Cilat janë mendimet tuaja rreth kësaj teme.
Cila do të ishte rrjedha e jetës?
A do të ndikonte kjo dukuri pozitivisht apo negativisht ne ecurine e metejshme te shoqerise???
Cilat janë mendimet tuaja rreth kësaj teme.
Cila do të ishte rrjedha e jetës?
A do të ndikonte kjo dukuri pozitivisht apo negativisht ne ecurine e metejshme te shoqerise???
FieRaK
Qe te jene te pavdekshem eshte endrra e njerezimit, por e pamundur .
Eshte me mire keshtu. Jeta ka nevoje te qarkulloje, te lindin breza te rinj , te perparoje.
Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.
per mendimin tim bota tani do ishte plot me njerez..nuk do kishte pune per ata qe lindnin me von..(dhe tani nuk ka shume pune po athere nuk do kishte fare)...nga nji ane mire keshtu nga ana tjeter do isha e lumtur ti kisha te gjith ato njerez qe dua gjithmon afer meje....
Nje familje nga SHBA kane paguar disa mijra dollare te nje kompani qe ti ngrijne e ti mbajne te ngrire me idene 'kur te jete teknologjia gati na shkrini'. Te jem une si kjo kompania pasi te kem arritur nje fitim te majme falimentoj edhe u heq prizen.
Kam pare nje dokumentar per kete experimentin qe po thoni ju; por jam e mendimit qe nese nuk do kishte breza moshe e njerezit do ishin gjithmone te rinj shoqeria do te kishte probleme shume sepse ne e jetojme te sotmen te lidhur me te djeshmen, ecim ne hapat qe na kane mesuar paraardhesit tane pamvaresisht nga emancipimi,jemi si puna e zinxhirit,secili qe vjene ne jete vendos kanxhen e tij e nese ai sdo te vdiste kurre zinxhiri s'do te shtohej e s'do te quhej i tille.
Pavdekshmeria ka qene dhe mbetet një nga endrrat me te medha dhe me te deshiruara nga njerezimi.Njeriu mendon që duke qene i pavdekshem dhe këtu lidhemi me temen me sipër do te arrije te marre vesh te verteten absolute.Njeriu mendon që duke qene i pavdekshem do te këtë kohe te mjaftueshme te realizoje te gjitha endrrat dhe deshirat e tij dhe do te jetë i zoti te vendose vete fatin e tij.Per mendimin tim pavdekshmeria do te ishte një plage shume me e madhe dhe e rende për njeriun se sa vdekshmeria e tij...por ky është thjeshte mendimi im.
Pastaj ka edhe një pergjigje pak banale por shume llogjike përse njeriu kerkon te mbijetoje edhe vdekjen edhe pse e di që është e pamundur.
Askush nga ata që kane vdekur nuk është kthyer për te na thene sa e mrekullueshme dhe sa mirë jetohet ne boten e Hadit(bota e nendheshme....e te vdekurve....sipas mitollogjise antike greke)
Ju siguroj që po te ishte kthyer ndonje dhe te na thoshte një gje te tille atehere te gjithë do benin harakiri.Siç shihet edhe kjo ka te beje me egoizmin tone si race humane.
"Carpe Diem"
Krijoni Kontakt