Postuar më parë nga
fisniku-student
Banka Arabe para ca kohesh , i dha nje Donacion prej 300 milon eurove,qeveris shqiptare,per Autostraden Durres - Kukes,Analistet e vlersonin si Shpetimtar te ketij Projekti Madhor,i cili ishte ne prag te deshtimit,po te mos ishte ky Donacion Nga Banka Arabe...
Oda ekonomike Kosovë/Arabi koheve te fundit eshte themeluar dhe po mban kontakte te Vazhdueshme ne menyre qe te thithe investime nga Bota arabe,e cila nga Bota e experteve Ekonomik Boterore ,e konsiderojn se eshte ne Invazion ne kohet e Fundit ,dhe sipasoj e ketij Fakti ,Australi ,Amerika,Britani e madhe dhe shumeë shtete e kan shpallur si Zone me interes kete pjes te Gadishullit Arabik...dhe menjer jan nfutur qe te lidhin mardhenje ekonomike permes Odave Ekonomike,kete Hap e para e merre Australia dhe bene kerkes qe te thurr mardhenje ekonomike me kete zone Interesi...
Mali i Zi sipas te gjitha gjasave eshte afer qe te thithe nje donacion nga Qeveria Arabe me vlere prej 50 milion dollareve, per nje projekt Turistik ne Mal te zi..
Ne si shtete shqiptare te varfera duhet te kemi interes dhe te lobojm qe ti thithim investimet nga Jasht pavarsisht nga cili shtet...
Kosova si shteti Im ,jam i kenaqur me perpjekjet dhe lobimet qe po i bene vazhdimisht ne tere boten per te thithe investime ne Kosove ..
Disa Sheik nga Dubai per mes nje poashtu sheiku Shqiptar qe punon ne Dubai kan shprehur Interesin e tyre qe te Investojn ne Kosove...
Une mund te flas ne emer te Kosoves,dhe se Kosova ime deshiroj qe te ketë mardhenje te mira me qdo shtet te botes ,sidomos me ato shtete qe mundet te jete lidhja me e fort per shkak te kulturave te ngjajshme siq jan shtetet Islame...
Ndersa Opinioni i Shqipris nuk me intereson ,nese do apo nuk do qe te ketë mardhenje me boten Islame ,per Interesat e saja...Ne jemi ne Kosov me shume 98% Musliman dhe Tash po flitet se Kosova do jete shteti me perqindje me te madhe te muslimaneve ne bote duke ia kaluar edhe Indonezis...Normal te mos flasim per ne Evropë absolit N.r 1...
Ne nje bised para ca muajsh me nje Profesor te Univerzitetit te George Town te Amerikes,mu pergjigj ne pyetjen time se si e shef Islamin ne Kosovë???
Ai me tha se Evropa ,pres nga Muslimanet e Kosoves ,Shqipris,dhe vendeve te rajonit qe ta proklamojn Islamin paqesor dhe ta bindin perendimin se jan te civilizuar dhe se Islami eshte po ai qe kultivohet...Per Kurriozitet Ky profesor Ishte me Prtestatnt
Krijoni Kontakt