Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 41
    Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Varet se si do te dukej harta e Maqedonise ne kete rast ...

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Federalizimi i Maqedonise,nuk munde te arrihet me keta politikane shqipefoles.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

elmo

Citim Postuar më parë nga Elmo Lexo Postimin
    Federalizimi i Maqedonis, e ka radhën tash nëse nuk futet Maqedonia ne NATO. Vec shqiptarët duhet të luajn rolin kryesor, si politikanet dhe krejt funksionarët tjerë.
    ilutem zoti qe maqedonia te mos pranohet ne nato se per shqiptar dote jet shum me keq
    por ishalla sa ma keq i vejn punet maqedoni pra maqedonasve mendoj
    e sa per federalizim gjith sesi duhet te punohet ne at drejtim
    maqedonia nuk duhet te ekzistoj si shtet nuk ka kuptim
    pra sa me edobetmaqedonia aq memir per shqiptar
    dote jet
    pastaj bashkim me kosoven apo

KuMaNoVa Maska e strong_07
    Anëtarësuar
    06-01-2007
    Vendndodhja
    Ku sjeton ty
    Postime
    2,169
    Per Federalizem Votoni Partin E Hysni Shaqirit Bdk Bdk Bdk Bdk Bdk Bdk
    Nje gje thuaje:ZOT me ruaj prej MIQEVE se prej ARMIQEVE ruhem vet!!!!!!

i/e regjistruar Maska e magdalen
    Anëtarësuar
    09-10-2007
    Postime
    28
    UN nuk jam per federalizim po deshiroj qe shtetin maqedonas ta udhheqin shqiptaret po pa u coptuar!

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    JO! se do jete e disfavorshme per Shqiptaret e Ilirides.

i/e regjistruar Maska e Faik
    Anëtarësuar
    27-03-2003
    Vendndodhja
    Australi
    Postime
    690
    BDK: Të mobilizohemi rreth federalizmit

Bekim Buçi

Bashkimi Demokratik Kombëtar (BDK) nuk pajtohet me miratimin e Rregullores së re të Parlamentit dhe bën thirrje që shqiptarët të mobilizohen rreth federalizmit si opsion i cili u garanton shqiptarëve barazi me popullin maqedonas.

“Pas miratimit të Rregullores së re të Parlamentit, e cila nuk parasheh udhëheqjen e seancave parlamentare, dhe komisioneve edhe në gjuhën shqipe, pas zgjedhjes së kryetarit të Parlamentit, sërish nga radhët e deputetëve maqedonas, me mbështetjen edhe të deputetëve shqiptar, edhe pse para zgjedhjeve edhe BDI edhe PDSH, premtuan se kryetari i Parlamentit, kësaj radhe do të jetë shqiptar. Si dhe pas paralajmërimit për miratimin e ligjit që garanton privilegje të veçanta, për lindjen e fëmijëve në Maqedoninë lindore, ndryshimet në ligjin për mbrojtjen e gjuhës maqedonase dhe shkrimit cirilik, që në fakt maqedonizon gjuhën shqipe, Maqedonia po kthehet në vitet e 90-ta”, thuhet në reagimin e BDK-së. Partia e Hysni Shaqirit vlerëson se mosnjohja e pavarësisë së Kosovës paraqet edhe një provokim të rëndë për shqiptarët e Maqedonisë.

“Prandaj edhe një herë u drejtohemi intelektualëve shqiptarë, rinisë studentore dhe masës së gjerë, se Maqedonia po kthehet në gjendjen e viteve të nëntëdhjeta, kurse çdo ditë e më shumë, po rrezikohet interesi i shqiptarëve në Maqedoni”, vlerëson BDK-ja në reagimin e saj. Kjo parti kërkon nga shtresa me vetëdije më të lartë kombëtare, që të mobilizohet politikisht rreth idesë së federalizmit të Maqedonisë, si i vetmi opsion për shpëtim kombëtar.
    HISTORI E KESAJ TOKE
    LARRE ME GJAKUN E SHOKEVE

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Citim Postuar më parë nga Tigrimelara Lexo Postimin
    Ndoshta nuk kuptoj shume nga politika, megjithate deshiroj te jap kendveshtrimin tim se cka eshte duke ndodhur.
    Keto zgjedhje do kalojne, pas 1 qershori gjithcka do jete ndryshe, numrat qe do te dalin ne Parlament do te jene ne favor te Shqiptarve, gjithsesi do te formohet Qeveri e re, ku do te bejne pjese dy fitues nga dy kampe politike, ata jane VMRO dhe BDI, kjo qeveri nuk do te kete jetegjatesi te gjate, Maqedonia do ta humb shansin per anetarsim ne NATO, gjithashtu do ta humb shansin edhe per hapjen e bisedimeve me BE-ne, pas 6 muajsh kjo qeveri do te renohet, do te dalin koncepte tjera ne tavoline, se ja duhet ridefinim i Shtetit, opsionet jane te hapura, Federalizimi si koncept shume i pa pranueshem per Maqedonasit dhe ne favor te Shqiptarve, pastaj Kantonizimi apo Regjionalizimi. Jam i bindur se Maqedonine akoma do ta terheqin zvare nderkombetaret deri sa keta krymba Sllav te pranojne ndarjen e saj ne menyre te qete, heqjen dore nga identiteti i rrejshem i tyre si dhe nga gjuha (monstrum i perzier), mos flasim per emrin e Shtetit.
    Tigrimelara nje analist i shkelqyer nje analist me vizion.

ket 6 muajshin e ke parashiku sakte.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    JO! se do jete e disfavorshme per Shqiptaret e Ilirides.
    Gl.Branch, qysh po shkon puna, nuk osht tu na konvenu hiç kjo bashkëjetesa me bullgarë. Nataliteti i shqiptarëve nuk po përkrahet nga shteti, papunësi e madhe, dhe njerëzit duhet me ikë në Evropë.

Ajo që mendon ti e që e kam mendu edhe unë, mund të bëhet vetëm nëse shqiptarët arrijnë të kenë ndikim më të madh në shtetin maqedon.

Citim Postuar më parë nga Cimo Lexo Postimin
    Tigrimelara nje analist i shkelqyer nje analist me vizion.

ket 6 muajshin e ke parashiku sakte.
    Tash duhet te jap mendimin per 6 mujorin tjeter

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sllavomaqedonizimi i historisë shqiptare
    Nga Artti në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 19-06-2012, 17:46
  2. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  3. Ilirët - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02
  4. Cilët janë deputetët shqiptarë në Parlamentin e Maqedonisë?
    Nga babadimri në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-08-2006, 13:21
  5. Athina nis negociatat për emrin e Maqedonisë
    Nga Hyllien në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 14-10-2004, 18:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •