RASTI BRODEC: SKANDAL, INVALIDI AKUZOHET PER TERRORIZEM !
http://www.bdi.org.mk/foto/brodec.jpg
Nė mesin e tė arrestuarėve nė aksionin policorė nė Brodec ėshtė edhe Shkodran Dauti, pėr tė cilin i ati i tij thotė se ėshtė invalid, i cili katėr vite ka qėndruar i shtrirė nė shtrat. Prokuroria maqedonase tė enjten ka pėrfunduar hetimet dhe ka vendosur qė tė arrestuarit e Brodecit dhe katėr ta arratisurt tjerė ti akuzojė pėr terrorizėm. Babai Shkodranit, Kadri Dauti kėrkon ti kthehet i biri nė shtėpi. Im bir ėshtė i sėmurė. Katėr vjet ka qėndruar nė shtrat. Ai sapo e kish marrė veten prej dy operacioneve qė ka pas nė kokė. Tė gjithė e dinė se ai nuk ka lidhje me asnjė lloj pune, thotė Kadriu.
Me shpresė se shqiptarėt e qeverisė do ta zgjidhin ēėshtjen ai ka vazhduar tė presė nė heshtje zgjidhjen e problemit, por mė kot. Djali i tij Shkodrani, sė bashku me dy vėllezėrit e tij Nadiun dhe Tafilin si dhe nipin e tij Rametullain vazhdojnė tė qėndrojnė nė burg.
Gjithė jetėn jemi marrė me punė tė ndershme dhe nuk jemi pėrzier me asgjė. Vetėm pse na ka qėlluar shtėpia buzė xhamisė, i morėn qė tė gjithė me vete pas aksionit, thotė ai.
Tė mėrkurėn e shtatė nėntorit Nadiu dhe Rametullai kanė qenė duke punuar nė ushqimore. Aty ka qenė dhe Shkodrani. Qė tė mos frikėsohet, Shkodrani i sėmurė, qė tė tre kanė hyrė nė shtėpi, ku ka qenė dhe vėllai tjetėr, Tafili. 30 minuta para se ti arrestonin, policėt kanė kall cigare nė shtėpinė tonė. Pastaj pas disa telefonatave qė kanė pasur i kanė marrė edhe kėta me vete. Mė treguan edhe mua nė telefon se i kanė marrė me vete. I tregova se im bir ėshtė i sėmurė dhe nuk ka lidhje me asnjė lloj pune. Ma dhanė fjalėn se vetėm do ti pyesin diēka dhe do ti lėshojnė , por nuk ndodhi ashtu, rrėfen babai i Shkodranit. Kadriu ėshtė i shqetėsuar pėr fatin e tė birit i cili ka pas dy operacione nė kokė, tė cilat janė kryer nė vendet Skandinave, nė Suedi.
I gjithė rajoni i Shapkės dha para qė unė ta dėrgoja tim birė pėr tu operuar. Tė parėn herė ėshtė operuar nė shalėn e kokės (tursko sello) edhe nuk pati rezultate tė mira. Pastaj ėshtė operuar pėr sė dyti ku e gjetėn defektin. Katėr vjet im bir ka ndenj nė shtrat. Pas suksesit tė operacionit tė dytė, Suedi na dha njė aeroplan special pėr ta shėtitur atė nėpėr liqenet, nėpėr natyrėn e Suedisė, meqė ai shpėtoi nga ky operacion i komplikuar. Sapo iu ringjall jeta, dhe policia po ia rimerr. Policisė pasi u krye aksioni, si duket i janė dukur pak tė arrestuarit dhe e mori edhe djalin tim invalid, thotė ai, duke shtuar se Shkodrani ska pas mundur tė mbajė as dy kg peshė, e jo mė tė marrė kallash nė krahė.
Ai thotė si diēka duhet tė bėhet, pasi tė gjithė e dinė se kush cili ėshtė. Sikur im birė tė kish dhe njė pėr qind faj, vullnetarisht do tė dilja dhe do ta dorėzoja vetė. Por ai ėshtė njė milionė pėr qind i pafajshėm. Krejt rrethi e di se gjithė jetėn kemi punuar si punėtorė, por vetėm se e kishim shtėpinė afėr xhamisė i burgosėn. Nuk shkuan pak mė lart, por i morėn ata aty afėr Ata fort mirė e dinė se im birė nuk ka bėrė asgjė.
I brengosur dhe i mllefosur nga ajo qė po ndodh, Kadriu pyet se ēfarė janė bijtė e tyre. A mos janė dele pėr kurban? Kadriu i bėn thirrje partive politike shqiptare qė tė paktėn pėr rastin e Brodecit, ti lėnė mėnjanė mėritė e tyre dhe tė gjitha sė bashku ta zgjidhin kėtė ēėshtje, sepse siē thotė ai, jeta nuk ndėrtohet mbi gjakun e tė pafajshmėve, ashtu siē ndėrtojnė karrierė maqedonasit.
Tmerr kur e ka parė tė birin pas 11 ditėsh
Pas 11 ditėsh e pash tim bir nė burgun e Shutkės nuk kisha ēfarė tė shoh. Kisha tė drejtė tė qėndroj 30 minuta aty, por nuk qėndrova as 30 sekonda, sepse im birė ishte i rrahur pėr vdekje. Ishte rrahur nga koka, aty ku dhe ishte bėrė operacion. Sytė i kishin plasur, njėri sy ishte pak mė mirė, tjetri ishte i kuq, sepse nė mesin e kokės ku dhe ka pas qenė bėrė operacion, ai ishte goditur, rrėfen Kadriu. Kishte dash zoti qė gjatė rrahjes tė ndodhte dhe njė polic shqiptar, thotė ai, i cili e kish marrė nė krah tim birė, policėt e tjerė maqedonas kanė dash ta gjuajnė nė bėrllok, apo nė kontejner, nuk e di se ku. Pas tre ditėsh ėshtė ngritur nė kėmbė prej torturave dhe rrahjeve dhe tani nuk i dihet se si do tė vazhdojė jeta e tij. Pėr diagnozėn e tij nuk ka mjekė nė Maqedoni .
Krijoni Kontakt