Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 68

Tema: Martesa !

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Kush ka ne projekt martesen dhe krijoje nje familje shpreson ta beje me nje nje " shpirt binjak " qe ti ngjaje sa me shume te jete e mundur.
    Te vendosesh se cili eshte personi i duhur me te cilin te lidhesh per jete, te besh dhe rritesh femije, ta duash shume dhe plakesh se bashku; kjo eshte nje zgjedhje e mundimshme, me impenjuesja e jetes , kur merret seriozisht.
    Kjo sepse cdo dite,cdo nate per gjithe vitin dhe vitet do te jete ai person me te cilin do te flitet,
    arsyetohet ,behen projekte ku pervecse berjes se dashurise , do te kalohen netet, pushimet, do qeshet se bashku por do behen dhe sakrifica.
    Kjo tip zgjedhjeje ne lidhje me ato te zakonshmet e jetes eshte disi anomale.
    Ne fakt kur zgjedh p .sh nje makine per thithje pluhurash , nje pako biskota, apo nje automobil ne marrim gjithmone mendimin e eksperteve te sektorit, ben nje prove, lexon instruksionet dhe merr nje
    certifikate garancie. Mund te zgjedhesh nje game te gjere produktesh.....
    Per martesen nuk eshte keshtu.
    Nuk dihet mire permbajtja, nuk ka asnje skontrino garancie dhe eshte e veshtire te besh nje prove direkte ( shume veta per kete bashkejetojne per nje fare kohe para se te martohen )

Ne teori ka nje game te gjere personash qe kane karakteristika te perbashketa, por qe nuk njihen, qe banojne ne te njejtin qytet, apo aty rrotull, dhe mund te perbenin cift te persosur , por ngelen gjithmine te panjohur.
    Dikur ishin familjet ato qe "ngaterronin" martesat ne baze regullash perfitimi dhe interesi, po ashtu dhe sot ne shume vende.
    Ne disa raste cifti takohet per here te pare diten e marteses. Vetem kur ngre vellon burri mund te shohe nusen, te cilen e njihte vetem nepermjet pershkrimeve te miqve apo ndonje "ndermarrjeje " fshehurazi
    La vida es un carnaval

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar mė parė nga SaS Lexo Postimin
    sa per sqarim endless kur them kontrate qe ben bashkimin e ndienjave e kam llafin per publikimin e tyre ne syte e te tjereve pra ben zyrtare ndienjen qe ke ti per nje goce jo thjesht ti si person asaj !!! besoj se me kuptove edhe pak me shume respekt dhe ske pse thua bullshit apo sterbullshit !!! lexoje me me kujdes here tjeter fjaline !!! kjo eshte ne ndonje logjik sapo thashe ???
    Po mire mo shoku,c'kuptim ka qe t'i ke hapur temen pastaj!? Se ajo me duket si pyetje retorike mua,dhe me sa di une nuk ka nevoje as per shume sqarim as edhe shume diskutim, per ate qe thua t'i ,''Martesa eshte nje kontrate zyrtare qe bene te mundur bashkimin e ndjenjave'' KETE E DI DHE BUFI MO SHOKU! Pse njerezit duhet te shprehen ne menyre te kundert rreth kesaj kur ajo eshte FAKT!? Tani ka raste kur ajo,'' kontrata'' nuk e ben gjithmone te mundur bashkimin e ndjenjave,po ketu po flasim per mbleseri

Dhe mos ji kaq i ndjeshem mo shoku,se debate po bejme,dhe une ju referova temes dhe jo ty.Kaq shpejte u prekeke t'i!?
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Postime
    90
    Citim Postuar mė parė nga SaS Lexo Postimin
    Eshte folur aq shume per martesen edhe do flitet akoma edhe ne te ardhmen,por ajo qe doja te dija une nga forumistat eshte si e shikoni ju martesen:

1--> kontrate zyrtare qe ben te mundur bashkimin e ndienjave ???

2--> kontrate zyrtare qe ben te mundur bashkimin e ekonomise ne nje te vetme ???

Jeni te gjithe te mirepritur per te dhene mendimin tuaj !!! pekte te gjitheve SaS!!!

Asnje nga keto.

Martesa eshte pune, pune note e dite/te nxjerim kalamojt n'drite!

Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Po ashtu ka qene edhe ne Evrope deri aty nga vitet teteqind me martesat "Reale", kombinime per interesa te shtetit.
    Mund te ndodhte qe nga keto martesa te lindte dashuria,por ne shume raste cifti rrinte bashke per imazh publik , por cdo njeri bente hesapin e tij dhe shpesh takime te tjera.( Ne atekohe
    nuk kishte as shtyp skandalistik , as papparazzi )
    Po ashtu maresa ishte nje biznes i vertete per familjen me qellim bashkim pasurish dhe aleanca perfituese.
    Ne shoqerite me ekonomi te zhvilluar ,emancipimi i gruas dhe oferta e mjaftueshme e punes ka bere qe terhqja reciproke te jete baza qe e vendos maretesen.
    Sot eshte e pamendueshme qe gruaja te martohet me nje qe s dashuron.
    Te bashkohesh per jete dhe te besh femije me nje qe s dashuron eshte sikur te gjendesh ne nje burgim te perjetshem dashurie, eshte nje itinerar i veshtire.
    Sidomos kur shoqeria ofron mundesi mundesi pune dhe pavaresi.
    Leket jane te rendesishme, por edhe jeta personale, ndoshta me shume
    La vida es un carnaval

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Kontrate njerezore qe ben te mundur vazhdimesine...

Thjesht mos e merr me frike miku im: )...heret a vone te gjithe do ta nenshkruajme ate kontrate..

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anėtarėsuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,966
    Une po pėrgjigjem nė bazė tė titullit, se pyetjet qė ke vendosur ndoshta e ngushtojnė pak mendimin, e si rezultat dhėnien e pėrgjigjes.

Martesa, mendoj se ėshtė njė fenomen i rėndėsishėm njerėzor. Tani mė vjen ndėr mend njė thėnie interesante: martesa ėshtė kėshtjellė ku ata qė kanė hyrė brenda, e dinė se sa e vėshtirė ėshtė tė jetosh nė tė. E ata qė janė jashtė, duan tė futen brenda...

Fillimisht dashuria ndez shpirtin, e mė pas shpirti ndricon rrugėn pėr tė ecur pėrpara. Kjo rrugė jo domosdoshmėrisht ėshtė rruga qė duhet ndjekur pėr tė cuar nė altar dy individė.
    Duket se helmi i dashurisė tė shfaq njė botė ku gjithcka ėshtė ideale, por sapo pėrballen me realitetin, dashuria tkurret e frikesohet pėrpara kėtij gjigandi tė pamėshirshėm, ajo ėshtė aq e vogėl pėr tė mbijetuar.
    Dhe une nxjerr perfundimin se:
    Martesa duhet tė bazohet nė njė jetė reale nė tė cilėn mund tė mbijetojnė dy njerėz tė dashuruar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga J@mes : 02-11-2007 mė 17:29
    »« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«

Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Kontrate njerezore qe ben te mundur vazhdimesine...

Thjesht mos e merr me frike miku im: )...heret a vone te gjithe do ta nenshkruajme ate kontrate..
    Mjafton te kesh deshiren e mire, dhe mundesite jane te pafundme; me dashuri, me lajmesi, me agjensi, me lule tek veshi, me vazo me lule tek dritarja, me njoftime ne gazete- mjafton te kesh deshiren e mire.
    La vida es un carnaval

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    une po ju them cfare thoshte gjyshja ime per martesen.martesa eshte nje kazan i madh,bosh,i vene ne zjarr.brenda tij eshte nje njeri,icili po kercen.te gjithe qe e shikojne nga jashte mendojne se ai kercen nga lumturia,por ne te vertete ai hidhet perpjete se digjet i shkreti.....
    ne radhe te dyte,qe ti pergjigjemi dhepyetjes se SAS,qe eshte kontrate,kontrate eshte....

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar mė parė nga augusta b Lexo Postimin
    une po ju them cfare thoshte gjyshja ime per martesen.martesa eshte nje kazan i madh,bosh,i vene ne zjarr.brenda tij eshte nje njeri,icili po kercen.te gjithe qe e shikojne nga jashte mendojne se ai kercen nga lumturia,por ne te vertete ai hidhet perpjete se digjet i shkreti.....
    ne radhe te dyte,qe ti pergjigjemi dhepyetjes se SAS,qe eshte kontrate,kontrate eshte....
    Augusta nocja ime(gjyshja) thote se martesa eshte nje qyp me ashtu(m..)
    dhe vetem ne gryken e qypit ka nja 3 garuzhde me mjalte...lol...... dhe qesh.
    .................................................. .................................................. ............................
    Tani sa per pyejen e SaS po them se martesa eshte qellimi perbashket dhe ku ka qellim te perbashket ka dhe kontrata te perbashketa,ku ka kontrata te perbashketa ka dhe fitime te perbashketa ,,, e si rjedhim martesa zgjate e zgjate derisa sa keto larte (qellimet ,kontrat,fitimet te perbashketa) te ecin ok kundrejt partnerve.
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Kush e ka pare telefilmin " Sex and the city " .
    Behet fjale per martesat e kombinuara ku njoftimet behen edhe me internet dhe agjensite organizojne takimet.Muhabeti eshte se nuk mund te gjykohet nje person qe me here te pare.

Ne te vertete nuk eshte lehte te dallosh midis kantidateve qe perdorin kete lloj sistemi thjesht per te
    "rimorkjuar " ndonjeren, dhe atyre qe duan te ndertojne nje raport te qendrueshem.
    Ashtu sic ndodh ne cfaredo takimi midis nje mashkulli e femre, kuptohet shpejt se c qellime ka njeri apo tjetri.
    Megjithate kush kerkon thjesht nje aventure sot ka ne dispozicion kanale te tjera , dhe ne intrenet, kanale direkte dhe me te thjeshta, me persona te disponueshem, pa qene nevoja te besh "cuore solitario" , njeri "misterioz", duke u munduar ta cosh muhabetin ne nje rruge tjeter ( ne ate te dhomes se gjumit ) , nje njeriu qe ka ne mendje tjeter gje.
    La vida es un carnaval

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  3. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  4. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20
  5. Martesa Gay - Gazeta shqiptare
    Nga katana nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 13-05-2003, 07:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •