Close
Faqja 13 prej 119 FillimFillim ... 311121314152363113 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 1188
    Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    O khan, pse nuk flet njehere me Koço Devolen te te marri ne grupin e vet te Estrades ? Do ta lije gojehapur me humorin tend :

Arabia Saudite ze vendin e pare ne bote per intelektuale, per fryme popullsie !!!

(Qeshje ne salle hahahahaha hihihihi huhuhuhu hohohohoho)

Nderhyn pastaj Gostivari (sepse humoristet punojne dyshe - njeri prit e tjetri hidh) :

- Po jo bre khaaan, ani çka po thue qashtu ! A e harrove Jemenin aaa ?

(Qeshje, vershellima, gajasje, mpakje, brinjet me dore, shurra ne breke ne salle)

Bie perdja. Salla nuk ngrihet. Duam prape ! Duam prape !

Hyn khani dhe thote : jo de jo se na duhet perdite, hajdeni neser, ketu jemi.

E keshtu, te presim neser...

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    ne lidhje me shifrat e konvertimeve nuk pajtohem me ty mirepo mos i ik pyetjes pergjigju direkt behen me dhun apo pa dhun
    Nuk ka rendesi se a pajtohesh a jo, por me rendesi eshte se krishterimi eshte duke u perhapur dhjetera here me shpejt p.sh. ne Afganistan, Turqi, Egjipt etj. sesa feja islame eshte duke u perhapur ne Amerike, edhepse nuk jane mundesite e barabarta sepse kur nje mysliman konvertohet ne te krishter e pret kasapi me shpate dhe ligji islamik i ndalon besimet e tjera aty ku islame e ka pushtetin, ndersa islami ne anen tjeter i ka te gjitha mundesite (perpos xhihadit dhe dhunes natyrisht) qe te perhapet ne perendim.

Ne lidhje me pyetjen tende: normale se konvertimet ne islam ne perendim behen pa dhune sepse islami nuk e ka forcen e mjaftueshme qe t'i kundervihet qafirave amerikane se amerikanet jane te forte dhe kane force ushtarake dhe kapital te mjaftueshem qe ta zhdukin per 2 ore kete rrezik, keshtuqe islami as te mos ia msyje qe te imponohet me force se dihet cfare ndodhe aty. Islami rritet ne perendim me shume per shkak te migrimit te myslimaneve drejt perendimit e jo per shkak se perendimoret konvertohen aq shume ne islam. A per Darfurin islami ka bere kerdine, lumenjte e gjakut te qafirave krishtere nuk kane te ndalur, pra mund te them lirisht se ata e kane shijuar 'paqen', 'tolerancen' dhe 'dashurine' e islamit dhe asnje qeveri nuk ka intervenuar me kohe qe ta ndalin ate gjenocid fetar.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Banka Arabe para ca kohesh , i dha nje Donacion prej 300 milon eurove,qeveris shqiptare,per Autostraden Durres - Kukes,Analistet e vlersonin si Shpetimtar te ketij Projekti Madhor,i cili ishte ne prag te deshtimit,po te mos ishte ky Donacion Nga Banka Arabe...

Oda ekonomike Kosovë/Arabi koheve te fundit eshte themeluar dhe po mban kontakte te Vazhdueshme ne menyre qe te thithe investime nga Bota arabe,e cila nga Bota e experteve Ekonomik Boterore ,e konsiderojn se eshte ne Invazion ne kohet e Fundit ,dhe sipasoj e ketij Fakti ,Australi ,Amerika,Britani e madhe dhe shumeë shtete e kan shpallur si Zone me interes kete pjes te Gadishullit Arabik...dhe menjer jan nfutur qe te lidhin mardhenje ekonomike permes Odave Ekonomike,kete Hap e para e merre Australia dhe bene kerkes qe te thurr mardhenje ekonomike me kete zone Interesi...

Mali i Zi sipas te gjitha gjasave eshte afer qe te thithe nje donacion nga Qeveria Arabe me vlere prej 50 milion dollareve, per nje projekt Turistik ne Mal te zi..

Ne si shtete shqiptare te varfera duhet te kemi interes dhe te lobojm qe ti thithim investimet nga Jasht pavarsisht nga cili shtet...

Kosova si shteti Im ,jam i kenaqur me perpjekjet dhe lobimet qe po i bene vazhdimisht ne tere boten per te thithe investime ne Kosove ..

Disa Sheik nga Dubai per mes nje poashtu sheiku Shqiptar qe punon ne Dubai kan shprehur Interesin e tyre qe te Investojn ne Kosove...

Une mund te flas ne emer te Kosoves,dhe se Kosova ime deshiroj qe te ketë mardhenje te mira me qdo shtet te botes ,sidomos me ato shtete qe mundet te jete lidhja me e fort per shkak te kulturave te ngjajshme siq jan shtetet Islame...

Ndersa Opinioni i Shqipris nuk me intereson ,nese do apo nuk do qe te ketë mardhenje me boten Islame ,per Interesat e saja...Ne jemi ne Kosov me shume 98% Musliman dhe Tash po flitet se Kosova do jete shteti me perqindje me te madhe te muslimaneve ne bote duke ia kaluar edhe Indonezis...Normal te mos flasim per ne Evropë absolit N.r 1...

Ne nje bised para ca muajsh me nje Profesor te Univerzitetit te George Town te Amerikes,mu pergjigj ne pyetjen time se si e shef Islamin ne Kosovë???

Ai me tha se Evropa ,pres nga Muslimanet e Kosoves ,Shqipris,dhe vendeve te rajonit qe ta proklamojn Islamin paqesor dhe ta bindin perendimin se jan te civilizuar dhe se Islami eshte po ai qe kultivohet...Per Kurriozitet Ky profesor Ishte me Prtestatnt
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Por as vet qytetaret e atyre shteteve nuk kane para qe t'i vizitojne ato, shumica jane turiste te huaj (nga perendimi). Arabet ndertojne hotele prej dukatit, pra jane vetem disa sheike qe vjedhin dhe plackisin pasurine shoqerore per budallalleqet e tyre. Perendimi investon ne shkence dhe perparim, arabet ne fe e indoktrinim.
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Dubai, Katari etj qe kane te ardhura mjaft te larta per fryme, dhe po zhvillojne shume turizmin, nuk ia dedikojne kete fuqise se mendjes se tyre, por pasurive qe u ka dhene zoti. Myslimanet sic e verteton edhe artikulli i mesipermi sjelle nga Iliria, jane thellesisht injorante dhe te zhytur ne llumin e mendesise mesjetare. Ne Dubai keto investime projektohen nga arkitekte Europiane, ndertohen nga firma perendimore, dhe manaxhohen nga firma perendimore.
    O djema te mos e ndjeni te nenqmuar veten e juaj sepse ka shpres edhe per juu..

Momentalisht Perendimoret ne Dubai jan Rroktarë te bisnesmeneve Musliman ,Thjesht jan ata qe marrin dhe pranojn Urdhera nga Sheiket...

Disa fakte Interesante ne Vazhdim:

Banoret e dubait koheve te fundit jan merzitur aq shume nga jetesa me Rrokaqiej,po organizojn ndeja ne per shkretetire,per tu relaksuar..

Tipi me i ri Toyota_s i cili me te madhe para ca kohesh blihej nga V.I.P ne Amerikë,ndersa po I njejti Tip i Automobilit vozitej nga Taxistet ne Dubai,d.m.th Nje kompani e Taxisteve i blen disa automobila te ketij Lloji per sherbime te udhetareve...

E shume Kurriozitete ,qe nuk po kam kohe te i permendi ...

Kaloni mire me disa qaste ne BOTEN E ENDRRAVE..>>>>
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 08-03-2008 më 06:59
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    A eshte islami i demshem per Shqiperine?islami eshte kolere.
    sa mire qe Shqiptaret nuk jane fetare.
    Kush e tha qe nuk jane ? shqiptaret e vertete jane besimtare ,degjoje pak kengen:

http://it.youtube.com/watch?v=b43_LP...eature=related
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Po leni ore le te shohin endrra te lagta.
    Endrra i kane, se mos munden t'i bejne ndonje gje islamit gjate komunizmit per 50 vite? Jo.
    As tash nuk mund t'i bejne asgje e as ne te ardhmen.

Dream on.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Une jo solla informata nga vet muslimanet qe kan bere studime shkencore dhe me statistike tregojne se a eshte i demshem islami per shoqerine.
    Çohen disa te gjore dhe mundohen te flasin per nje qytet ose ndonje ndodhi te izoluar.
    Duhet kerkuar shkakun qe eshte keshtu...Keto vende kan qene te zhvilluara krahperkrah me boten tjeter ne kohen paramuhamedane. Sot jane ....Ja ku jane...

Ekonomia islame

Llogaritet të jenë 1,476,233,470 muslimanë në fytyrën e tokës: një miliard janë në Azi, 400 milion në Afrikë, 44 milion në Evropë dhe 6 milion në Amerikë. Çdo i pesti banorë i tokës është mysliman; për çdo hindu janë dy mysliman; për çdo budist janë dy muslimanë dhe për çdo hebre janë 100 muslimanë. A e keni pyetur ndonjëherë veten pse muslimanët janë kaq të pafuqishëm?

Ja pse: Organizata Konferenca Islamike (OIC) ka 57 vende anëtare dhe të gjitha së bashku i kanë rreth 500 universitete; një universitet për çdo tre milion muslimanë. Shtetet e bashkuara kanë 5,758 universitete ndërsa India ka 8,407 universitete. Më 2004 universiteti “Shangai Jaio Tong” përmblodhi një ‘Radhitje akademike e universiteteve botërore’ dhe intriguese, asnjë nga unverzitetet e shteteve me shumicë myslimane nuk ishte në toplistën e 500 universiteteve.

Sipas të dhënave të mbledhura nga UNDP, joanalfabetizimi në botën krishtere qëndron afër 90 % dhe 15 shtete me shumice krishtere kanë shkalllën e joanalfabetizmit 100 %. Për kontrast të madh, një shtet me shumicë muslimanë ka një shkallë të joanalfabetizmit 40 % dhe nuk ka shtet me shumice myslimane që ka shkallën e joanalfabetizmit 100 %. Afërsisht 98 % e joanalfabetëve në botën krishtere kanë të kryer shkollën fillore, përderisa më pak se 50 % e joanalfabetëve në botën islame kanë kryer shkollën fillore.

Vendet me shumicë islame kanë 230 shkencëtarë në një milion muslimanë. SHBA ka 4000 shkencëtarë në një milion banorë dhe Japonia ka 5000 shkencëtarë në një milion banorë. Në tërë botën arabe numri total i kërkuesve me kohë të plotë është 35,000 dhe ka vetëm 50 teknikë në një milion arab (në botën krishtere ka deri 1000 teknikë në një milion banorë). Për më shumë, bota islame shpenzon vetëm 0.2 % për GDP e sajë në kërkime dhe zhvillim, përderisa bota krishtere shpenzon rreth 5 % për GDP.

Konkluzë: bota islame ka dështuar në aftësinë për të prodhuar dituri.

Gazetat ditore për 1000 njerëz dhe numri i titujve te librave për 1,000,000 janë dy indikatorë me rëndësi se si është duke u shpërndarë dituria në një shoqëri. Në Pakistan ka 23 gazeta ditore për 1000000 njerëz ndërsa në Singapor kjo shkallë është 360. Në UK numri i titujve te librave për një milion njerëz është 2000 ndërsa e njëjta në Egjipt është 20.

Konkluza: bota islame po dështon në përhapjen e diturisë.

Eksporti i produkteve të teknologjisë se lartë si përqindje e eksportit total është një tregues i mirë i zbatimit të diturisë.

Eksportimi i produkteve të teknologjisë së lartë si përqindje ndaj eksportimit të përgjithshëm në pakistan është 1 %. E njëjta për Arabinë saudite është 0.3 %; Kuvajti, Maroku dhe Algjeria kanë përqindjen 0.3 % përderisa Singapori e ka 58 %.

Konkluza: bota islame po dështon në zbatimin e diturisë.

Pse janë muslimanët kaq të pafuqishëm? Për shkak se nuk janë duke prodhuar dituri. Pse janë muslimanët kaq të pafuqishëm? Sepse ne nuk po e shpërndajmë diturinë.

Pse janë muslimanët të pafuqishëm? Sepse ne nuk po e zbatojmë diturinë dhe ardhmëria i takon shoqërisë që bazohet në dituri.

Interesant, vjetori i bashkuar i GDP të 57 shteteve të organizatës islamike është nën 2 bilion dollarë. Amerika e vetëm prodhon mallra dhe shërbime 12 bilion dollar; Kina 8 bilion, japonia 3.8 bilion dhe Gjermania 2.4 bilion (duke blerë lëndën e parë për rrymë).

Arabia saudite e pasur me naftë, UAE (Emiratet) Kuvajti dhe Katari së bashku prodhojnë mallra dhe shërbime (shumica naftë) në vlerë 500 $ milard; Spanja vetëm prodhon mallra dhe shërbime në vlerë mbi 1 trilion dollarë, Polonia katolike 489 miliard dollarë dhe Tailanda Budiste 545 milard. GDP e muslimanve në raport më GDP-në botërore është në rënje të shpejtë.

Autori është kolumnist i pavarur nga Islamabadi.
    përktheu: Bashkim Shala

A kamundesi te nxjerrim konkludim nga kjo statistike?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Banka Arabe para ca kohesh , i dha nje Donacion prej 300 milon eurove,qeveris shqiptare,per Autostraden Durres - Kukes,Analistet e vlersonin si Shpetimtar te ketij Projekti Madhor,i cili ishte ne prag te deshtimit,po te mos ishte ky Donacion Nga Banka Arabe...

Oda ekonomike Kosovë/Arabi koheve te fundit eshte themeluar dhe po mban kontakte te Vazhdueshme ne menyre qe te thithe investime nga Bota arabe,e cila nga Bota e experteve Ekonomik Boterore ,e konsiderojn se eshte ne Invazion ne kohet e Fundit ,dhe sipasoj e ketij Fakti ,Australi ,Amerika,Britani e madhe dhe shumeë shtete e kan shpallur si Zone me interes kete pjes te Gadishullit Arabik...dhe menjer jan nfutur qe te lidhin mardhenje ekonomike permes Odave Ekonomike,kete Hap e para e merre Australia dhe bene kerkes qe te thurr mardhenje ekonomike me kete zone Interesi...

Mali i Zi sipas te gjitha gjasave eshte afer qe te thithe nje donacion nga Qeveria Arabe me vlere prej 50 milion dollareve, per nje projekt Turistik ne Mal te zi..

Ne si shtete shqiptare te varfera duhet te kemi interes dhe te lobojm qe ti thithim investimet nga Jasht pavarsisht nga cili shtet...

Kosova si shteti Im ,jam i kenaqur me perpjekjet dhe lobimet qe po i bene vazhdimisht ne tere boten per te thithe investime ne Kosove ..

Disa Sheik nga Dubai per mes nje poashtu sheiku Shqiptar qe punon ne Dubai kan shprehur Interesin e tyre qe te Investojn ne Kosove...

Une mund te flas ne emer te Kosoves,dhe se Kosova ime deshiroj qe te ketë mardhenje te mira me qdo shtet te botes ,sidomos me ato shtete qe mundet te jete lidhja me e fort per shkak te kulturave te ngjajshme siq jan shtetet Islame...

Ndersa Opinioni i Shqipris nuk me intereson ,nese do apo nuk do qe te ketë mardhenje me boten Islame ,per Interesat e saja...Ne jemi ne Kosov me shume 98% Musliman dhe Tash po flitet se Kosova do jete shteti me perqindje me te madhe te muslimaneve ne bote duke ia kaluar edhe Indonezis...Normal te mos flasim per ne Evropë absolit N.r 1...

Ne nje bised para ca muajsh me nje Profesor te Univerzitetit te George Town te Amerikes,mu pergjigj ne pyetjen time se si e shef Islamin ne Kosovë???

Ai me tha se Evropa ,pres nga Muslimanet e Kosoves ,Shqipris,dhe vendeve te rajonit qe ta proklamojn Islamin paqesor dhe ta bindin perendimin se jan te civilizuar dhe se Islami eshte po ai qe kultivohet...Per Kurriozitet Ky profesor Ishte me Prtestatnt

PËRSE SHTETET ARABO-ISLAMIKE NUK E NJOHIN REPUBLIKËN E KOSOVËS?

Mund të lexosh më poshtë sa sa mirë përputhen argumentet Serbo-Ruse me ato Islamike. Nqs njeh ndonjë arab nga ata që të mësojnë të përgjigjesh poshtë e lart (pa u menduar, sigurisht) pyete dhe atë përse nuk e njohin Kosovën. Pastaj, përzeje me dru, ose bjeri me kuran kokës.

http://www.arabnews.com/?page=7&sect...d=8&m=3&y=2008

arab-news
    Prektora

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Kush e tha qe nuk jane ? shqiptaret e vertete jane besimtare ,degjoje pak kengen:

http://it.youtube.com/watch?v=b43_LP...eature=related
    po baba tomori eshte shqiptar lol,une e kisha fjalen nuk jane fetare ne lidhje me ate religjonin kancerogjen te shkretetires
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    po baba tomori eshte shqiptar lol,une e kisha fjalen nuk jane fetare ne lidhje me ate religjonin kancerogjen te shkretetires
    E per ate po,ke te drejte,vecse me cpo shohim kohet e fundit,nga shqiperia e mesme,kosova e maqedonia ka nje turr islamik te cuditshem...sic e thote edhe Darwin vendet myslymane ende se kane njohur pavaresine e kosoves,ne ndryshim nga vendet kristiane,ne nje kohe qe duhet te ishte e kunderta...Ku eshte vellazeria islame?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •