Close
Faqja 28 prej 119 FillimFillim ... 1826272829303878 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 1188
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Nji pytje e kam per kta Arabofilet e Tungustanit : nga po i nxjerrin keto perqindje per sa i perket besimeve tek shqiptaret, kur kurr sasht ba nji statistik e till,dhe muslimanet nuk pagezohen dhe nuk kurorzohen (martohen) neper xhamija qe me mujt me mbajt ndoj numer statistikor.
    Se shpejti do te ket rregjistrime zyrtare shtetrore ne Shqipri , Kosove dhe Maqedoni dhe mandej do shofim numrat ,prandaj keni durim deri atehere,qe te mos zhgenjeheni.

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Per kete s'me jep njeri nje pergjigje?!

Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Perse nuk pengon Islami zhvillimin e Malajzise, Dubait, Katarit, Kuwaitit?
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Islami eshte i demshem per arabine jo me per shqiperine, -a po i keputni llafet ma se na lodhet. ***
    Pergjigjen e ke ke citimi me siper

Citim Postuar më parë nga proscriptor Lexo Postimin
    Me statistika serbe e? Ho me fol.

Mbi 95% myslo logjikisht kuptohet si 96%-99%. Gje qe dmth se katoliket i bien 4-1%! Fe te tjera nuk ka! Ateiste s'behet llaf! Se nuk e pranon kete truri i jevgut as i serbit. ncq ncq ncq
    Ne Kosove shumica dermuese e shqiptareve jane muslimane. Ndoshta jo mbi 95% por 90% ka mundesi te jete. Nje pjese e vogel jane te besimit katolik. Po te ketij besimi ka nje pakice kroate (e perqendruar sidomos ne komunen Viti, fshatrat Stubell, Letnice, etj). Minoritaret serbe jane te besimit orthodhoks.
    Te dhenat me siper jane sipas asaj qe personat deklarohen te jene, e jo sipas asaj sa e ushtrojne besimin e tyre, duke frekuentuar xhamite e kishat, e duke u larguar nga alkoholi e nga gjerat tjera te ndaluara e te preferuara nga besimet qe ndjekin.

Citim Postuar më parë nga drity Lexo Postimin
    Me trego nje foto nga pavarsia e Kosoves ku shef nje perçe. Ne qofte se osht siç thu ti 95%, duhet me qen kollaj me gjet nji. Apo jo?
    Sic thashe me siper, jo te gjithe muslimanet mbajne perce. Dikush kishte perdorur termin Ligh Islam pak me siper. Nuk di ne do ishte termi i duhur per te pershkruar ate qe ne te vertete ndodh ne Kosove (dhe midis shqiptareve te Maqedonise e te Shqiperise). Per shembull, familja ime njihet si familje muslimane, por qe nuk kemi asnje femer me perce ne familje. Agjerojme gjate Ramazanit, lutemi ne xhami (se paku te premteve), mundohemi te qendrojme larg alkoholit, por nganjehere dhe e pime. Kryesorja - ndihemi si muslimane dhe si te tille deklarohemi.

Citim Postuar më parë nga Dragut Lexo Postimin
    Ej po ti je një palo emigranti mër burr... ça fol ti për Maqedoninë e Titos... kur ishte hera e fundit që e ke vizitu?! Oo nuk jena në 1957 kur dilte Tito ene thoshte jeni të gjithë mylymanë.
    100% e shqiptareve te Maqedonise jane te deklaruar si muslimane. Disa sipas pershkrimit dhene me siper, nje pjese e konsiderueshme e ushtrojne fene me me seriozitet se ca te tjere, por me rendesi eshte qe nuk eshte degjuar te kete shqiptare te krishtere, apo shqiptare ateiste ne Maqedoni.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Perse nuk pengon Islami zhvillimin e Malajzise, Dubait, Katarit, Kuwaitit?
    Alienated, po mundohem të të jap unë një përgjigje, ashtu siç e perceptoj. Këto shtete që t'i ke përmendur rrojnë vetëm me naftë, nuk rrojnë me gjë tjetër. Puset e naftës janë punë fati, nuk kanë dalë në oborrin e shtëpisë sime, po kanë dalë në "oborrin" shkretëtinor të një dubajani, katarjani, kuvajtjani etj. Nuk ka ndonjë meritë ai arabi që i ka rastis delli i naftës në territorin e tij, as meritë mendore, as meritë diplomatike, asnjë gjë, thjesht fat.

Pastaj shih edhe popullsinë e këtyre shteteve që ke përmendur: Katari - 800 mijë, Kuvajti - 2 milion e ca, Emiratet Arabe (se Dubai nuk është shtet) - 2 milion e gjys, ndërsa Malajzia me 25 mil banorë ka GDP 12 mijë $, kur Europa dhe ShBA (900 mil bashkë) e kanë mbi 28 mijë $. Kuptohet me gjithë ato puse nafte që kanë, me gjithë atë prodhim e shitje nafte që kanë (mbi 100 $ çmimi për fuçi) mund ta mbështesin zhvillim ekonomik të vendeve të tyre me popullsi vocërrake. Pse Egjipti me 70 milion banorë s'është si Gjermania ose si Katari fundja? Ose Pakistani, Bangladeshi, Maroku, Algjeria, Irani etj...

Lekët i japin sheikët myslimanë, po ndërtimin e bëjnë europianët, projektet hartohen nga europianët, materialet ndërtuese merren në Europë e ShBA, përveç lekëve dhe traullit gjithçka tjetër është euro-amerikane. Ku qëndron merita e dubajanëve, katarjanëve? Askund për mua.
    Life's too short to remove USB safely.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    mire ma jep ti mua nji pergjigje sa % e myslimaneve jetojn ne shtetet qe permende ti?A se harrova ke Indonezine qe falen pese here ne dite dhe po vdesin per buke lali.

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anëtarësuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    mire ma jep ti mua nji pergjigje sa % e myslimaneve jetojn ne shtetet qe permende ti?A se harrova ke Indonezine qe falen pese here ne dite dhe po vdesin per buke lali.

allau hakber dhe Vret drague....................

jom mrena rrekullave, me falet
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Alienated, po mundohem të të jap unë një përgjigje, ashtu siç e perceptoj. Këto shtete që t'i ke përmendur rrojnë vetëm me naftë, nuk rrojnë me gjë tjetër. Puset e naftës janë punë fati, nuk kanë dalë në oborrin e shtëpisë sime, po kanë dalë në "oborrin" shkretëtinor të një dubajani, katarjani, kuvajtjani etj. Nuk ka ndonjë meritë ai arabi që i ka rastis delli i naftës në territorin e tij, as meritë mendore, as meritë diplomatike, asnjë gjë, thjesht fat.

Pastaj shih edhe popullsinë e këtyre shteteve që ke përmendur: Katari - 800 mijë, Kuvajti - 2 milion e ca, Emiratet Arabe (se Dubai nuk është shtet) - 2 milion e gjys, ndërsa Malajzia me 25 mil banorë ka GDP 12 mijë $, kur Europa dhe ShBA (900 mil bashkë) e kanë mbi 28 mijë $. Kuptohet me gjithë ato puse nafte që kanë, me gjithë atë prodhim e shitje nafte që kanë (mbi 100 $ çmimi për fuçi) mund ta mbështesin zhvillim ekonomik të vendeve të tyre me popullsi vocërrake. Pse Egjipti me 70 milion banorë s'është si Gjermania ose si Katari fundja? Ose Pakistani, Bangladeshi, Maroku, Algjeria, Irani etj...

Lekët i japin sheikët myslimanë, po ndërtimin e bëjnë europianët, projektet hartohen nga europianët, materialet ndërtuese merren në Europë e ShBA, përveç lekëve dhe traullit gjithçka tjetër është euro-amerikane. Ku qëndron merita e dubajanëve, katarjanëve? Askund për mua.
    Jack
    Ka dhe Shqiperia (ca) nafte me sa di une, por platformat e naftes (a ca quhen ato vendet nga ku nxirret nafta) me duket jane jashte perdorimi. Me korrigjo nese jam gabim.

Me duket qe nuk i referohemi problemeve reale por i drejtohemi pseudoproblemeve. Sa here qe s'mundemi te pranojme paaftesine tone, ia hedhim fajin gjerave qe s'i kontrollojme dot. Fese e fatit.

Une nuk jam dakord. Nuk te ndalon feja te perparosh. Po e ushtrove si duhet fene, do perparosh qe c'ke me te. Por po e abuzove (cfaredo qe te abuzosh fundja) nuk do ecesh perpara por do besh hapa prapa ose ne vend-numero.
    Por atdheu i Shqiptarëve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Jack
    Ka dhe Shqiperia (ca) nafte me sa di une, por platformat e naftes (a ca quhen ato vendet nga ku nxirret nafta) me duket jane jashte perdorimi. Me korrigjo nese jam gabim.

Me duket qe nuk i referohemi problemeve reale por i drejtohemi pseudoproblemeve. Sa here qe s'mundemi te pranojme paaftesine tone, ia hedhim fajin gjerave qe s'i kontrollojme dot. Fese e fatit.

Une nuk jam dakord. Nuk te ndalon feja te perparosh. Po e ushtrove si duhet fene, do perparosh qe c'ke me te. Por po e abuzove (cfaredo qe te abuzosh fundja) nuk do ecesh perpara por do besh hapa prapa ose ne vend-numero.
    Tek sa shihja nje dokumentar ne lidhje me Emiratet e Bashkuara, aty spjegonte ministri i Financave se vetem 3% e buxhetit vjen nga nafta, kurse pjesa tjeter e buxhetit vjen nga tregtia, turizmi etc etc.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ju zuri goja lesh duke fol per arab,ore nuk e merni vesh se nuk ja ndje njeriu ca bohet me arabt.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    ju zuri goja lesh duke fol per arab,ore nuk e merni vesh se nuk ja ndje njeriu ca bohet me arabt.
    Nuk flitet per arabt ... me duket te jane zgjatur shume qerpiket e s'lexon gje

A eshte Islami i demshem per Shqiperine?

Shtetet e pasura islamike qe kam permendu me siper, shfrytezojne resurset natyrore per t'u pasuruar. Pse nuk i pengon ata Islami per te ecur perpara. Shih Emiratet, Malajzine, Kuwaitin, Arabine Saudite, Katarin...

Edhe Shqiperia ka nafte, por kur dolem nga komunizmi i shkaterruam platformat e i nxorrem nga perdorimi.

Pse s'i shkaterrojne platformat ata muslimanet e shteteve qe kam permendur me siper? Po ata qe shkaterruan platformat ne Shqiperi, cfare ishin? Muslimane? Sepse sapo ra komunizmi me duket - dhe gjate komunizmit Shqiperia ishte nje shtet ateist ... apo jam gabim?!
    Por atdheu i Shqiptarëve

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Jack

Nuk krahasohet nafta që ka Shqipëria me ato që ka Katari me shokë. Nuk krahasohet jo vetëm në sasi, po mbi të gjitha në cilësi. Nafta shqiptare duhet të përpunohet nja dy tre herë që të bëhet e përdorshme për vetura e industri, për më tepër është përpunim i kushtueshëm. Ndërsa nafta arabe ka cilësi shumë të lartë, pa Pb, hidhet direkt në treg, me një përpunim të lehtë.

Përqindja që zënë myslimanët me këtë mirëqenie si Katari është e papërfillshme në raport me numrin e përgjithshëm, nuk zë fare peshë. Kot që mbështeteni te këta shtete.

Nafta është bekimi i arabëve Alienated, fati i tyre më i madh. Po të mos ishte nafta vendet arabe nuk do të kishin asnjë rëndësi gjeopolitike, shkretinë rëre hesapi. Kanë naftën dhe futen në llogari, mgjth edhe atë nuk po dinë si ta administrojnë. Amerikanët po tregohen më të zgjuar, hanë nga pjata e arabëve, ndërsa pjatën e tyre të rezervave të naftës e lënë të paprekur, për kohë më të vështira.

Ajo dihet që nuk të ndalon, po tash si e shpjegon ti që vendet myslimane janë më të prapambeturat në botë? Të drejtat e njeriut përtokë, të drejtat e grave përtokë, arsimimi mizerabël, fëimijët i çojnë në medrese ku vetëm fjala e Zotit nuk mësohet, po rrena e progandë bin ladenash. Këta edhe Kuranin nuk dinë ta lexojnë, tjëtër fjalë shkruhet, tjetër fjalë e lexojnë.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tek sa shihja nje dokumentar ne lidhje me Emiratet e Bashkuara, aty spjegonte ministri i Financave se vetem 3% e buxhetit vjen nga nafta, kurse pjesa tjeter e buxhetit vjen nga tregtia, turizmi etc etc.
    Po Egjipti që ka gjithë atë trashëgimi nga kultura e Egjiptit të lashtë, pse nuk ka të njëjtën mirëqenie me Emiratet e Bashkuara Arabe? Mos u merr me shtete me popullsi vocërrake 1-2 milion e me disa qindra mijëra banorë, po me shtete për të qenë.
    Life's too short to remove USB safely.

Faqja 28 prej 119 FillimFillim ... 1826272829303878 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •