Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Mendoj se i gjithe shkrimi eshte nje liber i hapur ke seicili mund te shtjelloje mendimet e tij.
    Diana per te hedhur mendime rreth deshires se njeriut per te jetuar gjate, mendoj qe nuk eshte e nevojshme qe te jesh mjek, por thjesht njeri.
    Te pergezoj per kete teme
    sereno

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga dp17ego Lexo Postimin
    Mendoj se i gjithe shkrimi eshte nje liber i hapur ke seicili mund te shtjelloje mendimet e tij.
    Diana per te hedhur mendime rreth deshires se njeriut per te jetuar gjate, mendoj qe nuk eshte e nevojshme qe te jesh mjek, por thjesht njeri.
    Te pergezoj per kete teme
    Flm Doktor....ke shume te drejte!
    NUk e zoteroj kete fushe ,pasi nuk jam mjeke dhe ti je,por as vete nuk e kuptoj perse me terheq dhe me pasionon mjekesia...me pelqen te lexoj!
    Ndoshta pasi kam pare shume njerez qe vuajne dhe shume te semure...
    A beson ti vete personalisht qe nje dite njeriu do jetoje me gjate,nga fakti qe shkenca do gjeje shume mundesi per te shtuar jeten?

Gjithe te mirat
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 16-03-2008 më 09:56
    "Carpe Diem"

DaRk §©®îþt Maska e ThE_DaRk_NiGhT
    Anëtarësuar
    03-01-2008
    Vendndodhja
    Aty Ku Gomari Thyen Kaviljen Dhe Shqiponja Rrine Me Nje Kembe
    Postime
    634
    Njeriu po e pati per te vdek do vdesi mos sot neser,eshte e shkruar ajo
    Ndryshuar për herë të fundit nga dp17ego : 19-03-2008 më 08:24
    Kur te jesh ne vend te huaj, dita te duket muaj. - (Podrime)

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Me c'kuptova ,per te jetuar gjate faktoret kryesore ishin:

1- te jetosh ne ajer te paster
    2-te ushqehesh me ushqime 'biologjike'
    3-te mbash trupin ne forme te mire fizike
    4-te gjesh kohe e stimuj per te menduar
    5-familje e forte
    6-shoqeri besnike

Me pak fjale shko jeto ne mal,se ne qytet nuk ploteson asnje nga keto kritere...
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar më parë nga ThE_DaRk_NiGhT Lexo Postimin
    Njeriu po e pati per te vdek do vdesi mos sot neser,eshte e shkruar ajo
    Kjo nuk eshte edhe aq e pavertete.
    Ideja supersticioze e "te shkruarit" te jetegjatesise, sa vjen edhe po merr vertetime shkencore.
    A s'eshte "geni" nje liber i shkrojtur per ne? Pikerisht atje shkruhet historia dhe e ardhmja jone. Kjo eshte nje teme e gjere dhe shpjegimi biosocial i saj kerkon shume kohe, sidoqofte, une mendoj qe jeta e njeriut sa vjen dhe po zgjatet.

Para shume vitesh, ne mesjete mesatarja e jetes ishte rreth 30 vjet. Kush mbijetonte nga semundjet e femmijnise dhe te tjera semundje vdekjepruresi si difteria apo poliomieliti jetonte edhe me ghjate dhenganjehere shume gjate. Ishte nje forme seleksionimi natyral qe vepronte lirshem.

Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Me c'kuptova ,per te jetuar gjate faktoret kryesore ishin:

1- te jetosh ne ajer te paster
    2-te ushqehesh me ushqime 'biologjike'
    3-te mbash trupin ne forme te mire fizike
    4-te gjesh kohe e stimuj per te menduar
    5-familje e forte
    6-shoqeri besnike

Me pak fjale shko jeto ne mal,se ne qytet nuk ploteson asnje nga keto kritere...
    Ne nje fare menyre ke te drejte, por ne vazhdim duhet thene qe afer qyteteve ka nje ndihme mjeksore shume me te specializuar.

Do te shtoja qe elementi biologjik "telomer" eshte cilesuar si baza grafike e jetegjatesise. Sa me i gjate te jete telomeri dhe sa me ngadale te shkurtohet ai aq me shume rron njeriu.
    Pra telomeret jane oret biologjike qe jane "kurdisur" qe me lindjen tone.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dp17ego : 19-03-2008 më 08:28
    sereno

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga dp17ego Lexo Postimin
    Kjo nuk eshte edhe aq e pavertete.
    Ideja supersticioze e "te shkruarit" te jetegjatesise, sa vjen edhe po merr vertetime shkencore.
    A s'eshte "geni" nje liber i shkrojtur per ne? Pikerisht atje shkruhet historia dhe e ardhmja jone. Kjo eshte nje teme e gjere dhe shpjegimi biosocial i saj kerkon shume kohe, sidoqofte, une mendoj qe jeta e njeriut sa vjen dhe po zgjatet.

Para shume vitesh, ne mesjete mesatarja e jetes ishte rreth 30 vjet. Kush mbijetonte nga semundjet e femmijnise dhe te tjera semundje vdekjepruresi si difteria apo poliomieliti jetonte edhe me ghjate dhenganjehere shume gjate. Ishte nje forme seleksionimi natyral qe vepronte lirshem.

Ne nje fare menyre ke te drejte, por ne vazhdim duhet thene qe afer qyteteve ka nje ndihme mjeksore shume me te specializuar.

Do te shtoja qe elementi biologjik "telomer" eshte cilesuar si baza grafike e jetegjatesise. Sa me i gjate te jete telomeri dhe sa me ngadale te shkurtohet ai aq me shume rron njeriu.
    Pra telomeret jane oret biologjike qe jane "kurdisur" qe me lindjen tone.
    Pershendetje !!!

Ndotja e ambijentit global eshte edhe nje faktore shume aktiv, per paraqitjen e semundjeve te ndryshme dhe te rrezikshme per njeriun. Jeta mesatare ne balkane eshte 65 ,vjete,kurse ne skandinavi ,jeta mestare eshte 75-dri 80 vjete.

S,imbas komenteve dhe studijuesve boterrore,rezulton se vdekja nuk qenka e caktuare ,pore ajo n'varet nga vete njeriu !!

S,imbas statistikave te popullsise boterrore thuhet ,se per 60 vitet e fundit bota eshte rritur per nga numri i njeresve me 3 miliard njeres me shume. Me zhvillimin e mjekesise eshte arritur qe vdekja e foshnjave te pakesohet shume ne krahasim me semundjet te cilat me perpara ishin te pa zbuluara, sa qe nje semindje ngjitese te rrezikoje te vdes nje qytete i terri per shkate te mungeses se barnave dhe diagnozave .
    Behet pyetja ?? A eshte njeriu ai i cili vendos per zgjatjen dhe shkurtimin e jetes se tije ,apo vdekja eshte e caktuare nga Ktijuesi . ??????

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar më parë nga TeovaMas Lexo Postimin
    Pershendetje !!!

Ndotja e ambijentit global eshte edhe nje faktore shume aktiv, per paraqitjen e semundjeve te ndryshme dhe te rrezikshme per njeriun. Jeta mesatare ne balkane eshte 65 ,vjete,kurse ne skandinavi ,jeta mestare eshte 75-dri 80 vjete.

S,imbas komenteve dhe studijuesve boterrore,rezulton se vdekja nuk qenka e caktuare ,pore ajo n'varet nga vete njeriu !!

S,imbas statistikave te popullsise boterrore thuhet ,se per 60 vitet e fundit bota eshte rritur per nga numri i njeresve me 3 miliard njeres me shume. Me zhvillimin e mjekesise eshte arritur qe vdekja e foshnjave te pakesohet shume ne krahasim me semundjet te cilat me perpara ishin te pa zbuluara, sa qe nje semindje ngjitese te rrezikoje te vdes nje qytete i terri per shkate te mungeses se barnave dhe diagnozave .
    Behet pyetja ?? A eshte njeriu ai i cili vendos per zgjatjen dhe shkurtimin e jetes se tije ,apo vdekja eshte e caktuare nga Ktijuesi . ??????
    Kjo eshte nje pyetje shume e komplikuar, miku im, sepse varet shume nga botkuptimi i njeriut.
    Per nje besimtar, sigurisht qe eshte Krijuesi qe e ka caktuar sa do te rroje dikush.
    Une mendoj disi me ndryshe edhe sikur te jete dikush besimtar. Zoti te jep mendjen dhe temeson qe ta punosh ate ne dobi te jetes. Neqoftese ti abuzon me demprures te shendetit sigurisht qe do te vdesesh me i ri; per kete nuk e ka fajin Krijuesi.
    sereno

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    piplla nuk o problemi me jetu shum e per lum. puna o si me jetu shum ene me qen i ri ene me bo qef. me i llaf me qen 80 e me perform si per 50 hahahahaha

se kom gjyshin un qi ka shku 100 po e ka mor lumi me koh. o bo fosile
    no glove no love

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. 5 vjetori i ndarjes nga jeta e Gramoz Pashko
    Nga PRI-LTN në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 204
    Postimi i Fundit: 21-07-2011, 02:06
  2. Drejtorët e spitaleve, ikin mjekët, vijnë menaxherët
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-04-2007, 11:56
  3. Ne kemi jetuar me shqiptarë, dhe do vazhdojmë të jetojmë!
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 09:46
  4. Vdes shtatzëna në sallën e operacionit, i shoqi bën me faj mjekët
    Nga miki_al2001 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 24-04-2006, 18:44
  5. Mjekët e deklarojnë të vdekur, kthehet në jetë 6-vjeçarja
    Nga ALBA në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-05-2004, 07:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •