Close
Faqja 26 prej 27 FillimFillim ... 1624252627 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 267
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Sma merr mendja se jemi ketu vetem per nje jete .... ose eshte edhe nje tjeter ose jane me shum se 1....kete do ta shofim mbasi ta provojme .

Atje ku je ti........ Maska e tetovarja87
    Anëtarësuar
    26-11-2009
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    7,660
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Po, besoj se ekziston jeta pas vdekjes, fundja cfare eshte vdekja pervec se nje nderrim vendbanimi, pse mos te jete edhe fundi i nje jete dhe fillimi i nje tjetre?!
    Mendoj se e meritojme nje jete me te mire, qofte edhe pas mbarimit te njeres....
    Me duket me terheqese kur e mendoj keshtu...
    te lutemi qe te jemi banor te asaj jete "me te mire"
    ishalla Zoti na mundeson...

vete nga fakti po ta mendosh,nuk mundesh te arrish ne nje pergjigje,se si mund te kete jete pas vdekjes,si mundet kjo...
    por mendja e njeriut aq eeshte e ka kapacitetin e te menduarit,aq e ka memorjen e kufizuar...
    se po morem e te mendojm: si mund te jete era,cfar forme,cfar ngjyre,
    si u krijua bota,asnjeher smund te dalim ne nje perfundim,sepse mendja jone aty bllokohet,e perse keta gjera i pranojm edhe pse jan te pakuptmta poqese filluam detajishte ti analizojm...
    ashtu ndodh edhe me jeten pas vdekjes,e pakapshme per trurin e njeriut per ta pranuar,
    por ne e dim se ajo do te ndodh,dhe ishalla jemi nga ata qe do ta shijojm,do te shijojm miresit e saja,duhet te jete 100 here me e mire se kjo..
    ne kete bote duhet te punojm qe ne ate tjeteren ta kemi te bukur...

Ishalla Zoti na takon me tye afermit tan ne ate bote tjeter,...sa gje e bukur eshte vetem po ta mendosh,,....
    Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot

Tetovarja 87, ashtu qofte! Optimizmi eshte nje arme shume e forte e njeriut, dhe sic thoshte edhe gjeniu Einstein (Ajnshtajn) "me mire te jem optimist dhe ta kem gabim se sa te jem pesimist dhe te kem te drejte"
    Une jam shume optimiste qe na pret nje jete tjeter me e mire, eshte edhe e llogjikshme, sepse shume njerez vuajne ne kete bote dhe meritojne nje shans, po ashtu shume padrejtesi jane ne kete bote dhe do ta marrin denimin me ane te drejtesise, po te mos ishte keshtu c'kuptim do te kishte ekzistenca jone, po dallget e jetes neper te cilat zhytemi nganjehere?!!

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Pas kesaj jete ekziston edhe Jeta edhe Vdekja. Do thoni ju, ca je duke thene se po na huton por e verteta eshte e tille.
    > Kjo jete eshte thjeshte nje prove per nje gjendje tjeter te me vonshme pas vdekjes. Mundesite jane dy ose jeton pergjithmone ose vdes pergjithmone. Dhe kjo ka nevoje per pak sqarim. Koncepti i jetes dhe i vdekjes pertej kesaj jete ka nje kuptim pak ndryshe ai qe kemi ne ketu. Jete quhet gjendja kur shpirti (edhe trupi me vone bashke me te) ndodhet afer asaj qe quhet Burim jete dhe ndodhet ne nje lidhje te pandashme e te perjetshme me te, ndersa Vdekje quhet gjendja (pavarsisht se shpirti eshte krijuar i perjetshem) ku shpirti ndodhet pafundesisht larg Burimit te jetes nderkohe qe eshte ne dijeni te kesaj ekzistence qe jep jete por nuk mundet ti afrohet dhe te marre jete prej saj. Kjo gjendje quhet vdekje jo sepse shpirti vdes por eshte ne nje gjendje aq larg drites, paqes, lumturise dhe harmonise sa ajo lloj ekzistence mund te quhet edhe vdekje.
    > Kjo eshte e verteta lidhur me jeten pas vdekjes ose me realitetin pas vdekjes. Ne secilen nga gjendjet e permendura me lart, do te gjendemi ne fuksion te asaj qe ke qene ne kete jete.
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Pyetje fillosofike: a ekziston jeta pas vdekjes? Sigurisht se ekziston, por jo per ty!
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

Citim Postuar më parë nga ZANOR Lexo Postimin
    Pyetje fillosofike: a ekziston jeta pas vdekjes? Sigurisht se ekziston, por jo per ty!
    Pse e thua ti apo te eshte bere ndonje revelate hyjnore ?

Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Une jam shume optimiste qe na pret nje jete tjeter me e mire, eshte edhe e llogjikshme, sepse shume njerez vuajne ne kete bote dhe meritojne nje shans,
    Mund te mendosh qe nje jete me e mire te pret edhe ne USA, sepse mjaft ke vuajtur ne Shqiperi, ti nuk e meriton kete jete etj, por me te vajtur atje gjendesh ne mes te zhgenjimit total, ne te kundert te jetes pas vdekjes qe nuk do kesh mundesi te zhgenjehesh sepse do zhytesh ne asgje, do shuhesh pergjithmone, do harrohesh dhe askush pas 50-100 vjetesh nuk do te vije per te shkulur as barin mbi varr, krimbat do te ken ngren cdo pjese te trupit tend, bile edhe trute e tu qe ti sot po i mashtron jashte llogjikes tende

po ashtu shume padrejtesi jane ne kete bote dhe do ta marrin denimin me ane te drejtesise, po te mos ishte keshtu c'kuptim do te kishte ekzistenca jone, po dallget e jetes neper te cilat zhytemi nganjehere?!!
    Kjo eshte arsyja me e mire per faraonet e sotem qe ta shfrytezojne njerzimin, sepse njerzit e dobet mendojne qe pas vdekjes do hakmeren kundra tyre dhe qe "njerzit e vuajtur " do jetojne mire , ndersa shfrytezuesit do te digjen ne ferr dhe kjo eshte arsyja qe ne do vuajm gjithmone, sepse ne nuk i bejme balle shfrytezuesve per te kerkuar te drejtat tona, por presim qe pas vdekjes te vihet drejtesia nga ?????

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    A e mbani mend se ku ishit para se te vinit ne kete botte ?

Zoti pasi qe krijoi te gjitha krijesat, dhe te githave i japi nje detyre dhe rruge te cilen kan me e ndjek, ose kan me qene falenderues ose perbuzes.

Prej te gjitha krijesave zgjodhi njeriun dhe i vendosi parimet e jetes, kurse ne te kunderten shtazeve i japi jete dhe vdekje por asnje parim dhe detyre te vecant nuk i dha, vetem jete, ha, pi, zhvillohu dhe ngordh e hiq me shume. Kurse njeriut i dha nje gje qe nuk ia dha shtazeve, nje realitet nje detyre, nje regull te vecant : jete,drejtesi,obligim,zhvillim,vekje ne kete bote, jete ne varr, dhe ringjallje per te japur llogari ne diten kur nuk ka dobi as malli ( pasuria ) e as familja, dobia e vetme eshte ai qe ka pasur zemer te paster dhe te shendosh.

E tani ne secili duhet te ia bejme nje pyetje vehtes : A thua valle kemi ardhur rrastesisht ne kete bote?? - A thua valle kjo bote shume vjecare ka qene per ne vetem liri, defrim,apo burg dhe deshperim e hiq me shume?? -A mendon se krejt cfar ke bere te mira dhe te keqija do te te humbin dhe nuk do japesh llogari per to ????

Kur i mendon te gjitha keto atehere duhet te vish ne nje perfundim se : Ai i cili te ka bere te lindesh, jetosh dhe te vdesesh,AI prap do te te ringjall dhe tek Ai do japesh llogarin cfar ke punuar ne kete bote sa ke qene.
    ”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”

EuroStar, nga ma gjete atë koment që kam bërë, mor vëlla !
    Unë me thënë të drejtën, as vdekjen nuk e quaj vdekje, në kuptimin që e përmendin sot shumica, por është temë e gjatë, dhe nuk dua ta zgjeroj këtu në forum...

Atë jetën pas vdekjes, e kam në një tjetër kuptim, por thjesht këtu kam dashur të shprehem më thjeshtë...
    Pak a shumë idenë time, e kam shprehur tek tema mbi Shpirtin dhe Rimishërimin, por edhe aty nuk e kam zgjeruar plotësisht, dhe as që kam në mend ta bëj !

Komentin tim, po e mbyll me një thënie të të madhit Mark Aureli: "Vdekja nuk është gjë tjetër, veçse ndërrimi i vendit "

Faqja 26 prej 27 FillimFillim ... 1624252627 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Krishti, përmbledhja e gjithçkaje frymore.
    Nga marcus1 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  2. Origjina pagane e Islamit
    Nga Matrix në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 278
    Postimi i Fundit: 04-04-2007, 14:43
  3. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •