islami nuk esht i demshem per shqiperin sepse shqiptaret e shqiperis nuk e rrujn hic per asnje lloj feje.shiko psh ne forum vec ata qe ngaterrojn Q me C FLASIN PER FE.DHE KTA SJAN SHQIPTAR SHQIPERIE POR TE TJER
islami nuk esht i demshem per shqiperin sepse shqiptaret e shqiperis nuk e rrujn hic per asnje lloj feje.shiko psh ne forum vec ata qe ngaterrojn Q me C FLASIN PER FE.DHE KTA SJAN SHQIPTAR SHQIPERIE POR TE TJER
SHKELMIN NE FYT GJITHMON minjve bardh e blu
ULTRAS PARTIZONI
O drit ke harruar dhe atmosferen mbytese qe eshte ne ato shtete islamike,e si mund te jetosh atje!!!!!!me ato tradita te peshtira.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
diocleziano, "atmosfera mbytese" eshte relative, psh. kur kam hyre ne nje stalle derrash me ka ardh per te vjell, por me thon te drejten ishte kollaj me konstatu qe per banoret autokton te stalles situata ishte mese e pelqyeshme
When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nito, nuk e di se kë quan ti të përparuar e të prapambetur. Një shtet mund të jetë i pasur, po nga ana shoqërore mund të jetë përtokë. Bie fjala, ato rrokaqiejt e Dubait pse nuk i projektojnë dhe zbatojnë inxhinierët arabë (uae) po marrin europianët dhe amerikanët? Portet i bënë evropianët, ndërtesat, rrugët, hotelet luksoze, qendrat tregtare i bënë evropianët. Dubai është krijesë europiane, e gjitha është vepër europiane, në gjithçka që përmban.
E vetmja gjë që bënë katarjanët e dubajanët janë dhënia e parave (paratë i fituan duke shitur naftë, që fati u shfaqi te dera). Nuk më duket shkencë e madhe të marrësh një "gur" në oborrin tënd (që fati e hodhi aty) e t'ia japësh dikujt tjetër në këmbim të parave.
Të drejtat e femrave (arsimin lëre fare) janë përtokë, lëre se c'thonë ata. Nuk lot rol Islami në këtë mes, puna është te kultura. Kultura arabe është bërrnut, prapanike. Çfarë i kanë sjellë arabët, pakistanezët, indonezianët, sudanezët qytetërimit të sotëm? Ç'shpikje kanë bërë që ne t'i falënderojmë? Më vjen keq, po e vërteta është se s'kanë sjellë asgjë. Ç'zbulim shkencor është bërë nga këta popuj? Ose më hollë hollë më trego se ç'paisje që ke në shtëpi vjen nga këto vende e popuj? Kqyr e më thuaj. Në shtëpinë time asgjë.
Puna është shumë e thjeshtë vëlla i dashur. Motrat e mia dhe kushërirat e mia nuk do të vënë perçe, nuk do të mbulohen, se nuk është pjesë e kulturës shqiptare, e kulturës familjare. Unë nuk do të mbaj mjekër 2 metërshe, as pantallona të shkurtra me kyçin e këmbës jashtë nuk do të vesh, se nuk janë pjesë e kulturës ku jam rritur. As ndonjë lloj kipi apo kapuçi arabik nuk do të vë në kokë. Sudanezët dhe bangladeshianët nuk janë vëllezërit e mi, nuk përkoj askund me ta as në kulturë as në zakon as në gjuhë (feja është shpirtërore vetjake, çdo njeri e sheh Zotin si të dojë). Rakinë, verën e birrën do i pijë, se kështu i kemi ngrit dollitë sa herë. Mishin e derrit nuk e ha se ka shumë dhjamë.
Mos vrit, mos mashtro, mos përdhuno, mos vidh, respekto, kjo është feja për mua, qoftë Islami qoftë Krishterimi. Bëni këto dhe jeni në rregull me Zotin.
Këtu nuk po vazhdoj se do futem shumë thellë andej nga rraca, prandaj po e lë lol. Këto vende janë ç'janë, të paktën nuk bëjnë si ajo gjykata e Pakistanit që dënoi me përdhunim në grup një grua që kishte tradhtuar burrin(e përdhunuar në fakt), ose qëllimi i një tjetre me gurë nga turma. Kultura është thelbi i punës. Nga Afrika e Azia s'ka ardhë ndonjë gjë e hajrit deri tash (Një hipotezë thotë se sa me nxehtë që të jetë (moti), aq më plogësht vepron truri i njeriut. Sa më ftohtë, aq më i zhdërvjellët. Po kjo mbetet thjesht hipotezë lol).Merr per shembull Bolivine ose Kolumbine ne Ameriken Latine. Jane shtete te prapambetura megjithese s'jane shtete myslimane. Shembuj te tille mund te jepen plote ne gjithe boten e qe jo patjeter te keni lidhje me Islamin. Nuk u ka sjelle feja prapambeturine - se po te ishte ashtu - atehere do ishte nje rregull i pergjithshem dhe ne s'do njihnim nje Dubai (per shembull) sic e njohim sot.
Nejse, temë tjetër kjo.
Flm, për vlerësimin Nito, gjithashtu të njëjtin mendim kam edhe unë për ty. Respekte.P.S. Jack Watson, me lejo te te them se je i vetmi person qe mendon ndryshe dhe qe mundohesh te arsyetosh (se paku ne kete teme). Eshte kenaqesi te komunikohet keshtu. Fatkeqesisht, pjesa me e madhe e "kundershtareve" ne kete teme po bejen retorike boshe. Hahaha andej - hihihi kendej, dhe asgje s'thone.
Life's too short to remove USB safely.
O shoku Tito NeoKomunist...
Xhehnemi eshte aq I madh dhe i gjërë sa qe nuk mjafton dhe ti dhe disa te tjere qe te beheni Lende e Parë Djegëse per Zjarr...
Shumca dominon (e keqja) ne kete jetë ,mirpo ju do ta keni pak Nxehtë,mirpo te vyeshem.sepse Ngrohje per dimer nuk keni nevoj...sepse Lende e Parë Djegese do jeni...ta zëmë se do jeni lloj Qymyr Guri...
tash nese te thotë dikush se je barra e shoqeris ...ti Thuaj une jam i vyeshem sepse sherbej si lende djegese ne Xhehnem...
Vazhdon Cirku...![]()
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
ku do gjendet gjith ai squfur i modh mer jahu per gjith eternitetin eeeeeeeeeeee,dhe mendo jane miliarda njeres atje ne ferr.
po 72 cop /virgjeresha per cdo taleban qe do shkoje ne parajse ku do i gjej ai allahu juj?????hahahahahahaha
ju islamiket jeni skizofrene,besa
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
me duket mu apo fisnikovici po turfullo nga inoti kur pa se cbohet ne Tirone per Festen Pagane te festimit te Diellit dhe Natyres, Diten e Veres. e festove me fisnikovic festen shqiptare te Dites se Veres apo ju ka mesuar serbi se festat shqiptare jane haram, o me breksalep? po kerceno shqiptaret te mos jene shqiptare se do i djegesh me zjarrm arab?
halldupat e leshit, mush e kan shpirtin me urrejtje antishqiptare
Ndryshuar për herë të fundit nga pryll : 14-03-2008 më 14:33
Krijoni Kontakt