Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 63
    Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874

Mendimi juaj pėr dhurimin e organeve?

Sot isha duke ndjekur nje emision ne tv,ku midis publikut dhe prezantuesit te emisionit,ishin te ftuar edhe 5 nena qe kishin humbur femijet e tyre neper aksidente,nga mosha 18_25vjec.
    U befasova kur njera nga keto nena,kishte dhuruar te gjitha organet e djalit te saj,pervec nje organi te vetem,qe ishin veshet.
    E urreva kete nene dhe mendova se si ka mundesi qe nje nene te mos kete nje varr ku te qaje djalin e saj.
    Degjova nenat e tjera dhe ne mes tyre edhe nje mjeke,djali i seciles kishte vdekur ne nje aksident automobilistik,megjithese ishte mjeke,kjo nene ishte krenare per faktin se nuk kishte dhuruar asnje organ te djalit te saj te vdekur.
    Po me shume e trishtueshme ishte,kur me qindra te rinj e te reja,ishin ne pritje te nje organi te vetem per te jetuar,dikush veshken,zemren,etj,etj.
    Gruaja qe kishte dhuruar te gjitha organet e djalit te saj u ngrit ne kembe edhe tha......""djali im jeton,te gjitha organet e djalit tim jetojne,une kam me dhjetera telefonata ne dite te njerezve qe mbajne organet e djalit tim dhe ne mes te ketyre zerave une degjoj zerin e birit tim!Prandaj ju bej thirrje te gjithe njerezve,qe kur ndodhin raste te tilla,eshte mire te shpetohen disa dhjetera jete njerezish"___
    Ndjeva shume dhimbje dhe shume dashuri dhe nje respekt te vecante per kete grua kaq humanitare dhe te mrekullueshme;te cilen te gjithe e duartrokiten sikur te ishte zoti vete!
    Desha te merrja mendimin tuaj ne lidhje me kete fenomen.
    A mendoni qe mund te falim organe per te shpetuar jete te tjera ,ne raste fatkeqesisht te pashmangshme nga vdekja?
    Cfare mendoni per veprimin humanitar te kesaj nene?

Ps....nga ky emision mesova qe organet funksionojne tre ore pas vdekjes se njeriut!
    "Carpe Diem"

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Degjova historine e asaj nene dhe me beri shume pershtypje.....nje humanizem dhe nje shpirtgjeresi qe vertet pak njerez e kane!Personalisht mendoj se dhurimi i organeve eshte nje gjest i shenjte pervecse human!Tu dhurosh jete nje ose me shume njerezve duke bere nje veprim te tille eshte dicka hyjnore!Jeta" thoshin dikur,eshte nje dhurate qe duhet ta jape apo ta marre vetem zoti...te mendosh se sot,edhe ne kemi ne dore te dhurojme jete duke dhuruar organet tona ne rast
    te ndonje nderprerjeje te papritur te jetes sone,apo te dhurojme nje organ te caktuar i cili mund te shpetoje nje jete njeriu...eshte nje gje e cila do te vertetonte me se miri ate shprehjen...(zoti e krijoi njeriun sipas shembelltyres se vet)...duhet qe njerezit te ndergjegjesohen ne kete aspekt...duhet qe ne,ta marrim me me seriozitet dhe pergjegjshmeri kete problem pasi nje dite,nuk ja uroj askujt"
    por mund te jemi ne ose te afermit tane qe do te mund te kemi nevoje per nje transplantim organi...

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku
    Degjova historine e asaj nene dhe me beri shume pershtypje.....nje humanizem dhe nje shpirtgjeresi qe vertet pak njerez e kane!Personalisht mendoj se dhurimi i organeve eshte nje gjest i shenjte pervecse human!Tu dhurosh jete nje ose me shume njerezve duke bere nje veprim te tille eshte dicka hyjnore!Jeta" thoshin dikur,eshte nje dhurate qe duhet ta jape apo ta marre vetem zoti...te mendosh se sot,edhe ne kemi ne dore te dhurojme jete duke dhuruar organet tona ne rast
    te ndonje nderprerjeje te papritur te jetes sone,apo te dhurojme nje organ te caktuar i cili mund te shpetoje nje jete njeriu...eshte nje gje e cila do te vertetonte me se miri ate shprehjen...(zoti e krijoi njeriun sipas shembelltyres se vet)...duhet qe njerezit te ndergjegjesohen ne kete aspekt...duhet qe ne,ta marrim me me seriozitet dhe pergjegjshmeri kete problem pasi nje dite,nuk ja uroj askujt"
    por mund te jemi ne ose te afermit tane qe do te mund te kemi nevoje per nje transplantim organi...
    pershendetje shoku tanku,

Po eshte dicka me vlere te madhe ky shembull dhe eshte e vertete qe duhet te jemi me te informuar rreth ketij problemi sepse te gjithe mund te kemi nevoje nje dite!Shume bukur e thua,nuk kam cte shtoj me teper!

respekte
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Mir do te ishte por ne pergjithesi dhenia e organeve behet kur e ke te aferm te lenduarin.Ne Shqiperi eshte problem dhenia e gjakut falas ,ndersa per organet eshte ashtu sic thashe me lart.

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga ajzberg
    Mir do te ishte por ne pergjithesi dhenia e organeve behet kur e ke te aferm te lenduarin.Ne Shqiperi eshte problem dhenia e gjakut falas ,ndersa per organet eshte ashtu sic thashe me lart.

Pikerisht ketu qendron problemi sotem.
    Njerezit sot mezi po japin gjakun qe nuk eshte gje fare e jo me organet!
    Po te viheshim nje here ne vendin e atyre qe kane nevoje per te jetuar?
    Po te viheshim ne vendin e atij qe nuk ka me shpresa per te jetuar dhe dikush te na shpetonte jeten?
    Cfare do ndodhte te mendjet tona?
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e joss
    Anėtarėsuar
    15-09-2005
    Postime
    311
    NJe shoqe e imja qe "beson" ne jeten e "vertete" deklaron se: Nuk i dihet se ēfare mund te me ndodhe, por ju mos i jepni kujt organet e mija se kur te ringjallem pastaj ku do ti gjej une?!!

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga joss
    NJe shoqe e imja qe "beson" ne jeten e "vertete" deklaron se: Nuk i dihet se ēfare mund te me ndodhe, por ju mos i jepni kujt organet e mija se kur te ringjallem pastaj ku do ti gjej une?!!
    Eshte e drejta saj te besoje dhe smund ta gjykojme,personalisht sbesoj te kete nje jete pas vdekjes!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e Kristiano
    Anėtarėsuar
    15-01-2007
    Vendndodhja
    Lezhe
    Postime
    476
    Dhenia e organeve,eshte nje veptim mjaft human.Une do i jepja me knaqesi,po jo te gjitheve.......
    mgjithate,me vone se tani per tani jam OK

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    jam kunder dhenjes se organeve,mbase mendoj gabim,por me duket padrejtsi,sepse nuk vendos vet robi per kete por tjeret
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

i/e regjistruar Maska e Kristiano
    Anėtarėsuar
    15-01-2007
    Vendndodhja
    Lezhe
    Postime
    476
    te japesh organe,do te thote te shpetosh jete njerezish.Nuk qendron padrejtesia ketu.
    Tema eshte mjaft e qarte,behet fjale per organet e nje te vdekuri,jo te nje te gjalli.

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kushtetuta e Kaēanikut, themelet e shtetit shqiptar nė Kosovė
    Nga SkyThinks nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-05-2016, 15:32
  2. Medh'hebet ne Islam.
    Nga ERIKSON nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2009, 17:07
  3. Dhurues organesh: Pozicioni i tė krishterit.
    Nga ABIGAIL nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2007, 15:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •