Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582

Pse nuk martohen priftërinjtë?

Nuk e hapa kete temë per te perqeshur apo sulmuar nje subjekt te nje feje,por thjesht dua qe te me ndihmoj dhe shpjegoj dikush ,se perse nuk martohen Priftat,thjesht Arsyetimin apo Justifikimin qe kan per tu mos u martuar.
    Dihet mjaft mire se edhe prifterijt jan njerez si ne dhe kan epsh si ne,keshtu qe si mundet nje njeri te qendroj gjatë gjithe jetes pa mardhenje sexuale..

Kerkoj Ndihme ne kete qeshtje nga ata qe e njofin kete qeshtje,dhe pse jo te diskutohet kjo temë miqesisht ndermjet nesh ,se a eshte e arsyeshme apo jo te mos martohet nje Prift .

Kerkoj shpjegim

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Vista Lexo Postimin
    Nuk e hapa kete temë per te perqeshur apo sulmuar nje subjekt te nje feje,por thjesht dua qe te me ndihmoj dhe shpjegoj dikush ,se perse nuk martohen Priftat,thjesht Arsyetimin apo Justifikimin qe kan per tu mos u martuar.
    Dihet mjaft mire se edhe prifterijt jan njerez si ne dhe kan epsh si ne,keshtu qe si mundet nje njeri te qendroj gjatë gjithe jetes pa mardhenje sexuale..

Kerkoj Ndihme ne kete qeshtje nga ata qe e njofin kete qeshtje,dhe pse jo te diskutohet kjo temë miqesisht ndermjet nesh ,se a eshte e arsyeshme apo jo te mos martohet nje Prift .

Kerkoj shpjegim
    ndalesa ka ardh kur kisha e ka marr shtetin ne dor , keshtu qe linin trashegimi prifterinjt dhe keshtu kane marr vendim qe prifterinjte te mos martohen sepse pasuria e kishes apo e shtetit trashegohej qe te eliminohej lenja e trashegimis pasi nese nuk martohet nuk ka pasardhes keshtu e thot historia

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Ndalimi i marteses se prifterinjve ka ardhur pas kryqezimit te Jezu Krishtit dhe pasi Kisha modifikoi disi doktrinat e krishtera. Sipas Kishes, prifterinjve nuk u lejohet te martohen per arsyen qe dha me lart Eldonel dhe per arsyen qe prifti, duke mos qene i martuar dhe duke mos kryer marredhenie me nje femer te jete sa me i paster dhe sa me afer perfektes.

Por kohet e fundit po dalin ne drite fakte qe po i hedhin poshte doktrinat e kishes per çeshtjen ne fjale. Nje nder hipotezat me te perfolura kohet e fundit eshte dhe ajo nese Jezu Krishti ka qene apo jo i martuar me Maria Magdalenen, te cilen kisha edhe sot e kesaj dite e quan prostitute. Por, nga shume studime qe jane bere del qe Maria Magdalena ka qene nje person shume i afert i Jezu Krishtit.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Me heret Prifterinjet kane qen kryesort qka kane thene ata
    eshet dashur me u be. Ata udheheqnin popullin por edhe benin
    jete luksoze dhe te shfrenuar i merrnin vashat ma te mira ne kishe.
    dhe per me u ndalu ky maskarallek kane vendosur qe kush te
    beher prifte te mos kete te drejte te martohet apo te jete me ndonje vajze.

Ky eshte Mendimi im !! ( Mund te jete gabim por une keshtu mendoj )

________
    Inter Campione d'Italia!!
    2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013... 2500

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Ndalimi i marteses se prifterinjve ka ardhur pas kryqezimit te Jezu Krishtit dhe pasi Kisha modifikoi disi doktrinat e krishtera. Sipas Kishes, prifterinjve nuk u lejohet te martohen per arsyen qe dha me lart Eldonel dhe per arsyen qe prifti, duke mos qene i martuar dhe duke mos kryer marredhenie me nje femer te jete sa me i paster dhe sa me afer perfektes.

Por kohet e fundit po dalin ne drite fakte qe po i hedhin poshte doktrinat e kishes per çeshtjen ne fjale. Nje nder hipotezat me te perfolura kohet e fundit eshte dhe ajo nese Jezu Krishti ka qene apo jo i martuar me Maria Magdalenen, te cilen kisha edhe sot e kesaj dite e quan prostitute. Por, nga shume studime qe jane bere del qe Maria Magdalena ka qene nje person shume i afert i Jezu Krishtit.
    Po nuk mund ta kuptoj nje gje ,Si mendojnë se duke mos u martuar ,zbatojn besimin e tyre...Ne islam eshte e kunderta,Martesa eshte obligim,dhe se Martesa per Besimtarin eshte mjetë dhe element i domosdoshem per te pasur nje besim me stabil dhe me te sigurt..dhe konsiderohet si Adhurim nese nje Musliman vendos qe te martohet per hire te Allahut...Per ndryshe besimi eshte pothuajse eshte i pamundur te existoj,Sepse Epshi eshte poashtu nje pjes apo element themelor qe perkufizon kulminacionin e Kenaqesive te kesaj jete...dhe mos shfrytezimi i kesaj kenaqesie eshte separi nje e keqe qe i shkaktohet vetevetes dhe pastaj Krijuesit tend ,i cili te krijoi organizmin tend ne menyre te persosur ne menyre qe ta shfrytezosh ti me pastaj per qellime personale (si kenaqesi qe sjell martesa) dhe per qellime sociale,sepse kerrelativisht e ke per obligim qe pasi te lindi ty dikush,ti duhet ta lindesh dikend...

Njeriu eshte poathuajse e pamundur qe te permbahet gjatë gjithe jetes pa bere Mardhenje Sexuale,thjesht eshte absurde te mendohet nje gje e till ,e lere ma te implemntohet kjo ne praktiken jetesore..

Nje pytje sa per Kurriozitet per Ata qe Njofin kete doktrin te Priftave:

Aeshte i lejuar Masturbimi tek Priftat????
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 08-03-2008 më 05:42
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Citim Postuar më parë nga Vista Lexo Postimin

Kerkoj shpjegim
    me sa di un vetem prifterinjve katolik u eshte e ndaluar qe te martohen
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga xhori Lexo Postimin
    me sa di un vetem prifterinjve katolik u eshte e ndaluar qe te martohen
    krishtere apo katolike se kta po bajn dallim
    une sa e di pastorat martohen

.:: Garda e VjeTeR ::. Maska e engjulli_peje^
    Anëtarësuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Jetoj ne Hen Ne Boten E Dashuris ,Larg Fierit Tim Te Dashur Larg Miqeve TE Mi Edhe Shqiperis.
    Postime
    430
    Me Pak Fjal Respektojn ligjin e Tyre ,
    Por nuk harrojn TE Abuzojne nga Pak
    Nje cudi ndodhi tani kohet e Fundit ketu ne Itali Ku nje Prift Beri Publik se kishte nje te Dashur .Dhe Ishte ne Dilem ca te bente Te shkonte nga e Dashura apo te Vazhdonte ti rritne Besnik Fese Tije .
    FieRaK

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Une nuk e di se si ka ardhur kjo lloj doktrine. P.sh. Bibla thote se Pjetri ka qene i martuar (tradita katolike e sheh Pjetrin si papen e pare), atehere perse Papa i pare ka qene i martuar e keta te tjeret jo.

i/e regjistruar Maska e born to kill
    Anëtarësuar
    29-02-2008
    Vendndodhja
    VIJ VERDALLE
    Postime
    23
    Vista Ne Radhe Te Pare, Ju Falenderoj Qe Keni Hapur Nje Teme Kaq Te Bukur; Pasi Edhe Vete Keni Shkruar Se Kerkoni Te Dini Diçka Me Shume, Pra, Nje Shpjegim:
    Falenderoj Dhe Te Tjeret Qe Gjithashtu Jane Perpjekur Te Japin Arsyet E Tyre.

Por Une Nga Besimi Meqenese I Perkas Besimit Ortodoks Po Te Jap Disa Shpjegime:

Ne Kishen Ortodokse Klerike [prifterinjte], Ndahen Ne 2 Rangje Te Martuar Dhe Te Pamartuar [murgj], Pra, Ne Kishen Ortodokse Shumica E Prifterinjve Jane Te Martuar Dhe Kjo Ka Ndodhur Qe Prej Formimit Te Kishes Se Pare. Bile Edhe Vete Peshkopet Ne Kishen E Pare [ne Fillimet E Kishes, E Kam Fjalen], Ishin Te Martuar, Pra, Kujdeseshin Per Familjen E Tyre Dhe Detyrimet E Kishes.

Kurse Persa I Perket Rangut Tjeter, Atyre Te Pamartuarve [murgjerve], Murgjerit Qendrojne Ne Manastire Dhe Gjithe Kohen E Kalojne Ne Lutje Dhe Detyrimet E Tjera Qe Kane Ndaj Zotit, Pra, Ne Kishen Ortodokse, 2 Jane Zgjidhjet Qe Nje Njeri Ben Perpara Se Te Vishet Klerik, Te Martohet Dhe Te Behet Dhjakon, Prift. Ose Te Behet Murg.

Ne Kishen Romano-katolike, Djemte Qe Kryejne Studimet Ne Shkollen Fetare, Vishen Klerike [prifterinj], Te Pamartuar [murgj], Kjo Sepse Papati Ka Vendosur Qe Te Gjithe Kleriket Romano-katolike Te Jene Te Pamartuar, Qe Te Kene Me Shume Detyrime Ndaj Zotit Dhe Jo Familjes.

Duke Shpresuar Qe T'ju Kem Dhene Nje Pergjigje Informimi Po E Mbyll Ketu Argumentimin Tim Personal.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Meshkujt që martohen me femra shumë më të reja, jetojnë më gjatë!!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 28-09-2009, 06:40
  2. Kardinali këshillon femrat të mos martohen me musliman
    Nga Vista në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 68
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 20:14
  3. Perse martohen njerezit?
    Nga Dito në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 21-08-2006, 10:40
  4. Pse nuk martohen priftat?
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 17-03-2006, 22:47
  5. Princi Charls dhe Kamila Parker martohen pas 34 vjetësh dashuri
    Nga Tirana në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 16-02-2005, 17:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •