te hapi zemren edhe te te bekoje qe edhe ti te behesh Bij e tij edhe te mund te gezosh premtimet edhe bekimet e Perendise!!!
Zoti te bekofte edhe te udheheqte!!!
do te lutem vazhdimisht per ty!!!
me respekt i Krishteri!!!
Tani pra keto tri gjera mbeten:
Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
Por me e madhja nga keto eshte
DASHURIA
Zoti ju bekofte te gjitheve
Emes..
Ne te gjithe mesazhet e tua ve re se je duke e kerkuar Zotin,edhe pse s'je shume e qarte.Falenderoj Zotin qe po te therret e gjithe pyetjet e paqartesite qe ke jane nje shenje e mire.E di shume mire qe fjalet tona s'jane ndonje zgjidhje e madhe,por te lutem me prano nje keshille qe shkruhet dhe ne bibel:kerkojeni Zotin dhe ai do te gjendet,e provojeni e shihni sa i mire eshte!Te lutem drejtohu vetem Atij,me zemer te sinqerte e me ndershmeri,Ai do te tregoje te verteten nepermjet Bibles.
Zoti me ty!
Derdh mallin ne buzet e tua
e serisht te them:"Te dua"
I Krishteri
Vazhdo lutu per mua! Te faleminderit
Me duaj 1 here qe te dua 100
Bruni
FALEMINDERIT per keshillen.Une gjithmon i pranoj keshillat te thena nga ju ose dikush tjeter,apo te lexuara ,gjithmone jane te vlefshme.
Ema
Me duaj 1 here qe te dua 100
Krijoni Kontakt