Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 69 prej 69
    Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Ne nje beteje vlerash ,nje perendimor eshte shume inferior ndaj nje shqiptari te vertete,per arsyen e thjeshte se vlerat shqiptare ne perendim ishin vlerat e aristokracise,kur ajo ekzistonte,tani qe mbizoterojne vlerat e plebejve,a mundet kush te veje perballe vlerat plebeje me vlerat fisnike dhe te pretendoje kurrfare superioriteti te vlerave plebeje ndaj atyre fisnike ?
    A te vjen keq te mos ngaterrosh aristokracine me shtresat intelektuale? Sepse, te pakten nese ke hapur ndonjehere liber historie, jane pikerisht aristoleshet qe lundronin ne nje dekadence morale.

Persa i perket stabilitetit e atyre mendimeve te tjera jo-koherente qe kishe shprehur... nje njeri stabil kerkon lumturi tek njerezit e barabarte, nuk kerkon mburoja "prestigji".

Personalisht mendoj qe njeriu duhet te kerkoje ne partnerin ca karakteristika e perbashketa: nje vinovil goxha efikas per keto lidhje eshte sfondi i perbashket etnik.Kjo ngaqe te ndihmone te kuptosh/pranosh dhe respektosh me teper tj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 28-02-2008 më 14:26
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga Nyx Lexo Postimin
    Eshte ligj i natyres transformimi Hyj. Ka raste qe gjate procesit ndodhin edhe mutacione fatkeqesisht
    Megjithate ne perendim nuk te con femra jo hiqe nga mendja kete ide te gabuar.

Fajin nuk ja lash askujt ne preher, po thjesht me vjen cudi nga menyra se si shprehen shumica ne pergjithesi, nejse mo secili ka te drejten e mendimit dhe fjales apo jo.
    E ke gabim e dashur,transformimi ku ka permiresim fizik moral e shpirteror eshte ligj natyror,sepse natyra kete ka kerkuar prej njeriut,ndersa transformimi ekonomik ku ka permiresim ekonomik nuk ka kurrfare ligji natyror ne vetvete,bilesw sic duket qarte degjenerimi fizik,moral e shpirteror eshte shoqerues i permiresimit ekonomik...Kete e kane vene re te paret filozofet greke te lashtesise,sidomos platoni dhe aristoteli,po ashtu edhe Hegeli dhe Nicja mund te thirren deshmimtare....

Ne perendim te con femra,te pakten mes shqiptaresh,devoluimi i vlerave shqiptare,i nevojshem per te hyre ne kulturen e huaj perendimore komandohet prej femrave,mjaton te shikosh kete blusky....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky Lexo Postimin
    A te vjen keq te mos ngaterrosh aristokracine me shtresat intelektuale? Sepse, te pakten nese ke hapur ndonjehere liber historie, jane pikerisht aristoleshet qe lundronin ne nje dekadence morale.

Persa i perket stabilitetit e atyre mendimeve te tjera jo-koherente qe kishe shprehur... nje njeri stabil kerkon lumturi tek njerezit e barabarte, nuk kerkon mburoja "prestigji".

Vlerat aristokratike nuk mund te kuptohen ndonjehere prej plebeut,prandaj dhe u zhduk aristokracia,sepse plebejte nuk jane ne gjendje te kuptojne se civilizimi varet nga nje piramide ekonomike dhe detyrimisht nje piramide vlerash,pasi skane te njejtat vlera,shtresa te ndryshme ekonomike....

Sa per lumturine,rritja e antidepresiveve ne perendim thote gje tjeter..Semundja e stresit qe eshte semundja me e keqe psikologjike e njeriut normal,ka bere hyrjen e saj gjeresisht vetem me hyrjen ketyre pseudovlerash qe perhap perendimi....

Njeriu stabil kerkon lumturine vetem ne permiresimin natyror,pra permiresimin fizik,moral e shpirteror,njeriu superior sipas te gjithe filozofeve te te gjitha koherave eshte njeriu spiritual jo njeriu materialist....
    Shko dili kunder atyre ,te shikojme se kush ka me shume kapacitet gjykimi te se mires dhe te keqes,ti apo gjithe filozofet e se kaluares....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-02-2004
    Vendndodhja
    Tek komshija (u.s.a)
    Postime
    56
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Ke nje gabim ketu, te marresh nje te huaj nuk do te thote me doemos qe femiija mos te flasi shqip, nuk do te thote me doemos te jetosh jashte shtetit.
    Dhe pastaj, pe ndonje njeri ti ketu ta quaje martesen me te huaj emancipim apo modernizim?
    Apo futja kot sa per te dhene argumente joekzistente.
    Bravo cuni,po me pelqeke. Edhe nje here qe thashe tia fusja kot ti vete e ma kap mashtrimin.Kjo tregon qe ti me kete mprehtesi qe ke do cash ne jete. Po pse te dogjy ty mor lal, une fola nisur nga ato qe shoh ketu ku jam,qe disa shqiptare nuk i kane problem keto gjera, dhe thashe disa nuk i pergjithesova gjerat. Dhe kjo nuk i ben ata njerez te liq, sepse eshte e drejta e tyre ta jetojne jeten si t'iu doje qejfi, dhe te marrin ke t'iu doje qejfi.Une nuk paragjykoj te tjeret se nuk e kam ate te drejte.Prandaj ti heres tjeter lexoje me kujdes komentin tim, dhe boll mu bere si zog i zgjuar duke me thene se ia fus kot. Sa per faktet mos e caj koken se dosjen ia nisa prokuririse per shqyrtim te metejshem, dhe te ndeshkoje fajtoret. Te kerkoj ndjese qe nuk ti paraqita ty keto fakte te rendesishme. Tani qe e pesova njehere do veproj ndryshe heres tjeter. A ma je lejen te largohem tashi. Po largohem me pershtypjet me te mira.
    Eshte shume e thjeshte ti besh
    gjerat te ngaterruara ,por shume e
    ngaterruar ti thjeshtosh ato.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Arditi_79 Lexo Postimin
    Bravo cuni,po me pelqeke. Edhe nje here qe thashe tia fusja kot ti vete e ma kap mashtrimin.Kjo tregon qe ti me kete mprehtesi qe ke do cash ne jete. Po pse te dogjy ty mor lal, une fola nisur nga ato qe shoh ketu ku jam,qe disa shqiptare nuk i kane problem keto gjera, dhe thashe disa nuk i pergjithesova gjerat. Dhe kjo nuk i ben ata njerez te liq, sepse eshte e drejta e tyre ta jetojne jeten si t'iu doje qejfi, dhe te marrin ke t'iu doje qejfi.Une nuk paragjykoj te tjeret se nuk e kam ate te drejte.Prandaj ti heres tjeter lexoje me kujdes komentin tim, dhe boll mu bere si zog i zgjuar duke me thene se ia fus kot. Sa per faktet mos e caj koken se dosjen ia nisa prokuririse per shqyrtim te metejshem, dhe te ndeshkoje fajtoret. Te kerkoj ndjese qe nuk ti paraqita ty keto fakte te rendesishme. Tani qe e pesova njehere do veproj ndryshe heres tjeter. A ma je lejen te largohem tashi. Po largohem me pershtypjet me te mira.
    sa gjat i re o burr i dheut, mos ki merak se nuk me dogji, edhe pse paskam lene ate pershtypje.
    As une nuk pergjithesova.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 28-02-2008 më 19:20

i/e regjistruar Maska e theodora*
    Anëtarësuar
    16-01-2004
    Postime
    879
    Citim Postuar më parë nga DGman Lexo Postimin
    Me sa njohuri qe kam une per pemen e familjes time eshte 100% Shqipetare.
    Megjithese stergjyshrit kane qene neper emigracion si ne Amerike dhe Australi ata dhe grate e tyre kane qene 100% Shqipetare gjithashtu dhe gjysherit dhe prinderit jane 100% gjak Shqiptari.
    Tani me ka mbetur radha mua te vazhdoj pemen e krijimtarise por une sjetoj me ne Shqiperi. Kam pasur shume lidhje romantike me vajza shume te mira por me nenshtetesi te ndryshme dhe ngaqe sjane Shqipetare sikur nuk bie dot ne dashuri me to.
    C'mendim keni ju te nderuar albasoul forumiste per kete mentalitet?
    Si do te reagonit per veten tuaj?
    A eshte kjo nje pengese per te vazhduar nje romance?
    Mirepres cdo lloj pergjigje.
    Pershendetje.
    Ky mentaliteti yne e ka kete qe thua ti.Po besoj se tashme duhet kaluar e ky mentalitet.Kam pare shum shoqe te mia qe jan martuar me greke e me amerikane.
    Problemi tend eshte se mbase nuk je dashuruar ende me gjith kuptimin e fjales.Kur te dashurohesh nuk do shikosh as rracen e as ngjyren.
    Po ekziston e nje problem i vogel.Nese je mbi 30 e ca vjet atenren duhet te gjesh nje femr shqiptare,jo se do e dashurosh me gjith shpirt por esht vone se esht kristalizuar mentaliteti dhe per ty martesa=me femer shqiptare.

Shpresoj te te kem ndihmuar ndopak.
    "MY LOVE IS YOUR LOVE AND YOUR LOVE IS MY LOVE"

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Citim Postuar më parë nga theodora* Lexo Postimin
    Pershendetje.
    Ky mentaliteti yne e ka kete qe thua ti.Po besoj se tashme duhet kaluar e ky mentalitet.Kam pare shum shoqe te mia qe jan martuar me greke e me amerikane.
    Problemi tend eshte se mbase nuk je dashuruar ende me gjith kuptimin e fjales.Kur te dashurohesh nuk do shikosh as rracen e as ngjyren.
    Po ekziston e nje problem i vogel.Nese je mbi 30 e ca vjet atenren duhet te gjesh nje femr shqiptare,jo se do e dashurosh me gjith shpirt por esht vone se esht kristalizuar mentaliteti dhe per ty martesa=me femer shqiptare.

Shpresoj te te kem ndihmuar ndopak.

po po shkronja me vend ke shkruajtur lum ai qe do tmari .

shnet.
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Po besoj se tashme duhet kaluar e ky mentalitet.Kam pare shum shoqe te mia qe jan martuar me greke e me amerikane.

Posi jo,moj theodora,hajde i japim gocat gjithe botes...cudi me vjen kur degjoj te tilla gjera,duket sikur duhet legalizuar degjenerimi i races e i gjakut,i traditave dhe identitetit kombetar,per hir te nje dashurie qe zgjat zakonisht 2-3 vjet,maksimumi 5 e kush eshte me fat dicka me shume....

100%Shqiptar Maska e DJAL_PELIVAN
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Vendndodhja
    Texas USA
    Postime
    291
    Per Veten time skam ndienja p er te huaj ..
    e dua 100% Shqiptare
    BanDa-BuTueSi

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema të Ngjashme

1. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria është virtyti më i madh
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  2. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  3. Dashuria rilind çdo ditë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57
  4. Lumi i zjarrtë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •