Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 59

Tema: Xhelozia!

i/e regjistruar Maska e angel_boy
    Anėtarėsuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    77

Lightbulb

Tema eshte shume e bukur por me duket se keni devijuar shume prej saj.Per mendimin tim : Xhelozia eshte nje ndjenje, nje ndjenje instiktive me teper sesa nje ndjenje me rrjedhe llogjike.sepse ndoshta pikerisht ai esi yne thelle thelle eshte shume posesiv. Dhe kerkojme qe nje person ta kemi vetem tonin.Dhe sjam dakort qe xhelozia rrjedh vetem si pasoje e dashurise,madje ka shume raste qe ata qe trathtojne vete behen me teper xheloze dhe kjo se besoj per faktin se e duan partnerin.Me respekt Angel
    :^engjello "Kur tė vdesim ,tė gjithe do tė shkojmė nė parajsė ,
    sepse nė ferr kemi qėnė! " :^engjell1

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-10-2002
    Vendndodhja
    Planeti "TOKE"
    Postime
    71
    Mua nuk po me ndahen xhelozet dhe xhelozėt si ne real ashtu edhe ne virtual...ufffffffffff

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Nuk jam shqyer ndonjehere ne fushen e gjuhetarise, kete e mbulon me zell H-Orny. Une (po te me detyronin ta klasifikoja xhelozine) do ta fusja tek psikologjia. Eshte dukuri mendore (disa mund te thone hormonale).

Nje lidhje e ngushte, dashuri le ta quajme. Si ndjenja me e madhe egoiste e njohur deri me tash (je e imja, perjetesisht etj) ka ne rrenje te saj pervetesimin, pronesine. Fustanin tend me te perzemert e nuhat njeqind here tek sqetullat qofte dhe kur ta merr jot moter borxh. Kur dashurojme themi qe japim dhe jeten per te dashurin/en. Per ta e japim jeten, apo per te rritur vleren e vetes ne "syte" e tij/saj? Ne nje menyre te gjithe ne jete bashkohemi me shume se nje here ne nje pike: ne gjetjen e funksionit tone si qenie mishtore e mendore mbi toke. Misioni thjesht biologjiko-pleherues nuk eshte i kenaqshem per shumicen tone; relativisht nje perqindje shume e vogel zgjedhin rrugen me te mundimshme per te justifikuar pranine e tyre mbi toke; keshtu lindin heronjte. Te tjeret (qe une do t'i quaja me kembe ca me shume ne toke) u japin kuptim e forme gjerave qe i rrethojne, duke u pershtatur. Ideja eshte, qe kur njeriu shkon per dhjame ne fund, ajo c'ka lene pas eshte genjeshtra me e bukur qe kane shijuar ndonjehere; fytyrat e pikelluara te atyre te cileve u lane gjurme ne zemer, llogaria bankare (njesi matese shume e perdorur ne vleresimin e jetes se nje individi) etj. E keshtu me xhelozine - frika se vendin tend mund ta zeje dikush tjeter. Medyshja se nuk je unik/e qofte dhe per nje njeri te vetem, por je mese e krahasueshme dhe e zevendesueshme.

Psikologjikisht pra, ne e programojme veten te jetojme ne ko-rrelacion me ato gjera/ata njerez qe na bejne te ndihemi dominante. Rrenjet e kesaj duken qe nga kokefortesia e njeriut te pare, per te mos qene thjesht nje kalimtar mbi bujtesen Toke, por per te qene perjetesi.

Esprit libre Maska e Calvero
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Shpella e Ariut, Pilur - Vlorė
    Postime
    100
    Pėr mua Sokoli ka tė drejtė sepse xhelozia nuk i pėrket as fushės sė sociologjisė as psikologjisė e as filozofisė sepse tė gjitha kėto janė shkenca shoqėrore qė trajtojnė aspekte tė jetės sė njeriut ndėrkohė qė xhelozia ekziston si fenomen edhe tek kafshėt. Unė e konsideroj si instikt tė ngjashėm me instiktin e ekzistencės qė njeriu e ka trashėguar nga kafshėt. Ajo manifestohet tek njerėz tė ndryshėm me intesitete tė ndryshme ashtu si ēdo instikt tjetėr dhe nuk besoj se mund tė ndryshohet apo tė 'kurohet'.
    Kur dikush tė sheh gruan apo tė dashurėn tė duket sikur po tė mer diēka qė tė takon, sikur po tė heq njė copė nga trupi yt, apo sikur po tė cėnon vetė ekzistencėn tėnde prandaj dhe reagimi ėshtė i dhunshėm. Mua nuk mė duket se xhelozia vjen nga dashuria e madhe qė ke pėr tjetrin por nga ajo qė ke pėr veten.

Pėrshėndetje Calvero
    Anthroopos egenou kai to dustukhes biou ekeithen ellabes

....... E pergjuar....... Maska e vana
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Vendndodhja
    Ku jam une......Nuk je ti!....(Ndoshta jemi duke luajtur kukamcefti) ....
    Postime
    346
    Nuk ka shqiptare qe nuk jane xheloz, dhe xhelozia te ngroh zemren (gjithmone kur nuk eshte e teprume, dihet), duhet te mburremi qe i kemi djemt xheloze o vajza!!........

Esprit libre Maska e Calvero
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Shpella e Ariut, Pilur - Vlorė
    Postime
    100
    Vana
    Mos kujto se janė xheloza ngaqė tė duan ty moj xhan sepse shqipėtarėt kanė qėnė xhelozė tėrė jetėn edhe atėhere kur martoheshin me gra qė nuk i njihnin fare pra dhe qė nuk kishin se si ti donin.

Pėrshėndetje Calvero
    Anthroopos egenou kai to dustukhes biou ekeithen ellabes

i/e regjistruar Maska e jerry_zhurma
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Toronto, Canada
    Postime
    7
    Te jesh xheloz,-- aha keq puna. Partneri fillon e flet se po fillon te behesh i bezsishem, grindavec,se po i ve kufij, se po fut hundet ne punet personale se po i pervetson 100% INTIMITETIN!!!

Te mos jesh xheloz,-- as qe behet llaf. Partneri do filloj te cirret se nuk i var fare, se e harron.... etj. etj.

Te jesh pak xheloz,-- (ajo qe mund ta perkufizosh keshtu ME KARAR, ME MASE),-- ja keshtu je ti, here kujtohesh here jo.Partneri e fut kete stad te xhelozis tek Nevojat Hormonale.

Hajde merri vesh femrat... Rrofte Beqarlliku ne DayTime ))

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    8
    xhelozia nga njera ane eshte egoizem- ta duash nje gje , tjetrin teresisht,vetem per vete; nga ana tjeter eshte teprice pasioni qe te erreson arsyen.
    xhelozi nuk eshte ajo qe shprehet me histerizma,grindje etj( per kete flet Mina?),xhelozi eshte ajo qe vetem ndjehet e shprehet ne sy,ne buze, pafjale dhe qe shpreh mungesen ose mosplotesimin e dashurise.
    sepse 9/10 e dashurise jane tek ai qe dashuron,dhe vetem 1/10 tek ai qe dashurohet-ketej rrjedh dhe xhelozia(per kete flet Macia?)
    xhelozia s'mund te quhet negative,eshte pjese e dashurise.
    kur teprohet po,si cdo gje tjeter.

i/e regjistruar Maska e Mirron
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Vendndodhja
    Hellas
    Postime
    29
    PER SOKOLIN- FJALEN -DIJE- DO TA ZEVENDESOJA
    ME FJALEN -DITURI-
    JAM KURIOZE SOKOL TE DI CFARE SHKOLLE KE MBARUAR?

SA PER XHELOZINE KAM SHUME PER TE THENE POR PAK ME VONE.

ABIGAIL....

i shplodhur
    Anėtarėsuar
    28-11-2002
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    289
    Per t'iu pergjigjur Sokolit se ky hyn Xhelozia si objekt studimi.

Mund te hyje ne Psikologji dhe Sociologji, nuk ma merr mendja se hyn ne Filozofi.
    Xhelozia ne cift eshte nje tregues i rendesishem i lidhjes . Nese une ndjehem ne disa raste xheloz kjo tregon se kam frike mos dikush tjeter vihet ne qender te vemendjes se femres qe une dua, me ze vendin, kercenohet lidhja ime te cilen une e dua te vazhdoj. Ne kete pike eshte pozitive dhe nese kuptohet sic duhet prej paleve ndihmon lidhjen.
    Kur kjo behet patologjike i takon psiakiatrise ose psikoanalizes.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-05-2009, 21:28
  2. Histori Dashurie N.2
    Nga no name nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 29-04-2007, 16:54
  3. Xhelozia
    Nga YaSmiN nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 03-04-2005, 11:40
  4. Edukata seksuale
    Nga Ferdinandi nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-05-2003, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •