Close
Faqja 53 prej 119 FillimFillim ... 343515253545563103 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 521 deri 530 prej 1188
    i/e regjistruar Maska e Pan
    Anëtarësuar
    25-09-2005
    Postime
    60
    Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    po te kuptoj ku do dalesh mir po qenke shum naiv mor lale .... nje musliman qe nuk i kryen te gjitha ritet e fes se vet nuk osht musliman , nje krishter i cili nuk i kryen te gjitha ritet e fes nuk eshte i krishter ... po hoo moo plaku tregom ti mua ku ne ket ruzull toksor mbi 95% te popullit te vet i kryen te gjitha ritet fetare jo vetem muslimanet por te gjitha religjionet .... at'her po na del se religjioni ka mbetur vetem nje kujtim i se kaluares per token dhe po shkon drej zhdukjes hmmm une kisha pas qef me kon qishtu

Leri pergjithesimet po fol konkretisht. Se prape muhabet pazari e ktheve. Une po te pyes pra konkretisht nqs njeh ti ne ndonje vend te botes, myslimane qe festojne festa te deklaruara pagane?

Cfare thote kurani? Myslimanet, si duhet t'i festojne festat pagane? Te heqin percet, te heqin ferexhete, te vishen meshkuj e femrat si ti thote tradita e jo kurani, te pijne alkool, te hane mish derri, qingji e vici, te shoqerohen me pagane, te zbatojne rite pagane e te festojne cdo vit festa pagane si dita veres, kryeviti, dita bleteve, plugimi, e shume te tjera? Cilat nga keto rregulla qe ndjekin mbi 90% e shqiptareve jane te fese myslimane? A mund te quhet mysliman nje njeri qe ndjek keto rite e rregulla dhe kete menyre jetese? Sepse pakistanezet qe kam njohur une kur punoja ne Londer i quanin shumicen e shqiptareve kufare (ata qe s'e vrisnin fare mendjen per fene) dhe nje pjese te vogel munafike (ata qe thonin se ishin myslimane po qe nuk ndiqnin asnje rregull, as lutjen).

Tani, une e di se si i ndjekin ritet pakistanezet e shume te tjere ritet ne Londer, keshtu qe fol konkretisht.

Nqs nje njeri ndjek menyre e jeteses qe bejne shqiptaret, te cilet nuk kane shkel ndonjehere ne jeten e tyre ne kisha e xhamia, me perjashtim te disave, a mund te dali dot tjetri ne forum sic dole ti e te thote me gojen plot se ky njeri qenka mysliman? Apo tregon kjo se ti ke rene pre e propagandes serbe dhe islamike se gjoja shqiptaret jane myslimane dhe i fryn kot me kot si me qene tu shit shalqina. Merre me leng i thone kesaj.

Anëtarësuar
    25-09-2005
    Postime
    60
    Citim Postuar më parë nga extreme
    po ti pan me trego se cilit besim i perket ???
    Atij shqiptar.

Nuk i perkas asnje besimi fetar.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga Pan Lexo Postimin
    Leri pergjithesimet po fol konkretisht. Se prape muhabet pazari e ktheve. Une po te pyes pra konkretisht nqs njeh ti ne ndonje vend te botes, myslimane qe festojne festa te deklaruara pagane?

Cfare thote kurani? Myslimanet, si duhet t'i festojne festat pagane? Te heqin percet, te heqin ferexhete, te vishen meshkuj e femrat si ti thote tradita e jo kurani, te pijne alkool, te hane mish derri, qingji e vici, te shoqerohen me pagane, te zbatojne rite pagane e te festojne cdo vit festa pagane si dita veres, kryeviti, dita bleteve, plugimi, e shume te tjera? Cilat nga keto rregulla qe ndjekin mbi 90% e shqiptareve jane te fese myslimane? A mund te quhet mysliman nje njeri qe ndjek keto rite e rregulla dhe kete menyre jetese? Sepse pakistanezet qe kam njohur une kur punoja ne Londer i quanin shumicen e shqiptareve kufare (ata qe s'e vrisnin fare mendjen per fene) dhe nje pjese te vogel munafike (ata qe thonin se ishin myslimane po qe nuk ndiqnin asnje rregull, as lutjen).

Tani, une e di se si i ndjekin ritet pakistanezet e shume te tjere ritet ne Londer, keshtu qe fol konkretisht.

Nqs nje njeri ndjek menyre e jeteses qe bejne shqiptaret, te cilet nuk kane shkel ndonjehere ne jeten e tyre ne kisha e xhamia, me perjashtim te disave, a mund te dali dot tjetri ne forum sic dole ti e te thote me gojen plot se ky njeri qenka mysliman? Apo tregon kjo se ti ke rene pre e propagandes serbe dhe islamike se gjoja shqiptaret jane myslimane dhe i fryn kot me kot si me qene tu shit shalqina. Merre me leng i thone kesaj.

o ti lale po po te kuptoj une ty prap plocisht edhe nuk mund te them se je gabim mir po ne nje menyr apo tjeteren 90 e me shum % te shqiptarve e numroin veten musliman apo spaku besojn ne ata qka thot feja islame ... ....mernandsi osht qe kta shqiptar Kombin e kan ne rend te par obligim moral si shqiptar e besimin religjioz e kan si diqka personale .....e tash qka thoin ata pakistanezt e ata fundementalistat e vehabistat per neve ajo ka mas pakti rendsi .... ndikimin e tyre ku edhe e kan qellimin siq po ndodh me disa disa ne kosove e shqiperi e ata edhe mundesh me i pa neper forum ktu kuu ju ka humb edhe qajo cop fije e shqiptart qe e kan pas ....po shyqyrr qe jon ni pakicc shumm e vogel e ka prej tyre qe edhe e kan pa veten gabimin qe po e bajn ndjenjat njerzore e kombtare qe po i humbin e ju kan kthy jetes normale
    We are all Aliens

Anëtarësuar
    25-09-2005
    Postime
    60
    Or lale dhe une po te them qe ti je duke ia fut kot. Sepse vete departamenti amerikan i shtetit te thote qe 70% e shqiptareve jane pa fe dhe ne qe rrojme ketu po e shikojme vete, kishat e xhamite jane bosh, njeri nuk lutet, zotin s'e permend njeri vec ndonje plake apo ndonje romi.

Pakistanezet qe kam njof une, nuk ishin as fondamentaliste as vehabiste as talebane, por myslimane te thjeshte qe shikonin se edhe ato pak shqiptare qe thoshin se ishin myslimane ne fakt ishin kufare, sepse nuk benin asgje qe te te quaj mysliman. Tani nqs nuk gje per ti shtu ketyre argumenteve mund te thush tere diten ti se shqiptaret jane myslimane, gje qe i jep te drejte te gjitheve te thone qe shqiptaret jane pedofile, sepse ska renci te besh veprime pedofilie qe te quhesh pedofil, mjafton t'i vesh emrin pedofil dhe atehere eshte pedofil... kshu je duke fol ti

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Pergjigja ime per kete teme dhe duan apo sduan disa....cilat qofshin besimet tona,mbi te gjitha jemi....Shqipetare!Respektoni dhe nderoni besimet e secilit por duke vene para se gjithash "Shqiptarine"!

O Moj Shqypni

O moj Shqypni, e mjera Shqypni,
    Kush te ka qitë me krye n'hi?
    Ti ke pas kenë një zojë e randë,
    Burrat e dheut të thirrshin nanë.
    Ke pasë shumë t'mira e begati,
    Me varza t'bukura e me djelm t'ri,
    Gja e vend shumë, ara e bashtina,
    Me armë të bardha, me pushkë ltina,
    Me burra trima, me gra të dlira;
    Ti ndër gjith shoqet ke kenë ma e mira.
    Kur kriste pushka si me shkrep moti,
    Zogu i shqyptarit gjithmonë i zoti
    Ka kenë për luftë e n'luftë ka dekun
    E dhunë mbrapa kurr s'i mbetun.
    Kur ka lidhë besën burri i Shqypnisë,
    I ka shti dridhën gjithë Rumelisë;
    Ndër lufta t'rrebta gjithëkund ka ra,
    Me faqe t'bardhë gjithmonë asht da.
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?
    Po sikur lisi i rrxuem përdhe,
    Shkon bota sipri, me kambë, të shklet
    E nji fjalë t'ambël askush s'ta flet.
    Si mal me borë, si fushë me lule
    Ke pas qenë veshun, sot je me crule,
    E s'të ka mbetun as em'n as besë;
    Vet e ke prishun për faqe t'zezë.
    Shqyptar', me vllazën jeni tuj u vra,
    Ndër nji qind ceta jeni shpërnda;
    Ca thone kam fè ca thonë kam din;
    Njeni:"jam turk", tjetri:"latin"
    Do thonë: "Jam grek", "shkje"-disa tjerë,
    Por jemi vllazën t'gjith more t'mjerë!
    Priftnit e hoxhët ju kanë hutue,
    Për me ju damun me ju vorfnue!
    Vjen njeri i huej e ju rri n'votër,
    Me ju turpnue me grue e motër,
    E për sa pare qi do t'fitoni,
    Besën e t'parëve t'gjith e harroni,
    Baheni robt e njerit t'huej,
    Qi nuk ka gjuhën dhe gjakun tuej.
    Qani ju shpata e ju dyfeqe,
    Shqiptari u zu si zog ndër leqe!
    Qani ju trima bashkë me ne,
    Se ra Shqypnia me faqe n'dhe!
    E s'i ka mbetun as bukë as mish,
    As zjarm në votër, as dritë, as pishë;
    As gjak në faqe, as nder ndër shokë,
    Por asht rrëxue e bamun trokë!
    Mblidhniu ju varza, mblidhniu ju gra,
    M'ata sy t'bukur q'dini me qa,
    Eni t'vajtojmë Shqypninë e mjerë,
    Qi mbet' e shkretë pa em'n, pa nder;
    Ka mbet e vejë si grue pa burrë,
    Ka mbet si nanë, qi s'pat djalë kurrë!
    Kujt i ban zemra m'e e lan' me dekë
    Kët farë trimneshe, qi sot asht mekë?
    Këtë nanë të dashtun a do ta lamë,
    Qi njeri i huej ta shklasë me kambë?
    Nuk, nuk! Këtë marrè askush s'e do
    Këtë faqe t'zezë gjithkush e dro!
    Para se t'hupet kështu Shqypnia,
    Me pushkë n'dorë le t'desë trimnia!
    Coniu, shqyptarë, prej gjumit çoniu,
    Të gjithë si vllazën n'nji besë shtërngoniu,
    E mos shikoni kisha e xhamia:
    Feja e shqyptarit asht shqyptaria!
    Qysh prej Tivarit deri n'Prevezë,
    Gjithkund lshon dielli vap'edhe rrezë,
    Asht tok' e jona, prind na e kanë lanë
    Kush mos na e preki, se desim t'tanë
    Të desim si burrat që vdiqnë motit
    Edhe mos marrohna përpara zotit.

Pashko Vasa

Vetëm një atdhetarizëm i flaktë mund te krijonte vargje me një forcë të tillë, vargje që shpallën parrullën e madhe rilindase se kombi është mbi çdo fè, se shqiptaria, atdheu, e ardhmja e tij janë gjithçka. P.Vasa është një nga të parët që lëshoi kushtrimin për t'u bashkuar pa dallim feje.
    Vërtet në pikpamje të kompozicionit vjersha përbëhet prej dy pjesësh dhe theksi vihet më tepër tek e dyta, por patosi i saj i drejtohet edhe së ardhmes. Ajo u shkrua e frymëzuar nga aspiratat për ta parë Shqipërinë të lirë, të përparuar e plot dinjitet. Vjersha "O moj Shqypni„ është një nga krijimet më të frymëzuara të poezisë shqiptare. Figuracioni i pasur e shprehës, epitetet, krahasimet, pyetjet retorike plot ngarkesë emocionale, shkodranishtja e kuptueshme dhe e ëmbël e bënë atë aq ndikues tek masat. Vargu dhjetërrokësh (pesërrokësh i dyzuar) i jep poezisë një ritëm marshi, në përputhje me përmbajtjen, duke sintetizuar thuajse gjithë idetë e lëvizjes kombëtare: krenarinë për të kaluarën, dashurinë për vendin, urrejtjen për robërinë, thirrjen për bashkim, vjersha "O moj Shqypni„ u bë një nga kryeveprat poetike të Rilindjes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 17-03-2008 më 08:55
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Apapap cdo dit e me shum po me bind se Paganizmi po te cmend, paganizmi te paska nxjerr nga butesia femerore sikur qe i ka nxjerr edhe Deaden , Alden , Augusta ... aspak nuk jeni ne urtesin qe i ka hije nje femre. Lere urtesin po edhe idiotizmi ju ka kaplu deri ne ngulfatje , kush thot se ka luftu dikush per Islam oj ??
    Ne themi se shqiptaret musliman , kan luftu per ceshtjen kombetare ( gjersa te krishteret masakronin bashk me serbet- rasti i Pejes)

Lexo me kujdes tash KOKBOSHE , edhe urdhero mohoje se Adem Jashari ska qen musliman. Hajt lexo tash Paganiste , hapi syt ...

Sulmi ka ndodhur pas syfyrit, sepse ishte Ramazan dhe ne kohen kur familjaret tane po beheshin gati per te fjetur. Pak me heret, pasi kishin ngrene syfyr, Hamza kishte shkuar ne dhomen e tij, ndersa, ne korridorin e kulles kishte qene e ndezur nje llambe.....
    http://www.forumishqiptar.com/showth...t=13596&page=2

Hajt qepe tash aty ....
    Angel , oj zemerverbuar , komentoje ket punen e fundit , cka esht Adem Jashari per ty , edhe aj ka qen musliman , biles ka AGJERU .
    Komandant Hoxha , poashtu musliman
    Jakup Hasipi poashtu , nje nga hoxhallaret me te njoftur mbar shqiptar, pjesmarres direkt ne luftra.
    http://www.youtube.com/watch?v=5jdtvI-lbqs

E per ne fund percjelle ket Video te Jakup Hasipit , Hoxhes , i cili me uniform KUQ E ZI , flet per vlerat kombetare, per gjakun kuq te shqiptarit , per flamurin Kuq e Zi , ku thot Bajrak esht nje kemish qe i ben tamam gjith popullit. Dhe thot un ket qe po e bej e kam obligim. Asnjeher smundesh ta gjejsh nje PAGANIST sikur ti me kshtu veper madhore. Gjeje ti nje person qe i thot vetes Paganist ( sikur qe je ti) dhe flet per komb dhe ka ber dicka per komb.
    http://www.youtube.com/watch?v=VO3cbiPyJuk
    Hajt the koken tash , se ashtu ashtu vetem te rendon qafen , se ske asgje mbrenda.

Cka jat te krishteret per ty , sepse edhe ato besimin e kan Aziatik.

Hakuna Mattatta Maska e AngryAngel
    Anëtarësuar
    19-09-2006
    Vendndodhja
    Askund
    Postime
    263
    Nuk eshte islami i demshem per Shqiperine, ne fakt asnje fe - besim. Pasiqe nje besimtare nuk beson per te tjeret por per Zotin dhe veten, pra eshte pune qe ka te beje vetem me individin dhe me Zotin, jo me te tjeret perreth. Po edhe aj qe eshte ateist ka te beje me veten dhe veten, jo me te tjeret. Por te demshem jane ato njerez qe mirren me te tjeret me shume se me punet e veta!

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Ky forum qenka anti shqiptar dhe anti musliman , sepse deri tash dhjetra her disa antar te retarduar po ofendojn heronjt kombetar te cilet kan qen te ketij besimi, dhe nuk po merren masa ndaj tyre, ndersa poqese kisha fillu un orthodokset ti emeroj si jevgj grek ateher garant dot me ishte ndalu me te shkruj ketu, por kjo tregon se ktu gjith hierarkia e ketij forumi esht i te njejtit mendim me Angel , Alda , diocleziano...

Po ofendohen
    Në këtë Iuftë, pos Isa Boletinit, u shquan edhe Bejtë Selaci, Halim Çaushi, Halil e Jonuz Bo*letini, Nuredin e Zeqir Mehmeti. U vranë Xhemë Boletini, Halim Çaushi e Zenel Koliqi, kurse u plagosën Isa Boletini, Halit Ahmeti nga Syrigana, Bislim Selim Radisheva. Sejdi SeIaci dhe Zeqir Mehmeti.

Hasan Prishtina
    Adem, Hamz , Shaban, Rifat.... Jashari , Ismet Jashari , Mujdin Aliu ,
    Ismail Qemali, Naim Frasheri, Abdyl Frasheri ,
    Jashar Boletini, Bejtë Selaci, Shaban Jashari, Nuhë Bajgora ,Abedin bej Dino ,Mehmet Ali Vrioni,Jakup Ferri, Selim Çoba, Shaban Bushati,Selim Gjyrezi ,

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anëtarësuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Ky forum qenka anti shqiptar dhe anti musliman , sepse deri tash dhjetra her disa antar te retarduar po ofendojn heronjt kombetar te cilet kan qen te ketij besimi, dhe nuk po merren masa ndaj tyre, ndersa poqese kisha fillu un orthodokset ti emeroj si jevgj grek ateher garant dot me ishte ndalu me te shkruj ketu, por kjo tregon se ktu gjith hierarkia e ketij forumi esht i te njejtit mendim me Angel , Alda , diocleziano...

Po ofendohen
    Në këtë Iuftë, pos Isa Boletinit, u shquan edhe Bejtë Selaci, Halim Çaushi, Halil e Jonuz Bo*letini, Nuredin e Zeqir Mehmeti. U vranë Xhemë Boletini, Halim Çaushi e Zenel Koliqi, kurse u plagosën Isa Boletini, Halit Ahmeti nga Syrigana, Bislim Selim Radisheva. Sejdi SeIaci dhe Zeqir Mehmeti.

Hasan Prishtina
    Adem, Hamz , Shaban, Rifat.... Jashari , Ismet Jashari , Mujdin Aliu ,
    Ismail Qemali, Naim Frasheri, Abdyl Frasheri ,
    Jashar Boletini, Bejtë Selaci, Shaban Jashari, Nuhë Bajgora ,Abedin bej Dino ,Mehmet Ali Vrioni,Jakup Ferri, Selim Çoba, Shaban Bushati,Selim Gjyrezi ,
    edhe cka qe kan luftu, kan luftu me mbrojt njerzit e tyre, kan luftu se skan pas prespektive jete me jetue pasi ja u vrane te gjithe,cdo kush lufto,kan luftu te gjithe ne ate periudhe.
    nuk kan luftu per Islamin o injorant,kan luftu pa mar parasysh fe kristiane,orthodokse,Islame, kan luftu per kosove jo per arabi ty ..................... se na cmene rob i marr.
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga ^AngeL^ Lexo Postimin
    edhe cka qe kan luftu, kan luftu me mbrojt njerzit e tyre, kan luftu se skan pas prespektive jete me jetue pasi ja u vrane te gjithe,cdo kush lufto,kan luftu te gjithe ne ate periudhe.
    nuk kan luftu per Islamin o injorant,kan luftu pa mar parasysh fe kristiane,orthodokse,Islame, kan luftu per kosove jo per arabi ty ..................... se na cmene rob i marr.
    Ne fakt per te pare se perse luftuan....duhen pare gjithashtu 14 pikat qe kerkoi Hasan Prishtina , Ibrahim Pashes ne Prishtine, nga te cilat ...vecoj:

Hapjen e medreseve...dhe
    Mbrojtjen e zakoneve dhe traditave islamike

keto te dyja nuk ishin direkt kerkesat e Hasan Prishtines (i cili ishte rilindas intelektual), por te konservatoreve si Isa Boletini.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •