Close
Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 122
    i/e regjistruar Maska e pseudo
    Anëtarësuar
    29-02-2008
    Postime
    366
    pershendetje
    kjo puna e azilit me duket se nuk eshte me e vlefshme per shqiptaret , me sa di....
    mbase edhe gabohem.
    Ne te vertete gjendja eshte bere kaq e veshtire sa me duket e pamundur edhe per ata qe kane hyre ne menyre legale dhe per ata qe nuk kane perfituar as edhe nje centim nga ndihmat.
    Nuk e di mbase ndryshon edhe nga zona e frances ku ndodheni.
    Ketu si per dreq ligjet ndryshojne nga nje qytet ne tjetrin.
    Kur shikoj gjithe keto veshtiresira habitem se si i kane marre nenshtetesite njerezit me perpara me gjithe keto gjera qe ekzigjojne tani, mbase ka qene me ndryshe? nuk e di
    Ne ne fillim ishin ne ishim ne IDF , beme nje kerkese per karte de rezidence duke paraqitur nje kontrate pune prej 5 vjetesh , pritem 6 muaj asedhe nje pergjigje, me pas ndryshuam zonen per motive pune dhe vajtem diku ne verilindje dhe aty na thane qe per te patur nje karte rezidence duhet te kesh 3 vjet nje titre de sejour de type salarie dhe me pas mund te kerkosh karte de rezidence .
    Neve megjithese kemi kontrate pune , prap titre de sejour e kemi akoma de type etudiant dhe nuk e ndryshojme dot ne salarie sepse keshtu eshte sistemi.
    Nderkoh ne muajin shkurt te vitit te kaluar vendosem per nenshtetesine, dosaret na u pranuan pa problem qe me tentativen e pare , ne moren ne pyetje ne menyre te vecante mua dhe tim shoq.
    Qe atehere heshtje , po behen me shume se 10 muaj , heshtje as po as jo.
    Degjuam se duhet te na vinte nje numer nga reze e cila duhet te na komunikonte nje numer regjistrimi , por deri tani nuk na ka ardhur nje gje e ketille.
    Vecese perpara se te benim ndryshimin e adreses vajtem ne prefekturen ku kishim futur dosarin per te komunikuar adresen e re dhe personi qe ishte atje u tregua simpatik sepse na komunikoi ai vet numrin e rezes , ndersa nga reze nuk ka ardhur gje.
    Nuk di si ta marre mungese totale si shenje te mire apo si shenje te keqe , themi durim , durim , po na shkoi jeta vetem sakrifica e durim , per cfare e per cfare.
    Nga nje here them a ja vlen , te jesh i pari ne vendin tend e me te mbathura te grisura apo te jesh i fundit ne nje vend te huaj dhe me xhepat plot?
    Sot po shikoj vetem gjusmen bosh te gotes.

PS eshte forum interesant arab , te cilet i diskutojne te gjitha keto probleme dhe mund te gjenden informacione interesante
    http://www.yabiladi.com/forum/read-8...78-page=1.html

http://www.yabiladi.com/forum/list-8.html
    Ndryshuar për herë të fundit nga pseudo : 22-01-2009 më 15:56
    Tant Qu'il y a La Vie, y a De L'espoir!

i/e regjistruar Maska e Jimy
    Anëtarësuar
    06-05-2005
    Postime
    196
    I nderuar zoti Pseodo,flm per pergjigjen por une me teper e shtrova pyetjen :A ekziston nje ligj i tille(qe nga dita qe je kerkues azili dhe deri ne momentin qe ti e fiton kete status politk)a ka mundesi qe gjate kesaj kohe duhet te paguhesh edhe nga CAF,kur je familjar me femije behet fjale,pamvaresisht se gjate kesaj kohe ke jetuar ne CADA.NJe person mbasi ka bere kerkese ne CAF ka perfituar nje shume te hollash.Neqoftese eshte e vertete ne perfitojme te gjithe.

Anëtarësuar
    29-02-2008
    Postime
    366
    Citim Postuar më parë nga Jimy Lexo Postimin
    I nderuar zoti Pseodo,flm per pergjigjen por une me teper e shtrova pyetjen :A ekziston nje ligj i tille(qe nga dita qe je kerkues azili dhe deri ne momentin qe ti e fiton kete status politk)a ka mundesi qe gjate kesaj kohe duhet te paguhesh edhe nga CAF,kur je familjar me femije behet fjale,pamvaresisht se gjate kesaj kohe ke jetuar ne CADA.NJe person mbasi ka bere kerkese ne CAF ka perfituar nje shume te hollash.Neqoftese eshte e vertete ne perfitojme te gjithe.
    Me kenaqesi do ju jepja nje pergjigje me te sakte nqs do ti njihja ligjet, por me vjen keq, nuk i njoh ligjet.
    Ne, kur kemi ardhur, kemi patur statut etudiante dhe ashtu kemi mbetur prej vitesh.
    Di qe eshte bere shume veshtire dhe kur je ne periferi i ndjen edhe me teper veshtiresite e burokracise administrative dhe ultranacionalizmin e tyre qe po kalon ne xenophobism..
    Uroj kurajo juve edhe te gjitheve shqiptareve te cilet po kalojne momente shume te veshtira ne mergim.......

Anëtarësuar
    29-02-2008
    Postime
    366
    u be gati nje vit qe e kisha hapur kete teme dhe ora e nje vendimi te shume pritur po afron , por me duket se nje pergjigje negative po na pret.
    Sapo morem nje pergjigje nepermjet emailt , por po e analizojme nga te gjitha anet , por vetem pozitive nuk po na duket, ishte fjala per nje kerkese te naturalisation.

Madame, Monsieur,

Nous vous indiquons que vous recevrez par écrit, dans les prochaines semaines, la suite apportée à vos demandes.

Veuillez agréer, Madame, Monsieur, l’expression de notre considération distinguée.

La Cellule Accueil

Sipas ekseriences tuaj , sipas atyre qe njihni , cdo me thene kjo gje.

Nuk po dime si ta marrim, dhe ne keto momente sekondat po na duken ore ^inat
    Faleminderit per pergjigjet.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Une mendoj se duhet te jete pozitive ky paralajmrim, ama mos e humbni pasiiancen, te qendroni sa me te kujdeseshem e te prisni me gjakeftohtesi, sido qe te jete prap keni nje atedhe, asgje s'keni humbur.

Ju uroj sukses !
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    29-02-2008
    Postime
    366
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Une mendoj se duhet te jete pozitive ky paralajmrim, ama mos e humbni pasiiancen, te qendroni sa me te kujdeseshem e te prisni me gjakeftohtesi, sido qe te jete prap keni nje atedhe, asgje s'keni humbur.

Ju uroj sukses !
    Faleminderit per kurajon.
    Sinqerisht kemi shume nevoje ne keto momente.
    Kemi frike te jete negative sepse kemi degjuar se po qe pozitive ata ta thone edhe me email , vetem ne rast negative nuk ta komunikojne rezultatin, vetem me leter.
    Shpresojme si do qe te jete , nuk shikoj tjeter motiv refuzimi, vetem faktin se duke patur nje titre te sejour de tipit etudiant qenka teper invalidante , pavaresisht se ke te ardhura te mjaftueshme.
    Shpresojme derisa te shikojme me rezultatin.
    opopopo

i/e regjistruar Maska e Enush
    Anëtarësuar
    02-06-2009
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    41
    Citim Postuar më parë nga pseudo Lexo Postimin
    Faleminderit per kurajon.
    Sinqerisht kemi shume nevoje ne keto momente.
    Kemi frike te jete negative sepse kemi degjuar se po qe pozitive ata ta thone edhe me email , vetem ne rast negative nuk ta komunikojne rezultatin, vetem me leter.
    Shpresojme si do qe te jete , nuk shikoj tjeter motiv refuzimi, vetem faktin se duke patur nje titre te sejour de tipit etudiant qenka teper invalidante , pavaresisht se ke te ardhura te mjaftueshme.
    Shpresojme derisa te shikojme me rezultatin.
    opopopo
    Jam kurjoze te di, Cfare u be me ju Pseudo?
    Megjithate sikuse e keni tek motoja juaj, "Tant Qu'il y a La Vie, y a De L'espoir!"
    Un shpresoj, te jeni bere me letra.

pacim
    Injoranca eshte me e poshter se poshtersia...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Ai tani eshte bere francez ore, as qe i bie ndermend per ne qe jemi gjallë ...lol !
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    29-02-2008
    Postime
    366
    jo , more miq te dashur, prap shqiptare kam mbetur, te kuqe e kam akoma ate pashe porte. Me falni per pergjigjen e vonuar, por kam qene shume e zene dhe nuk para kam akces ne internet.

Ajournement na erdhi pergjigja;
    motiv de ajournement edecin etranger

L'administration nous reproche d'etre dans une situation precaire du point de vue professionel:
    -que mon diplome ne me donne pas le droit de exercer en France,
    -contrat a durée limité qui ne m'assure pas le renouvellement dans les prochains 3 mois,
    -absence d'inscription en ordre des medecins
    Kjo per mua.
    Ndersa per tim shoq i njejtin motiv vetem se ndryshimi eshte se ai e ka bere ketu fakultetin dhe i reproshojne qe nuk i njihet diploma.

U habitem ne fillim, sepse nuk e prisnim , une mbase e kisha me dyshim , por im shoq e kishte dosarin beton dhe prap i erdhi negative.
    Ose ata nuk i analizojne mire dosaret ose nuk dime si ta shpjegojme,
    Im shoq beri recours gracieux, ndersa une jo.

Anëtarësuar
    29-02-2008
    Postime
    366

Smile

pas nje recours gracieux ja pergjigje finale qe me erdhi sot

Madame,

Un avis favorable a été donné à votre demande d’acquisition de la nationalité française.

Le ministère des affaires étrangères et européennes détermine actuellement l’état civil à retenir en vue de l’établissement ultérieur, selon les normes françaises, de vos actes d’état civil.

Dans environ quatre mois, et sauf problèmes particuliers, votre nom sera ensuite inscrit dans un décret publié au Journal officiel.

Veuillez agréer, Madame, l’expression de notre considération distinguée.

La Cellule Accueil

Ndryshuar për herë të fundit nga pseudo : 23-06-2009 më 12:14

Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fenomeni "Abdi Baleta"
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 206
    Postimi i Fundit: 06-09-2009, 09:28
  2. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07
  5. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •