Close
Faqja 7 prej 27 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 267
    i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Mendoj qe ka jet mbas vdekjes , por nuk e di a e bartum peshen e kesaj jete ne at jet , apo filloj jeten nga fillim aty sikur kemi lindur ne ket jet !?

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Po te ishte Jeta Pas Vdekjes ,diqka qe do na u kishte mundesur ta shofim ,ta prekim dhe ta perjatojm ,kur ne jemi gjallë (akoma pa vdekur),d.m.th te existojn njemend dhe sigurt,nuk do konsiderohej më ky Besim ne Jeten Pas Vdekjes,por fakt qe ne realitet existon dhe se mendimi i kundert nuk existon...
    desha te lidhesha pak ketu kur thua po te kishim mundsi te shohim jeten pas vdekjes mo nuk do te kishte egzistu tjeri mendim , mir po me sakt eshte se nqofse kishim pas mundsi me pa jeten tjeter te gjith ia kishin pasur friken zotit. Kuptohet ne perjashtim te Ademit/Adamit i cili e pa parajsen me syt e ti dhe prap nuk ju friksua zotit te plotfuqishem dhe denimit te ti

kur thua se nuk do te egzistone tjeter mendim sepse do te ishte realitet i gjall at'her e pohon se ti nuk je edhe aq i bindur ne besimin ten sepse po len te nenkupton qe edhe mendimi i kundert i asaj qe egziston jeta pas vtekjes mund te jet i sakt sepse ai mendim po egziston . kti besimi qe ke ti i thojn Llotari
    Ndryshuar për herë të fundit nga extreme : 19-05-2008 më 08:35
    We are all Aliens

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Po ekziston.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    extreme desha te lidhesha pak ketu kur thua po te kishim mundsi te shohim jeten pas vdekjes mo nuk do te kishte egzistu tjeri mendim , mir po me sakt eshte se nqofse kishim pas mundsi me pa jeten tjeter te gjith ia kishin pasur friken zotit. Kuptohet ne perjashtim te Ademit/Adamit i cili e pa parajsen me syt e ti dhe prap nuk ju friksua zotit te plotfuqishem dhe denimit te ti
    I ceka disa shembuj,ne menyre qe ta keni te kjart,mendimin tim ne lidhje me kete qeshtje...

Rasti i Ademit dhe Haves,eshte Unik dhe nuk eshte model qe duhet te mirret nga Njerzimi se si duhet te veprohet ,sepse Ademi dhe Hava ,ne rastin e berjes se gabimit ata kan qenë ne Xhehnet,dhe jo vetem se kan pasur rastin vetem ta shohin me syt e tyre (qe thua ti)...

Dhe rasti i Ademit dhe Haves eshte thjesht nje Percaktim Hyjnor i Allahut ne mbarvajtjen e jetes ne kete Dynja...

kur thua se nuk do te egzistone tjeter mendim sepse do te ishte realitet i gjall at'her e pohon se ti nuk je edhe aq i bindur ne besimin ten sepse po len te nenkupton qe edhe mendimi i kundert i asaj qe egziston jeta pas vtekjes mund te jet i sakt sepse ai mendim po egziston . kti besimi qe ke ti i thojn Llotari
    Postimi ime ishte kendveshtrim Neutral dhe 2D,qe do te thotë se deshiroja ta thjeshtoja mendimin tim,prej Kendveshtrimit Islam ne atë qe gjendet ne mes...

Sepse besimi ne Xhehnet tek une , eshte i Njemendet dhe nuk ka Prognoza dhe Llotari qe ti vejmë baste...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Sigurisht qe egziston. Vdekja nuk eshte gje tjeter pervecse ndarje e trupit prej shpirtit. Vdekja eshte pragu i kalimit nga kjo jete, ne perjetesi.
    Ceshtja eshte se si do te jemi, ku do te jemi, dhe cfare na pret ne kete pejetesi...
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    I ceka disa shembuj,ne menyre qe ta keni te kjart,mendimin tim ne lidhje me kete qeshtje...

Rasti i Ademit dhe Haves,eshte Unik dhe nuk eshte model qe duhet te mirret nga Njerzimi se si duhet te veprohet ,sepse Ademi dhe Hava ,ne rastin e berjes se gabimit ata kan qenë ne Xhehnet,dhe jo vetem se kan pasur rastin vetem ta shohin me syt e tyre (qe thua ti)..
    Dhe rasti i Ademit dhe Haves eshte thjesht nje Percaktim Hyjnor i Allahut ne mbarvajtjen e jetes ne kete Dynja...

Postimi ime ishte kendveshtrim Neutral dhe 2D,qe do te thotë se deshiroja ta thjeshtoja mendimin tim,prej Kendveshtrimit Islam ne atë qe gjendet ne mes...

Sepse besimi ne Xhehnet tek une , eshte i Njemendet dhe nuk ka Prognoza dhe Llotari qe ti vejmë baste...

po pikerisht ktu eshte qeshtja qe eshte unik edhe une e nderlidha me islamin me teper rastin ku un mendoj qe frika ndaj Zotit dhe denimit te ti , ti ndalon shum gjera e tash ne rastin e haves e ademit nuk me hyn ne kok si ata qe e kan pare parajsen me syt e tyre ( veq parameno ti besimin e tyne cfare e kan mujt me pas ) edhe ata prap po behen nga pabesimtaret dhe behen banor te ferrit !!!

ket te dyten nuk e kuptova bash mir qe kish pas mundsi me fol diqka me zgjonimisht
    We are all Aliens

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Po egziston, madje lujm edhe luftash ose shpiash, varr me varr.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga ^AngeL^ Lexo Postimin
    jeta pas varrezave looooooooooooooooooooooooool
    perse ore jete quhet ajo
    ahahahhahahahahahahahahah cme bere me qesh, fantastik je, mos je gje ne grupin e stupcave ?se per fisnikun e di se ka qene por e pushuan nga puna se i mbaruan batutat filloj duke i perserit, u lodh televizori.
    Shume e qart eshte kjo njeriu vazhdon ne varr pasi te vdek se ku po mendon qe do me shku njeher ne varr e pastaj kur te vdesin te gjithe kur te vje Dita e Gjykimit ateher vje jeta tjeter pas Dites se Gjykimit kur te gjykohet per veprat e tij vje Ferri ose Parajsa varet ku e kemi vendin.
    KOSOVA E MADHE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2008
    Vendndodhja
    kosove
    Postime
    7
    Hey peshendetje ndoshta po iki nga tema ama kisha dasht mendimin e jua me ket tem ''PIKPAMJET E MIA PER VDEKJEN''nese mundeni nderkoh ta japni edhe mendimin tuaj flm per mirkuptimin..
    d&sh..

ExceLlenCe Maska e LlaCiPaCi
    Anëtarësuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    InsaNe In The MembranE
    Postime
    895
    Noone knows that...

We`ll find out
    * Im a Slow Walker...But i Never Walk BaCk *

Faqja 7 prej 27 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Krishti, përmbledhja e gjithçkaje frymore.
    Nga marcus1 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  2. Origjina pagane e Islamit
    Nga Matrix në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 278
    Postimi i Fundit: 04-04-2007, 14:43
  3. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •