Mire mer Edvin83, por edhe η (Η) ne kohet antike lexohej e (ose ee).
Gjithsesi ti sa mir e di greqishten? Mendoj se ta quash emer shqip me pare duhet te jesh lodhur ne greqishte dhe te mos kesh gjetur kuptim ne ate gjuhe.
Pastaj me thuaj pak ndonje reference nga lashtesia ku te kemi ndonje shembull e ndonje goce ilire me kete emer.
Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.
Gott mit Uns
Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 13-03-2008 më 20:31
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
nga Bizantin
Mire mer Edvin83, por edhe η (Η) ne kohet antike lexohej e (ose ee).
Gjithsesi ti sa mir e di greqishten? Mendoj se ta quash emer shqip me pare duhet te jesh lodhur ne greqishte dhe te mos kesh gjetur kuptim ne ate gjuhe.
Pastaj me thuaj pak ndonje reference nga lashtesia ku te kemi ndonje shembull e ndonje goce ilire me kete emer.
Deshmite duhet t'i sjelle pala qe do te hedhe poshte nje te vertete qe shihet dite e nate: Aferdita shpjegohet plotesisht shqip. Po greqisht a shpjegohet?
emrat ilir mundet te numerohen me gishta, se ato qe na jane trasheguar jane vetem ato te mbreterve, psh. monun, ylli, bardhyll, teuta, triteuta, etj.
afroditi me sa di une, vjen nga fjala afro (shkum) i referohet lindjes se saj. nuk e di mbase ndonje qe di greqisht mundet te me korigjoje.
Po pra ate pale pres dhe une. Te sjelli fakte pse Afrodhiti eshte shqip e jo greqisht.
Shpjegohet greqisht? Qe c'ke me te. Afros = shkuma, dhiti = e hequra. Pra e hequra (e lindura) prej shkumes se detit.
Keshtu thote edhe miti. Se kjo lavire ka lindur ne Qipro (c'ne shqipe ne Qipro?) kur rra sperma e Kronit ne det.
Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.
Gott mit Uns
Topi, ska mbush akoma xhepat.
sepse kur te mbushi xhepat nuk ka per ti interesu fare asgja se ca ndodhe .
Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.
Fjale me vend ka thene Presindenti Topi, i lumte goja.
Krijoni Kontakt