Le te jete kjo, viktima e fundit e kesaj tragjedie.
U prefshin ne paqe viktimat.
Le te jete kjo, viktima e fundit e kesaj tragjedie.
U prefshin ne paqe viktimat.
Unë jam njeri i thjeshtë.
Kënaqem me pak.
Më mjafton më e mira.
”Gerdeci”, vdes ne spitalin e Brindisit nje 19 vjecare
» Dërguar më: 13/04/2008 - 14:14
Nje vajze 19 vjecare qe mbeti e plagosur ne shperthimin e fabrikes se cmontimit te armeve ne Gerdec ka nderruar jete sot ne spitalin e Brindisit, ne Itali duke cuar ne 26 numrin e viktimave te tragjedise se Gerdecit Version multimedial i ketij lajmi
TIRANE-Nje tjeter i plagosur i tragjedise se Gerdecit ka nderruar jete ne spitalin e Brindizit duke cuar ne 26 numrin e viktimave ne kete tragjedi. 19-vjecarja Resmije Kraja e cila punonte ne fabriken cmontimit te armeve ne Gerdec ka nderruar jete sot ne oret e para te mëngjesit ne spitalin e Brindizit ne Itali si pasoje e plageve te marra nga shpërthimi i 15 Marsit fabriken e siperpermendur. Lajmin e konfirmon Minsitria e Shendetesise, burime nga e cila bejne te ditur se 19-vjecarja nuk ka mundur te mbijetoje pasi shkalla e djegies ne trup ishte ne masen 80%. Me Krajen numri zyrtar i viktimave nga tragjedia e Gerdecit arrin ne 26 te vdekur. Para pak ditesh ne spitalin italian si pasoje e shpërthimit ne Gerdec humben jeten femija 6 vjec, Erison Durda dhe nje 46 vjecar i familjes Deliu.
Shperthimi i 15 marsit ne Gerdec te Vores shkaktoi dhe mbi 300 te plagosur dhe shkatërroi shume shtepi dhe biznese, demi i te cilave arrin shuma te konsiderueshme lekesh. (d.b/BalkanWeb)
Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.
www.balkanweb.com
Punonjes dhe banore te fabrikes se Gerdecit ne proteste
VORE-Punetore dhe banore te fabrikes se Gerdecit jane ngritur sot ne protesten e rradhes kunder qeverise duke kemebngulur qe t’u jepet demshperblimi i premtuar. Banoret nuk jane lejuar te protestojne si ditet e meparshme prane kraterit dhe kane zgjedhur nje tjeter vend ne fshatin e tyre.
Punetoret dhe banoret protestues kane akuzar Berishen si pergjegjesine Tragjedise se 15 marsit dhe kane kerkuar demshperblimin e premtuar qe deri tani sipas tyre rezulton mashtrim i qeverise.
Punetoret qe merreshin me cmontimin e municioneve vec te tjerash kerkojne sqarim nga institucionet per sigurine ne pune. Punetoret shprehen se kishin marre garanci se ishin siguruar ne kete pune te veshtire, por faktet e mevonshme deshmuan te kunderten.
Pjesmarresit ne proteste bene te ditur se dhe takimet me presidentin Bamir Topi dhe kreun e qeverise Sali Berisha sipas tyre nuk kane qene te ftytshme.
Punetoret e irrituar shprehen se do te vazhdojne protesten e tyre cdo dite madje kercenojne se do te hyjne ne greve urie.
Shperthimi i fabrikes se cmontimit te municioneve ushtarake ne 15 mars te ketij viti shkaktoi 26 viktima, mbi 300 te plagosur dhe rrafshoi teresisht 3 lagje te fshatit. Gjithashtu u demtuan shtepi dhe biznese te shumta ne zonat përreth.
(d.b/News24/Balkanweb)
Krijoni Kontakt