Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 39
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874

Fitimi i një miqesie mbas një ndarje...është vallë e mundur?!

Ne kete forum kemi folur e kemi folur per dashurine,tradhetine,ndjenjen e shume e shume te tjera...
    Nuk e di a eshte diskutuar kjo teme me pare dhe nqs nje e tille ekziston,atehere kjo qe une po shkruaj mund te fshihet..

Do te doja te diskutoja me ju dicka qe nuk eshte aspak personale po e marre nga jeta....
    Sic e kam thene edhe me pare,kam ikur ne moshe te vogel nga vendi im dhe jetoj jashte qe prej 17 vjetesh..
    Dua te them qe me ben pershtypje sesi njerezit dashurohen nje dite dhe urrehen nje dite tjeter!!!
    Ndarja te shume njerez ekziston dhe nuk kemi cfare te bejme per ta shmangur,pasi jo cdo gje varet nga ne!
    Nje gje qe nuk arrij te kuptoj pse njerezit nuk arrijne pas kesaj te gezojne nje fare respekti per njeri tjetrin dhe te mbajne nje miqesi sado e vogel ose e madhe qofte,per hir te asaj qe kane kaluar bashke?
    Perse ekziston urrejtja edhe ketu....perse duhet te ulim dhe te vrasim njeri tjetrin,a nuk do te ishte me mire te shmangnim nje gje te tille dhe te tregoheshim te matur edhe te pjekur,duke lene mbrapa dhimbjen dhe konfliktet e ndarjes dhe duke ja lene vendin dickaje qe eshte teper me e cmuar,dickaje qe tregon se jemi pjese e natyres humane dhe dime te vleresojme dike me te cilin kemi kaluar kohe me pare,te mira dhe te keqija bashke....
    Perse njerezit e sotem nuk e pranojne nje gje te tille?
    Ku qendron e keqja e saj?Cte keqe ka te qendrojme te tille....pse duhet ti bejme keq njeri tjetrit?
    A mos eshte dashja e mbajtjes se miqesise per ate qe ka dashur,dicka qe do e ngushellonte te pakten me moshumbjen e plote te personit me te cilin ka njohur dhe jetuar ndjenjen e dashurise?!

Do te doja mendimin tuaj...
    "Carpe Diem"

Eh Diana, moj shpirt, eshte pak veshtire njeriu te jep pergjegjje ne kete pyetje, qe paksa ka edhe komente nga ty..., por une mendoj, pike separi dy veta ndahen, ngase qysh ne fillm asaj lidhje dicka i ka munguar, apo njeri nga partneret, nuk ka qene korrekt dhe e ka filluar lidhjen per ndonje interes, *ketu interesat jane te shume llojshme, mos t'i permnedi,...__)
    dhe keshtu lidhja qysh prej fillimit eshte e determinuar te deshtoj. ( vetem ne ndonje raste shuem te rrall...)
    ndersa sa i perket asaj, se a mund te ket miqesi, pas nje ndjarje, edhe ketu mendoj se kjo ndodhe shuem ralle, por edhe nese miqesia mbetet prap do te ket tentativa per keqeperdorim te saj , sidumos nga mashkulli...
    per te mos filozofuar shume, du a te te them, spo eshte nje thenei sa me kujtohet: "kur e humb dashurine, buzeqeshi tejterit, sepse do te jet shume me i mire se ai qe e ke humbur, ose ai qe te ka ikur"!
    dhe mos kerko miqesi, sepse sdo te jet MIQESI...por kristalizoje ne vete,q e tjetrin do ta duhsh, me shume dhe do te don shume me shume...
    kalo sa me bukur

Audio Engineer Maska e KACAKU
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Me pak fjale ti thua ketu qe pasi te ndahesh nga dikush qe dashuroje, te ngeleni miq.
    Kjo ne fakt eshte paksa e veshtire ne disa raste pasi per mendimin tim ka lloj lloj situatash qe e pengojne kete.
    Mundet te jete mentaliteti, apo xhelozia e shume e shume rrethane.
    Por ama une nga eksperienca ime mund te them ketu qe ne momentet fill mbasi je ndare me dike, ke nevoje te ngelesh shok etj etj, pasi nuk do ta pranosh ndarjen definitive e pergjithmone, por pastaj sa te gjesh nje tjeter person, e harron fare e nuk do t'ja dish me per cfare ke kaluar, madje une personalisht per cdo experience qe kaloj nuk e konsideroj humbje por fitim,pasi koha e kaluar ishte e bukur edhe na dha te mesojme shume gjera.
    Persa i perket urreities e mendieve te secilit kjo eshte e pamundur te kontrollohet pasi ne kete bote ka aq shume mendje e aq shume personalitete te nderlikuara saqe as qe ja vlen ti hysh ketyre filozofirave, se thjesht lodh koken.
    Nese ndahesh nga dikush edhe vuan, fajin mund ta kete ne disa raste ai ose ajo qe kishe perballe, kurse ne te gjitha rastet e ke fajin ti qe nuk dite te zgjedhesh.
    Lidhjet qe nuk zgjasin shume jane zakonisht lidhje te pa pjekura te shtyra nga entusiazmi, apo te nxituara nen mendimet e frikes se secilit nga ne.
    Qe te mos i hysh mendimeve se perse pastaj humbet edhe respekti, ben mire qe t'u japesh rendesi e te kenaqesh per momentet qe kalove me dike pa pritur qe ne nje te ardhme te gezhos respektin e te gjitheve.
    Shume ndarje shoqerohen me inate te ndryshme sepse po mos te shoqeroheshin me te tilla nuk do ndaheshin.
    Mos u lidh me mendjengushte se pastaj do te bejne te vuash.
    Mos ki te besh me njerez qe te shofin nga makina apo nga vila se jo vetem po humbet kohe por po ul vlerat e vetes.
    Injoro gjithcka qe nuk vlen se jeta eshte shume e bukur per t'u marre me te tilla gjera.

Yyyhh sa kisha pa postuar ne forum

KACAKU

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga shakespeare Lexo Postimin
    "kur e humb dashurine, buzeqeshi tejterit, sepse do te jet shume me i mire se ai qe e ke humbur, ose ai qe te ka ikur"!
    dhe mos kerko miqesi, sepse sdo te jet MIQESI...kalo sa me bukur
    Te falenderoj per pergjigjen sipas kendveshtrimit tend....
    E kuptoj shume mire qe jeta vazhdon dhe ndoshta do te ndiheshim me mire po ti buzeqeshnim dikujt tjeter...
    Thone qe dashuria e re e mbyt te vjetren....

respekte
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga KACAKU Lexo Postimin
    Persa i perket urreities e mendieve te secilit kjo eshte e pamundur te kontrollohet pasi ne kete bote ka aq shume mendje e aq shume personalitete te nderlikuara saqe as qe ja vlen ti hysh ketyre filozofirave, se thjesht lodh koken.

Nese ndahesh nga dikush edhe vuan, fajin mund ta kete ne disa raste ai ose ajo qe kishe perballe, kurse ne te gjitha rastet e ke fajin ti qe nuk dite te zgjedhesh.
    Lidhjet qe nuk zgjasin shume jane zakonisht lidhje te pa pjekura te shtyra nga entusiazmi, apo te nxituara nen mendimet e frikes se secilit nga ne.

Qe te mos i hysh mendimeve se perse pastaj humbet edhe respekti, ben mire qe t'u japesh rendesi e te kenaqesh per momentet qe kalove me dike pa pritur qe ne nje te ardhme te gezhos respektin e te gjitheve.
    Shume ndarje shoqerohen me inate te ndryshme sepse po mos te shoqeroheshin me te tilla nuk do ndaheshin.

Injoro gjithcka qe nuk vlen se jeta eshte shume e bukur per t'u marre me te tilla gjera.

KACAKU
    Pershendetje kacaku...

Flm per pergjigjen sipas kendveshtrimit tend...
    Sigurisht qe fajin duhet tja veme vetes tone pasi nuk kemi ditur menyren e mire te veprimit,po gjithsesi as une nuk behem pishman per dicka te kaluar,nuk behem per faktin qe megjithese mund te vuaj,mesoava shume gjera,mesova dhe hapa syte per dicka ku isha qorruar dhe qe per mua ishte teper e turbullt...
    Gjithsesi mendoj qe jemi njerez,duhet te veprojme si te tille dhe te vdesim te tille dhe per kete asnjeri nag ne nuk duhet te urreje tjetrin dhe secili nga ne mund te krijoje miqesine me dike per hir te nje te kaluare....
    Ca e pranojne nje gje te tille dhe ca te tjere jo.....fatkeqesisht eshte ajo qe thua ti qe karakteret jane te ndryshme dhe smund te perputhemi me te gjithe!
    Miqesia eshte humanizem.....njeriu duhet te respektoje te kaluaren e tij dhe jo te mundohet te urreje tjetrin.
    Ndoshta jam gabim une....po te pakten keshtu mendoj.

respekte
    "Carpe Diem"

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Ne nje shoqeri te zhvilluar,flas per shoqerite qe mbahen si model persa u perket vlerave njerezore,miqesia mbas nje ndarjeje konsiderohet si nje proces normal,por ne kete shoqerine tone vete ndarja shihet me nje sy armiqesor dhe teper paragjykues"pamvaresisht
    rrethanave ne te cilat ajo mund te ndodhe"...pra nese ne nuk do te jemi te afte te ndryshojme kendveshtrimin ndaj fenomenit ,ndarje"atehere miqesia mbas ketij procesi do te mbetet gjithmone dicka e paarritshme....personalisht jam teper skeptik...jemi njerez qe vuajme nga komplekse te pasherueshme...pranimi i vlerave te tilla do te mbetet per nje kohe te gjate nje enderr..

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    sa here me kujtohet ai puloveri qe me mbajti ajo shtriga me hipin nervat. u miqesuam nja 4-5 here mbas ndarjes po puloverin sma solli. ishte dhe me lesh skocez dreqi
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Clauss Lexo Postimin
    sa here me kujtohet ai puloveri qe me mbajti ajo shtriga me hipin nervat. u miqesuam nja 4-5 here mbas ndarjes po puloverin sma solli. ishte dhe me lesh skocez dreqi
    Sa keq po me vika per ty Clauss!
    E de mire edhe ti se per nje pulover qofte edhe me lesh skocez,nuk ben burri!
    Shyqyr qe ste mori gje tjeter....

respekte
    "Carpe Diem"

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Eh e dashur DI ANA,miqesia pas ndarjes eshte e pamundur,mirekuptimi po,por edhe ky ne raste te ralla,edhe ne perendim keshtu eshte........buka po u thye nuk ngjitet me sad but true
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    jo, cqe per te marre e mori.
    po kur u kujtova per puloverin ishte vone.. me mire e zhysja ne klorine sesa tja jepja. ske ci ben.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fantazmat! Shpirti dhe mishërimi në një trup tjetër
    Nga White_Angel në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 250
    Postimi i Fundit: 01-06-2011, 11:16
  2. Fragmente nga Shën Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  3. Të dhënat fosile hedhin poshtë evolucionin
    Nga monarku në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 02-11-2006, 10:34
  4. Denoncimi i atyre qe kane keqperdorur Luften e UCK-se
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-01-2005, 00:15
  5. Perplasje dhe ndarje ne NATO dhe BE
    Nga Beqari002 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2003, 14:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •