Varet se si do te dukej harta e Maqedonise ne kete rast ...
Varet se si do te dukej harta e Maqedonise ne kete rast ...
Federalizimi i Maqedonise,nuk munde te arrihet me keta politikane shqipefoles.
ilutem zoti qe maqedonia te mos pranohet ne nato se per shqiptar dote jet shum me keq
por ishalla sa ma keq i vejn punet maqedoni pra maqedonasve mendoj
e sa per federalizim gjith sesi duhet te punohet ne at drejtim
maqedonia nuk duhet te ekzistoj si shtet nuk ka kuptim
pra sa me edobetmaqedonia aq memir per shqiptar
dote jet
pastaj bashkim me kosoven apo
Per Federalizem Votoni Partin E Hysni Shaqirit Bdk Bdk Bdk Bdk Bdk Bdk
Nje gje thuaje:ZOT me ruaj prej MIQEVE se prej ARMIQEVE ruhem vet!!!!!!
UN nuk jam per federalizim po deshiroj qe shtetin maqedonas ta udhheqin shqiptaret po pa u coptuar!
JO! se do jete e disfavorshme per Shqiptaret e Ilirides.
BDK: Të mobilizohemi rreth federalizmit
Bekim Buçi
Bashkimi Demokratik Kombëtar (BDK) nuk pajtohet me miratimin e Rregullores së re të Parlamentit dhe bën thirrje që shqiptarët të mobilizohen rreth federalizmit si opsion i cili u garanton shqiptarëve barazi me popullin maqedonas.
“Pas miratimit të Rregullores së re të Parlamentit, e cila nuk parasheh udhëheqjen e seancave parlamentare, dhe komisioneve edhe në gjuhën shqipe, pas zgjedhjes së kryetarit të Parlamentit, sërish nga radhët e deputetëve maqedonas, me mbështetjen edhe të deputetëve shqiptar, edhe pse para zgjedhjeve edhe BDI edhe PDSH, premtuan se kryetari i Parlamentit, kësaj radhe do të jetë shqiptar. Si dhe pas paralajmërimit për miratimin e ligjit që garanton privilegje të veçanta, për lindjen e fëmijëve në Maqedoninë lindore, ndryshimet në ligjin për mbrojtjen e gjuhës maqedonase dhe shkrimit cirilik, që në fakt maqedonizon gjuhën shqipe, Maqedonia po kthehet në vitet e 90-ta”, thuhet në reagimin e BDK-së. Partia e Hysni Shaqirit vlerëson se mosnjohja e pavarësisë së Kosovës paraqet edhe një provokim të rëndë për shqiptarët e Maqedonisë.
“Prandaj edhe një herë u drejtohemi intelektualëve shqiptarë, rinisë studentore dhe masës së gjerë, se Maqedonia po kthehet në gjendjen e viteve të nëntëdhjeta, kurse çdo ditë e më shumë, po rrezikohet interesi i shqiptarëve në Maqedoni”, vlerëson BDK-ja në reagimin e saj. Kjo parti kërkon nga shtresa me vetëdije më të lartë kombëtare, që të mobilizohet politikisht rreth idesë së federalizmit të Maqedonisë, si i vetmi opsion për shpëtim kombëtar.
HISTORI E KESAJ TOKE
LARRE ME GJAKUN E SHOKEVE
Gl.Branch, qysh po shkon puna, nuk osht tu na konvenu hiç kjo bashkëjetesa me bullgarë. Nataliteti i shqiptarëve nuk po përkrahet nga shteti, papunësi e madhe, dhe njerëzit duhet me ikë në Evropë.JO! se do jete e disfavorshme per Shqiptaret e Ilirides.
Ajo që mendon ti e që e kam mendu edhe unë, mund të bëhet vetëm nëse shqiptarët arrijnë të kenë ndikim më të madh në shtetin maqedon.
Krijoni Kontakt