Une nuk kam informazion apo te kem lexuar diku qe frutat shkaktojne vjellje, sidomos tek te femijet perkundrazi kam lexuar dhe kam pare personalisht femije qe nuk e fusin mishin ne goje sepse e vjellin, dhe ky eshte nje refleks i organizmit per ushqimet qe nuk duhet te hame.Une,sigurisht kam gjetur ate qka e kam kerkuae dhe kam filluar me dietin per ekuilibrin e acidit ne trup qe 10 dite,dhe ndihem shume mire,super,por kam nje pyetje per juve pasi se gjat leximit te artikujve te juaj nuk kam mundur te hasi ne pergjigje te ketij problemi:
Une kam motren e cila kur gjat jetes se vet nuk ka shijuar pemet,sepse qysh e vogel ka tregue nje iritim dhe vjellje.Ka provuar edhe me zorr me i provue por gjithehere ka pas reagim.
Organizmi nxjerr jashte nepermjet te vjellit ato ushqime te cilat sapo futen ne goje japin informazionin e perberjes se tyre dhe kosiderohen si te rezikshme ose si te papershtatshme ne kete moment, dmth nese i jep femijes dy kofsha pule dhe menjeher pas tyre nje molle apo banane organizmi do provokoje vjelljen sepse ato do fermentohen ne stomak derisa te tretet mishi. Pra ne radhe te pare varet nga momenti qe i jepet. ne rradhe te dyte cfar fruti i jepet frut acid apo jo acid, se psh nese nje individ ka aciditet ne stomak dhe don te haje portokalle, mandarina, thana, kumbulla te tharta, apo edhe molle jeshille acide, dihet qe organizmi do ti refuzoje sepse ka boll acid ne stomak. Prandaj ne keto raste mund te provohet me fruta alkaline si fiku normal apo fiku i detit, manat,qershiat etj...
Un nuk e di se si ushehet ajo aktualisht dhe nuk e di se cfar ha me shum e cfar me pak keshtu qe nuk mund te llogjikoj keshtu hap e mbyll syte e mbaroj puna.Une po ju drejtohem me pyetjen ,qysh dhe si mundet ajo me i kalue keto faza qe ju i keni paraqit ne tekstet e juaja,
Organizmi i saj eshte aktualisht duke u pastruar sepse ato pucrat qe kullojne nuk jane gje tjeter vecse rruge qe ka hapur vete organizmi per tu pastruar.dhe si mundet me e ba pastrimin e organizmit,sepse asaj shum shpesh i lajmrohen si nje lloj ekcemi apo te ajurat te cilat shprejne si qelb ne duar edhe vende tjera ne trup,kullojne.
Ne trupin e cdo njeriu veprojne dy energji
1- Ajo centrifuge
2-Ajo centripete
Kur tek individi mbizoteron energjia centrifuge semundjet japin shenja te jashtme sidomos ne lekure,. Ndersa kur mbizoteron ajo centripete ato pucra dalin brenda trupit dhe formojne ulcera, gure,ciste etj...
Zakonisht e para mbizoteron tek te rinjte deri ne moshen 45 vjec me pas pothuajse gjithmon mbizoteron energjia centripete sepse organizmi pra makina jone fillon te humbase energji per shum arsye qe i kam cekur pak ne kete teme.
Pastrimin e organizmit duhet ta beje sistemi linfatik, dhe gjaku deri diku por mesa duket tek motra juaj sistemi linfatik eshte bllokuar nga papastertite dhe pislliku del jashte nga lekura. Edhe per kete nuk mund te flase pa pare personin ose pa ditur peshen, gjatesine, moshen punen, etj,,,, sepse mund te jene shum faktore qe ndikojne por mund te jete edhe vetem 1. Pranddaj puna ime si mjek Natyropat oren e pare eshte vetem veshtrim shenjash te jashteme, dhe pyetje pergjigje te shumta qe te kuptoj thelbin e problemit. Me jepni ca te dhena me shum ne privat qe te mund te nxjerr nje konkluzion te perfert.
Krijoni Kontakt