Close
Faqja 3 prej 32 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 317
    i/e regjistruar Maska e Nutela
    Anëtarësuar
    13-04-2003
    Vendndodhja
    US
    Postime
    46
    KLAJDI... dhe Oksana ... ose
    sipas traditave shqiptare emrin e vjerres me kombinim( po qe se ka sjellje te mira dhe te vjerrit gjithashtu...
    [B][COLOR=Blue]"Life will always be to alagge extent what we ourselves make it."[/COL

i/e larguar Maska e selina_21
    Anëtarësuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    ≈ღ≈United States!ωho thє Hєll ωants to livє Hєяє Foяєvєя!!=Iм α cгαzу вαву...Hαte IT OR LOVE IT.ღ
    Postime
    1,099
    Une per vete 2 femij do bej... nje Qike & Nje Gjal. Vajza Do e ket Flutona & Cuni do e ket ToniS

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    E vetmja e sigurt eshte qe sdo jet emer shqiptar.
    Megjithate kismet dhe nja 6-7 vite te tjera se eshte akoma shpejt.

E Lirë! Maska e KaLTerSi
    Anëtarësuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Emra shqiptar jo njehere.
    ...perse tua ve shqiptar? qe tu masakrohet emrin sic masakrojne timin apo qe ta amerikanizojne me vone sic iu desh Gjergjit ta kthente ne George apo Mirit ne Mike e plot shembuj te tjere.

Lilly and Ethan, bjutifull.
    Mgjth dal te vije puna gjer aty pa shohim e bejme.
    Toleranca, eleksiri i lirisë.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga KaLTerSi
    Emra shqiptar jo njehere.
    ...perse tua ve shqiptar? qe tu masakrohet emrin sic masakrojne timin apo qe ta amerikanizojne me vone sic iu desh Gjergjit ta kthente ne George apo Mirit ne Mike e plot shembuj te tjere.

Lilly and Ethan, bjutifull.
    Mgjth dal te vije puna gjer aty pa shohim e bejme.

Shume dakort , jetojme ne usa do i veme emra te vendit ku jetojme .
    Dhe une personalisht emra amerikane do i ve , skam nder mend kur te rritet kalamajte te me bejne " namin" dhe te bien pre e talljeve ne shkolla .. e pse per nje kaprico timen gjoja atdhetare ( dashuria per atdheun ) lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga PINK
    Dhe une personalisht emra amerikane do i ve , skam nder mend kur te rritet kalamajte te me bejne " namin" dhe te bien pre e talljeve ne shkolla .. e pse per nje kaprico timen gjoja atdhetare ( dashuria per atdheun ) lol
    Ah të shkretët ne! Ç'na ka bërë mërgimi! Nejse edhe unë kur u bëra me djalë, mendova të gjej një emër që të jetë edhe shqiptar (nëse një ditë do kthehem në Shqipëri) por që të jetë njëkohësisht edhe emër grek edhe emër perëndimor (nëse një ditë do largohem nga Greqia për në ndonjë vënd të perëndimit) edhe emër i bukur dhe e gjeta një emër të tillë, por si tja bëj tani që pres të bëhem baba për herë të dytë? E vështirë të gjesh një emër të tillë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

satyr Maska e Gunnar
    Anëtarësuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490

Kush jane emra amerikan njehere? Aty i ke te gjithe anglez, irlandez, gjerman, kinez, italian e ku di une se cfare tjeter

Nejse po me degjove mua vija Roco
    To look life in the face....

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga liveintwoplaces
    Ah të shkretët ne! Ç'na ka bërë mërgimi! Nejse edhe unë kur u bëra me djalë, mendova të gjej një emër që të jetë edhe shqiptar (nëse një ditë do kthehem në Shqipëri) por që të jetë njëkohësisht edhe emër grek edhe emër perëndimor (nëse një ditë do largohem nga Greqia për në ndonjë vënd të perëndimit) edhe emër i bukur dhe e gjeta një emër të tillë, por si tja bëj tani që pres të bëhem baba për herë të dytë? E vështirë të gjesh një emër të tillë.

Livein2places ,

Mergimi , apo integrimi ne vend te huaj vertet kete na ka bere , ti pershtatemi vendit dhe kohes qe jetojme , te vjen keq apo jo ne kete situate ndodhemi dhe se ndryshojme dot .
    Pastaj ti thua qe mendove ti gjeje emer shqiptar nese nje dite do kthehesh atje - Por dicka te te kujtoj , me shume gjen emra te huaj ne shqiperi , nga vete shqiptaret qe jetojne atje sesa nga ato ne dhe te huaj . Eshte per te qeshur ne fakt , se cfare po i bejne emrave atje , degjon emra nga me te ndryshmet .. duke filluar nga ato me Xh te madhe .. dhe vazhdojne mbarojne prape me xh . lol
    Nejse nese do ndihme per emer , ketu na ke do te ndihmojme , japim ndonje opinion ..

PS: Gunnar ,

Roco me sugjeron ? Hmmm do ta kem parasysh .. lol

Emra amerikan e kam fjalen per emra qe perdoren perdite ketu , dhe sdo kesh probleme me spellim-e dhe veshtiresi ne te folur .
    Ndryshuar për herë të fundit nga PINK : 25-10-2005 më 10:22
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Por dicka te te kujtoj , me shume gjen emra te huaj ne shqiperi , nga vete shqiptaret qe jetojne atje sesa nga ato ne dhe te huaj .
    Shume e vertete kjo.
    Te habisin me emra te huaj "te masakruar" - shqiptare jo e jo.C'kuptim kane emra si Dasti apo Shella..? Te te urreje femija kur te nis te kuptoje?!

satyr Maska e Gunnar
    Anëtarësuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    Citim Postuar më parë nga green
    Shume e vertete kjo.
    Te habisin me emra te huaj "te masakruar" - shqiptare jo e jo.C'kuptim kane emra si Dasti apo Shella..? Te te urreje femija kur te nis te kuptoje?!
    Mu kujtu nje rast anej nga vitet 94 kur ne TV jepej pershendetje nga ekrani. nje femi qe pershendeste xhajen ne itali, tezen ne greqi, gjyshin etj etje etj e kishte emrin Bonjovi

Po e them edhe une preferencen time se po me duket vetja hipokrit meqe po merrem vetem me preferencat e te tjereve

Djale - Gent
    Vajze - Ermira
    To look life in the face....

Faqja 3 prej 32 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nacionalizmi si nocion dhe zbatimi i tij ne praktike!
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 14-09-2009, 17:27
  2. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  3. Kadare - "Kombi shqiptar në prag të mijevjeçarit të tretë"
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 04:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •