Egoizmi demton ate qe eshte egoist dhe shkatrron lidhjen e dy njerezve.
Egoizmi demton ate qe eshte egoist dhe shkatrron lidhjen e dy njerezve.
Les passionnés soulèvent le monde, et les sceptiques le laissent retomber.
Egoizmi dhe dashuria s'mund te flene kurre ne te njeten cati! Jo e vetem e demton, por e vret dashurine. Kush eshte egoiste s'mund te dashuroje kurre.
Elegance is an attitude.
Jam dakort me ate qe ke thene edhe ti vete. Egosisti s'ka si te dashuroje sepse perkujdesja vetem per veten nuk eshte dashuri ne rradhe te pare. Egoizmi dhe dashuria jane vija paralele qe s'puqen kurre por une mendoje se sado te shtiret dikush prape ajo ndjenja e perkushtimit dhe e ndjenjave eshte shume e veshtire per tu masdkuar dhe dikush duhet te jete shume sylesh/naiv qe te mos kuptoje se c'ndodh ne te vertete. Jo per gje po egoizmi duket ne shume aspekte te jetes te perditshme, jane ato gjerat e vogla qe e nxjerrin ne pah dhe jo frazat e zjarrta te dashurise.![]()
Homo sum; humani nil a me alienum puto.
Mos vallë doni të thoni egocentrizëm apo ndoshta edhe narcizizëm???
Personalisht e shoh egoizmin të lidhur thellë me dashurinë. E kjo jo se mendoj se nuk mund te dashurohet pa dashur veten apo pa patur veten në qendër, por veteëm e vetëm sepse çdo emocion, veprim a ndjesi e dhuruar, krijuar, perjetuar ... etj, automatikisht më pas reflektohet te vetë ne.
Një pyetje e bazuar ne banalitet do ishte : kush bën diçka të caktuar vetëm e vetëm qe te lumturojë atë që ka në krah? Mos vallë i bëjmë të gjitha sepse thellë-thellë, fshehtësisht, ne vetë lumturohemi nga lumturia e projektuar prej tjetrit/tjetrës???
Live as you were to die tomorrow and learn as you were to live forever...!
Çdo gje ne doza te medha apo ekstreme demton. Keshtu qe me karar gjithçka, he te keqen.
»« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«
Egoizmi eshte pjese e natyres njerezore. Ai qe thote ose mendon se nuk eshte egoist genjen.Ne dashuri ka egoizem. Ketu vetem te marresh faktin kur ne shumicen e rasteve gjithsecili mendon se e do me shume personin tjeter, sikur i vuan gjerat me shume se tjetri ...etj.Thjesht eshte i demshem dhe i pashmangshem.
It's time to play the game !
Sigurisht qe e demton, por ajo qe e demton dashurine me shume eshte se sa siperfaqesor eshte dikush.
Ne qofte se nje njeri nuk di te te vleresoje per gjerat qe vertete ja vlejne dhe te quan ty fajtor per boshlliqet dytesore qe ai mund te ndjeje, atehere kemi te bejme me nje njeri siperfaqesor qe nuk eshte ne gjendje te dalloje me sy te lire egoizmin e tij personal, madje e ka me te lehte te te quaje ty egoist sesa te vuaje nga mungesa e tij e largpamesise.
Prandaj mendoj qe jo te gjithe kane talent per kete pune dhe ne fund te dites duhen falur per mangesite qe kane. Jo te gjithe jane ne gjendje te behen aktore Hollivudjane...shumica luajne role te dobeta episodike neper telenovela meksikane.![]()
As qe du me dit!
une them se egoizmi e demton dashurine por edhe e shkatron dashurine.....shume dashuri shkatrohen vetem nga egoizmi.....
Danii♥
Krijoni Kontakt