Ehhh veshtire .
Leku te duhet , pa dashuri ske ce do .
Te dyja i du![]()
Ehhh veshtire .
Leku te duhet , pa dashuri ske ce do .
Te dyja i du![]()
E kam të vështirë të gjykoj të tjerët , por të tjerët e kan të vështirë për mos më gjykuar mua.....
ne baze te analizes qe une i bera kesaj <perralle>perfundimisht arrita ne konkluzionin se;as njeren nga tre artelnativat nuk do zgjillja pasi realisht nuk ekzistojne brenda dialogut qe eshte shvilluar mes gruas dhe tre pleqve!!!
perse???
separi gruaja dash e pa dashur ne nje fare menyre i ka ofenduar tre pleqet!!Një grua po ujiste kopshtin, kur pa tre pleq që po qëndronin para oborrit të saj. Ajo nuk i njohu andaj u afrua dhe i tha:
Nuk më duket se ju njoh, por duhet të jeni të uritur. Ju lutem, hyni në shtëpi që të mund të hani diçka.
ajo mund te i ftonte per nje kafe ne shej respekti dhe mikpriteje,dhe jo tu thuash direkt dukeni te URITUR ejani te hani buk sikur te ishin kocak malesh!!
me nje fjal gruaja i ka ofendu pleqet!!
ky eshte nje veprim i matur dhe i drejte i pleqve,qe e pyesin gruan nese ka burrin ne shtepi!!!ketu mund te them qe ekziston nje dhoj suksesi i pleqve!!!Ata ia kthyen:
Është burri juaj në shtëpi?
perseri pleqet tregojne maturi qe nuk hyjne brenda kur nuk ka mashkull ne shtepi!!-Jo, -u përgjigj ajo, -nuk është.
-Atëherë, nuk mund të hyjmë. -ngulën këmbë ata.
gruaja ka vepruar drejte qe i ka treguar burrit kur ju kthye ne shtepi,Në mbrëmje, kur burri u kthye, ajo i tregoi gjithçka kish ndodhur. Burri pa u menduar fare i tha:
-Dil dhe tregoju se kam ardhur dhe ftoj që të hyjnë brenda!
por burri ketu ka bere gabimin e mall qe nxjerr te shoqen per te i ftuar pleqet pasi do duhej te dilte ai vete dhe jo gruja,per mua ai burre nuk ka treguar sukses as respekt per tre pleqet!!!
pas kesaj tre burrat kan patur te drejte qe kan filluar te tallen me gruan apo dhe me te zotin e shtepise,dhe pikerisht ata e bejne kete pasi kuptuan se nuk qenkan tamam shtepi mikepritse por thjesht per interes,prandaj dhe kan ofru tre artelnativat sukses,dashuri ,dhe pasuri!!Nuk mund të hyjmë që të tre në shtëpi, -shpjeguan pleqtë.
-Pse? -pyeti ajo. Një nga burrat tregoi një nga miqtë e tij dhe shpjegoi:
-emri i tij është Pasuri.
Më pas tregoi tjetrin.
-Emri i tij është Sukses, dhe mua me quajnë Dashuri. Tani, shko brenda dhe vendos me burrin tënd se cilin doni nga ne të tre që të hyjë brenda.
i shoqi ketu gabon perseri duke preferuar te ftoje vetem pasurine,pra thjesht interes!!!Gruaja hyri brenda dhe i tregoi burrit gjithçka që ata thanë. Ai u gëzua dhe tha:
-Sa bukur! Nëse është kështu, atëherë të ftojmë Pasurinë që të vijë dhe të mbushë shtëpinë tonë!
kurse eshoqja preferon suksesin por mvaret se per cfar e quan ajo sukses ftesen ndaj tij!!!
mendoj qe vajza ka rene brenda shpejt pasi ka preferuar te ftoje vetem dashurine,mbase eshte nxituar pak pasi nuk i ka par pleqet dhe i ka menduar ne moshe te re!!!E bija që po i dëgjonte prej kohësh u afrua dhe tha:
-A nuk do të ishte më mirë të fusnim brenda Dashurinë? Kështu, familja jonë do të ishte plot dashuri.
pleqet kan dal te fituar ne ket mes ,pasi arriten te konstatojne se aty ne ate shtepi nuk kishte mikpritje te sinqerte por thjesht interes!!Të tre u përgjigjën njëherësh:
-Nëse do të kishe ftuar Pasurinë ose Suksesin, dy të tjerët do të qëndronin jashtë, por meqë ftove Dashurinë, kudo që shkon ajo shkojmë edhe ne me të. Ku ka dashuri ka dhe Sukses e Pasuri.
prandaj une nuk preferoj te zgjellja asnjeren nga artelnativat pasi nuk i gjej ne ket debat apo p[erralle!!!
megjithate po te ishte kushti qe duhej te perzgjedhja njeren ,une mendoj qe tre pleqet kan dal te zgjuar dhe ja kan arritur suksesit!!pra mendoj se ka pak sukses!!
ene un te dyja i du![]()
Verdh E Blu 4ever
PasuRiNe o lal te tjerat as nuk i fus ne llogari fare. Jam tip qe nuk me merzitet leku dhe lluksi. Dashurija behet ne nje moment te caktuar ,e merzitshme , sidomos kur s'ke leke..!!! Kurse suksesi sot eshte neser te zevendson, me dike me te sukseshem.
Kurse me pasurine je gjithemone ne krye te cdo gjeje , eshte e pamundur te te merzitet kjo jete, me pasurine prane,sepse ke me shume alternativa per ta jetuar.
pytja qe do ju beja te treve do ishte" cili nga ju eshte shendeti ?"
te marrim shembull je semur, apo je qorr. cfar te duhet dashuria? kur smund te shohesh askend, cfar te duhet pasuria, kur smund te blesh "syt" cfar te duhet suksesi , kur ski sukses te dalesh dy metra jshta shtepis vetem? e jo te besh biznes.
falimenderonu Zotit dhe lutjuni Ati qe te jeni te shendosh, se tjerat shkojn e vijn.
Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!
ua sa e bukur kjo... kisha koh pa lexuar nje perrall
ne fakt femija zgjodhi shum mire sepse pasurin dhe suksesin mund t'ja arrish...
kurse dashuria me duket si e pa-arritshme... te dua dike eshte sh e veshtir x mua.
(dhe te jem e pasur e me sukses... por kjo eshte me e rendesishmja!)
Ndryshuar për herë të fundit nga xlindax : 05-07-2008 më 10:13
Ogni xsona che passa nella mia vita è unica...
Xkè lascia un poco di se..
E prende un poco di me.
Dashurija eshte mbiê te gjtha , nese s'ke dashuri , s'ke as sukses , as pasuri , njeriu me dashauri, me pune , me urtsi i arrine te gjitha : )
Shume histori e bukur kjo![]()
La vita è bella...
Krijoni Kontakt