Close
Faqja 8 prej 32 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 317
    Perjashtuar Maska e Prototype
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Emri qe zgjodhi daja im per vajzen e tij : Romina me duket shum i zgjedhur si emer si Romina Pauer

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-09-2002
    Vendndodhja
    Myslym Shyri
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga Evelyn
    Emri qe zgjodhi daja im per vajzen e tij : Romina me duket shum i zgjedhur si emer si Romina Pauer
    Lol, emri goces dajes time. I bukur eshte, por ketu ne chicago sikur eshte perhap si shume me te gjith shqip., rumunet dhe syrianet. Pelqej weird names per vete, qe njerezit e kan te veshtire ti pronouncing se di pse. Lol.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    Citim Postuar më parë nga KaLTerSi
    jo shqiptar dhe teper te vecante,.
    Ate qe e ke, e ke.. emrin e bukur dmth---- nje miku im qe pa emrin tend ne nje nga 20 e-mailiet tona te perdithsme, me pyeti kastile c'ish ky emer ( dhe mind me, vetem fjalet "mire, mire" dhe "s'dua" di ky tipi ne shqip lololol) ...

sa per kalamajte e mi, une u dua emra qe shkurtohen bukur dhe te embel ... emri- kane thene- kapistall o- ta kane vene perqafe

Keni pare ju njerez me te njejtat emra e ndajne karakteristika te njejte personaliteti/fizike? Mua me kane rasti (nuk i referohem asnje pjesmares te ketij forumi)me psh, Bledi-at (te gjithe pak k*oqe dhe te pasigurte) '...ose, psh Genta-- tipa te forte dhe urdherues...
    TBD

................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Vite më parë, për ideologji apo për diçka tjetër, nuk lejohej të vinin emra të vjetër apo fetarë..quajini si të doni, psh, QAZIM, MAHMUT, QEFSERE, AGLLAI, THODHORI, SADIK etj etj.
    Sot që nuk ndalon njeri të vësh çfarë emri të të teket e të të pëlqejë, por ama nuk shkojnë të venë emra të viteve 1900 si ata që përmenda më lart.
    Koha evolon dhe emrat humbasin me kohën.
    Si do tju dukej vërtet nëse do dëgjonit një djali të porsa lindur ti vinin emrin SELFO, apo Rrahman, Zabit, Jorgo, Themistokli etj dhe një vajze ti ngjisnin "etiketën" Sabrije, Mahmudie, Gjyle, Sose, Grosh etj ??!!
    Me kohën shkojnë dhe emrat, por ata emra që kanë mbetur nga ilirët, nuk po ju ikën koha kurrë mendoj unë...Gent, Teuta etj

i/e regjistruar Maska e rudi c33
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    280
    Nuk Po E Kuptoj Pse Disa Nga Ju I Urreine Emerat Shqiptar

Ekam Per Krenari Te Tregoj Emerin E Tim Biri Kur Me Pyesin

Duke I Treguar Se Cfar Kuptimi Ka Ne Shqip

Albion [shqiperia Jon]

Nje Pyetje Po Emeri Linda Nga Vjen ???????????

Mos Ka Arrdhur Gje Nga Anglia Apo Shtet Tjeter
    skyline

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Emer te kohes si te jete amerikan apo i huaj. Ne kur e morem vesh se kishim
    djale menduam shume emra dhe mu me pelqenin keto emra : Erblin, Aidan,
    Jason, Elti ( bashkim emrash ky ) dhe BRANDON. Burri donte nje emer pak
    si te pa degjuar andej dhe qe shqiptohet dhe per ketu emer qe djali te
    mos ndihet ne siklet per te, qe ta pyesin si germezohet sic na bejne ne
    sa here qe shkojme ne nje vend duhet ta spellojme emrin....Dhe per femine
    e dyte kam qejf emer qe te jete i kuptueshem per te dyja palet si
    psh me pelqen emri Nicole shume per vajzen po si do e therrasin ne
    Shqiperi Nikolla..sikur nuk shkon.

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Citim Postuar më parë nga shkodrane82
    Emer te kohes si te jete amerikan apo i huaj. Ne kur e morem vesh se kishim
    djale menduam shume emra dhe mu me pelqenin keto emra : Erblin, Aidan,
    Jason, Elti ( bashkim emrash ky ) dhe BRANDON. Burri donte nje emer pak
    si te pa degjuar andej dhe qe shqiptohet dhe per ketu emer qe djali te
    mos ndihet ne siklet per te, qe ta pyesin si germezohet sic na bejne ne
    sa here qe shkojme ne nje vend duhet ta spellojme emrin....Dhe per femine
    e dyte kam qejf emer qe te jete i kuptueshem per te dyja palet si
    psh me pelqen emri Nicole shume per vajzen po si do e therrasin ne
    Shqiperi Nikolla..sikur nuk shkon.

shkodrane82,

Perse e ke vene nofken sikur e ke vene, perse jo psh. nje nofke amerikane, ne menyre qe ta germezojme ne shqiptaret, apo si duket ne qenkemi me te lakueshem, me te pershtatur te tjereve, qe ata nuk mund te na e thone emrin tone kurse ne te tyre po.
    Une punoj me Amerikan dhe tere komunikimi behet ne anglisht, verej se pa asnje problem na therrasin ne emrat qe kemi, pa germezim fare bile, edhe emrat me te veshtire. Por merre parasysh qe ata jane ne Kosove dhe jo ne ne Amerike, prandaj konsideroj se munden, por nuk duan. Ndoshta eshte edhe nje gje ne kete mes: Ata kane 26 kurse ne 36 germa, hahhaha dhe u mungojne germat per germezimin e emrave shqip!? Ruana perendi.
    Dua te ta marr nje shembell: Isha ne Greqi ne vitin 1991 ne Janar, kur ishte ne vlugun me te madh egzodi i shqiptareve nga Shqiperia per ne Greqi. Takoj njerin qe kishte dy muaj ne vendin ku shkova une dhe me thone se quhet Kosta hmmmmmm. I drejtohem shqip (greqisht nuk dinja) dhe ai ma kthen shqip. E pyes nga je more ti qe ke emrin grek dhe flet shqip. Thote jam nga Shkodra mere!!?? habia ime arrijti kulmin. Po perse kete emer keshtu? E kam vu se gjej pune me lehte, sepse perndryshe e kam emrin Shaban!!!! Une nuk vereja ndonje problem te gjeja pune shkaku i emrit dhe e mbaja ate qe ma kan vu prinderit, bile kisha mjaft pune dhe nuk humbja asnje dite. Ne nje rast, e veje re tek te rriturit hezitonin te me thirrnin ne emer dhe mundoheshin kinse dhe nuk ia arrinin, pastaj me thirrnin me ndonje emer tjeter, por jo grek ama, se nuk e duroja, dhe une nuk pergjigjesha fare, derisa me therisnin me emrin tim, bile edhe e shkruanin. Qe te bindem se ishte farse e tyre, pas disa ditesh dola te luaj futboll me ca femije te fshatit dhe te gjithe me therritnin ne emrin tim, pra ata nuk dinin sherre (ishte gje qe behej lehte, por nuk ishte deshira te behej). Besoj se me kete keni kuptuar mjaft cfare desha te iu them (tendence asimilimi i thone ne teori kesaj pune). Dhe gadi harrova, greket kane vetem 24 shkronja te alfabetit, pra 2 me pak se Amerikanet dhe 12 me pak se alfabeti shqip)
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

Peshkatari
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3
    Patjeter nje emer me ku[tim shqip! Eshte per te qare kur degjojme emra qe per fat te keq po hyjne ne Shqiperi. Kemi emra sa te duash dhe shume te bukur, atehere pse te jete nje i huaj? mbase po dal pak jashte teme por keshtu mendoj une

Platonic Lover Maska e EllaCaramella
    Anëtarësuar
    16-12-2005
    Vendndodhja
    Ne ndjenjat e tij
    Postime
    113
    Citim Postuar më parë nga Evelyn
    Per cun Adi . per vajze hmmm Julia
    evelyn emri julia eshte shume i bukur, por per emrin "adi" me duket se ke njof ndonje cun te bukur me emrin adi dhe e ka zbukuruar ai emrin :P..se kshu eshte shume i thjesht dhe shume i degjuar j.k sista

- Nese do flas per veten, po te kem goc do ja ve emrin Stela cunit Rigels , me pelqejn shume
    TY nuk te kam zemer, te kam shpirt, sepse zemra pushon nje dite, kurse shpirti svdes kurre.

▒[kreJzi dOra veT]▒ Maska e Crazy_Girl
    Anëtarësuar
    10-02-2005
    Vendndodhja
    I ♥ New York
    Postime
    122
    un ta kem djal do ja ve emrin Xhoi po ta kem goc Sara ose Anila
    Merrja TeMirėn Tė ArdhmesHidhja Te KeqenTė kaluarės. ★☆••٠·˙

Faqja 8 prej 32 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nacionalizmi si nocion dhe zbatimi i tij ne praktike!
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 14-09-2009, 17:27
  2. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  3. Kadare - "Kombi shqiptar në prag të mijevjeçarit të tretë"
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 04:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •