Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 42
    i/e regjistruar Maska e ICE-BOY
    Anëtarësuar
    01-09-2004
    Postime
    51

A mund të bëhet pengesë varfëria në një martesë?

Me kalimin e viteve po shofim se leku ka hyr thelle ne psikologjine njerzore , te pakten ketu ne shqiperi ka hyr jashtzakonisht shume , sidomos ne vleresimin e njeriut, pergjethsisht nuk ta var njeri po je pa lek ne xhep sado i/e mire qe te jeshe ! (kuptohet ndryshe per femrat ndryshe per meshkujt)

Gjithesesi , pyetja eshte :

Nqs ju do te dashuronit nje person qe eshte jashtzakonisht keq nga gjendja ekonomike , a do te martoheshit me te ?! Apo......
    Life is too short to drink cheap wine !

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Zakonisht ato jashtezakonisht keq nga ekonomia jane dhe jashtezakonisht keq nga mendja. Nje njeri inteligjent eshte ne gjendje te ndreqe gjendjen e tije ekonomike. Te ishte student s'do e kisha problem por me tutje...mah, s'behet fjale. Fukarallek-maskarallek thote populli. S'do kaloj jeten duke mbajtur bashkeshortin.
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Feniks. Maska e niktironci
    Anëtarësuar
    25-03-2007
    Vendndodhja
    Aty ku jetohet.
    Postime
    337
    Une dua te them dy fjale, nuk e di se ku e kam lexuar por nje fjale e urte gjermane thote.
    `-`Ku s`ka para, dashuria fluturon nga penxheria``.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    loooooooooooooooooooool,mund te kesh lek sa te duash!!dashuria nuk blihet,hiqe nga mendja.

jeta ka te papriturat e veta,nje moment jeton ne mizerje,pastaj ben lek,pastaj behesh i varfer perseri,por ngelesh gjithmone ti....blue sky ja fut kot.

kur futet ne mes interesi monetar,dashuria ka maaaaaaaaaarre fund.

ps.per mua ka rendesi shpirti i nje gruaje,parate nuk me interesojne fare sa ka.kini kujdes nga ata/ato qe jane mizerje nga trute!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 17-02-2008 më 19:34

i Varfer eshte ai qe nuk ka mend ne tru e jo ai qe nuk ka leke.
    Leku shkon e vjen sikur stinet e vitit.
    Inter Campione d'Italia!!
    2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013... 2500

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    loooooooooooooooooooool,mund te kesh lek sa te duash!!dashuria nuk blihet,hiqe nga mendja.

jeta ka te papriturat e veta,nje moment jeton ne mizerje,pastaj ben lek,pastaj behesh i varfer perseri,por ngelesh gjithmone ti....blue sky ja fut kot.

kur futet ne mes interesi monetar,dashuria ka maaaaaaaaaarre fund
    Une fshij kepucet me parate e te tjereve, cuno, se une kam bere aq shkolle e aq specializime sa te mbaj veten si me e mira. Problemi im eshte inteligjenca e atij njeriu qe e ka katandisur veten aty. Te ishte student ok por ndryshe...vallai veshtire t'a gelltis.
    Kam vetem nje limit: qiellin!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    dhe une qe po te flas kam 16 vjet emigrant,quindi non sono un morto di fame.

Nuk i dihet blue sky,neser pasneser,mund te katandisemi ne mizerje,dhe une dhe ti,jane katandisur miliardere ne mizerje kapish?..........ti je gjithmone ti dhe ke pasuri kulturen dhe arsimin tend,fa n'culo dio denaro

Për varfërinë shqiptare..!

Citim Postuar më parë nga ICE-BOY Lexo Postimin
    Me kalimin e viteve po shofim se leku ka hyr thelle ne psikologjine njerzore , te pakten ketu ne shqiperi ka hyr jashtzakonisht shume , sidomos ne vleresimin e njeriut, pergjethsisht nuk ta var njeri po je pa lek ne xhep sado i/e mire qe te jeshe ! (kuptohet ndryshe per femrat ndryshe per meshkujt)

Gjithesesi , pyetja eshte :

Nqs ju do te dashuronit nje person qe eshte jashtzakonisht keq nga gjendja ekonomike , a do te martoheshit me te ?! Apo......
    Nëse do bazoheshim në matjen e vlerësimit të njerëzve të popullit tonë, nga sasia e pasurisë materiale, do i binte që asnjë nga ne shqiptarët të mos martohej apo çiftohej ndonjeherë... Shndërrimi i regjimeve të Shqipërisë, rreth viteve 90, nuk la asnjë me mirëqenie ekonomike edhe pse shumë u pasuruan padrejtësisht. Ja që pothuaj të gjithë u çiftuan apo martuan, pa pyetur shumë për sasinë e parave!

Për pyetjet që shtrohet në këtë temë, çështja që duhet patur parasysh, është dallimi midis varfërisë si pasojë e pamundësisë sociale të fitimit apo si pasojë e përtacisë...

Për varfërinë si rrjedhojë e kushteve sociale, ia vlen të përkujtohen fillimet e emigrimit të çdokujt dhe të hidhet mbi vete për një moment petku i pamundësisë duke shtruar pyetjen: "A do doja unë mos më donin sepse jam i/e varfër ngaqë vij nga një vend i varfër, në një vend të "pasur" ku në të shumtën e rasteve nuk njihej gjuha e tradita, në kushte papunësimi sepse pashaporta nuk pranohej dhe në kushte varfërie si pasojë e gjithë këtij komplikimi rrethanor?!" Mendoj se shumëkujt i kthehet vetvetiu përgjigja e kësaj pyetjeje edhe pse sot mund të jetë kapur ekonimikisht mirë në jetën e tij.

Ajo pasoja e përtacisë, nuk ka të falur... Një njeri përtac nuk të duhet as i pasur, as i varfër!

Mendoj se do ishte më e udhës të përkushtoheshin energjitë në rivendosjen e vlerave njerezore në piediestalin e tyre të duhur, sesa të vazhdohej me nënçmimin e tyre dhe gjetjen e zgjidhjeve të padrejta të problematikave.

Mendimi im ky!

Elna!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 17-02-2008 më 20:26

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    Sic kam shkruajtur edhe ne nje teme tjeter:
    Varfėria ėshtė gjendja e tė mos pasurit mjetet e jetės sė pėrditshme, shpesh tė lidhura me nevojėn, vėshtirėsitė dhe mungesėn e burimeve nė njė spektėr tė gjerė rrethanash. Varfėria ėshtė uri. Varfėria ėshtė mungesė banimi. Varfėria ėshtė tė jesh sėmurė dhe mos kesh mundėsi tė shohėsh njė doktor. Varfėria ėshtė tė mos kesh akses nė shkollė dhe tė mos dish si tė lexosh. Varfėria ėshtė tė mos kesh njė punė, ėshtė frika pėr tė ardhmen, duke jetuar njė ditė pas tjetrės. Varfėria ėshtė pafuqi, mungesė pėrfaqėsimi dhe lirie.

A mund të bëhet pengesë varfëria në një martesë?

Duke ju referuar pyetjes, pergjigjia ime do te ishte; PO mundet.
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

i/e regjistruar Maska e ICE-BOY
    Anëtarësuar
    01-09-2004
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga J@mes_Douglas Lexo Postimin
    Sic kam shkruajtur edhe ne nje teme tjeter:
    Varfėria ėshtė gjendja e tė mos pasurit mjetet e jetės sė pėrditshme, shpesh tė lidhura me nevojėn, vėshtirėsitė dhe mungesėn e burimeve nė njė spektėr tė gjerė rrethanash. Varfėria ėshtė uri. Varfėria ėshtė mungesė banimi. Varfėria ėshtė tė jesh sėmurė dhe mos kesh mundėsi tė shohėsh njė doktor. Varfėria ėshtė tė mos kesh akses nė shkollė dhe tė mos dish si tė lexosh. Varfėria ėshtė tė mos kesh njė punė, ėshtė frika pėr tė ardhmen, duke jetuar njė ditė pas tjetrės. Varfėria ėshtė pafuqi, mungesė pėrfaqėsimi dhe lirie.
    .
    Jam dakort me te gjitha kto , por pyetja eshte e thjesht :

Nqs ti do ishe ne nje situat te tille ku do doje nje person qe eshte i varfer , si do silleshe?
    Life is too short to drink cheap wine !

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Varfëria dhe mizerja.
    Nga DI_ANA në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 05:25
  2. Berisha: Qeveria në ndihmë të familjeve që marrin ushqimet me lista
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 28-04-2016, 20:25
  3. A eshte gabim seksi para martese?
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 06-12-2009, 12:14
  4. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  5. Ekonomia (S.K.ZH.E.S.)
    Nga Gerrard në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 09-04-2007, 22:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •