Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar Maska e Faik
    Anëtarësuar
    27-03-2003
    Vendndodhja
    Australi
    Postime
    690

Shqiptarët e Kosovës në Maqedoni?

Pershendetje gjitheve,

Isha duke bisduar me nje sllavo-maqedonas dhe ai ishte i bindur se numeri i Shqiptarve ne IRJM eshte e larte sepse ka nje perqindje te larte te Shqiptarve qe jane me origjin nga Kosova,,!!!

A e din dukush se sa shqiptare qe jetojne ne IRJM jane nga Kosova??

Kur kane ardhur?

Ku jane koncentruar?

Sa prej tyre nuk kane shtetesi?

Per c'do informate dot isha shume mirenjohes!!

Faleminderit...
    HISTORI E KESAJ TOKE
    LARRE ME GJAKUN E SHOKEVE

bej ashtu si bej!
    Anëtarësuar
    20-12-2005
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    306
    Citim Postuar më parë nga Faik Lexo Postimin
    Pershendetje gjitheve,

Isha duke bisduar me nje sllavo-maqedonas dhe ai ishte i bindur se numeri i Shqiptarve ne IRJM eshte e larte sepse ka nje perqindje te larte te Shqiptarve qe jane me origjin nga Kosova,,!!!

Kur kane ardhur?

Ku jane koncentruar?

Faleminderit...

Pershendetje, nuk ka dhe aq sa te ka thene, mendoj nuk jane ne numer shume te madh por ka nje pjese, sakte ne numer nuk i di cifrat qe te them dhe nuk besoj se do mund te gjej sakte ne numra por do mundohem te mar nje informate te perafert, jane te koncentrum ne disa lagje te Tetoves, ka ne nje lagje te Shkupit, ne fshatrat e Tetoves kah Kosova. Nenshtetesi gati te gjithe kane ata qe jane prej kohesh, pervec martesave qe jane bere vjetet e fundit te cilet duhet te mbushin kushtet, kane probleme per nenshtetsi por nuk jan te vetem ata se ka edhe probleme tjere me ngateresa dokumentesh dhe pune te tjera.

i/e regjistruar Maska e Alex731
    Anëtarësuar
    06-04-2007
    Postime
    540
    Pershendetje gjitheve,

Kur kane ardhur?

Ku jane koncentruar?

Faleminderit...
    Ok ndoshta ske pas inf, ke mund tja mbyllish gojen me nje fjale.Ka shqiptar qe kane ardhur nga Kosova por jo me shume se bullgar dhe serb qe kane ardhur ketu e sot quajne veten Maqedones, se po te shohem paster Maqedons ne kete shtet sjane me shume se 20%.
    Lidhjet e faqeve personale mund ti vendosni tek profili juaj por jo në firmë. Stafi i forumit!

i/e regjistruar Maska e Faik
    Anëtarësuar
    27-03-2003
    Vendndodhja
    Australi
    Postime
    690
    Pershendetje, nuk ka dhe aq sa te ka thene, mendoj nuk jane ne numer shume te madh por ka nje pjese, sakte ne numer nuk i di cifrat qe te them dhe nuk besoj se do mund te gjej sakte ne numra por do mundohem te mar nje informate te perafert, jane te koncentrum ne disa lagje te Tetoves, ka ne nje lagje te Shkupit, ne fshatrat e Tetoves kah Kosova. Nenshtetesi gati te gjithe kane ata qe jane prej kohesh, pervec martesave qe jane bere vjetet e fundit te cilet duhet te mbushin kushtet, kane probleme per nenshtetsi por nuk jan te vetem ata se ka edhe probleme tjere me ngateresa dokumentesh dhe pune te tjera.
    Faleminderit shume per informatat, po keshtu kam munduar dhe une se ka po jo aq sa thote ky -

Ok ndoshta ske pas inf, ke mund tja mbyllish gojen me nje fjale.Ka shqiptar qe kane ardhur nga Kosova por jo me shume se bullgar dhe serb qe kane ardhur ketu e sot quajne veten Maqedones, se po te shohem paster Maqedons ne kete shtet sjane me shume se 20%
    .

Po po mire e ke ti vella, duan vetem e vetem te ulin numerin e shqiptarve ne shtet, po kjo nuk ka shanse te ndodhi... koha punon per ne, kjo i djeg ne shpirt....
    HISTORI E KESAJ TOKE
    LARRE ME GJAKUN E SHOKEVE

bej ashtu si bej!
    Anëtarësuar
    20-12-2005
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    306
    Faleminderit shume per informatat, po keshtu kam munduar dhe une se ka po jo aq sa thote ky -
    Nejse ata mund te thuan cka te duan e kan problem se vete te gjithe jan bullgar e sllav nga Karpatet dhe nuk jam ne nje mendim me shokun se ka 20% po hic ska Maqedon keshtu qe ata duan te thuan qe edhe ne Maqedoni te gjithe Shqiptaret jane Kosovare edhe po te ishte ashtu nuk eshte keq, ketu kemi e Shqiptar nga Shqiperia si puna e Kosovareve por ne jemi te gjithe Shqiptar kemi dallim nga ata!

Ska rendesi, besoj qe te ndihmova!

Thuaj se Shkupi ka qene Kryeqitet i Vilajetit te Kosoves.
    Kto jane teritore Shqiptare dhe mund te migrojme ku te duam.

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Edhe ka te ardhur nga Kosova, por ata jane vendosur ne rrethin e Tetoves (sidomos) gjate sundimit te Rankovicit ne Jugosllavi. Nje nder to eshte dhe familja e Menduh Thacit (sipas tij ne emisionin OPINION+).

Por ama mos harroje ai sllavi se une ne Tetove kam komshinj te ardhur nga Greqia (nga ajo qe quhet Maqedoni e Egjeut), dhe nga Bullgaria (Maqedonia e Pirinit). Ka dhe serbe - te ardhur nga Serbia.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-05-2007
    Postime
    27
    Shoki,per Shqiptaret ne Maqedoni Sllavomaqedonet thon se kan ardh 90% prej Kosove,por e vertea nuk qendron aty pse?????
    Ne Maqedoni sipas regjistrimit te popullsiis ne vitin 1991 ku kam qen pjestar edhe une Maqedonet kan dhen shira shum shum te paverteta,por ne kemi ber nje regjistrim e nje vetiniciativ dhe kemi arde ne perfundim se ne Maqedonijetojn prej 800.000 deri ne 1000.000 mil.me perkatsi Shqiptare.
    Sa Kosovar jan nuk di te them saktesisht, por une do thosha kshtu ikja e Shqiptarve te Maqedonis ne Turqi eshte kompenzuar me Kosovar te cilve ju takoj edhe une.
    Ku jan te koncentruar?? por si tha njeri ma lart neper Tetov dhe neper Shkup ku besoj se ka edhe me shum sikur Cerov,Vizbeg,Dizhon,Tophane,Shutk,Butel etj.
    E per nenshetsi??? aty eshte shum veshtir te thot dikush se sa pe shembull:Axha im jeton ne Maqedoni prej 1958 dhe nenshtetsin e ka mar ne vitin 2005. E prej ksaj nxjere vet mendimin se sa munden me qen pa nenshtesi.
    Shpesoj se do te ndihmojn keto informata.

Pershendetje.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    shqiptaret e Fyrom me prejardhje nga Kosova nuk jan edhe te pakt.
    Psh ne Kumanov ka shum prej Kosove dhe prej lugines se Presheves, ndoshta ketu ka me se shumti. Mirpo thuhet se keta banor jan vendos ne fshatrat prej te cileve shqiptaret kan ik ne Turqi , pra esht ber nje zevendesim , mirpo njekohsisht kan ardh edhe shum serb te cilen i kan sjell mbreterit serb , dhe kan kolonizu fshatrat shqiptare , dhe permes nje dhune i kan shperngul shqiptaret. Pershkak se Kumanova ka qen rruga kryesore permes te ciles kan kalu okupatoret serb , kjo zon edhe ka pesu me se shumti .
    Sot ne Kumanov ka rreth 10.000 serb , edhe me shum jan , mirpo kan fillu te shkruhen si maqedon .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-03-2008
    Postime
    107

Sipas Logjikes tende!!!

Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Edhe ka te ardhur nga Kosova, por ata jane vendosur ne rrethin e Tetoves (sidomos) gjate sundimit te Rankovicit ne Jugosllavi. Nje nder to eshte dhe familja e Menduh Thacit (sipas tij ne emisionin OPINION+).

Por ama mos harroje ai sllavi se une ne Tetove kam komshinj te ardhur nga Greqia (nga ajo qe quhet Maqedoni e Egjeut), dhe nga Bullgaria (Maqedonia e Pirinit). Ka dhe serbe - te ardhur nga Serbia.

Nuk ka te ardhur vetem prej Kosove, psh ka debila te ardhur edhe nga Zvicra, atje psh kane pas pensione te larta te te cmendurish, kurse ktu kane vjedhe buxhetin e deshmorve...

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parë i Republikës së Kosovës
    Nga Albanino në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndërkombëtar me Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •