Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e larguar
    Anëtarësuar
    12-06-2007
    Postime
    131

Access: Databazë për nxënësit e shkollave

Kohet e fundit jam duke bere nje program per shkolla ne MS Acess por kam nje problem me lidhjet :

Rasti i pare :

Une dua qe nxenesi te kete te dhenat per Klaset 1 deri 9.Klaset 1-9 jane te ndara ne tabela te veqanta.Si a mund dikush te me ndihmoj me lidhjen qe nxenesi te kete :

NEXENESI :
    Kl1
    Kl2
    Kl3
    Kl4
    Kl5
    Kl6
    Kl7
    Kl8
    Kl9

Rasti i dyte :

Une dua qe nexesi te kete te notat pr klaset 1-5 dhe 6-9 ne kete rast jane vetem 3 tabela

Dmth

Nje lidhje qe nxenesi te kete nota per cdo klase .

ja ku i kini tabelat ne te cilat me nevojitet ndihme :
    Ju lutem kryeni lidhjet mbi keto database dhe me pas ju lus ta postoni ate...
    Skedarët e Bashkëngjitur Skedarët e Bashkëngjitur

i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    daku, me duket se e ke konceptuar gabim, ose nuk po sqarohesh mire

mundohu te japesh me shume detaje

i/e larguar Maska e klodj
    Anëtarësuar
    10-02-2008
    Vendndodhja
    Gjirokaster
    Postime
    92
    Nuk eshte shume e thjeshte te besh nje program si ai qe kerkon.
    Gjithsesi nga sa kuptova ti do qe te kompjuteriziosh sekretarine ne shkolle.
    Goxha ide e mire por duhet te krijosh nje strukture ne leter fillimisht pastaj ta zbatosh ne access. Per mendimin tim mund te perdoresh keto tabela:

Tabela_Emrat_e_Studenteve
    Tabela_Emrat_e_Lendeve
    Tabela_Klasat_dhe_Vitet
    Tabela_Notat

etj
    etj
    etj

Per te bere lidhjen mjafton te vendosesh nje kolone me te njejtin emer dhe cilesi.
    Pastaj ekziston nje Wizard ose duke shfrytezuar Relationship etj etj...
    Te sugjeroj te studiosh librin e Access-it ne shqip nga Agni Dika.
    Une kam arritur te bej disa programe fale ketij libri.

Te Uroj Sukses !!

i/e larguar
    Anëtarësuar
    12-06-2007
    Postime
    131
    Citim Postuar më parë nga nince_tutes Lexo Postimin
    daku, me duket se e ke konceptuar gabim, ose nuk po sqarohesh mire

mundohu te japesh me shume detaje
    une dua te bej nje lidhje mes tabelave ne menyre qe Nje nxenes X te kete notat per kl .1.2.3.4.5.6.7.8.9. por klaset ne kete rst jane te ndara veq e veq ne tabela.

i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    Citim Postuar më parë nga mastersoft Lexo Postimin
    une dua te bej nje lidhje mes tabelave ne menyre qe Nje nxenes X te kete notat per kl .1.2.3.4.5.6.7.8.9. por klaset ne kete rst jane te ndara veq e veq ne tabela.

thash dhe me lart qe duhet te sqarohesh me shume, por me duket se me ne fund e dhe nje dicka.

Me sa po kuptoj di do te dish te gjitha nota te nje nxenesi nga viti 1-re deri tek i 9-ti psh, apo jo.

Nuk e di nese ke njohur ne akses, por sic kishte cituar dhe dikush m lart di duhet te krijosh tabela te vecanta per entitete te vecanta. ta konceposh tabelen dhe te perdoresh fushat e duhura per cdo table, psh per tab_Nxenesi te kesh: emri, mbiemri, datelindja etj etj.

Pasi te kesh krijuar disa tabela, do filloj te krijosh relationship ndermjet tyre.

Ndaj, do ishte me mire qe ti te na e thoshe te plote programin qe do te ndertosh, pra cfare te dhenash do te ruash ne kete baze te dhenash (Me pak fjale cfare te ka kerkuar ai qe do te jape leket dhe na e thuaj dhe ne te te ndihmojme)

Mos nguro te pyesesh perseri.
    Edhe une jam mare goxha me tutoriale aksesi.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    12-06-2007
    Postime
    131
    Citim Postuar më parë nga nince_tutes Lexo Postimin
    Mos nguro te pyesesh perseri.
    Edhe une jam mare goxha me tutoriale aksesi.
    falemiderit per gadishmerine tani po jap me shume sqarime per kete program :

Se pari ky eshte nje program per shkolle fillore.Do te perdoret per menaxhimin e nxenesve te shkolles dhe suksesit i cili me pas do te printohet , dhe suksesi (notat) te jepen prinderve (si pasqyre).

Tani te dhenat e nevojshme jane paraqitur me lart ne databasat e bashkangjitur.

shembulli :

Duhet te behet nje lidhje mebs tabelavpe ne databazen e mesiperme qe :

Nxenesi : Forumi Shqiptar te kete :

- Te dhenat , Emri , Mbiemri,Data e lindjes,Emri i prindit etj... (te cilat jane te paraqitura ne shembujt e mesiperm)
    -Te kete notat (suksesin) per te gjitha klaset 1 2 3 4 5 6 7 8 9

kaq kisha besoj qe me kuptuat , per me shume do te pergjigjem

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Me lart te kam spjeguar se dizjni eshte i gabuar. Gabimi qendron ne faktin se baza e shenimeve qe e ke krijuar nuk eshte e normalizuar si duhet. Edhe pse mund te lidhen dhjet tabela qe te krijohen kerkimet, kjo eshte zakonisht indikacion i dizajnit te gabuar.

Me fjale tjera nuk ke nevoj qe cdo klase ta prezentosh me nje tabel te vecante.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    12-06-2007
    Postime
    131
    Citim Postuar më parë nga Uke Topalli Lexo Postimin
    Me lart te kam spjeguar se dizjni eshte i gabuar. Gabimi qendron ne faktin se baza e shenimeve qe e ke krijuar nuk eshte e normalizuar si duhet. Edhe pse mund te lidhen dhjet tabela qe te krijohen kerkimet, kjo eshte zakonisht indikacion i dizajnit te gabuar.

Me fjale tjera nuk ke nevoj qe cdo klase ta prezentosh me nje tabel te vecante.
    ne rregull ne rastin e dyte klaset jane te ndara : 1-5 ne nje tabele dhe 6-9 ne nje tabele kjo besoj qe eshte ne rregull

http://www.tropoja.org
    Anëtarësuar
    30-10-2002
    Vendndodhja
    England[SE]
    Postime
    388
    Pershendetje mastersoft!

Sic e than edhe kta shokt siper, duhet ti ndash shenimet ne tabelat te vecanta dhe pastaj ti lidhesh. Mesa kuptova une problemin tend u mondova te bej databasen prej fillimi. Posht ekeni databasen e bashkangjitur hape dhe shife nese esht ajo qe kerkon.
    Skedarët e Bashkëngjitur Skedarët e Bashkëngjitur

O Azem shqipe malsie,
    Per ty loti na ka hije.

i/e larguar Maska e klodj
    Anëtarësuar
    10-02-2008
    Vendndodhja
    Gjirokaster
    Postime
    92

Ok! Kjo eshte lidhja mes tabelave. Por duhet patur parasysh se gjate hedhjes se te dhenave duhet perdorur COMBO BOX. Pra kur japim noten e nje nxenesi ai duhet te perzgjidhet nga nje liste dhe jo ta shkruajme nga tastiera emrin e tij. Kjo realizohet me mire me SUBFORMS dhe jo direkt te fusim tabela ne nje formular. Gjithsesi besoj se deri ketu jemi ne rruge te mbare.

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 31-08-2012, 13:07
  2. Krijim i nje Databaze në Access
    Nga crackeri në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 24-04-2009, 05:26
  3. Dua të bëj një databazë, me Access apo SQL?
    Nga vetonlika në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 08-02-2009, 08:14
  4. Ç'është Krishti?
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 17:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •