Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 73
    Prenge,

Nuk i shpeton dot asaj mendesise prej komunisti te krijuar me aq mund nga Shaban Brahat e agjentura ideologjike e enveristeve te Sigurimit te Shtetit.

Ti justifikon krimin ne cdo shkrim dhe kjo flet shume per ty si persona, se cfare ngarkese negative mbart! Ceshtje formimi! Veshtire te sherohesh!

Kij parasysh se vrasja e kesaj shqiptare ka qene paralajmerimi i vrasjeve qe do te mbysnin kombin shqiptar nga jugu e deri ne Drenice, nga gjakataret sadiste te tipit Hoxha, Shehu, Kapo e Peci!

Mos mendo se ajo vrasje u per per "nderin partizan"! Arkivat ende nuk jane hapur, te vertetat ende nuk jane botuar, per shkak te ruajtjes se ekuilibrit kombetar!

Kete duhet ta kuptosh ti dhe shume te tjere si ti!

Imagjinoje sikur te hapen dosjet e aktiviteteve tuaj ne Kosove dhe ne perendim, se cfare aktiiteti keni patur ne sherbim te regjimit enverist, per te spiunuar nacionalistet shqiptare, per te percare mergaten anekend Europes etj.

Ju keni qene dora e zgjatur e diktatures komuniste te Enverit, jashte Shqiperise dhe me kete ju keni qene dhe mbeteni bashkefajtore me krimet e regjimit komunist!

Ne cdo shkrim u bej thirrje si shqiptare, qe te braktisni njehere e pergjithmone te keqen e krijuar nga sadistet komuniste, sepse kjo e keqe ju ka erresuar syte!

Mjaft i keni sherbyer se keqes o Prenge!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-11-2009
    Postime
    113
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    preng or preng..

je pjestar i shtabit special i cili sic e ka thene nje plak drenicak i mencur qe i njohu e i provoj ne shpin te fisit te vet lojnat e juaja.. e ca prej jush mire.. ishit qeni i keq qe ja sollet ukun ne torishte katundarit..
    qe perkthehet keshtu.. ju me nji mjeshteri te rralle e sollet ne kosove e ne cdo shpi te shqiptarit armaten serbe duke e ditur mire se cfar ben armata serbe nder shtepijat e shqiptareve..
    pra e masakruat popullin e kosoves me ane te ushtrise serbe..
    cili ishte faji i atij populli.. qe ju u hakmorret aq barbarisht..
    ai.. populli i kosoves ishte antaresuar ne partine e rugoves..
    cili ishte faji i rugoves?
    nuk vuri lule te mermeri i enver hoxhes.. dhe hodhi xixat per pluralizem ne shqiperi e kto dy faje ju smund tja falshit..
    kjo eshte krejt e verteta e gjithcka tjeter eshte tymnaje or prenga i qoses se idajetit..
    pse e shpallet ju tregermeshin uck..
    aspak me clirue kosoven pi serbise.. por sepse mbas triumfit te revolucionit qosisto caushist.. te vlores.. pra ri-ardhjes se nomenklatures enveriste ne pushtet ne tirane.. meraku juaj e i selise roze ishte.. betonizimi i asaj fitoreje per ju shum e madhe e per vendin nji tragjedi e papare.. e per hir te ketij betonizimi te pushtetit terrorist qe ju instaluat duhej dhe nji "rozafe"..
    e rozaf sdo ish nji e dy nuse por krejt NUSJA KOSOVE me 3 milion femij gra burra e rini..
    i duhej pre hovi levizjes demokratike ne shqiperi e cila ne ato ditet e caushizmit kanibalist ishte e tronditur.. por ju i trembeshit ri mekembjes se saje dhe sajuat uck.. sepse e dinit qe mbas shpalljes se tre germeshit uck ( se ushtri ju asnjihere nuk u perpoqet te beni) ne kosove do behej kasaphane e prej ksaj kasaphane do stepej levizja demokratike ne shqiperi qe sic e pranon padashje dhe pandushi.. berishes do ti thuhej.. hej berish lere hallin e demokracise ne shqiperi se po na del pun me kosoven.. dhe berisha ju mir e dinit.. do te kapitullonte per hir te gjemes qe do ndodhte ne kosove e ju.. me tregur-shin uck.. do vrisnit shum e shum zogj.. e 2 zogjt kryesore do ishin.. do fitonit .... pushtet.. ne tirane.. ( partia mėmė) te qete pa telashe berishiane.. kurse zogu juaj do ishte.. pra zogu i lpk-se.. se andej matane mbas qaf morine.. shkau do ja u kajke nan e fmi LDK-se armikes tuaj..

vetem kjo qe them une i shpjegon krejt lojnat tuaja..

preng.. nji dit krejt kini me i vertetue me gojen tuaj kto..

sa per vllan e ekremit...

sa referatet i ke ba ti or preng kunder ekremit..

a don me ti sjell ktu..
    rasimi ju a nxorri horllikun..

..

Lavdi Natos or preng..bash per inat tandin.. qe ja mundesoj Shqiptareve qe mbeten gjalle kthimin ne shpijat e veta stergjyshore..

preng.. e ke habit kte asdrenin..

mirpo jo mue sepse ju jo nji Ramize por mijra ramize i lat ne meshire te bajonetes arkane..
    ju i mbroni vrasesit e ramizese qe sot jan 80 -90 vjecare.. sepse ju vet kini vra disa Ramize .. kto vitet e fundit..
    Ne gerxhet e kukso tropojes jan gjetur eshtra vajzash,..

Jo me kot ti me shok tu ke qene strehues i jaho salihit..

besoj dhe serial killerin orik e ke ndihmue me marr letrat..

nejse bej qejf..

..
    kta jan kan ma t poshter se shkijet. kta kishe po i vrasum bashkpuntort e shkaut e kan pas mi la vehten se kta jan kan vet t lidhun me shkaun. kta asni fishek se kan qkrep kunra shkaut po bashk me shkaun kunra shqiptarve. edhe vrasjet qi i kan ba kta jan kan ma kriminele se t shkijeve. kta jan kan shum t poshter veq m doket po do me ju dal horllaku qitash. poplli s han bari i din tana pisllaket e tyne. zoti jau marroft cofen. tana krimet qi jan ba n popull jan ba pej sherrit tyne. kta i nersejshin shkijet e ata e bajshin krimin. edhe jan kan shum t pa moralshum. ma shum kta kan qnjerzue femna shiptare se shkijet.

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga tasjani-ferizaj Lexo Postimin
    kta jan kan ma t poshter se shkijet. kta kishe po i vrasum bashkpuntort e shkaut e kan pas mi la vehten se kta jan kan vet t lidhun me shkaun. kta asni fishek se kan qkrep kunra shkaut po bashk me shkaun kunra shqiptarve. edhe vrasjet qi i kan ba kta jan kan ma kriminele se t shkijeve. kta jan kan shum t poshter veq m doket po do me ju dal horllaku qitash. poplli s han bari i din tana pisllaket e tyne. zoti jau marroft cofen. tana krimet qi jan ba n popull jan ba pej sherrit tyne. kta i nersejshin shkijet e ata e bajshin krimin. edhe jan kan shum t pa moralshum. ma shum kta kan qnjerzue femna shiptare se shkijet.
    Tani Kosova ėshtė shtet i pavarur kėshtu qė, edhe serbėt kanė mundėsin ta mėsojn gjuhėn shqipe mė mirė si nė tė folur po ashtu edhe nė tė shkruar. Gjuha e pėrdorur mė lartė mė kujton shqipen qė e flisnin shkijet e Kosovės.
    Nėse ka mundėsi t'i pėrmbaheni Temės ngaqė si Temė jep mundėsin e njė shtjellimi pak mė akademik dhe tė gjithė shkollarėt e ēajtorėve tė ndryshme tė mos devijojn nga Tema.
    Ne po flasim pėr " Lisa dhe ju shkollarėt e ēajtorėve po ja futni pėr " fshisa".
    Nėse mundeni tė jepni njė kontribut nė Temė bėjeni kėtė gjė nėse Jo, ikni!
    Me ato akuzat qė i bėni jemi mėsuar tashmė mė me Ju por ka ikur koha kur jepshit dėnime gjerė 20 vite burgė duke na klasifikuar si " armik tė Jugosllavis, titizmit, komunizmit" e tė tjera.
    Qė tė mos mbeteni " alabak" tėrė jetėn: lexoni-mėsoni!
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anėtarėsuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    rrofsh o vella me emrat se poe marim vesh trapat qe u bene komunista ateher dhe e ndoten konceptinteorik te komunizmit .

as te prere ne bese sa mua akoma me ik truri se here qe lexoj .ti vlla mos i mbro se ka qene tradheti e paster e ulet e ku e di une se cfare .ta vrasesh tjetren se i lexon ditarin e saj eshte kulmi .me keq se gjermani meqe po flasim per ate kohe .po shokun tend po them

dhe tjetra qe eshte me e keqja ajo plaka ua paska thene qe mos na vrisni djemte .ajo tregon mentalitetin e kohes vella

ajo plaka tregon se si i zgjidh ky popull gjerat ramizeja nuk kish prere llaf martese po ish feju dhe fejesat prishen sipas zakoneve tona pa hatermbetje . vetem pas martese ka sanksione .

por perseri ata kane bere nje cmenduri te rradhes edhe luften e kane modifiku .

me vjen shume keq per ate vajze me te vertete qe zilia njerezore dhe etja e pushtetit bejne kaq monstruozitete

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga ujkus Lexo Postimin
    rrofsh o vella me emrat se poe marim vesh trapat qe u bene komunista ateher dhe e ndoten konceptinteorik te komunizmit .

as te prere ne bese sa mua akoma me ik truri se here qe lexoj .ti vlla mos i mbro se ka qene tradheti e paster e ulet e ku e di une se cfare .ta vrasesh tjetren se i lexon ditarin e saj eshte kulmi .me keq se gjermani meqe po flasim per ate kohe .po shokun tend po them

dhe tjetra qe eshte me e keqja ajo plaka ua paska thene qe mos na vrisni djemte .ajo tregon mentalitetin e kohes vella

ajo plaka tregon se si i zgjidh ky popull gjerat ramizeja nuk kish prere llaf martese po ish feju dhe fejesat prishen sipas zakoneve tona pa hatermbetje . vetem pas martese ka sanksione .

por perseri ata kane bere nje cmenduri te rradhes edhe luften e kane modifiku .

me vjen shume keq per ate vajze me te vertete qe zilia njerezore dhe etja e pushtetit bejne kaq monstruozitete
    Jo dėgjo tė lutem:
    Ne kėtu vetėm po sjellim ca nga ato dokumente dhe dėshmi tė atyre qė jetuan me kohėn. Ne s'po ngutemi nė vlersim. Sipas ligjeve tė Luftės akti ishte i dėnuar ndėrsa sipas ligjeve tė natyrės njė gjė e tillė ishte e lejuar.
    Mirėpo, nėse vėreni me kujdes pėr kėtė rastė kanė shkruar herė pas herė, gazetat tona periodike dhe gjithnjė sipas autorit, sipas preferencave tė tija, sjellin versionin qė atyre u pėrshtatej.
    ja vetėm njė shembull:
    Nė linkun qė ka sjellė ademd nga danimarka, vėrejmė qė nė njė shkrim tė bėrė pėr kėtė rast pėr Ramize Gjebrenė e ku thuhet pėr herė tė parė sjellim dokumente nga Gjyqi i saj, me qėllim apo pa qėllim, nga ay gjyq mėnjanohet LIri Gega- A, nė tė vėrtetė, gjatė Procesit tė Ramizesė ku merrte pjesė Liri gega dhe qė ishte mė e zėshmja dhe njėkohsisht edhe mė arrogantja, disa herė Ramizeja fjaloset me tė dhe atė shumė keq!
    Unė mendoj qė, gjenerat e jonė e sotshme nuk duhet tė bėhet pre e propagandes sė kohės por tė llogjikon pėr rastet nė fjalė nė mėnyrė fare-fare reale.
    Unė Personalisht mendoj qė Ramizeja edhe po tė ishte falė nė atė Gjyq sikur bėnė me Zaho Kokėn ( edhe pėr vrasjen e tij ka disa variante; njė nė betejė me gjermanėt ku edhe prefekti nga gezimi lajmeron nė gazetė se vranė kėtė apo atė dhe ai tjetri qė megjithatė e mėnjanuan) gjatė viteve tė mėpastajme, duke njohur temperamentin e saj aspak tė rehatshėm, do tė pėsonte po njėsoj sikur qė bėri nakua apo edhe vet Liri Gega, e cila mė vonė meritoj atė qė meritoj.
    Por tė shohim nė vazhdim se si u zhvillua Gjyqi ndajė Ramizesė dhe Zaho Kokės.

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Kėtu mė poshtė tė shohim se pėrse e akuzonin atė:
    Ramizes i vėhej nė dukje gjithēka e zezė pėr ta dėmtuar atė. Atė e akuzonin si: Imorale sabotatore,mashtruese, hipokrite, shpifėse, pėrēarėse, shkelese tė fejesės.
    Atė e akuzonin se nė kundershtim me udhėzimet e partisė, kishte marrė mė sipėr mė shumė nga sa i takonte. Pohohej se nuk kishte zbatuar vendimet e komandės dhe nė disa raste qe shprehur:
    " Kėtė punė e di mė mirė unė sesa Shefqeti".
    Nė njė pikė ajo ngarkohej me faj se kishte vėnė nė lojė Liri Gegėn dhe Andra varfin.
    ( Kėtu e akuzonin se ajo edhe shoqeve tė tjera tentonte tu vinte nga njė djalė dhe i yshte pėr t'pas gjera pak mė intime - sqarim P. Sherri).
    Bile edhe LEFTER KASNECIN.
    Nė punėn pėr tė bėrė Zap reaksionin Ramizeja kishte dhėnė urdhėr tė pushkatohej J. dhe P.
    ( Kėshtu janė tė shkruar J. dhe P. dhe s'kemi pas mundėsi tė deshifrojmė emrat- P.Sherri) gjoja pėr tė zbatuar urdherin e Qarkorit tė Vlorės.

" Nisi Gjyqi"
    Nė Porotė ishin Dhjetė kundėr njė vajze njėzetvjeēare ( njėzet e njė) dhe njė djali njėzet e katėrvjeēar.
    TABUSH SHyti lexon arsyet s'pari se pėrse po gjykohej Ramizeja dhe Zaho Koka. Pasi qė ay lexoj ato arsye qė i cekėm mė lartė " imorale " e tė tjera duke cekur vendet se ku kishte ndodhė ajo apo kjo gjė " imorale" gjyqi vazhdon.
    " vazhdojmė"
    E shqiptoi kėtė fjalė me zė tė lartė Shefqet Peēi. hapi njė letėr dhe bėri njė akuzė tė drejtpėrdrejtė.
    " E dėgjove raportin qė bėri tanushi? ke shkelur ligjin e shenjtė partizan. E kupton kėtė?"
    " Jo nuk ėshtė e vėrtetė!"
    " Ke shkelur moralin partizan"
    " Jo asnjėherė"!
    " E ke shkelur me tė dyja kėmbėt!"
    " Jo asnjėherė! Ju thoni kėshtu. Unė them tė kundėrtėn."
    " Po kjo ėshtė njė mėnxyrė e zezė. Ti ke shkuar me Zahon"!
    " Gėnjeshtėr me bisht!..."
    " Edhe pse ke qenė e fejuar me nakon ti e ke tradhtuar atė".
    " Unė s'kam qenė e fejuar me nakon por jam e fejuar me tė. Sa pėr tradhetinė kėtė e thoni Ju, duke besuar ndonjė llafazan dhe ambicioz, qė ka pasur qėllimet e tij tė kėqija"
    ( Kėtu pastaj Ramizeja sqaron pėr kėrcenimet qė ka marrė herė pas herė me gojė nga disa dhe pėr letrat anonime qė merrte po ashtu kėrcenuese.)
    " Akuzat janė tė vėrteta, nė datėn 20 shkurt nė datėn 26 shkurt, nė datėn tjetėr, Ju kanė parė me Zahon duke u eglendisur.
    " Kėto janė pėrralla! bashkė me tė kam qenė, por nuk ėshtė e ndaluar tė rrish e tė bisedosh me njė shok."
    " na i mbushe mendjen! Tė kanė parė, tė kanė zėnė nė flagrancė!"
    " Ramizeja qeshė me nervozizėm."
    " Nė qoftė burrė apo grua ajo qė mė ka parė, le tė vijė dhe tė ma thotė nė sy"!
    " Na paske edhe gojė e po na birbilos".
    " Po kam gojė dhe nga ajo do tė dėgjoni vetėm tė vėrtetėn. Nė qoftė se Ju, sidomos ti LIRI, doni tė dini pėr mardhenjet e mia metė fejuarin tim, unė po ju them ato janė njerėzore, shpirtėrore, ndersa mardhenjet e mia me Zahon janė tė pastra, mardhenje shokėsh".
    " Kur e pyetėn pėr Zahon qeshi"
    " Kjo pyetje nuk ėshtė pėr tė qeshur,- i thotė R. Xhangolli pėr tė cilin nė njė letėr Ramizeja i thoshte nakuas se gati-gati gjithnjė janė bashkė me tė.
    " S'ke pėr tė marrė pėrgjigje pėr pyetjėn tėnde arrogante, sidomos ti Xh. qė mė njehė dhe tė njoh mirė."

" Nuk ėshtė dhe aq arrogante sa thua ti. Por t'i se mohon se ndermjet juve tė dyve ka diēka se diēka ka ndodhur. Nuk ke se si e mohon qė ikje, ndaheshe nga shokėt dhe dilje me tė shėtitje me orė tė tėra. Shiko, mirė, se para sesa tė na sqarosh kam prova".
    " Qenke zbulues i mirė. Ja pėrse je alarmuar ti Xhankoll. Tani i shikoj mirė shikimet e tua dinake.
    Po ėshtė e vėrtetė dolla me zahon shėtitje. E pastaj... Por kur dilnim bashkė? Atėherė tė pėlqente, ė?"
    " Ti lėmė llafet se llafet e tepreta janė fukarallėk, nderhynė Liri gega." ne duam tė na thuash se si i ke punėt me Zahon, se Punėve tė partisė e dimė qė u kekthyer krahėt. Fol tė vėrtetėn Kėshtu do tė ndihmosh veten".
    " ta them tė vėrtetėn, ė? Tė vėrtetėn, tė vėrtetėn, por pėr kė, pėr vetėn time apo pėr JU, apo pėr Ty Lirie, qė eheq veten evliha dhe zonjė e madhe. Nė qoftė se Ju ha meraku shumė pėr Nakun, pėrse nuk e sillni tė vijė kėtu! Kėtė nuk e bėni se keni frikė. Ti nuk di as tė Luftosh LIRI, as tė shkruash, as tė mbrosh fejesėn time me Nako Spiron. Ti ke hallin tėnd, jo hallin tim. Ti LIRI me kėto qė mė thua mua, do qė tė pėrgatisėsh informacionin dhe t'i thuash " Qendrorit" dhe Nako Spirut, ja cila jam unė! Unė jam Ramizeja, ndersa ti je njė provokatore e yshtur"!

" Se cila jeti, thonė informacionet, letrat, dėshmitė"
    " A po informacionet qė ka pėrgaditur ai qė veten e quan komisar".
    " Mjaftė me kėto mbroēkulla fol pėr deshtimin e aksionit tė batalionit, fol pėr kėtė gjė, - e pyet Hitua. " na thuaj se ku ishe ti?

" Ku isha unė apo ku ishe ti? Unė isha nė aksion bashkė me shokė, ndersa ti haje mish tė pjekur nė Kuē. Dėbora, shiu, sėmundja nuk na lanė tė bėnim asnjė ēap. Shyqyr qė s'patėm viktima! Vunjotėsit na dhanė shpirt dhe zemėr".
    " Shoqja Ramize"
    " Unė nuk jam shoqja jote... Nė punėt e partizanllėkut po ta pėrseris edhe njė herė, unė kam pasur dobesitė e mia, por ato nuk kanė qenė tė pėshtira si tuat".
    " Me kėtė pirivile nuk duhet tė vazhdojmė mė. Kėsaj i ka plasur cipa".
    " Jo nuk mė ka plasur mua cipa, por tė ēava ty cipėn",

vazhdon mė tutje gjykimi i Ramize Gjebresė dhe Zaho Kokės. Tė mps harrojmė qė kantautori dhe kompozitori ynė i njohur Ardit Gjebrea vjen nga dera e tyre!

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    " Ti LIRI ( I drejtohet mė tutje Liri gegės) je e tmerrshme dhe hakmarrėse. Me sa kuptoj ti po del fitimtare., bile mund tė arish qė gjyqi partizan tė marrė vendimin pėr tė na pushkatuar. Mirėpo duhet ta dish ti, Liri, se shpirti ynė nuk do tė vdesė. Kurrė mos e shko ndėrmend kėtė. Ai do tė rrojė dhe do tė bėjė thirrje pėr tė marrė hak.
    Dėgjoji mirė kėto fjalė qė po tė them, ė! Zėri im, zėri i Zahos, zėri i tė gjithė shokėve tė mi, do tė ta bėjnė ty varrin E kujt i beson ti? U beson zėrave tė dy horrave nga V. dhe Q dhe njė zabėrzani? Shprehjet e tyre bajate! Por si e qysh? Hė, pashpirtėsia e tyre vjen nga xhelozia. Nė shumė raste."

" Nė njė kohė qė ishin larguar tė gjitha forcat partizane nga Vunoi, nga Krahina e Himarės, ti dhe Zahua u mbyllėt nė Vuno.Ē'bėnit atje, muajin e mjaltit?"
    Ramizeja i pėrgjigjet Lirisė:
    " S'ėshtė ashtu. Ato ditė nė Vuno ishin katėr vajza partizane tė sėmura. Edhe unė. Me temperaturė tė lartė. Ndėrsa zahos nuk i kishte zėnė kėmba dhe, duke ecur nėpėr dėborė me ditė, edhe ai ishte i sėmurė. Informimin e kini tė gabuar. Pyesni mė mirė. Dhe matini fjalėt para sese t'i nxirrni nga goja!"

" Kot e ke , i dimė tė gjitha! Mos na bėj lojėra fjalėsh! Duhet t'i hapėsh partisė, se ajo do tė tė ndihmojė. Mos kujto se shoqet dhe shoket e tua hanė bar"!
    " A; - nderhyn ramizeja me cinizėm. " Mos ėshtė ndonjė shok qė shikonte pėr vete ėndėrra nė diell? Unė gjithnjė kam pasur frikė nga provokatorėt, nga spiunėt, sepse ata edhe i kurdisin gjėrat si t'u dojė qejfi edhe tė spiunojnė pėr tė tė bėrė gropėn".
    " Ti jefajtore dhe po nuk tregove tė vėrtetėn do tė dėnohesh!"
    " Nė qoftė se Ju doni qė t'ju them qė jam fajtore pėr hir tė paragjykimeve, do tė dėshmoj qė jam " fajtore" por jo pėr atė faj qė e keni tė shkruar ju nė letrat e dėrguara nga inatēorė nga disa inatēorė dhe ambiciozė."
    LIRi GEGA ngritet nė kėmbė dhe shperthenė me sharje:
    " Tė tė vijė turp nga vetja jote!"
    " Unė s'bie kollaj nė kėtė grackė, por, mos turpin duhet qė ta shohėsh rretherreth vetes? Mos ki frikė se nuk ta zė vendin, as mikun tėnd!
    Plase moj e shkretė, plase!". i thotė Ramizeja.

Gjerė kėtu po shohim qė ramizeja ishte shumė indiferente ndaj akuzave dhe nuk mbrohej por akuzave u pėrgjigjet aty pėr aty me kundėrakuza!
    Do shohim se si do zhvillohet gjyqi mė tutje.

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Gjatė marrjes nė pyetje tė Ramizesė, tregojn , ajo nė ēdo thėnje tė atyre qė e gjykonin par se tė pėrgjigjej s'pari kthente kokėn nė tė majtė e pastaj nė tė djathtė, nė shenjė mohimi ose kjo kishte tė bėnte me njė protestė tė trishtuar tė saj.
    Gjatė marrjės sė saj nė pyetje ku mė sė shumti atė e rėndonin pėr " gabimet e saja" dalloheshin Liri Gega dhe Hito Ēakua por as Manush Myftiu nuk mbetej shumė anash. Ay disa herė ndėrhynte dhe ngulte kėmbė me tė madhe:

" Kėtu s'ka ndonjė fillozofi tė madhe, pyetjet janė tė qarta dhe duhet t'u pėrgjigjesh edhe nė emėr tė betimit partizan"

" Pėr cilėn pyetje e ke fjalėn?" i drejtohet Ramizeja.
    " Pėr atė qė ti ke bredhur edhe me Zahon".
    " Po kam " bredhur".
    Kur Ramizja nė njė rast kishte pohuar qė kishte bredhur me tė, " porotėt ose gjykatorėt" kishin mbėrthyer sytė tek ajo me besimin qė mė nė fund po pranonte qė tė gjitha por Ramizeja vazhdon nė tė sajėn:
    " Kam bredhur nga fshati nė fshat pėr punėt e Partisė e tė Lėvizjes. Ka pasur ditė qė nuk na zinte kėmba dhe, pėr tė sqaruar dhe mobilizuar burrat, gratė, djemtė dhe vajzat. Bredhje ėshtė kjo? Ndėrsa ti rrije mbrenda dhe bėje politiken e madhe, apo bėje ndonjė punė tjetėr?" - e pyet ajo Manush Myftiun.
    " Lexoja, lexoja deklaratėn", - i tha Hitos!"
    Hitua lexon njė deklarat tjetėr tė njėrit nga ata qė dėshmonin se e kishin parė Ramizen nė flagrancė me zakon por Ramizeja nderhynė pas kėsaj me kėto fjalė:
    " Me sa duket Ju kini vendosur qė tė mė bėni " kokė turku", por duhet ta dini qė nuk jam unė ajo qė duhet tė bėni, bile s'duhet tė bėni koka turku, sepse s'jemi nė kohėn e Turkut! Nė qoftė se ju niseni nga disa letra bakalli qė ua dergojn tė tjerėt dhe s'mė besoni mua, atėherė ėshtė mė nirė qė tė mos mė pyesni mė shumė".
    Mbajtėsi i procesit kėtė gjendje tė saj e pėrshkruan me kėto fjalė:

" Zėri iu drodh sa pak, por kėtė nuk e kapnin dot tė gjithė. Edhe unė qė po shkruaja nuk i dalloja dot fjalėt qė shkruaja. Njerėz jemi tė gjithė, me ndjenja, me gjak, me zemėr".

" Lexoji Letrat"
    "Ē'letra
    " Ato qė Ju i dėrgonit Ju njėri tjetrit""
    " Po, m'i lexoni" - u thotė ramizeja.
    Letrat fillon pėr t'i lexuar HITOJA.
    Ja se cilat ishin ato letra qė ata ia lexonin:
    Kėtoo letra janė gjetur nė Muzeun Historki tė Vunos, dosja e Ēetės sė Bregdetit, fleta 14 faqe 2.

" Shoku Zaho,
    mos u vono shumė! Ti mė the se do tė qėndrosh njė javė nė Vuno. java u mbush dhe kaloi, ndėrsa unė dhe shokėt tė presim.
    Kur tė vish rrugės mblidhmė ndonjė grusht manaferra dhe njė tufė me kuēumbela
    ".
    Ramizeja

" Shoqja ramize,
    Unė do tė mungoj tė paktėn edhe njė javė. Nė mos paēi shumė punė aty nė Ramicė, hidhu njė vrap nė Llamena, se atje do tė jetė vendi i kthimit, i grumbullimit.
    Pėrse tė mos jetė edhe vendi i takimit tonė?
    Bėnė si ta kesh pėr mbarė
    !"
    Zahua.

Pas leximit tė letrave nderhynė ramizeja:
    " Dhe kėto letra qė mė lexoni bėjnė pjesė nė shkeljen e moralit proletar partizan? Tė bukura sqarime!"
    " Po po, pėrse ē'kujton ti!"
    Kėtu leshohen me fjalė mė fyese ndaj sajė Hito Ēako dhe Bilbil Klosi.
    Gjatė tėrė kohės Hysni kapo kishte heshtur dhe dukej qartė qė ai nuk ishte dakord me ato qė po ndodhnin. Ai tėrė kohėn kishte heshtur dhe dėgjuar.

" Mjerim, mjerim, thotė Ramizeja. Brenda dhe jashtė mureve tė kėsaj shtėpie, je ti, shoku Hysni. Duhet tė mė kuptosh qė unė kam tė drejtė."
    Dukej qartė qė Ramizeja kėrkonte hapur mbėshtjetjen e tij.
    Nė kėto pėrplasje e sipėr, ndėrhyn Hysni kapo:
    " Shokė, pėrse tė vemė nė dyshim tė drejtėn e saj? Tė mos nxitohemi!"
    Nderhyrja e Hysni kapos kishte qenė e papritur. Mė vonė kur Ramizeja merr denimin, ai nė shenjė mos-pajtimi ishte larguar dhe s'kishte dashtė pėr t'parė ekzekutimin e saj.
    Nga ky moment kur ndrhynė Kapo, tė tjerėt me arsyetimin e lodhjes shfaqin shenja tė nervozizmit. Kėrkuan qė tė largohet ramizeja dhe para tyre tė sillnin Zaho Kokėn.

i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anėtarėsuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    ja pra preng falemders shume se po kontribun vertet shume me keto qe po dergon por perseri them qe eshte e pafalshme tradhtia qe i bene asaj femre .me shkurt ti kishin vene 2 vete nga mbrapa e ti kish kap mat sesa ne kete forme shoqes se tyre . dhe ne fund e vrane ne ate forme . mund te jesh kushdo ne lufte por tradhtia eshte gjeja me e ndyre dhe e gjitha kjo vinte nga xhelozite e njerezve merimange te cilet ishin inferrior dhe donin me cdo kusht te ishin idhull te njerzve .

ti me thua te mos gjykoj .nuk po gjykoj por koha tregoi se kush gjykoi e kush e mori vendimin per keta njeres qe shkuar tee gjithe ne sater . prandaj prenge te falenderoj sinqerisht se me vjen keq dhe me baben tem qe ne nje debat qe kam bere ne moshe 18 vjecare per ket rast me tha dhe ishte i bindur se u pushgkatua gabimisht se letra e enverin nuk arrit ne kohe ta shpetonte ramizene dhe zahon .

pa i ditur keto fakte isha dhe jam i mendimit qe u vran se ishin njerez te forte e te bukur ne shpirt dhe ne pamje . prandaj te lutem me ler te gjykoj per qejf tem mbi faktet qe po hedh ti ne tryeze .

tradhia eshte e pafalshme dhe e ndyre

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga ujkus Lexo Postimin
    ja pra preng falemders shume se po kontribun vertet shume me keto qe po dergon por perseri them qe eshte e pafalshme tradhtia qe i bene asaj femre .me shkurt ti kishin vene 2 vete nga mbrapa e ti kish kap mat sesa ne kete forme shoqes se tyre . dhe ne fund e vrane ne ate forme . mund te jesh kushdo ne lufte por tradhtia eshte gjeja me e ndyre dhe e gjitha kjo vinte nga xhelozite e njerezve merimange te cilet ishin inferrior dhe donin me cdo kusht te ishin idhull te njerzve .

ti me thua te mos gjykoj .nuk po gjykoj por koha tregoi se kush gjykoi e kush e mori vendimin per keta njeres qe shkuar tee gjithe ne sater . prandaj prenge te falenderoj sinqerisht se me vjen keq dhe me baben tem qe ne nje debat qe kam bere ne moshe 18 vjecare per ket rast me tha dhe ishte i bindur se u pushgkatua gabimisht se letra e enverin nuk arrit ne kohe ta shpetonte ramizene dhe zahon .

pa i ditur keto fakte isha dhe jam i mendimit qe u vran se ishin njerez te forte e te bukur ne shpirt dhe ne pamje . prandaj te lutem me ler te gjykoj per qejf tem mbi faktet qe po hedh ti ne tryeze .

tradhia eshte e pafalshme dhe e ndyre
    Patjetėr qė keni tė drejtė tė gjykoni sepse ehe unė kam mendimin tim, megjithėse ligjet e Luftės janė ligje tė luftės, qė me rastin e Ramizesė kishim tė bėnim mė shumė me xhelozi. Nė faktė me sa duket ajo kishte vardisje edhe nga tė tjerėt dhe mendja me thotė nga kėta tė Komandes sė brigadės sė pestė por meqė ajo mė shumė " zgjodhi" zahon qė ishte njė djalė shumė-shumė i pashėm, ndoshta filluan tė lindin edhe xhelozitė.
    Nė faktė, akuza mė e shumtė qė i bėhet nga Liri Gega mund tė interpretohet edhe nė mėnyrė tjetėr: ndoshta vet Liria e kishte pėr xhelozi qė Zahoja i kushtonte mė shumė kujdes Ramizesė? ndoshta?
    Pėr mua janė tė bisedueshme tė gjitha opsionet.
    Ajo puna e Enverit dhe e Komandės ėshtė serish pak e dyshimtė. Nė faktė ekziston njė letėr qė thuhet qė Enveri kur u informua pėr Gjyqin tha prerė " asnjė nuk guxon tė ekzekutohet" por me sa duket ata ishin informuar tek pasi qė Ramizeja ishte ekzekutuar.
    Kur i japin Lajmin Nako Spirut, ai mejgithėse Qendrori e kishte kundershtuar kėtė gjė, krye nė vete ishte nisur pėr tė hetuar ngjarjen.
    Ka akoma gjėra qė na bėjnė pėr t'i diskutuar.
    Por njė gjė dihet dhe kėtė gjė duhet ta themi:
    Filmat " Nusja dhe shtetrrethimi" sikurse " vajzat me Kordel e tė kuqe" pėr subjekt kanė pikrishtė Ramize gjebrenė.
    Unė kam mendimin tim qė megjithatė ajo ishte pak njė " vajzė e lehtė" ose tė tjerėt pėr kohėn dhe mentalitetin nė tė cilin jetonin nuk e kuptonin.
    Duke lexuar ato pak rreshta nga Ditari i saj dhe aty kėtu disa Poezi tė saj njeriu e ka tė vėshtirė qė njė vajzė njėzet e njė vjeēare tė ketė shkruar nė atė mėnyrė!
    Shumica e Analistėve e theksojnė si gjenė e parė ekzekutimin dhe denimin e saj: xhelozinė!
    Por edhe ajo vet, siē shprehet nė Gjyq, nuk ėshtė krejt e " pafajshme".
    Do shohim nė vazhdim Gjyqin ndajė Zaho Kokės.

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ardit Gjebrea
    Nga briiigi nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 08-01-2023, 17:37
  2. Ke preferoni: Gjebrea apo Cako?
    Nga shigjeta nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-05-2011, 12:59
  3. Nderi dhe turpi i Vlorės
    Nga {FIGO} nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 28-10-2006, 12:51
  4. Ardit Gjebrea në Toronto
    Nga anabanana nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 94
    Postimi i Fundit: 04-12-2005, 03:33
  5. Ramize Gjebrea
    Nga erzeni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-11-2002, 03:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •