Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 59

Tema: Xhelozia!

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Une e klasifikoj keshtu;

Xhelozia = Jalousie (fr) = Zelosus (lat) = Zźlos, zéle (grek) Zelli (shqip), pra me nje fjale i gjithe ky strumullar do te thote, ZĖ, ZEMER, ZJARR, XJARM, XHAN (Shpirt), GJAK.
    Pra kur te hyp gjaku ne koke, te erren syte e te gufon zemra e fillon e bertet si idiot.
    Aresyja eshte, me i dhene fjaleve kuptimin e tyre.

ps, eksperienca eshte mema e dijes - thote populli.

I lezecem ky arsyetim, me beri pershtypje.

Edhe pse populli shprehet me mend nganjehere, ai kurre s'arriti dot te dale nga situata e tij blegtorale.

Sidoqofte, ajo qe thua ti qendron, por, jo e shprehur ashtu si ti.

Fjalen "Dije" une do e zevendesoja me "Dijeni". Eksperienca pra mund te jete mema e dijenise, por jo e llogjikes ama. Dija dhe llogjika jane pak te ndryshme. Pra dijenia nuk eshte llogjike, por vec nje ndihmese e saj qe influencon, qe me raste bile dhe e demton vete llogjiken.
    Kanti te pakten kete version jep.

• Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.

• Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetė.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Per Sokolin: Xhelozia i perket fushes se mjeksise! e kam thene arsyen, ajo eshte patologji!
    Per ornament: Perseritja eshte mema e dijes! (Paftarjenje, mat ucitjel!)Keshtu thuhet ne rusisht!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Mina,

Perseritja eshte kenga e papagallit. Pastaj ruset nuk jane nje; evidense. Per me teper megjithese s'di rusisht, s'di pse Paftarjenje != Perseritje.

PERSERITJA (si fjale) kam pershtypjen se lidhet me shume me ZERIN; RITHEM.
    Ndersa EKSPERIENCE = Me SHIKIMIN pra do te thote RISHOH e cila ne vetvete eshte nje PERSERITJE, por ne nje sens me te gjere, ajo permbledh RISHOH, RIPREK, RITHEM, RINDIEJ. E gjitha kjo futet ne NJOHJEN, DIJEN.

ps, si i thone ruset Dites, meqe ra fjala.

Fragile Maska e Alesia
    Anėtarėsuar
    17-07-2002
    Vendndodhja
    Nder njerez
    Postime
    79
    OOO c'eshte ky drejtim qe i dhate temes.......
    T'i pergjigjem pyetjes se Sokolit une do ta klasifikoja Xhelozine ne SociologjI( per permasat e padeshiruara qe merr nganjehere dhe ne duhet te jemi realiste per pasojat qe sjell tejkalimi i saj sidomos kur kemi te bejme me afeksionin mes partnereve) dhe Psikologji pasi ajo si nocion penetron ne cdo qenie njerezore: cdo njeri eshte ndier i pushtuar nga ajo ndjenje, ndoshta jemi ndjere edhe xheloz, pse mos ta pranojme ne marredhenie familjare, ne shoqeri. Puna eshte tek mostejkalimi i saj dhe e kthyera e saj ne problem te dukshem.
    Gjithsesi xhelozine do ta pershkruaja me keto fjale: ndjenje qe here ngjall dhe here e vdes dashurine tek cdo njeri; qe here te ben te vuash dhe here te ben te duash, qe edhe kur je i lodhur nuk te le te vdesesh.............
    Te mesosh dicka eshte gje e mrekullueshme, sepse sa here qe meson dicka,SHNDERROHESH NE DICKA TE RE.
    Leo BUSCAGLIA

Bebushe
    Anėtarėsuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    romania
    Postime
    13
    Un behem xheloze vetem kur filloj te ndjej dicka per njeriun qe kam afer ose thjesht kur jam e interesuar per te. Per mendimin tim xhelozie eshte dhe nga dashuria, por ne shume raste eshte dhe nga budalliku.
    Quando muere un ser querido

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Postuar mė parė nga |Pink|
    Un behem xheloze vetem kur filloj te ndjej dicka per njeriun qe kam afer ose thjesht kur jam e interesuar per te. Per mendimin tim xhelozie eshte dhe nga dashuria, por ne shume raste eshte dhe nga budalliku.
    Po eshte shume e vertete se xhelozia ka si origjine dashurine (dhe do te shtoja) dhe eshte e domosdoshme deri ne ate mase, kur nuk cenon repketin dhe lirine ndaj njeri tjetrit...

pershendetje

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    xhelozia =semundje->>> nuk qenron.
    xhelozia =cinizem-> kete e thone ato qe nuk dine te xhelozojne qe jane ...(cfare jane ato qe nuk dine te xhelozojne ???)
    xhelozia term filozofik.?... ehuha pse na i veshtiresoni aq shume gjerat e veshtira por qe nuk kane nevoje te kuptohen ato vetem ndjehen
    xhelozia term social, ?e qe gjeti boten nga xhelozia? Asgje as deri ketu mos e akuzoni xhelozine.
    xhelozia psikopati? Pune e madhe jane me te bukur psikopatet xhelozese psikopatet e "mencur" e kam fjalen per ato qe nuk thone kurre ate qe kane ne vete, por ate qe kane pervetsuar krejt permndesh nga librat.
    Per mua , xhelozia eshte e barabarte me dashuri?
    Xhelozi=DASHURI. Po nuk u bera xheloz per dike , po nuk e vrava mendjen , bile po nuk ia kufizove deri edhe te drejtat dhe lirite e tepruara , me duket se nuk e du.
    Besoj ne dashurine e dikujt jo se me thote te dua, e se me mori malli, por kur me pyet me xhelozi, ku ishe tere diten... pse duhet ta shikosh perdite filanin, pse duhet ti flasesh cdo jave filanit... Pra kur e shoh se ai mund te bheet xheloz (jo te me beje si xheloz, por te behet xheloz) me hapen syte e besimit se ky njeri me dashka.
    (tiu them nje sekret per xhelozine, une jam me xheloze se blerimi, e terbuar fare. Madje edhe per robt e shpise qe nuk i dashuroj por qe i dua.)
    Per dashurite e mija edhe vras pa pike teklifi, e jo me te behem xheloze. As nuk i bie aspak pishmanit!
    (MOS E NGATERRONI XHELOZINE ME CMIREN, PLS)
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Xhelozia eshte shfaqje dobesie tek njeriu. Xhelozia lind kur nuk e ndien veten ne lartesine e duhur qe te perballosh situaten para se ciles gjendesh me gjak te ftohte, dhe te lindin dyshime mbi aftesite e tua.
    Dyshimi mbi aftesite e tua, te ben te ndihesh se po abuzohet me besimin tend.
    Macka, per mendimin tim, cmira eshte nje shfaqje e xhelozise.
    Summertime baby!

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    ihti ketu nuk me ke kuptuar, ose me ke kuptuar mua ashtu si kupton ti xhelozine.
    Xhelozia nuk eshrte ndjenje iferioriteti. jo....apo ku e di une si e klasifikojne do burra (qofte edhe te medhenj)...
    po he so do vij prap se nuk kam vak itash!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-05-2009, 21:28
  2. Histori Dashurie N.2
    Nga no name nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 29-04-2007, 16:54
  3. Xhelozia
    Nga YaSmiN nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 03-04-2005, 11:40
  4. Edukata seksuale
    Nga Ferdinandi nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-05-2003, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •