Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-10-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    64

C'fare mendoni se ndodh pas vdekjes??

Dua te dije mendimin tuaj ( sidomos te KRISHTERIT ) se a ka jete pas vdekjes?? Bibla e thote qarte te Zanafilla kur i thote Adamit nga pluhuri u krijove dhe ne pluhur do te kthehesh. Dhe a besoni ju qe Ferri ekziston se BIBLA jep te gjithe krijimin por nuk thote asgje per Ferrin? Dhe a ka 1 shpirte qe jeton pas vdekjes sic besojne shume veta ( une nuk besoje per vete) qe endet neper shtepi.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Mbi jeten pas vdekjes!

Ema!

Per t'ju pergjigjur pyetjes suaj se a ka jete pas vdekjes do te te sugjeroja te lexoje tek 1 Korintasve 15:12-23, gjithashtu lexo edhe tek Zbulesa kapitulli 20.
    Ndersa per Ferrin se a flet Bibla per te mund te shohesh tek Lluka 16:19-31 si dhe Zbulesa 20:10,15.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Tek Forumi i Filizofise, do te gjeni te njejten teme... por nga tjeter kendveshtrim.. Kjo sa per te ndihmuar biseden.

krejt miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-10-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    64
    Astritit 77

Astit te faleminderit per pergjigjen. Une e di pergjigjen e pyetjeve, por doja te dije mendimin e te tjereve . Gjithashtu e kam lexuar Biblen dhe kam kam studiuar per me shume se 2 vjete

me respekt ema
    Me duaj 1 here qe te dua 100

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Ema Sinani!

Me behet qejfi qe ju e keni studiuar Biblen per rreth 2 vjet sic thoni dhe uroj qe te keni marre prej saj mesazhin e duhur dhe te keni kuptuar rendesine qe ka fjala e Zotit per njeriun.
    Besoj se edhe pergjigjen e pyetjes suaj ne perspektiven Biblike e keni marre, sepse ne Bibel gjendet pergjigja e sakte per cdo problem qe ka njeriu.

Sidoqofte ju uroj gjithe te mirat dhe suksese kudo qe te jeni.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

emes

Une tani nuk kam kohe por po do Zoti ndonje dite qe nuk jam ne pune do te te jap nje pergjigje me te plote per kete.

1- siē thote Pali, nga njeriu i pare erdhi vdekja, por nga njeriu i dyte erdhi jeta(1korintasit 15. te keshilloj ta lexosh me vemendje)

2- nejse kur Zoti Jezus thote qe atje do te kete te qara edhe kercellime dhembesh ju nuk e kuptoni se ēdo te thote kjo. ka shume me teper por une nuk kam kohe tani per tani.

po te le me nje pyetje: si e ke pranuar Jezusin ne jeten tende, ose me qarte: a je rilindur?(gjoni1:12, 3:3 etj)

Zoti te hate syte e zemres!!!

Zoti te ndihmofte!!

pres nje pergjigje ndaj ketyre pyetjeve. sa me shpejt do te japesh pergjigje aq me shpejte do te te pergjigjem edhe une!!!

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-10-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    64

TE KRISHTERIT

Me lere te te pergjigjem me 1 pyetje. C'fare kuptoni ju me "rilindur" ? Une e kuptoj qe nuk eshte te lindesh edhe 1 here se kjo nuk eshte e mundur . Por do te doja te me pergjijeshit ju? Besoj se nuk ka ndonje problem.

p.s. shpresoj te gjeni kohe te me pergjigjeni

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

ema sinani

pyetja ime eshte shume e thjeshte por ti nuk i pergjigjesh dot sepse nuk mjafton nje studim biblik por mjafton vetem te pranosh Jezusin ne zemren tende si Zotin edhe shpetimtarin tend si fillim. Ti do te me thuash; ku eshte shkruajtur ne Bibel? le te lexojme pak keto rreshta
    <<...``Beso nė Zotin Jezu Krisht dhe do tė shpėtohesh ti dhe shtėpia jote``.>>
    ...d.m.th. duhet te pranojme(te besojme)ne Zotin Jezus. Ketu Pali perdor zot te vogel apo Zot te madh? thote qe duhet te besojme per tu shpetuar(per tu rilindur).

ja seē thote pali ne letren drejtuar Romakeve:
    8 Po ē`thotė, pra? ``Fjala ėshtė pranė teje, nė gojėn tėnde dhe nė zemrėn tėnde``. Kjo ėshtė fjala e besimit, qė ne predikojmė;
    sepse, po tė rrėfesh me gojėn tėnde Zotin Jezus, dhe po tė besosh nė zemrėn tėnde se Perėndia e ngjalli prej sė vdekurish, do tė shpėtohesh.
    Sepse me zemėr, njeriu beson nė drejtėsi dhe me gojė bėhet rrėfim pėr shpėtim,
    sepse Shkrimi thotė: ``Kushdo qė beson nė tė, nuk do tė turpėrohet``.
    prandaj duhet ta besojme, ta rrefejme, edhe ta pranojme ne zemrat tona.

Dua te te shpjegoj pak faktin e gjonit 3:3-5
    Jezusi iu pėrgjigj dhe tha: ``Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtete po tė them qė nėse njė nuk ka rilindur, nuk mund ta shohė mbretėrinė e Perėndisė``.
    Jezusi u pėrgjigj: ``Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po tė them se kush nuk ka lindur nga uji dhe nga Fryma, nuk mund tė hyjė nė mbretėrinė e Perėndisė.
    Ne fakt nese shikojme mire te lindesh nga uji do te thote te pagezohesh ne uje, ndersa te lindesh nga Fryma do te thote te pagezohesh shpirterirsh. kur ti duhet te pagezohesh ne uje?
    le ta shikojme me mire ne markun 16:17
    ai qė beson dhe ėshtė pagėzuar, do tė jetė i shpėtuar; por ai qė nuk ka besuar, do tė jetė i dėnuar.
    ketu Zoti na tregon se ne fillim duhet:
    1) te besojme ne te
    2) te pagezohemi
    Ne gjonin 1:12,13 thuhet:
    por tė gjithė atyre qė e pranuan, ai u dha pushtetin tė bėhen bij tė Perėndisė, atyre qė besojnė nė emrin e tij,
    tė cilėt nuk janė lindur nga gjaku, as nga vullneti i mishit, as nga vullneti i burrit, por janė lindur nga Perėndia.
    Nejse duhet te kuptosh nje gje se para se te besh nje studim Biblik te duhet udheheqja e Perendise edhe jo shpjegimi i nje feje. nese ti bazohesh ne ato qe te kane mesuar deshmimtaret e jehovait, ti je vetem nje nxenes i tyre ose skllav i ideollogjive te tyre. nese ti do te ndiqje nje fe tjeter(si te tjeret) do te isha skllav i asaj feje. ndersa nese ti lexon fjalen e Perendise edhe fillon te lutesh per ate qe lexon, do te shikosh edhe do te kuptosh te verteten.

Une nuk po te flase per ndonje fe por po te flase vetem se si te mund te pranosh Zotin edhe si ta njohesh me mire. mos harro se Zoti nuk llogjikohet por besohet. te gjithe ata qe kerkojne te llogjikojne Perendine gabohen edhe bihen ne lakun e djallitr.

Une te keshilloj qe te fillosh edhe ta lexosh vetem biblen edhe te fillosh edhe te lutesh pasi ta kesh lexuar sepse ashtu mund ta kuptosh(do te jete Fryma e Shenjte qe do te te tregoj gjerat). nesje nese do te shikosh se si e kam pranuar Zotin ne jeten time atehere shko ne kete adrese: http://groups.msn.com/krishterimi/de...=2&sortstring=
    shiko se si e kam pranuar Zotin ne jeten time. Zoti te bekofte
    DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-10-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    64
    I krishter

Ne fakt nuk jam shume e sigurt per ate qe thoni ne kuptimin qe ezuin e pranoj si birin e perendise,dhe si te derguar nga perendia qe kush beson te kete jeten e perhershme,dhe se ai eshte shpetimtar dhe rruga e vetme per shpetim. Por nuk mund ta pranoje si Zot domethene si Perendi se eshte vetem 1 Perendi dhe ate skush nuk mund ta shohi.

Gjithe te mirat
    nga Ema
    Me duaj 1 here qe te dua 100

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

ema sinani

po ju jini deshmimtare e jehovait apo jini myslymane?
    DASHURIA

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  2. "Vizitori" i befasishėm
    Nga biligoa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:23
  3. A mendoni se shpirti i njeriut jeton mbas vdekjes fizike?
    Nga Jona nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 08-10-2007, 16:03
  4. Krishti, pėrmbledhja e gjithēkaje frymore.
    Nga marcus1 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  5. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •