Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 74
    i/e regjistruar Maska e Infinite
    Anëtarësuar
    04-06-2007
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    275

Tradhëti e dyfishtë!

Gjithkush e ka nje mike te mire qe e konsideron si moter, behet copash per te, ndihesh me fat qe ke dike qe te degjon, dhe eshte i vetmi njeri me te cilin nuk ke kurre frike te jesh vetvetja, i kerkon nje keshille kur je e zen me te dashurin, i tregon te gjitha momentet qe te bejne te lumtur e cdo gje qe te ben te qash, derisa.....

Nje dite zbulon se ajo te ka tradhetuar, te ka goditur aty ku te dhemb me shume, te ka coptuar shpirtin...ka shkuar ne shtrat me te dashurin tend...

sikur te mos mjaftonte tradhetia e tij, te tradhetoi me "motren" tende...

A jeni ndodhur ndonjeher ne nje situate te tille?

Si jeni ndier?

Cfare keni bere?

Gjithe te mirat!
    Nese ti nuk e kontrollon mendjen tende dikush tjeter do ta beje...

pfaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, bre infinite...
    mos merr askend afer zemres....
    ahhahahah, edhe kto gjana jon te natyres njerezore dhe sigurisht e ke vrejtur ne jete, qe gjthmon ben ate qe s'duhet ta besh,....
    jane disa kode morale qe njeriu gjithnje , deshiron, pavetedije apo me vetedije, me firke natysisht) deshiron t'i thyej...,

aty ku pyet cfar kishit bere.../??/0

Me rendesi eshte te falesh, ateher kur fal, je shume e ' i madhe..
    fal, fal, fal

cio kalo bukur

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    jo vallaj s'me ka ndodhur, por gje shume e shpifme e ishalla mos i ndodhte njeriu.
    As qe diskutohet qe nuk do reagoja mire e ndoshta do e besoja qe ne nje gjendje te tille nje njeri mund te humbase edhe arsyen e derisa te arrije ne xheste ekstreme...
    La vita è bella...

Anëtarësuar
    04-06-2007
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    275
    thnx per pergjigjen

edhe une mendoj se ne jete duhet te falesh por kjo duhet pare rast pas rasti, nuk mund te falesh gjithnje, nuk jemi kaq te forte dhe jo te gjithe e meritojne faljen.

klm dhe ti

Ska gje..
    kur thua, q ejo t ejgith e meritojne faljen, atehere mendoj, qe gabon, sepse njerezit, rrethinpavaresiht te gjithe qe na rrethojne, moter, vlla , shok, frajer etj etj etj, dohet, ne raste dhe ne situata te ngaterresave, apo tradhtive, dua te them qe te gjithe duhet t'i shohim njejet edhe pse ne mendjen e njeriut ata kurre nuk jane te njjete, por nese arin, qe te gjithe te jene te njejet, pra te jene njerez, vet kjo eshte nje aritje e madhe, mendoj ne shpirtin e njeriut...Apo me thene ne UNIN e tij.

problemi eshte te EGOJA mendoj, sepse Egoja gjiothnje te mashtron DHE TE SHTYN TE BESH GJERA TE KQIJA... eshte edhe nje fenomen ksiha thene METAFIZIK, pra frika... shpesh here njerezit ksihin vrare, por kane frike..... ketu per friken flase ne raste dhe situaata te ndryshem e, si frike individuale ordinere, po ashtu ehde frike nga ligji, shteti etj etj..
    ciao

Te shtoj edhe dicka...
    Une mendoj:

Hajde ta shikojme ngha nje kendeveshtrim tjeter, ra i ASAJ, cka e ka shyre te tyrdhton, apo i KETIJ... me rendsi, jane keto dy relacione,... cka i ka lidhe keta te veprojne keshtu.. pse e kane ber ket....
    A pajtohesh Infinite??

P.S.
    Nese te ka ndodhur ty personalisht , atehere fal, kaloje edhe ket sprove apo veshtersi... sepse edhe kjo ndodhe me nje qellim te caktuar , shikoje keshtu..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    sa filozof qe je more Sheakspare ,

Infinite , mendoj qe do ishte me te vertete nje tradheti e dyfishte ashtu si thua ti, sepse te humbesh mikun me te mire, dhe ne te njejten kohe dashurine eshte teper tronditese.
    Une do i falja, po nuk do ishin me miqt e mi,
    Ne keto raste natyrsht qe nuk ekzistojne fajtoret, nuk ka faje, ashtu ishte shkruar te ndodhte.
    Pastaj e mendon thjesht, nuk ishte per ty, dhe ne nje ane me mire heret se sa vone.

Anëtarësuar
    04-06-2007
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    275
    shakespeare, flm shume per mendimet.
    tema nuk eshte eksperience e imja por nje gje qe e kam degjuar para disa javesh dhe me ka bere pershtypje.
    Kur them qe jo te gjithe e meritojne faljen e kam ne kuptimin qe nuk e meriton faljen dkush qe e ka bere nga dashakeqesia per te lenduar tjetrin, dhe nuk e meriton ta fal ate qe quhet i dashuri pasi presupozohet te jete personi qe do te mbroje nga cdo e keqe dhe jo te te dhuroje nje dhimbje kaq te madhe.
    Mikja po ashtu.
    Megjithate une jam njeri qe fal shume, ka pasur raste qe me kane bere keq shume njerez te caktuar dhe i kam falur dhe kam pare se falja shpesh sjell vuajtje te metejshme pasi, ai qe ti ke falur mendon se heren e pare ia hodhi lehte dhe e ben perseri.

Mendoj se mund dhe ti falja dmth nuk do i urreja sepse nuk di te urrej, po kurre me nuk do i mbaja prane vetes time, rrezik shume i madh...

Anëtarësuar
    04-06-2007
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    sa filozof qe je more Sheakspare ,

Infinite , mendoj qe do ishte me te vertete nje tradheti e dyfishte ashtu si thua ti, sepse te humbesh mikun me te mire, dhe ne te njejten kohe dashurine eshte teper tronditese.
    Une do i falja, po nuk do ishin me miqt e mi,
    Ne keto raste natyrsht qe nuk ekzistojne fajtoret, nuk ka faje, ashtu ishte shkruar te ndodhte.
    Pastaj e mendon thjesht, nuk ishte per ty, dhe ne nje ane me mire heret se sa vone.

mendim te njejte me ty

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Me rendesi eshte te falesh, ateher kur fal, je shume e ' i madhe..
    fal, fal, fal
    Nje proverbe angleze thote " When you forgive, you heal your hate" !

Pra te sherosh urrejtjen duhet te falesh. Por eshte shume me e lehte te thuhet dhe ne anen tjeter shume e veshtire ta realizosh. Si te falesh kur nje person i afert me vite te tera te shkel, te poshterson, te nencmon?! Gjate gjithe asaj kohe ti vetem akumulon urrejtjen deri sa nje dite edhe durimit i vjen fundi!

Eshte njerezore te falesh, te sherosh shpirtin dhe te jetosh ne paqe. Por si, ku te marresh ate fuqi!?
    • The rest is silence.

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Hysen Sharra, mjeshtër i dyfishtë
    Nga Brari në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-02-2009, 09:25
  2. Cybersex tradhëti apo jo
    Nga Xhuxhumaku në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2005, 19:11
  3. Cila tradheti falet? Perse?
    Nga Mina në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 27-10-2004, 11:44
  4. Përvjetor i dyfishtë i Hasan Prishtinës
    Nga Kresha në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-04-2003, 20:06
  5. Tradheti
    Nga Mina në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 07-03-2003, 07:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •