I dashuri vėlla!
Ne nuk po dimė tė pėrgjigjemi, sepse kemi harruar si pyetet,
Nuk po e shohim mė tė vėrtetėn si qiellin mbi det, sepse po shikojmė pa menduar pėr sytė,
e sytė shohin shumė por jo veten,
I dashuri vėlla!
nė mes tė shkretėtirės ėshtė lodhur njė deve duke bartur ujė mbi shpinė dhe po vdes nga etja ,
ndoshta, ndoshta edhe peshku do tė vdisej, sikur tė ngopej me ujė, e uji lagė gjithēka pėrveē vetes,
I dashuri vėlla!
Kam qeshur pa e kuptuar pse erdha nė kėtė botė duke qarė
Kam qarė pa e kuptuar pse kam qeshur symbyllur nė djep,
E dua dhimbjen qė mė zgjoi nga gjumi i jetės, i asaj jete qė nuk do tė doja tė ishte e imja
sepse kafazi sado qė tė jetė i gjėrė prap kafaz ėshtė,
I dashuri vėlla!
Duke u mahnitur qė po i dallojmė tė gjitha ngjyrat harruam tė mendojmė pėr dritėn qė na e mundėsoi dallimin, rrugėn e pishtarit ndriēues,
Ka dritė pėr tė gjithė ata qė nuk i mbyllin sytė para saj
Dritės nuk i duhet dikush tė dėshmoj qė ajo ekziston, sepse ajo vet dėshmon pėr veten, prandaj,
prandaj ka kohė qė nuk po dimė tė pėrgjigjemi sepse kemi harruar se ēdo pyetje ka mbrenda edhe pėrgjigjen,
I dashuri vėlla!
Nėse jeton si ishull nė mes tė shkretėtirės, nė mes tė detit, pa ankth:
Njė ditė do tė vijnė anijet tė tė parkohen tek ti, sepse nuk kanė ku tjetėr!
Nė rrugėn e jetės mund tė ecin mirė vetėm ata, vetėm ata qė dijnė ku shkojnė,
Ata qė nuk dinė tė ngrohen digjen, digjen pa menduar se zjarri djeg gjithēka pėrveē vetės,
I dashuri vėlla!
Duhet ta pranosh:
Duhet ta pranosh tri herė se je i padijshėm pėr ta kuptuar se padituria ėshtė sėmundje pa dhimbje,
Por mė e dhėmbshmja, duhet tė shkurėrzohesh tri herė nga kjo botė pėr ta kuptuar se kjo i ngjan njė plake, njė plake e cila ėshtė fshehur nėn vellon e nusėrisė,
I dashuri vėlla!
Kur ndjehesh i vetmuar mes qiellit dhe tokės
mendo!
Mendo si ndjehen qielli dhe toka qė tė kanė nė mes
Toka s‘ėshtė e jotja po ti ,
ti je nga toka...
Prandaj thuaj ballit:
Thuaj ballit le ta puth tokėn,
e atėherė,
atėherė do ta ndjesh dashurinė e qiellit.
I dashuri vėlla!
Nėse mendja nuk mund ta qetėsojė zemrėn, atėher thuaj zemrės le ta qetėsojė mendjen
sepse atė qė kėrkon mendja,
e gjen zemra
tė gjitha vitet qė shkuan i takojnė vdekjes,
ēdo perėndim i diellit
ėshtė edhe lindje e tij,
nėse nuk don ta humbasėsh kohėn lutju, lutju Atij qė ėshtė betuar nė Tė,
O Zot,
mė jep aq mend,
ta kuptoj sa i pa mend qė jam!
mė jep aq dije ta kuptoj qė sa i padijshėm qė jam,
mė jep aq forcė ta kuptoj qė sa i pa fuqishėm qė jam,
E kur tė ngadhėnjej mbi tokė,
mė bėj tė mos harroj se prap do tė bėhem tokė…
O Zot unė qė tė kam vetėm Ty.
I shikoj me dhimbje,
i shikoj me dhimbje tė gjithė ata qė kanė pėrveē Teje ēdo gjė,
e ēfarė mund tė kenė pėrveē Teje,
ēfarė?!
Ēfarė mund tė kenė pėrveē Teje,
O ZOT?!
Shpėrndaje!
Thotė Allahu ne Kur’an: "E kush ėshtė nė rrugė mė tė mirė se ai qė thėrret nė rrugėn e All-llahut, qė bėn vepra tė mira dhe qė thotė: “Unė jam prej muslimanėve?". (Fussilet, 33)
Ka thėnė Pejgamberi, Alejhi selam,: “Transmetoni nga unė qoftė edhe njė verset!”.
Poashtu ka thėnė: “Qė Allahu ta udhėzojė nėpėrmjet teje njė njeri tė vetėm, ėshtė mė mirė pėr ty se sa devetė e kuqe (pasuria mė e shtrenjtė dhe e cmuar tek arabėt)”.
p.s. ma beni hallall kjo ka qene e punuar ne "powerpoint" po meqe kishte shum urtesi e postova ne kete menyre...
Krijoni Kontakt