Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7

Tema: Mbi SHBA

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469

Mbi SHBA

Sipas mendimit tuaj (te informuar shpresoj), kush eshte e ardhmja e Amerikes? Shiheni ne kete menyre:

1. Eshte Amerika nje perandori?

2. Eshte fuqia e Amerikes ne renie? Apo eshte ne rinovim?

3. Ne c'menyre eshte e ardhmja e shqiptareve e lidhur me ate te Amerikes?

Jeni te ftuar te diskutoni... dua thjesht opinionet tuaja.

flm

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    p.s. nqs jeni ne dijeni te ksaj temes edhe literatures mund te sillni artikuj, ose lidhje gjithashtu, qofte edhe ne anglisht... te pakten per mua jane OK.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Sipas mendimit tuaj (te informuar shpresoj), kush eshte e ardhmja e Amerikes? Shiheni ne kete menyre:

1. Eshte Amerika nje perandori?
    po
    2. Eshte fuqia e Amerikes ne renie? Apo eshte ne rinovim?
    rinovim

3. Ne c'menyre eshte e ardhmja e shqiptareve e lidhur me ate te Amerikes?
    ne menyr te fort

flm
    anytime

ps. fjalet e shumta jan fukarallek thuaj profesorit kur te shkruash esen

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    eshte e pamundur te ekzagjeroj ndihmen qe me ke dhene... 1-sh je... ta paca borxh. edhe une ashtu mendoj ne fakt, edhe do doja ti thoja atij profesorit, degjo, ktu, puna eshte kshtu... amerika eshte perandori plako, lere ca thon amerikanet, sepse amerikanet e kane alergji kete fjalen 'perandori', psh kur e pyeten njerin andej nga nje katund i kansas, ose mund te kete qene edhe ndonje vend tjeter, s'ka rendesi, katundar me, i than si mendon ti, ai tha, mendoj se amerika po meret shume me punet e botes sic merej Roma edhe Britania, por ne tha nuk jemi perandori vecse. per ate pyetjen e dyte, ashtu mendoj edhe une, se eshte ne rinovim, jo per gje, po, shih si e shoh une, psh po ra Amerika, atehere duhet te ngrihet prape Amerika e te mbush ate vakumin qe ngelet kur te bjer... e kam fjalen per pozicionin e nje superfuqie globale... sepse njeri tjeter nuk mundet ta mbush... kshtu qe, do s'do, Amerika eshte ne rinovim edhe po te jete ne renie. mgjth nuk jam shume i sigurte xhanem, ndaj erdha ktu e ta shqyrtoj kete pune.

I come back
    Anėtarėsuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Amerika ka shume ngjashmeri me nje perandori dhe per fat te keq cdo perandori bie nje dite. Perndryshe s`do kishte kuptim as vete jeta. C`do gje qe lind, vdes nje dite. Vete amerikanet s`do kene me as fuqi, as deshire te kontrollojne boten. Amerikanet mund te rinovohen por jo ne Amerike, ne ndonje pjese tjeter te botes.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    te drejte ke, shife psh, per fat te keq dielli yn do fryhet pas 5 bilion vjetesh, pastaj do kthehet ne supernova edhe pastaj do implodoj prej gravitetit te vete edhe pastaj do behet vrime e zeze, sepse kshtu eshte cikli, gjithcka e ka nje cikel, edhe 'on a long enogh interval the rate of survival drops to zero'. the meaning of life, by monty python... come on... come on... I show you... come on...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    eshte e pamundur te ekzagjeroj ndihmen qe me ke dhene... 1-sh je... ta paca borxh.
    Te lutem. E ndjej si detyr dhe obligim ti ofroj ndihmen time nje bashkadhetari.

edhe une ashtu mendoj ne fakt, edhe do doja ti thoja atij profesorit, degjo, ktu, puna eshte kshtu... amerika eshte perandori plako, lere ca thon amerikanet, sepse amerikanet e kane alergji kete fjalen 'perandori', psh kur e pyeten njerin andej nga nje katund i kansas, ose mund te kete qene edhe ndonje vend tjeter, s'ka rendesi, katundar me, i than si mendon ti, ai tha, mendoj se amerika po meret shume me punet e botes sic merej Roma edhe Britania, por ne tha nuk jemi perandori vecse. per ate pyetjen e dyte, ashtu mendoj edhe une, se eshte ne rinovim, jo per gje, po, shih si e shoh une, psh po ra Amerika, atehere duhet te ngrihet prape Amerika e te mbush ate vakumin qe ngelet kur te bjer... e kam fjalen per pozicionin e nje superfuqie globale... sepse njeri tjeter nuk mundet ta mbush... kshtu qe, do s'do, Amerika eshte ne rinovim edhe po te jete ne renie. mgjth nuk jam shume i sigurte xhanem, ndaj erdha ktu e ta shqyrtoj kete pune.
    ja e shikon si te frymezova?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •