Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 134
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar mė parė nga shiu2008 Lexo Postimin
    Njera eshte Hidrokolon terapia, qe e ke cituar me lart po ndonje tjeter mund te me thuash dhe cila eshte me e mira mbase do ta dergoj ne nje vend fqinj per ti bere keto.
    Idrocolonterapia eshte e forte per nje 67 vjecare.
    ka te tjera pak me te lehta por qe nuk praktikohen as neper klinika, e as privatisht. Nuk eshte pune e lehte te merresh me pastrimin e intestinos.

Por nese fillon me ndryshimin e ushqimit duke eliminuar ushqimet me muco dhe duke bere klistere cdo dite, ai fillon e pastrohet.

Ta thash nuk eshte aq i lehte ky problem prandaj nuk te ndihmoj dot , se nuk behen me nje te treguar dhe hajt, por duhet pare shume faktore te tjere tek individi para se te behet . Prandaj them qe duhet dicka e specializuar ne kete drejtim se vet rrezikon te besh me shum dem.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Disa gjera interesante qe lexova dje dhe mendova ti shkruaj ketu ne se me lejoni Zoti Dardajan.
    Nevojat energjetike qe duhen marre gjate dites per te pasur nje trup normal si ta ka dhene zoti dhe pa ekscese dhjamore jane :
    Burre me gjatesi perafersisht 1,70 m rreth 1700 Kcal/ dite
    Femra gjatesi perafersisht 1, 65 m rreth 1300 Kcal/dite

Sasia e proteinave qe duhet te marrim gjate dites duhet rreth 150gr ( gjysmat duhet te kene prejardhje vegjetale dhe gjysmat nga bagetit).

Permbajtja ne proteina
    100gr mish vici= 100 gr mish pule= 2 veze=250 ml Kos= 500 ml qumesht= 20 gr proteine.

Kemi degjuar per OMEGA 3 , apo Omega 6 jane indyrna qe gjenden ne ushqime dhe qe trupi ka nevoje per energjie.

OMEGA 6 gjendet ne vajin e lule diellit , duhet perdorur ne sasi te paket sepse ka efekte qe ngushton enet e gjakut dhe favorizon cholesterolin dhe e ben gjakun viskoz , dhe jep probleme ne zemer.

OMEGA 3 gjendet ne vajin e ullirit, peshk, dhe gjalp , eshte indyrne qe duhet marre ne sasi me te medha sepse ka efekte mbrojtese ndaj trupit, ka efekt qe zgjeron enet e gjakut dhe e hollon gjakun duke evituar problemet e zemres.

Te gjithe bejme stervitje per te djegur energjite kur e teprojme me ushqimin, por sa harxhojme ne fakt?

- 2Kcal/min : kur bejme punet e shtepise , pastrimi , fshirja, larja
    - 2- 5 Kcal/min : kur ecim ne menyre normale ne rruge
    - 5 - 7 Kcal/min : kur vrapojme
    - 8 - 15 Kcal/min: kur ngrejme pesha te renda

PS. 1 Kcal/min kur rrime perpara internetit
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anėtarėsuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Citim Postuar mė parė nga Marya Lexo Postimin
    Disa gjera interesante qe lexova dje dhe mendova ti shkruaj ketu ne se me lejoni Zoti Dardajan.
    Nevojat energjetike qe duhen marre gjate dites per te pasur nje trup normal si ta ka dhene zoti dhe pa ekscese dhjamore jane :
    Burre me gjatesi perafersisht 1,70 m rreth 1700 Kcal/ dite
    Femra gjatesi perafersisht 1, 65 m rreth 1300 Kcal/dite

Sasia e proteinave qe duhet te marrim gjate dites duhet rreth 150gr ( gjysmat duhet te kene prejardhje vegjetale dhe gjysmat nga bagetit).

Permbajtja ne proteina
    100gr mish vici= 100 gr mish pule= 2 veze=250 ml Kos= 500 ml qumesht= 20 gr proteine.

Kemi degjuar per OMEGA 3 , apo Omega 6 jane indyrna qe gjenden ne ushqime dhe qe trupi ka nevoje per energjie.

OMEGA 6 gjendet ne vajin e lule diellit , duhet perdorur ne sasi te paket sepse ka efekte qe ngushton enet e gjakut dhe favorizon cholesterolin dhe e ben gjakun viskoz , dhe jep probleme ne zemer.

OMEGA 3 gjendet ne vajin e ullirit, peshk, dhe gjalp , eshte indyrne qe duhet marre ne sasi me te medha sepse ka efekte mbrojtese ndaj trupit, ka efekt qe zgjeron enet e gjakut dhe e hollon gjakun duke evituar problemet e zemres.

Te gjithe bejme stervitje per te djegur energjite kur e teprojme me ushqimin, por sa harxhojme ne fakt?

- 2Kcal/min : kur bejme punet e shtepise , pastrimi , fshirja, larja
    - 2- 5 Kcal/min : kur ecim ne menyre normale ne rruge
    - 5 - 7 Kcal/min : kur vrapojme
    - 8 - 15 Kcal/min: kur ngrejme pesha te renda

PS. 1 Kcal/min kur rrime perpara internetit
    Une harxhoj 230 kalori kur ec me Ergometer 10 km ne 25 minuta.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Jo cdo gje qe lexon e eshte domosdoshmerisht e vertet, dhe per nje problem apo kuriozitet duhet te lexosh te pakten 3 burime te ndryshme, duhet te kesh edhe nje ide tenden, dhe pastaj vendos nese ajo qe lexove eshte e vertet apo jo.

Omega 3 eshte vaj esencial, pra qe nuk prodhohet nga organizmi yne por duhet ta fusim nepermjet ushqimit. Dhe ne organizem duhet te kete nje raport 2 me 1 me omega 6 pra 2 omega3 dhe 1 omega 6. Ndersa ne ushqimin e sotem modern raporti eshte 4,5,6 me 1 pra 4,5,6 omega6 dhe 1 omega 3 gje qe eshte shum e gabuar dhe e demshme per organizmin.

Omega 6 gjendet gjithashtu ne vajin e ullirit,dhe ne shumicen e yndyrnave te tjera.

Ketu e ke gabim sepse omega 3 nuk gjendet ne vajin e ullirit por ne vajin e Lirit, ndersa ne gjalp nga sa mbaj mend kam lexuar se vetem ne gjalpin e fresket mund te kete pak por kur ky gjalp vjeterohet nuk ka me omega3 sepse eshte shnderuar ne omega6 , pasi omega 3 eshte i paqendrueshem si formule ndersa omega 6 eshte me i qendrueshem.

Omega 3 eshte shum i rendesishem per organizmin tone.

ps .Keshille .
    Jo cdo gje qe lexon eshte e vertet, biles edhe keto qe shkruaj une mund te mos jene te verteta megjithse une i kotrolloj mire burimet, prandaj gjithmon cdo gje lexoje me syrin e vezhgusit, dhe mendjen e kontrollorit.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    faleminderit zoti Dardajan per verejtjet.
    Te me falesh per nderhyrjen ne temen tuaj .
    Per sa pata shkruajtur i besoj me teper se ato qe keni permendur ju dhe informacionet jane mare nga libra te vertete te mjekesise tradicionale dhe jo nga revista per femra dhe as nga e ashtequajtura mjekesia natyriste.

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anėtarėsuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745

pershendetje nga gjermania

Citim Postuar mė parė nga Marya Lexo Postimin
    faleminderit zoti Dardajan per verejtjet.
    Te me falesh per nderhyrjen ne temen tuaj .
    Per sa pata shkruajtur i besoj me teper se ato qe keni permendur ju dhe informacionet jane mare nga libra te vertete te mjekesise tradicionale dhe jo nga revista per femra dhe as nga e ashtequajtura mjekesia natyriste.
    Nje teme me kaq rendesi shume pak interes paska ngjalle ne bashkatedhetaret tane.Me sa duket kush han pite e flia nuk ju interesojne kalorite.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-10-2009
    Postime
    8
    Pershendetje Dardajan. Te falenderoj sinqerisht per temen qe ke trajtuar. Edhe une kam filluar te ndyshoj menyren e te ushqyerit. Do te doja te dija nese eshte e domosdoshme berja e dietes per ekulibrimin e raportit acido-bazik ne trup? Aktualisht jam ne fazen e reduktimit te ushqimeve, kam hequr dore nga mishi i kuq dhe perdor peshkun dhe mishin e pules, nuk perdor qumesht, djathe, konsumoj ndonjehere kos, kam shtuar dozen e frutave. Shpresoj te me kthesh pergjigje. Te uroj gjithe te mirat!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Do te doja te dija nese eshte e domosdoshme berja e dietes per ekulibrimin e raportit acido-bazik ne trup?
    Jo nuk eshte e domosdoshme, ajo mund te behet vetem ne rastet kur individi eshte shum i acidifikuar, dmth kur ka djegije te forta sysh e shoqeruar me lotim, skuqje te mollzave, dhe faqeve ne pergjithsi mbas buke, bllokim te muskujve ne forme ngerci, kur Ph e urines eshte gjate gjith dites 5 ose me pak se 5. Ose kur ben proven me bikarbonat dhe urina tregon perseri 5.

Ne individet qe nuk kane keto probleme e theksuara me fillimin e ndryshimit te ushqimeve ndryshon edhe aciditeti ne organizem dhe shkon drejt ekuilibrimit.

Aktualisht jam ne fazen e reduktimit te ushqimeve, kam hequr dore nga mishi i kuq dhe perdor peshkun dhe mishin e pules, nuk perdor qumesht, djathe, konsumoj ndonjehere kos, kam shtuar dozen e frutave. Shpresoj te me kthesh pergjigje. Te uroj gjithe te mirat!
    Kur fillon reduktimin e ushqimeve eshte mire te kesh percaktuar dhe gjetur ushqimet zevendesuese me pare, se do kesh problem me gjetjen dhe zevendesimin e tyre , duke kaluar ditet me pak ushqim gje e cila nuk eshte mire ne fasat e para.

Mundohu te lexosh edhe vet dicka ne kete drejtim ose futu ne site qe flasin per keto ndryshime dhe do lexosh eksperiencat e te tjerve si te mira dhe keqija. Keshilla ime me e mire eshte qe te ndryshosh sa me ngadal ushqimin.

i/e regjistruar Maska e lulzimii
    Anėtarėsuar
    15-12-2009
    Postime
    5
    pershendetje nga lulzimii. Pasi qe e lexuam temen e juaj vendosem per dieten kunder aceditetit,jemi ne diten e 2.pyetja ime eshte;a mund te perdorim farat e lirit sipas receptit qe e keni cekur, gjat kesaj kohe edhe arrat,lejthiat,fara lule dielli?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar mė parė nga lulzimii Lexo Postimin
    pershendetje nga lulzimii. Pasi qe e lexuam temen e juaj vendosem per dieten kunder aceditetit,jemi ne diten e 2.pyetja ime eshte;a mund te perdorim farat e lirit sipas receptit qe e keni cekur, gjat kesaj kohe edhe arrat,lejthiat,fara lule dielli?
    Gjate kesaj kohe ;
    Mund te perdorni farat e lirit te lena ne uje, ose si vaj liri ,sepse permban omega3 qe nuk e prodhon organizmi yne.

Farat e lules se diellit, dhe lajthiat apo bajamet pa egzagjiruar shume.

Nuk mund te perdoresh arrat, dhe geshtenjat.

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Diskutime mbi konkursin "Fotografia me e bukur 2008"
    Nga BvizioN nė forumin Albumi fotografik
    Pėrgjigje: 90
    Postimi i Fundit: 31-10-2008, 03:32
  2. Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 20-02-2007, 22:21
  3. Diskutime mbi letėrsinė...
    Nga Brari nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 14-06-2004, 11:14
  4. Dy poezi te Nolit dhe diskutime
    Nga Ani nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-04-2004, 00:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •