Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Shqiptar nga gjaku! Maska e hboy213
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Ohio - U.S.A.
    Postime
    30

Barack Obama Pro-Serb- Lexojeni para se te votoni

Miq te forumit,
    Me fal se s'kam kohe ta perkthej po kjo eshte nje leter drejtuar presidentes te kongresit te lidhjes serbe ne Washington D.C. nga Barack "HUSSEIN" Obama.
    Lexojeni dhe jepnie mendime. Eli K.
    To all,
    Below you will find the link to Barack Obama's March 1 letter to the President of the Serbian Unity Congress (SUC), and I have also enclosed a copy of a related letter from SUC. It doesn't take a lot of effort to interpret Obama's letter for what it is: an attempt to appease the Serb-American community. What is interesting is that the letter is dated March 1, which means that in the heat of his bid to become President, Obama has taken time out from a very close race to address Serb concerns on Kosova. Why did he do this? Well, as I disclosed in a message I circulated about two weeks ago (see link below) regarding Obama's official statement on Kosova (which I called a slap in the face to Albanians), Obama is from Illinois and has close ties to the Serb community there, including his close relationship with Serb American Governor Rod Blagojevich and their mutual friend, Tony Rezko. (FYI - Blagojevich has been implicated on corruption charges related to Tony Rezko who has been indicted for fraud. Rezko, a major Obama fund raiser, also has financial ties to Nadhmi Auchi, a British-Iraqi billionaire who was a Baathist with close ties to Saddam Hussein. Hmmm, could this explain Obama's position on Iraq?)

Ja letra....
    http://www.serbianunity.net/vote/Barack_Obama-response_01-03-2008.pdf
    Oh mountains of Albania

Oh mountains of Albania and you, oh lofty trees!
    Broad blossoming plains, you are in my thoughts day and night!
    You fair highlands and you sparkling streams!
    Peaks, hills, slopes, cliffs and verdant forests!
    I shall sing of the herds you hold and feed,
    Oh blessed places! How you nourish and delight me!

You, Albania, bestow upon me honour and the name Albanian,
    You have filled my heart with flame and desire.

Albania! Oh mother! Though I am afar,
    My heart has never forgotten your love.

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anėtarėsuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Obama sipas asaj qe kam lexuar ka perkrahjen e lobit-grek ne SHBA qe nuk eshte cudi i'u eshte bashkangjitur edhe ai serb edhe pse ai u deklarua pro-pavarsise se Kosoves mirepo pasi te gjithe kandidatet jane pro te themi ceshjtes shqiptare ketu mund ti klasifikojme si mire , shume mire dhe shkelqyeshem qasja ndaj ceshtjesh shqiptare varesisht prej kandidatit.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Obama nuk fiton kurre, amerika ka me shume te bardhe se te zinj. Dhe shqiptaret ishalla nuk bejne gafen te votojne per te.

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Shqiptaret ne Amerike ne kete vit elektoral jane fitimtar me cdo kandidate por jo me Obamen( qe shpresoj se do te humbi)..McCain dhe Clinton jane miq tonit te deshmuar.

Raportet e shqiptarve dhe serbve ne Illinois jane si raportet e serbve dhe shqiptarve ne Kosove...bile me duket se nuk egzagjeroj....ato jane me te forte se ne ne Illinois....Puna e Kosoves shyqyr u krye me nje administrate tjeter..por, shpresoj se Baracku nuk do ta shohi Shtepine e Bardhe...Serbet punojne me shume se ne , ne per fat te keq jemi me te paafte, me te paorganizuar por edhe kur punojme pak kemi sinqeritetin dhe te verteten qe servojme ne raporte me miqt amerikan...
    "Barack Hussein Obama ,The President of USA..???.... No way....you must be crazy!"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 05-03-2008 mė 14:15
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Se pari, letra ishte pergjigje letres se ministrit serb qe i kishte kerkuar te shprehej ne lidhje me serbet. Se dyti, pergjigjja eshte shume diplomatike dhe edhe Thaci e te gjithe u shprehen se jane per marredhenie te mira me Serbine, tamam puna ti thote qe une do te bombardoj. Se treti, para disa ditesh kur e pyeten se a do konsideronte perdorimin e luftes per te mbrojtur pavaresine e Kosoves, edhe ky si edhe Klintoni tha po. Dmth. sa per letren, une nuk shoh asgje te keqe, ka gjera qe mund te interpretohen ne shume menyra, por jo domosdoshmerisht eshte ashtu. Kurse, sa i perket lidhjeve te tij me guvernatorin e Illinoisit dhe korrupsionin, ato gjera nuk jane vertetuar sepse po u vertetua ky jo vetem qe nuk do mund te kandidonte por edhe do te arrestohej. Pra, duhet te jemi kujdesshem e te mos krijojme armiq, pa qene te sigurte se me te vertete jane armiq, gje qe deri tani tek Obama nuk duket qe kemi fakte.

Normalisht, qe une personalisht jam per Klintonin.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Shqiptar nga gjaku! Maska e hboy213
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Ohio - U.S.A.
    Postime
    30
    [ Kurse, sa i perket lidhjeve te tij me guvernatorin e Illinoisit dhe korrupsionin, ato gjera nuk jane vertetuar sepse po u vertetua ky jo vetem qe nuk do mund te kandidonte por edhe do te arrestohej. Pra, duhet te jemi kujdesshem e te mos krijojme armiq, pa qene te sigurte se me te vertete jane armiq, gje qe deri tani tek Obama nuk duket qe kemi fakte.

Keto lajmet qe po ve une ketu po i jap direkte nga Associated Press. Ti po qe qe paske fakte qe Obama/Rezko nuk kane bashkepunuar shkruaj nje artikull te editor@suntimes.com dhe botoje aty. Fjalet e nje personi qe eshte President ne konsiderim jane shume te rendesishme dhe duhet te trajtohen me shume importance.

http://www.salon.com/news/feature/2008/02/01/rezko/

Rezko/Obama artikull Feb. 1, 2008
    Oh mountains of Albania

Oh mountains of Albania and you, oh lofty trees!
    Broad blossoming plains, you are in my thoughts day and night!
    You fair highlands and you sparkling streams!
    Peaks, hills, slopes, cliffs and verdant forests!
    I shall sing of the herds you hold and feed,
    Oh blessed places! How you nourish and delight me!

You, Albania, bestow upon me honour and the name Albanian,
    You have filled my heart with flame and desire.

Albania! Oh mother! Though I am afar,
    My heart has never forgotten your love.

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804

Sa per informim!

Citim Postuar mė parė nga dodoni Lexo Postimin
    Se pari, letra ishte pergjigje letres se ministrit serb qe i kishte kerkuar te shprehej ne lidhje me serbet. Se dyti, pergjigjja eshte shume diplomatike dhe edhe Thaci e te gjithe u shprehen se jane per marredhenie te mira me Serbine, tamam puna ti thote qe une do te bombardoj. Se treti, para disa ditesh kur e pyeten se a do konsideronte perdorimin e luftes per te mbrojtur pavaresine e Kosoves, edhe ky si edhe Klintoni tha po. Dmth. sa per letren, une nuk shoh asgje te keqe, ka gjera qe mund te interpretohen ne shume menyra, por jo domosdoshmerisht eshte ashtu. Kurse, sa i perket lidhjeve te tij me guvernatorin e Illinoisit dhe korrupsionin, ato gjera nuk jane vertetuar sepse po u vertetua ky jo vetem qe nuk do mund te kandidonte por edhe do te arrestohej. Pra, duhet te jemi kujdesshem e te mos krijojme armiq, pa qene te sigurte se me te vertete jane armiq, gje qe deri tani tek Obama nuk duket qe kemi fakte.

Normalisht, qe une personalisht jam per Klintonin.
    Ashtu Dodoni,per "te jemi te kujdeshem"..vetem te shtoj pak informate,

Po te kish mundesi drejtesia te fitoje gjithnje sigurisht po manipuloj me perqindje tani por mbi 50% te politikaneve ne bote do te duhej te arrestohen per keqperdorim ligji mjetesh dhe korrupcion ne pergjithsi..( ne skandal jane perzi edhe Blagojevici-qe eshte Guvernator i Illinoisit edhe Obama..kjo as qe diskutohet), sa per ligjin njerezit e bejne ligjin te punoje per ata dhe nuk eshte anasjelltas ..kjo fatkeqsisht kudo dhe ne Amerike bile.
    Obama nuk eshte armik i shqiptarve dhe nuk eshte armik i askujt , eshte miqesuar me lobin serb dhe kjo e ben mik te tyre dhe le te themi se eshte nje perjashtim ne rregull"miku i armikut tim eshte armiku im" dhe vertete eshte perjashtim ne rregullen qe parafrazova per arsye se ne jemi edhe vete ne Amerike dhe cdo te pavertete dhe cdo propagande falco ne do ti kundervihemi me te verteten dhe me informimin e drejte , me propaganden pozitive pra...( por eshte tjeter te vazhdosh rrugen dhe tjeter te rikethehesh dhe te rifitosh beteja qe i ke fituar njehere ne lufte me mund mbinjerzore, tjeter eshte te te fitoje miku dhe tjeter eshte te besh mik nje qe ka fituar...)
    Sa per kandidatet qe duhet te votojne shqiptaret , shqiptaret ne Amerike pergjithesisht dijne se si shkojne punet ketu sa i takon ceshtjes tone kombetare qe dmth ne rreshtohemi shumica absolute kjo tek kandidatet qe na perkrahin ceshtjen - popullin tone ne Ballkan kaq eshte interesi yne si shqiptare ne Amerike. Se sa per te drejtat njerezore ne ketu i kemi si te gjithe te tjeret dhe bile nuk eshte ndonje problem madhore per ne si individ se kush do te fitoje.Por, ajo qe dihet boterisht eshte se Obama nuk eshte ne rrethin e miqve tane,kurse McCain dhe Clinton jane miqt tane kjo dihet...ende jo..po te fitoje ( qe une shpresoj se jo..) nuk i dihet mund ta bejme edhe mik...edhe ne jemi qytetare te Illinoisit dhe nuk do te lejme qe dikush pamarre parasyshe kush eshte dhe sa i forte eshte te na portretizoje ne nje pamje te keqe...ne s'do te leme kete...kushdo qe te behet kryetar ne Amerike...kemi ngul rrenje tani dhe nuk do te shkulemi ndonjehere...

Cka shkruhet ne kete forum eshte brenda perbrenda shqiptare...cka bejme ne polls eshte anonime....dhe cka bejme ne jeten reale ne Amerike eshte vertete reale dhe anojme kah ata qe perkrahin interesin tone.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 05-03-2008 mė 14:54
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

i/e regjistruar Maska e il.Padrino
    Anėtarėsuar
    09-10-2007
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    131
    Nuk mendoj se ka shume ndryshime rreth kandidateve ne lidhje me shtetet, aq ma shume n'rastin e Kosoves ku vet Amerika ka bombardu, ka investu e vazhdon t'inevtoje e t'del dikush e ta kundershtoj pastaj....

Politika e jashtme amerikane perpilohet nga persona tjere... si kandidate, derisa nuk fitojn, mund t'thone cka t'done, mirepo si President mbtet tjeter gje.
    ekzistojnė dy lloje skuadrash:

1. FC Barcelona
    2. tė tjerat

Tema tė Ngjashme

1. Barack Obama fiton zgjedhjet
    Nga flag nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 356
    Postimi i Fundit: 18-09-2009, 12:14
  2. Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 12-02-2009, 17:23
  3. Kenia: Vėllai i Barack Obamas arrestohet pėr drogė
    Nga Selami2006 nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-02-2009, 12:41
  4. Sofra Tetovare
    Nga Coca-Cola nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 1444
    Postimi i Fundit: 08-11-2008, 23:26
  5. Berisha: Shqipėria nė BE qysh nė 2010-ėn
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 02:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •