Close
Faqja 8 prej 119 FillimFillim ... 6789101858108 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 1188
    Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Fakti qe Islami ishte shpetues per mos asimilim te shqiptareve nga sllavet,eshte ffakt imperativ ,kjo nuk kontestohet fare...
    Sepse nderhyri si ndermjetesues kulturash ,dhe keshtu arriti qe ky ndermjetsim te beje ndarje ndermjet sllaveve ..
    Ne ate kohe, shqiptaret dhe sllavet, ishin te krishter por njera pale qe katolike dhe tjetra orthodhokse, ose qe te dyja orthodhokse. Tani lind pyetja, perse shqiptari pa tek feja muslimane shpetimin nga asimilimi?? Sipas kesaj llogjike i bie qe :
    - nqs feja orthodhokse te bente sllav (identifikohej me sllav), atehere dhe feja islame identifikohej me turqit si rrjedhoje, shqiptaret identifikoheshin me turqit.
    - nuk ishin te zote shqiptaret te mbanin besimin dhe identitetin ne te njejten kohe?

Ne nuk do kishim aritur deri ne kete pike po te kishim vetem fene e krishter, thjesht kjo larmi fesh ne shqiperi nuk eshte per tu lavderuar por qe ketu kane lindur gjith te keqiat per kombin tone.Turqia ne fund te fundit, cfare ishte?? nje shtet i formuar nga muslimane ballkanas.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    tung eldonel!

Janë disa gjëra që njëriu mund të bëjë paralelizma me kohra të mëhershme por me problematika të ngjashme.

A ke menduar ndonjëher:
    Si dolën fetë , të tilla cfarë jan sot?

Pse patëm nevoj ne njërzit për fe, e më mir ndoshta do të ishte të them për gjitha këto fe?

Do të kthehem në temë , pasi do të më japësh ndonjë përgjigje.

Të përshendes1

Kili

SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET1
    e deshiron pergjigjen ne aspektin fetar apo si ?

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Ne ate kohe, shqiptaret dhe sllavet, ishin te krishter por njera pale qe katolike dhe tjetra orthodhokse, ose qe te dyja orthodhokse. Tani lind pyetja, perse shqiptari pa tek feja muslimane shpetimin nga asimilimi?? Sipas kesaj llogjike i bie qe :
    - nqs feja orthodhokse te bente sllav (identifikohej me sllav), atehere dhe feja islame identifikohej me turqit si rrjedhoje, shqiptaret identifikoheshin me turqit.
    - nuk ishin te zote shqiptaret te mbanin besimin dhe identitetin ne te njejten kohe?

Ne nuk do kishim aritur deri ne kete pike po te kishim vetem fene e krishter, thjesht kjo larmi fesh ne shqiperi nuk eshte per tu lavderuar por qe ketu kane lindur gjith te keqiat per kombin tone.Turqia ne fund te fundit, cfare ishte?? nje shtet i formuar nga muslimane ballkanas.
    problemi tek ju eshte qe e identifikoni islamin me Turqin apo ndonje shtet tjeter
    une nuk pajtohem me ata qe thojn se Islami ka ardhur me Turqin sepse ka pas shum qe e kane pranuar para ardhjes se Turqis ne tokat shqiptare nepermjet shkembimeve ekonomike dhe gjerave te tjera edhe fundja qe ju thuani nese do te ma mveshte dikush me zor kur te isha liruar po mos te me pelqente po mos te dija qe eshte e verteta do ta hikja mirepo ende jan shumic musliman dhe nuk shoh qe eshte me zor kjo qeshtje .
    1. Turqit nuk ishin shtete fqinje me ty prandaj qendron dallimi ne mes turqve , sllaveve , italianve etj . Dhe kete pergjigje mund ta gjesh shum lehte ka ndonje pjes te tokave shqiptare qe e akne turqit kurse keta tjeret sa te duash , nga kjo do te thot se turqit nuk kane paraqitur rrezik edhe aq sepse eshte nje distanc e gjate kurse keta shum lehte e kan epas te marrin tokat shqiptare dhe te thojn s eketo jane tonat
    2. qfare te keqija bre te kane ardh ty nga feja e merr krishterimin ti sepse je i krishter pse nuk thua pasi shumica jane musliman ta marrim fen islame kurse nese aludon ka ana historike ose si kan ardhur duhet te thuash pagan , une nuk e di me te vertet qfare e keqe ju ka ardhur nga feja
    une jam kosovar dhe pjestaret e komuniteteve tjera asgje nuk kane bere , ju qe shiteni sikurse ju intereson qeshtja kombetare gjeje nje qe e ka ardhur te luftoj ne kosov ose maqedoni ose lugin te presheves pasi jan aq kombetar ose luftojn per qeshtje kombtare kurse nga ana e muslimaneve ka pasur gjithmon dhe ka edhe tani qe kontribojn per qeshtje kombetare , dhe ketu e merr pergjigjen Baptist a kontribon apo jo . Ne Shqiperi per pavarsimin e Shqiperise ishin muslimanet nga Kosova dhe trojet shqiptare kurse kur erdhi qeshtje tek pjeset tjera qe ishin te pushtuara nga pushtuesit e huaj komunitetet tjera harruan dhe ishin musliamnet ata qe luftonin mendoj muslimanet shqiptar kurse ju tjeret nuk e qanit koken fare . Ja ta marr nje shembull ne nje fshat ne Kosov qe te mos i vrisnin serbet i venin kryqat neper dyer te tyre qe te mos i vrasim duke aluduar se jane te njejt .
    Tani une kam nje pyetje per ju
    Pse kur ka luft per qeshtje te trojeve shqiptare nuk ka pjestar te komuniteteve tjera ? Mirepo pa dallim prej vendit merrni pasi jeni aq kombetar duhet ta konsideroni te gjitha trojet shqiptare si vend te juajin dhe te tonin beni dallime ju apo jo ?
    ose i ka shkuar ndonjerit nga ju ne mendje te luftoj ne luftrat e fundit per qeshtje kombtare ?

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    A është Islami i dëmshëm për Shqipërinë?
    Ndoshta.. varet me ça syri e shikon...
    Po ortodoksia si te duket.....

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Cdo ideologji (fetare, politike etj.) qe bazohet ne dhune e imponim, eshte e demshme, dhe jo vetem per Shqiperine, por per te gjitha vendet e botes.
    ne perendim konvertimet qe po behen me dhun jan apo si ?
    i

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    problemi tek ju eshte qe e identifikoni islamin me Turqin apo ndonje shtet tjeter
    une nuk pajtohem me ata qe thojn se Islami ka ardhur me Turqin sepse ka pas shum qe e kane pranuar para ardhjes se Turqis ne tokat shqiptare nepermjet shkembimeve ekonomike dhe gjerave te tjera edhe fundja qe ju thuani nese do te ma mveshte dikush me zor kur te isha liruar po mos te me pelqente po mos te dija qe eshte e verteta do ta hikja mirepo ende jan shumic musliman dhe nuk shoh qe eshte me zor kjo qeshtje .
    Qe islami mund te kete erdhur me perpra turkut/osmanit, eshte nje teze e re dhe jo shume e shtjelluar sepse nuk ke asnje dokument/fakt qe te tregosh numrin e te konvertuarve.
    Identifikimi i islamit ne ate periudhe ishte i njejte me ate te te qenit osman aka turk, ashtu sic pretendoni qe orthodhoks =sllav. kete te 2-en e pranoni , kurse kur vjen puna e islamit beni si iluminsta. Ne ate kohe 99.99% ishin analfabete, nga e mesuan ata se islam nuk duhej te identifikohej me turqine aka osmanet? Do thuash ti, qe ja u tha hoxha , atehere duhet tju ket thene se islami nuk njeh kombesi.

1. Turqit nuk ishin shtete fqinje me ty prandaj qendron dallimi ne mes turqve , sllaveve , italianve etj . Dhe kete pergjigje mund ta gjesh shum lehte ka ndonje pjes te tokave shqiptare qe e akne turqit kurse keta tjeret sa te duash , nga kjo do te thot se turqit nuk kane paraqitur rrezik edhe aq sepse eshte nje distanc e gjate kurse keta shum lehte e kan epas te marrin tokat shqiptare dhe te thojn s eketo jane tonat
    Po turiqit ne ate kohe kishin pushtuar gjith ballkanin, si nuk ishim ne ne kufi (apo brenda) turqise/perandorise osmane. ne ishim turqi Ne nuk na kish mare tokat serbi apo greku, por TURKU. Per cfare rrezik me flet ti mua??

2. qfare te keqija bre te kane ardh ty nga feja e merr krishterimin ti sepse je i krishter pse nuk thua pasi shumica jane musliman ta marrim fen islame kurse nese aludon ka ana historike ose si kan ardhur duhet te thuash pagan , une nuk e di me te vertet qfare e keqe ju ka ardhur nga feja
    une jam kosovar dhe pjestaret e komuniteteve tjera asgje nuk kane bere , ju qe shiteni sikurse ju intereson qeshtja kombetare gjeje nje qe e ka ardhur te luftoj ne kosov ose maqedoni ose lugin te presheves pasi jan aq kombetar ose luftojn per qeshtje kombtare kurse nga ana e muslimaneve ka pasur gjithmon dhe ka edhe tani qe kontribojn per qeshtje kombetare , dhe ketu e merr pergjigjen Baptist a kontribon apo jo . Ne Shqiperi per pavarsimin e Shqiperise ishin muslimanet nga Kosova dhe trojet shqiptare kurse kur erdhi qeshtje tek pjeset tjera qe ishin te pushtuara nga pushtuesit e huaj komunitetet tjera harruan dhe ishin musliamnet ata qe luftonin mendoj muslimanet shqiptar kurse ju tjeret nuk e qanit koken fare . Ja ta marr nje shembull ne nje fshat ne Kosov qe te mos i vrisnin serbet i venin kryqat neper dyer te tyre qe te mos i vrasim duke aluduar se jane te njejt .
    Krishterimin nuk e mar si piknisje, por si nje stad/nivel ku gjith shqiptaret akoma kishin nje fe. Per gjith kete punen e patriotizmit qe ke shkruar, e ke bere me baze ndarjen fetare, duke thene : ne muslimanet keshtu , e ne ashtu..... dmth ti vete ne ndergjegjjen tende ben diferencim fetar.
    Per punen e atij shembullit, cfare do te tregosh?! fshati shpetoi se kishin vene kryqet tek dyert?!

Tani une kam nje pyetje per ju
    Pse kur ka luft per qeshtje te trojeve shqiptare nuk ka pjestar te komuniteteve tjera ?
    ku e ke fjalen? me i sakte
    Mirepo pa dallim prej vendit merrni pasi jeni aq kombetar duhet ta konsideroni te gjitha trojet shqiptare si vend te juajin dhe te tonin beni dallime ju apo jo ?
    ose i ka shkuar ndonjerit nga ju ne mendje te luftoj ne luftrat e fundit per qeshtje kombtare ?
    cilet ne ? Te krishteret? Si te marim pjese me arme? kete do te thuash?
    xfiles

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Qe islami mund te kete erdhur me perpra turkut/osmanit, eshte nje teze e re dhe jo shume e shtjelluar sepse nuk ke asnje dokument/fakt qe te tregosh numrin e te konvertuarve.
    Identifikimi i islamit ne ate periudhe ishte i njejte me ate te te qenit osman aka turk, ashtu sic pretendoni qe orthodhoks =sllav. kete te 2-en e pranoni , kurse kur vjen puna e islamit beni si iluminsta. Ne ate kohe 99.99% ishin analfabete, nga e mesuan ata se islam nuk duhej te identifikohej me turqine aka osmanet? Do thuash ti, qe ja u tha hoxha , atehere duhet tju ket thene se islami nuk njeh kombesi.

Po turiqit ne ate kohe kishin pushtuar gjith ballkanin, si nuk ishim ne ne kufi (apo brenda) turqise/perandorise osmane. ne ishim turqi Ne nuk na kish mare tokat serbi apo greku, por TURKU. Per cfare rrezik me flet ti mua??

Krishterimin nuk e mar si piknisje, por si nje stad/nivel ku gjith shqiptaret akoma kishin nje fe. Per gjith kete punen e patriotizmit qe ke shkruar, e ke bere me baze ndarjen fetare, duke thene : ne muslimanet keshtu , e ne ashtu..... dmth ti vete ne ndergjegjjen tende ben diferencim fetar.
    Per punen e atij shembullit, cfare do te tregosh?! fshati shpetoi se kishin vene kryqet tek dyert?!

ku e ke fjalen? me i sakte

cilet ne ? Te krishteret? Si te marim pjese me arme? kete do te thuash?
    une fola per rrezikun se per ne nuk paraqet turqia po paraqesin keto shetetet tjera
    ateher e para qe ka ardh ka ardh feja ortodokse
    une bera diferencim fetar sepse ky eshte realiteti ata bejne diferencim une vetem realitetin e tregova, sikurse te ishte ndryshe nuk do te kisha thene , dhe per arsye se sa here qe bejne biseda muslimanet i identifikojn me arab turq kurse veten e paraqesin qe kinse keta kontribojn per qeshtje kombetare me se shumti e eshte e kunderta , edhe deshiroja njekohesisht te ja jap nje pergjigje Baptistit qe e kishte postuar me pare shikoje e kam cekur emrin e tij
    pse ne luft me qka shkohet pos me arm

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nje gje eshte e qarte. Propaganda anti per prezencen e Islamit ne Shqiperi, sot pas 500 vjetesh histori, eshte anti-shqiptare dhe shkon zakonisht ne llogari te atyre fqinjeve qe duan tkurrjen e Shqiperise.
    Nuk ka se si Islami, feja dhe kultura ne te cilen Shqiperia kaloi nga mesjeta ne formimin e vet modern te jete Fe anti-shqiptare.
    Por edhe sikur te ishte, ta kerkosh sot pas 500 vjetesh rinovimin eshte vete-degjeneruese.

Vetem inferioristat dhe romantiket ateiste apo ata me kompleksitete jo-shqiptare mund te te flasin kundra rolit te madh qe ka luajtur Islami ne 500 vjetet e fundit.

Lexoni Peter Bartle, Hasan Kaleshi e deri tek shkrimet dinjitoze e te respektueshme te Abdi Baletes.

Keto une i them, pa kundershtuar veten ne deshiren time, qe shqiptaret ti takonin me shqiperizim civilizimeve kristiane, katoliko-ortodokse.

Boll keputet perralla per Skenderbeun. Skenderbeu me familjen Kastrioti jane shembull i te qenit te shqiptareve mes tre feve, katolik-ortodoks-mysliman.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    une fola per rrezikun se per ne nuk paraqet turqia po paraqesin keto shetetet tjera
    ateher e para qe ka ardh ka ardh feja ortodokse
    une bera diferencim fetar sepse ky eshte realiteti ata bejne diferencim une vetem realitetin e tregova, sikurse te ishte ndryshe nuk do te kisha thene , dhe per arsye se sa here qe bejne biseda muslimanet i identifikojn me arab turq kurse veten e paraqesin qe kinse keta kontribojn per qeshtje kombetare me se shumti e eshte e kunderta , edhe deshiroja njekohesisht te ja jap nje pergjigje Baptistit qe e kishte postuar me pare shikoje e kam cekur emrin e tij
    pse ne luft me qka shkohet pos me arm
    Une nuk u nisa nga keto qe thua ti, por nga citimi i pare qe te kam bere ku thua qe "islami na shpetoi nga asimilimi". Per mendimin tim, qe atje filloi tatepjeta per ne si komb. Nuk e kam per islamin si fe, por per procesin e islamizimit te popullsise shqiptare.
    Feja orthodhokse dhe katolike, me nje fjale ajo e krishter, ka qene para islamit. Te gjith kishim nje fe. Ku eshte problemi?

Ne lufte nuk shkohet vetem me pushke , duhet te vesh dhe mendjen ne pune. Lufta nuk ka vetem frontin, ka dhe prapavijen, furnizimet spitalet, ndihmat ...apo keto nuk quhen?!
    xfiles

Islami nuk eshte i demshem per askend.
    Kemi shume probleme te tjera se sa kjo e Islamit.

Faqja 8 prej 119 FillimFillim ... 6789101858108 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •