Me ndihmoni me permbajtjen e Aktit te Themelimit dhe Statuin e tij per nje fondacion cfaredo.
Me ndihmoni me permbajtjen e Aktit te Themelimit dhe Statuin e tij per nje fondacion cfaredo.
Fondation
Droit établissement d'intérźt public ou social créé par voie de donation ou de legs
Fondacion
E drejtė ndėrrmarrjeje e interesit publik ose social e krijuar me tė ardhura tė falura ose tė trashėguara.Statut
En droit administratif, ensemble de textes qui réglementent la situation (d'une collectivité)
Statuti
Nė tė drejtė administrative, bashkėsia e teksteve qė rregullojnė situatėn ( e njė kolektiviteti)Pėrkufizimet janė marrė nga fjalori frėngjishtes Encarta nė linkun e mėposhtėm : http://fr.encarta.msn.com/encnet/fea...onaryhome.aspxAssociation
Groupement permanent de personnes mettant en commun leurs connaissances ou leur activité dans un but non lucratif
Shoqatė
Grupim i pėrhershėm i personnave qė mbledhin sė bashku njohuritė e tyre ose aktivitetin e tyre nė njė qėllim jo fitimprurės.
Sipas pėrkufizimeve te termave, rrjedh qė askush nuk mund t'ju ndihmojė indirekt pėr shtjellimin e kėsaj ēėshtjeje. Qė tė ndėrtohet statusi i njė fondacioni apo njė shoqatė duhet tė vihet si pikėnisje qėllimi i tij. Nė bazė tė kėtij qėllimi ndiqen ligjet e kushtetutės tė vendit ku ndodheni dhe mė pas formulohen rregullat dhe detyrimet e fondacionit apo assoiacionit.
P.sh. Unė do krijoj njė fondacion me qėllim qė tė hap diku njė kopėsht. Kam tė ardhura tė trashėguar se jam trashėgimtare e familjes mbretėrore (lol). Pėr tė krijuar kėtė fondacion do bazohem:
- Sė pari (pas tė ardhurave) tek ligji mbi vendosjen e fėmijės jashtė familjes sė tij.
- Sė dyti do zgjedh njė rrymė pedagogjie (aktive, tradicionale, libertare etj ose mund tė bėj njė pėrzierje pedagogjisė sipas aktiviteteve).
- Sė treti do zgjedh anėtarėt e fonacionit, vendndodhjen e zyrave tė fondacionit dhe vendodhjen e kopėshtit qė do hap.
- Sė fundmi do pėrcaktoj detyrimet qė ky fondacion angazhohet tė pėrmbushė si dhe arsyen pėrse zgjodha tė hap kopėsht fėmijėror dhe jo kėnd lojrash pėr fėmijė.
Tė gjitha kėto i shėnoj nė status si dhe shtoj rregulloren pėrkatėse dhe mė pas e validoj ligjėrisht. Nėse institucionet ligjore pėrkatėse e miratojnė, jam ok. Krijoj fondacionin tim dhe e quaj : Elna & co nga forumi shqiptar.
Ky ėshtė mendimi im.
Elna!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elna Durrėsi : 18-05-2008 mė 07:15
Ne vija te trasha, me sa mund te mbaj mend ketu;
1. Qellimi i fondacionit
2. Qeveritare/joqeveritar
3. Kushtet per tu bere antar (a ka mundesi kushdo te behet antar apo duhet te jete pjese e nje rrace/ideje politike/fetare)
4. Pagesa vjetore per secilin antar (qe antaret i japin fondacionit)
5. Burimet financiare qe do te kete fondacioni
Mire eshte te futesh ne faqet e internetit te shume grupeve dhe te shikosh se c'fare kane renditur ata dhe pastaj ne baze te fondacionit i cili do te hapet atehere mund ta pershtatesh.
beqar
Krijoni Kontakt