njeriu eshte ujk me pamjen e deles por eshte dhe dele me pamjen e ujkut..
ps, kjo teme eshte trajtuar dhe nje here tjeter ketu ne forum
njeriu eshte ujk me pamjen e deles por eshte dhe dele me pamjen e ujkut..
ps, kjo teme eshte trajtuar dhe nje here tjeter ketu ne forum
NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)
Homos homos lupus
Kete e tha Tomas Hobsi duke u bazuar ne realitetin e kohes qe ai jetonte,po edhe realiteti kohes se tashme deshmon te njejten derisa cdo njeri eshte ne gjendje ta demtoj njeriun tjeter ne llojlloj formajedhje,vrasje,dhunime kjo i bie qe te jemi Ujq te perbetuar.
rrespekt me te mira
Jeta dhe vdekja jane pa emer.
Une mendoj se eshte nje kombinim nga te dyjat, her eshte delja her ujku, e gjithe kjo varet nga sjellja e tij dhe pamja personale qe nxjer ne pah.
Sui generis
eshte ujk, se asht mishngrenes.
po me nai an eshte dhe dele se asht barngrenes .Une do ta shtroja temen ndryshe.
Perse mos te pyesim : Delja eshte ujk apo njeri ?
ose ose : Ujku eshte dele apo njeri ?Ka dhe kafshe te tjera ne pyll.![]()
--------------------------
Edhe une mendoj qe jemi te dyjat, edhe ujq edhe dele, varet se ku, kur, si, pse, perēka etj. etj.
Njerzit jane te ndare, nje pjese jane Ujqer, nje pjese ndoshta s'jane Dele por Qengjinj, jane pjesa qe Ujqit i sundojne, por me kohen edhe Qengjijt behen Ujqer, e kshtu me radhe.
Eshte gjynah te fusesh qenie te padjallezuara si ujku apo delja ne nje kategori me njeriun.
Njeriu eshte mes Ujkut dhe Deles.
Kur i ahet behet Ujk, kur i flihet behet Dele.
Njeriu eshte vetem atehere dele kur te tjeret per te behen ujqer , por njeriu mund te behet dhe me keq se ujku kur shikon se afer tij ka dhume dele ...
Un nuk besoj se jemi as dele dhe as ujk. Nuk me duket qenia njerezore aq e forte dhe aq e bute njekohesisht.
E di mua me duket jeta qe bejme si mace !
Macja jeton me ne pa kushte. Eshte e vetmja kafshe qe pranon te jetoje me njeriun pa kushte. Ajo nuk ben asgje tjeter pervec se na jep kenaqesi...ajo nuk na ruan shtepine...nuk e ngarkojme dot sic bejme me kalin etj etj. Macet jetojne me ne thjesht PA KUSHTE.
Dhe un mendoj qe ne po jetojme kete jete pa kushte...dhe e di pse? Se ne nuk dime se kush jane kushtet...ne nuk dim pse kemi ardhur ktu...dhe cili eshte qellimi jon...ne thjesht po jetojme ... hidherohemi...po vuajme...po qeshim...e po gezojme ate kenaqesi qe na vjen...Tamam si macet !
* Im a Slow Walker...But i Never Walk BaCk *
Krijoni Kontakt